Kaksois-SIMin käyttö eSIMin avulla

iPhone XS:ssä, iPhone XS Maxissa, iPhone XR:ssä ja uudemmissa kaksois-SIMin käyttäminen onnistuu nano-SIM-kortilla ja eSIMillä.1 eSIM on digitaalinen SIM, jonka avulla voit aktivoida matkapuhelinliittymäsi ilman fyysistä nano-SIM-korttia.

Seuraavassa on muutama esimerkki tavoista, joilla voit käyttää kahta SIM-korttia:

• Käytä yhtä numeroa työasioihin ja toista numeroa henkilökohtaisiin puheluihin.
  • Lisää paikallinen dataliittymä, kun matkustat oman maasi tai alueesi ulkopuolelle.
  • Käytä erillisiä liittymiä puheluille ja datalle.

iOS 13:n ansiosta molemmilla puhelinnumeroillasi voi soittaa ja vastaanottaa ääni- ja FaceTime-puheluita sekä lähettää ja vastaanottaa iMessage-, teksti- ja multimediaviestejä.2 iPhonesi voi käyttää yhtä mobiilidataverkkoa kerrallaan.

1. iPhonen eSIM ei ole saatavilla Manner-Kiinassa. Hongkongissa ja Macaossa vain iPhone XS tukee eSIMiä. Lue tietoja kaksois-SIMin käytöstä kahdella nano-SIM-kortilla Manner-Kiinassa, Hongkongissa ja Macaossa.
2. Tässä käytetään kaksois-SIMin kaksoisvalmiusteknologiaa (Dual SIM Dual Standby, DSDS), jonka ansiosta molemmilla SIM-korteilla voidaan soittaa ja vastaanottaa puheluita.

Vaatimukset

Kahden eri operaattorin käyttö edellyttää lukitsematonta iPhonea. Muussa tapauksessa molempien liittymien on oltava samalta operaattorilta. Jos saat ensimmäisen SIM-kortin CDMA-operaattorilta, toinen SIM-korttisi ei tue CDMA:ta. Lisätietoja saat operaattoriltasi.

Jos käytössäsi on yritysliittymä, tarkista yrityksen ylläpitäjältä, tuetaanko tätä toimintoa.

Mobiililiittymän ottaminen käyttöön eSIMin avulla

iPhone XS:ssä, iPhone XS Maxissa, iPhone XR:ssä ja uudemmissa voit käyttää fyysistä nano-SIM-korttia yhtä mobiililiittymää varten ja eSIMiä yhtä tai useampaa muuta mobiililiittymää varten. Jos sinulla ei ole nano-SIM-korttia ja operaattorisi tukee eSIMiä, voit käyttää eSIMiä ainoana liittymänä. Operaattorisi tarjoama eSIM tallennetaan digitaalisesti iPhoneen.

Voit aktivoida toisen matkapuhelinliittymäsi skannaamalla operaattorisi antaman QR-koodin, käyttämällä operaattorisi iPhone-appia, asentamalla määritetyn liittymän tai syöttämällä tiedot käsin:

QR-koodin skannaaminen

1. Avaa Kamera-appi ja skannaa QR-koodisi.
  2. Kun näyttöön tulee Mobiililiittymä havaittu -ilmoitus, napauta sitä.
  3. Napauta näytön alalaidassa Jatka.
  4. Napauta Lisää mobiililiittymä.

Jos sinua pyydetään antamaan vahvistuskoodi eSIMin aktivoimiseksi, syötä operaattorisi antama numero.

Operaattorin apin käyttäminen

1. Siirry App Storeen ja lataa operaattorisi appi.
  2. Osta mobiililiittymä apilla.

Määritetyn mobiililiittymän asentaminen

iOS 13:n avulla jotkin operaattorit voivat määrittää sinulle mobiililiittymän asennettavaksi. Lisätietoja saat operaattoriltasi.

Jos sinulle on määritetty liittymä, toimi seuraavasti:

1. Kun näyttöön tulee Operaattorin mobiililiittymä on valmis asennettavaksi -ilmoitus, napauta sitä.
  2. Napauta Asetukset-apissa Operaattorin mobiililiittymä on valmis asennettavaksi -kohtaa.
  3. Napauta näytön alalaidassa Jatka.

Tietojen syöttäminen käsin

Voit tarvittaessa syöttää liittymän tiedot käsin. Napauta iPhonen näytön alalaidassa Syötä tiedot käsin.

Voit tallentaa useamman eSIMin iPhoneesi, mutta voit käyttää vain yhtä kerrallaan. Jos haluat vaihtaa eSIM-korttia, napauta Asetukset, napauta Mobiilidata ja napauta sitten haluamaasi liittymää. Napauta sitten Laita tämä linja päälle.

Seuraavissa osioissa on lisätietoja muista iPhonen asetusnäytöistä.

