Kaksois-SIM-kortin käyttö eSIMin avulla

iPhone XS ja iPhone XS Max sisältävät kaksois-SIM-ominaisuuden nano-SIM-kortilla ja eSIMillä.1 eSIM on digitaalinen SIM, jonka avulla voit aktivoida matkapuhelinliittymäsi ilman fyysistä nano-SIM-korttia.

Seuraavassa on muutama eri tapa, joilla voit käyttää kaksois-SIM-korttia:

• Käytä yhtä numeroa työasioihin ja toista numeroa henkilökohtaisiin puheluihin.
  • Lisää paikallinen datapaketti, kun matkustat oman maasi tai alueesi ulkopuolelle.
  • Käytä erillisiä liittymiä puheluille ja datalle.

Molemmilla puhelinnumeroillasi voidaan soittaa ja vastaanottaa äänipuheluita sekä lähettää ja vastaanottaa teksti- ja multimediaviestejä.2 iPhonesi voi käyttää yhtä mobiilitietoverkkoa kerrallaan.

1. iPhonen eSIM ei ole saatavilla Manner-Kiinassa. Hongkongissa ja Macaossa vain iPhone XS tukee eSIMiä. Lue lisää kaksois-SIM-kortin käytöstä kahdella nano-SIM-kortilla Manner-Kiinassa, Hongkongissa ja Macaossa.
  2. Se käyttää kaksois-SIM- ja kaksoisvalmiustilateknologiaa (Dual SIM Dual Standby), minkä avulla molemmat SIM-kortit voivat vastaanottaa ja soittaa puheluita. Jos puhelu on kesken yhdellä numerolla, toiseen numeroon saapuvat puhelut siirretään puhepostiin.

Vaatimukset

Kahden eri operaattorin käyttö edellyttää, että iPhoneasi ei ole lukittu. Muussa tapauksessa molempien liittymien on oltava samalta operaattorilta. Jos saat ensimmäisen SIM-kortin CDMA-operaattorilta, toinen SIM-korttisi ei tue CDMA:ta. Lisätietoja saat operaattoriltasi.

Jos käytössäsi on yritysliittymä, tarkista yrityksen pääkäyttäjältä, tuetaanko tätä toimintoa.

Matkapuhelinliittymän ottaminen käyttöön eSIMin avulla

Yksi matkapuhelinliittymistäsi käyttää nano-SIM-korttia ja toinen (tai toiset) eSIMiä. Jos sinulla ei ole nano-SIM-korttia ja operaattorisi tukee eSIMiä, voit käyttää eSIMiä ainoana liittymänä. Operaattorisi tarjoama eSIM tallennetaan digitaalisesti iPhoneen.

Voit aktivoida toisen matkapuhelinliittymäsi skannaamalla operaattorisi antaman QR-koodin, käyttämällä operaattorisi iPhone-appia tai syöttämällä tietosi manuaalisesti:

Skannaa QR-koodi

1. Valitse Asetukset > Mobiiliverkko.
  2. Napauta Lisää mobiililiittymä.
  3. Skannaa operaattorin antama QR-koodi iPhonellasi.

Jos sinua pyydetään antamaan vahvistuskoodi eSIM-kortin aktivoimiseksi, syötä operaattorisi antama numero.

Käytä operaattorin appia

1. Siirry App Storeen ja lataa operaattorisi appi.
  2. Osta matkapuhelinliittymä apin avulla.

Syötä tiedot manuaalisesti

Voit tarvittaessa syöttää liittymän tiedot käsin. Napauta iPhonen näytön alalaidassa Syötä tiedot käsin.

Voit tallentaa useamman eSIMin iPhoneesi, mutta voit käyttää vain yhtä kerrallaan. Voit vaihtaa eSIMistä toiseen napauttamalla Asetukset > Mobiiliverkko > Mobiililiittymät ja napauttamalla liittymää, jota haluat käyttää. Napauta sitten Laita tämä linja päälle.

Seuraavissa osioissa on lisätietoja muista iPhonen asetusnäytöistä.

Liittymien nimeäminen

Kun toinen liittymäsi on aktivoitu, nimeä liittymäsi. Voit esimerkiksi antaa toiselle nimen Työasiat ja toiselle Henkilökohtainen.

Näiden nimien avulla valitset jatkossa puhelinnumeron, jota käytetään puheluita ja viestejä varten ja joka määritetään mobiilidataa varten. Nimien avulla myös liitetään numero yhteystietoihisi, jotta tiedät, mitä numeroa käytät.

Jos muutat myöhemmin mieltäsi, voit vaihtaa nimiä valitsemalla Asetukset > Mobiiliverkko ja napauttamalla numeroa, jonka nimen haluat muuttaa. Napauta sitten Mobiililiittymätyyppi ja valitse uusi nimi tai anna mukautettu nimi.

Liittymien yhteistyön määrittäminen

Valitse oletusnumerosi, jota iMessage ja FaceTime käyttävät, sekä numero, jota käytät soittaessasi tai lähettäessäsi viestejä henkilöille, jotka eivät ole Yhteystiedot-apissasi.

