iPhonen, iPadin tai iPod touchin yhdistäminen autoon

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit yhdistää laitteen autostereoihin.

Yhdistäminen CarPlaylla

Joissakin autoissa CarPlay tarjoaa entistä kätevämmän ja turvallisemman tavan käyttää iPhonea autossa. CarPlay siirtää iPhonella ajon aikana suoritettavat toiminnot suoraan auton sisäiseen näyttöön.

Varmista ensin, että CarPlay on tuettu maassasi tai alueellasi ja että autosi tukee CarPlayta.

Jos autosi tukee CarPlayn käyttöä USB-portin kautta, liitä iPhone autosi tai stereoidesi USB-porttiin. USB-portissa voi olla CarPlay-kuvake tai älypuhelimen kuvake.

Jos autosi tukee langatonta CarPlay-toimintoa, voit ottaa CarPlayn käyttöön pitämällä ratin äänikomentopainiketta painettuna. Varmista myös, että autosi on langattomassa tilassa tai Bluetooth-parinmuodostustilassa. Valitse sen jälkeen iPhonessa Asetukset > Yleiset > CarPlay > Käytettävissä olevat autot ja valitse autosi. Lisätietoja saat auton mukana toimitetusta käyttöohjekirjasta.

Lue lisätietoja CarPlaysta tai CarPlayn käyttöönotosta ja käytöstä.

iPad ja iPod touch eivät tue CarPlayta.

Yhdistäminen Bluetoothilla

1. Käynnistä laite uudelleen.

2. Valitse Asetukset > Bluetooth ja laita Bluetooth pois päältä. Odota noin 5 sekuntia ja laita sitten Bluetooth takaisin päälle.

3. Lisätietoja parinmuodostuksesta Bluetooth-laitteen kanssa saat auton mukana toimitetusta käyttöohjekirjasta. Useimmat autot edellyttävät, että puhelimen asetukset määritetään auton näytössä.

4. Jos olet yhdistänyt autostereoihin useita puhelimia, yritä nimetä laite uudelleen: valitse Asetukset > Yleiset > Tietoja > Nimi ja kirjoita uusi nimi. Yritä sitten muodostaa yhteys uudelleen.

5. Päivitä laitteesi.

6. Varmista, että stereoissa käytetään auton valmistajan uusinta laiteohjelmistoversiota. Lisätietoja saat autosi käyttöohjekirjasta.

Jos yhdistäminen ei vieläkään onnistu, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Yhdistäminen USB-toistoyhteydellä

1. Käynnistä laitteesi ja autosi uudelleen.

2. Varmista, että laitteesi ei ole lukittu ja että se on Koti-valikossa.

3. Yritä mahdollisuuksien mukaan muodostaa yhteys käyttämällä toista kaapelia tai USB-porttia. Lisätietoja Apple-laitteen yhdistämisestä saat auton mukana toimitetusta käyttöohjekirjasta.

4. Tarkista latausportti roskien tai vahinkojen varalta. Varmista, että latauskaapeli on liitetty porttiin oikein.

5. Päivitä laitteesi.

6. Varmista, että stereoissa käytetään auton valmistajan uusinta laiteohjelmistoversiota. Lisätietoja saat autosi käyttöohjekirjasta.

7. Kokeile toistaa ääntä toisesta apista. Jos äänen toistaminen muun valmistajan apista ei onnistu, pyydä ohjeita apin kehittäjältä. Jos äänen toistaminen Applen apista ei onnistu, ota yhteyttä Apple-tukeen.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.