Ajamiseen keskittyminen iPhonen Ajaminen-tilan avulla

iOS 15:n ja uudempien Ajaminen-tila auttaa keskittymään ajamiseen. Kun laitat sen päälle, tekstiviestit ja muut ilmoitukset mykistetään tai niitä rajoitetaan.

Kun Ajaminen-tila on päällä, voit pyytää Siriä lukemaan vastaukset Tulevat puhelut sallitaan vain silloin, kun iPhone on yhdistetty CarPlayhin, auton Bluetooth-järjestelmään tai handsfree-lisälaitteeseen.

Ajaminen-tilan ottaminen käyttöön

1. Siirry kohtaan Asetukset > Keskity-tila, napauta ensin Lisää-painikettaNo alt supplied for Image ja sitten Ajaminen.

2. Napauta Muokkaa Keskity-tilaa.

Ajaminen-tilan alkuasetusnäyttö kohdassa Asetukset > Keskity-tila
  3. Määritä asetukset, kuten Sallitut ilmoitukset, toimimalla näyttöön tulevien ohjeiden mukaan.

Ajaminen-tilan laittaminen päälle tai pois päältä

Jos olet jo ottanut Ajaminen-tilan käyttöön, voit laittaa sen päälle tai pois päältä nopeasti Ohjauskeskuksesta:

1. Avaa Ohjauskeskus.

2. Pidä Keskity-vaihtoehtoa painettuna ja laita sitten Ajaminen päälle tai pois päältä napauttamalla sitä.

Keskity-tilat Ohjauskeskuksessa, ja Ajaminen-tila on päällä

Kun joku lähettää sinulle viestin, hän näkee, että olet mykistänyt ilmoitukset, mutta hän voi silti ilmoittaa sinulle, jos asia on kiireinen. Kun joku lähettää sinulle viestin, hän näkee, että olet mykistänyt ilmoitukset, mutta hän voi silti ilmoittaa sinulle, jos asia on kiireinen.

Ajaminen-tilan laittaminen päälle automaattisesti

1. Valitse Asetukset Keskity ja napauta Ajaminen.

2. Napauta Laita päälle automaattisesti -kohdasta Ajettaessa ja valitse sitten jokin näistä vaihtoehdoista:

Ajaminen-tilan aktivointiasetukset
    • Automaattisesti: Ajaminen aktivoituu havaitun liikkeen perusteella.

• Kun yhteydessä auton Bluetoothiin: Ajaminen aktivoituu, kun iPhone yhdistetään auton Bluetooth-laitteisiin.

• Käsin: Ajaminen voidaan aktivoida käsin Ohjauskeskuksesta.

• Aktivoi CarPlaylla: Ajaminen aktivoituu automaattisesti, kun iPhone yhdistetään CarPlayhin.

Ilmoitusten muokkaaminen

Ilmoitusten salliminen tai hiljentäminen tietyiltä henkilöiltä:

1. Valitse Asetukset Keskity ja napauta Ajaminen.

2. Napauta Sallitut ilmoitukset -kohdasta Käyttäjät.

3. Napauta Salli ilmoitukset tai Hiljennä ilmoitukset, jotka lähettää.

Ajaminen-tilan ilmoitusasetukset
  4. Napauta Lisää henkilö ja valitse sitten yhteystieto, jonka ilmoitukset haluat sallia tai hiljentää.

Keskity-tilan jakaminen

Kun otat Ajaminen-tilan käyttöön, voit ottaa käyttöön Keskity-tilan. Tällöin apit näyttävät, että olet hiljentänyt ilmoitukset, kun muut lähettävät sinulle viestejä. Apit tietävät vain, että olet hiljentänyt ilmoitukset, mutta eivät sitä, mikä tila sinulla on käytössä, joten sen nimeä ei koskaan jaeta. Keskity-tila jaetaan apeissa, kun Keskity on laitettu päälle ja olet antanut apille luvan tilan jakamiseen.

Keskity-tilan laittaminen päälle:

1. Valitse Asetukset > Keskity-tila.

2. Napauta Keskity-tila.

3. Ota käyttöön Ajaminen.

Ajaminen-tilan jakoasetukset kohdassa Asetukset > Keskity-tila > Keskity-tilan jako

* Keskity-tilan jakaminen edellyttää, että Jaa laitteiden välillä on päällä kohdassa Asetukset Keskity-tila.

Automaattivastauksen laittaminen päälle

Kun Ajaminen-tila on käytössä ja laitat Automaattivastaus-toiminnon päälle, suosikit ja henkilöt, joiden ilmoitukset olet sallinut, saavat automaattivastauksen. He voivat halutessaan ilmoittaa sinulle lähettämällä lisäviestin ”kiireellistä”.

1. Valitse Asetukset Keskity ja napauta Ajaminen.

2. Napauta Automaattivastaus.

3. Valitse vaihtoehto, kuten Ei keneltäkään, Äskeiset, Suosikit tai Kaikki yhteystiedot.

Ajaminen-tilan automaattivastauksen asetukset kohdassa Asetukset > Keskity-tila > Automaattivastaus

Täällä voit myös mukauttaa automaattista vastausviestiä, jonka henkilöt saavat, kun he lähettävät sinulle viestin Ajaminen-tilan ollessa päällä.

Lisätietoja

Lue lisätietoja Keskity-tilan ominaisuuksista, joiden avulla voit keskittyä, kun poistut laitteeltasi.