Liittymien nimeäminen

Kun toinen liittymäsi on aktivoitu, nimeä liittymäsi. Voit esimerkiksi antaa toiselle nimen Työasiat ja toiselle Henkilökohtainen.

Näiden nimien avulla valitset jatkossa puhelinnumeron, jota käytät puheluissa ja viesteissä ja joka määritetään mobiilidataa varten. Nimien avulla myös liitetään numero yhteystietoihisi, jotta tiedät, mitä numeroa käytät.

Jos muutat myöhemmin mieltäsi, voit muuttaa nimiä valitsemalla Asetukset, napauttamalla Mobiilidata ja napauttamalla sitten numeroa, jonka nimen haluat muuttaa. Napauta sitten Mobiililiittymätyyppi ja valitse uusi nimi tai anna mukautettu nimi.

Oletusnumeron asettaminen

Valitse numero, jota käytetään, kun soitat tai lähetät viestin henkilölle, joka ei ole Yhteystiedot-apissasi. Valitse iOS 13:ssa, mitä mobiililiittymiä haluat käyttää iMessagea ja FaceTimea varten. iOS 13:ssa voit valita toisen tai molemmat numerot.

Valitse tässä näytössä oletusnumerosi. Voit myös valita, mitä numeroa käytetään vain mobiilidataa varten. Toinen numerosi on tällöin oletusnumerosi. Jos haluat iPhonesi käyttävän molempien liittymien mobiilidataa kuuluvuudesta ja saatavuudesta riippuen, ota käyttöön Salli mobiilidatan vaihto.

Kahden puhelinnumeron käyttäminen puheluita, viestejä ja dataa varten

Nyt kun iPhonessasi on otettu kaksi puhelinnumeroa käyttöön, voit käyttää niitä seuraavasti.

Anna iPhonen muistaa, mitä numeroa käytetään

Kun soitat jollekin yhteyshenkilöllesi, sinun ei tarvitse jokaisella kerralla valita käytettävää numeroa. Oletuksena on, että iPhonesi käyttää samaa numeroa, jolla viimeksi soitit kyseiselle yhteyshenkilölle. Jos et ole koskaan soittanut yhteyshenkilölle, iPhonesi käyttää oletusnumeroasi. Voit halutessasi määrittää, mitä numeroa käytetään tietylle yhteyshenkilölle soitettaessa. Toimi seuraavasti:

1. Napauta yhteystietoa.
  2. Napauta Ensisijainen mobiililiittymä.
  3. Napauta numeroa, jota haluat käyttää tämän yhteyshenkilön kohdalla.

Soita ja vastaanota puheluita

Voit soittaa ja vastaanottaa puheluita kummallakin puhelinnumerolla.

Jos sinulla on iOS 13:ssa puhelu kesken ja toisen puhelinnumerosi operaattori tukee Wi-Fi-puheluita, voit vastata saapuviin puheluihin toisella numerollasi. Sinun pitää ottaa käyttöön Salli mobiilidatan vaihto, jos puhut puhelua, joka ei ole oletusarvoinen mobiilidatalinjasi. Tai jos ohitat puhelun ja olet ottanut operaattorisi tarjoaman puhepostipalvelun käyttöön, saat ilmoituksen vastaamattomasta puhelusta, ja puhelu siirretään puhepostiin. Tarkista Wi-Fi-puheluiden saatavuus operaattoriltasi. Selvitä datapalveluntarjoajalta, koskevatko lisämaksut tai datan käyttö näitä tapauksia.

Jos operaattorisi ei tue Wi-Fi-puheluita tai et ole ottanut Wi-Fi-puheluita käyttöön1, puhelun aikana toiseen puhelinnumeroosi saapuva toinen puhelu ohjataan puhepostiin, jos olet ottanut operaattorisi tarjoaman puhepostipalvelun käyttöön.2 Et kuitenkaan saa ilmoitusta vastaamattomasta puhelusta toissijaisesta numerostasi. Koputuspalvelu on toiminnassa samaan puhelinnumeroon tulevissa puheluissa. Voit varmistaa tärkeiden puheluiden vastaanottamisen ottamalla soitonsiirron käyttöön ja siirtämällä kaikki puhelut yhdestä numerosta toiseen. Tarkista saatavuus operaattoriltasi ja kysy, aiheuttaako tämä lisämaksuja.

1. Tai jos käytössäsi on iOS 12. Päivitä iOS 13:een vastaanottaaksesi puheluita, kun käytät toista numeroasi.
2. Jos dataroaming on käytössä numerossa, joka käyttää mobiilidataa, Visual Voicemail ja multimediaviestit ovat poissa käytöstä vain puheluihin käytettävässä numerossa.

Vaihda puheluun käytettävää puhelinnumeroa

Voit vaihtaa puhelinnumeron ennen puhelun soittamista. Jos soitat jollekulle Suosikit-listaltasi, toimi seuraavasti:

1. Napauta .
  2. Napauta nykyistä puhelinnumeroa.
  3. Napauta toista numeroasi.

Jos käytät näppäimistöä, toimi seuraavasti:

1. Anna puhelinnumero.
  2. Napauta näytön yläreunan lähellä olevaa puhelinnumeroa.
  3. Napauta numeroa, jota haluat käyttää.

Lähetä iMessage-viestejä sekä teksti- ja multimediaviestejä

Voit käyttää iMessagea tai lähettää teksti- ja multimediaviestejä kummallakin puhelinnumerolla.* Voit vaihtaa puhelinnumeroa ennen iMessage-, teksti- tai multimediaviestin lähettämistä. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Viestit.
  2. Napauta näytön oikeassa yläkulmassa Uusi-painiketta.
  3. Anna yhteystietosi nimi.
  4. Napauta nykyistä puhelinnumeroa.
  5. Napauta numeroa, jota haluat käyttää.

* Tämä saattaa olla maksullista. Tarkista asia operaattoriltasi.

Tietoja kaksois-SIMin tilakuvakkeista

Näytön yläreunan tilapalkin kuvakkeet näyttävät kahden operaattorisi signaalien voimakkuuden. Lue tilakuvakkeiden merkityksestä.

Näet lisää tilakuvakkeita, kun avaat Ohjauskeskuksen.

Tilapalkki näyttää, että Operaattori 1 käyttää LTE-verkkoa ja Operaattori 2 Wi-Fi-puheluita.

Tilapalkki näyttää, että Operaattori 1 käyttää LTE-verkkoa ja Operaattori 2 Operaattori 1:n mobiilidataa.

Mobiilidatanumeron vaihtaminen

Mobiilidataa varten voidaan käyttää yhtä numeroa kerrallaan. Jos haluat vaihtaa mobiilidataa käyttävää numeroa, toimi seuraavasti:

1. Siirry kohtaan Asetukset.
  2. Napauta Mobiilidata.
  3. Napauta Mobiilidata.
  4. Napauta numeroa, jota haluat käyttää mobiilidataa varten.

Jos otat Salli mobiilidatan vaihto -toiminnon käyttöön, vain äänipuheluihin käytettävä numerosi ottaa automaattisesti äänipuhelut ja datan käyttöön, kun soitat sillä puheluita.* Tämän ansiosta voit käyttää sekä puhetta että dataa puhelun aikana.

Jos otat Salli mobiilidatan vaihto -toiminnon pois käytöstä ja käytät parhaillaan äänipuheluiden numeroa, jota ei ole määritetty mobiilidatanumeroksesi, mobiilidata ei toimi puhelun aikana.

Voit ottaa Salli mobiilidatan vaihto -toiminnon käyttöön seuraavasti:

1. Siirry kohtaan Asetukset.
  2. Napauta Mobiilidata.
  3. Napauta Mobiilidata.
  4. Ota käyttöön Salli mobiilidatan vaihto.

* Mobiilidatalinjasi muuttuu automaattisesti puhelun ajaksi. Mobiilidatan vaihto ei toimi, jos dataroaming on samaan aikaan käytössä. Tarkista saatavuus operaattoriltasi ja kysy, aiheuttaako tämä lisämaksuja.

Mobiiliverkkoasetusten hallitseminen

Voit vaihtaa kunkin liittymäsi mobiiliverkkoasetuksia seuraavasti:

1. Siirry kohtaan Asetukset.
  2. Napauta Mobiilidata.
  3. Napauta numeroa, jonka haluat muuttaa.
  4. Napauta kutakin asetusta ja määritä ne normaaliin tapaan.

eSIMin siirtäminen aiemmasta iPhonesta uuteen iPhoneen

Voit siirtää eSIMin uuteen iPhoneen skannaamalla operaattorisi antaman QR-koodin, käyttämällä operaattorisi iPhone-appia tai asentamalla määritetyn mobiililiittymän. Kun mobiililiittymäsi on aktivoitu uudessa iPhonessa, aiemmassa iPhonessa ollut liittymä poistetaan käytöstä.

Ota uusi iPhone käyttöön Matkapuhelinliittymän ottaminen käyttöön eSIMin avulla -osion ohjeiden mukaisesti.

eSIMin poistaminen

Jos haluat poistaa eSIMin, noudata seuraavia ohjeita:

1. Siirry kohtaan Asetukset.
  2. Napauta Mobiilidata.
  3. Napauta liittymää, jonka haluat poistaa.
  4. Napauta Poista mobiililiittymä.

Jos poistat laitteen kaikki sisällöt ja asetukset, voit halutessasi myös poistaa eSIMin tai säilyttää sen. Jos haluat perua mobiililiittymäsi, sinun täytyy ottaa yhteyttä operaattoriisi.