Valitse tässä näytössä oletusnumerosi. Voit myös valita, mitä numeroa käytetään vain mobiilidataa varten. Toinen numerosi on tällöin oletusnumerosi.

Oletuslinja-näyttö

Käytä ensisijaista numeroa oletuslinjana: Jos valitset tämän asetuksen, ensisijaista numeroasi käytetään oletuksena äänipuheluita, tekstiviestejä, datasiirtoja, iMessagea ja FaceTimea varten. Toissijaista numeroa voidaan käyttää vain äänipuheluihin ja tekstiviesteihin.

Käytä toissijaista numeroa oletuslinjana: Jos valitset tämän asetuksen, toissijaista numeroasi käytetään äänipuheluita, tekstiviestejä, datasiirtoja, iMessagea ja FaceTimea varten. Ensisijaista numeroa voidaan käyttää vain äänipuheluihin ja tekstiviesteihin.

Käytä toissijaista numeroa vain mobiilidataa varten: Tämä asetus kannattaa ehkä valita, jos matkustat ulkomailla ja haluat pitää ensisijaisen numeron käytössä äänipuheluita, tekstiviestejä, iMessagea ja FaceTimea varten. Tällöin voit käyttää toissijaista numeroa dataa varten.

Kahden puhelinnumeron käyttäminen puheluita, viestejä ja dataa varten

Nyt kun iPhonessasi on otettu kaksi puhelinnumeroa käyttöön, voit käyttää niitä seuraavasti.

Anna iPhonen muistaa, mitä numeroa käytetään

Kun soitat jollekin yhteyshenkilöllesi, sinun ei tarvitse jokaisella kerralla valita käytettävää numeroa. Oletuksena on, että iPhonesi käyttää samaa numeroa, jolla viimeksi soitit kyseiselle yhteyshenkilölle. Jos et ole koskaan soittanut yhteyshenkilölle, iPhonesi käyttää oletusnumeroasi. Voit halutessasi määrittää, mitä numeroa käytetään tietylle yhteyshenkilölle soitettaessa. Toimi seuraavasti:

1. Napauta yhteystietoa.
  2. Napauta Ensisijainen mobiililiittymä.
  3. Napauta numeroa, jota haluat tämän yhteyshenkilön kanssa käyttää.

Puheluiden soittaminen ja vastaanottaminen

Voit soittaa ja vastaanottaa puheluita kummallakin puhelinnumerolla.

Jos olet puhumassa puhelua, toiseen puhelinnumeroosi saapuva puhelu siirretään puhepostiin, jos olet ottanut puhepostin käyttöön operaattorisi kanssa. Et kuitenkaan saa ilmoitusta vastaamattomasta puhelusta toissijaiseen numeroosi. Koputuspalvelu on toiminnassa samaan puhelinnumeroon saapuvissa puheluissa. Voit varmistaa tärkeiden puheluiden vastaanottamisen ottamalla soitonsiirron käyttöön ja siirtämällä kaikki puhelut yhdestä numerosta toiseen. Tarkista saatavuus operaattoriltasi ja kysy, aiheuttaako tämä lisämaksuja.

Puhelinnumeron vaihtaminen puhelua varten

Voit vaihtaa puhelinnumeron ennen puhelun soittamista. Jos soitat jollekulle Suosikit-listaltasi, toimi seuraavasti:

1. Napauta .
  2. Napauta nykyistä puhelinnumeroa.
  3. Napauta toista numeroasi.

Jos käytät näppäimistöä, toimi seuraavasti:

1. Anna puhelinnumero.
  2. Napauta näytön yläreunan lähellä olevaa puhelinnumeroa.
  3. Napauta numeroa, jota haluat käyttää.

iMessage-viestien sekä teksti- ja multimediaviestien lähettäminen

Voit lähettää iMessage-viestejä ja käyttää FaceTimea yhdellä puhelinlinjalla. Jos haluat vaihtaa iMessagea käyttävää linjaa, toimi seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Viestit.
  2. Napauta iMessage- ja FaceTime-linja.
  3. Valitse puhelinnumero, jota haluat käyttää.

Voit lähettää teksti- ja multimediaviestejä kummallakin puhelinnumerolla.* Voit vaihtaa puhelinnumeroa ennen teksti- tai multimediaviestin lähettämistä. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Viestit.
  2. Napauta näytön oikeassa yläkulmassa Uusi-painiketta.
  3. Anna yhteyshenkilösi nimi.
  4. Napauta nykyistä puhelinnumeroa.
  5. Napauta numeroa, jota haluat käyttää.

* Tämä saattaa olla maksullista. Tarkista asia operaattoriltasi.

Tietoja kaksois-SIMin tilakuvakkeista

Näytön yläreunan tilapalkin kuvakkeet näyttävät kahden operaattorisi signaalien voimakkuuden. Lue tilakuvakkeiden merkityksestä.

Näet lisää tilakuvakkeita, kun avaat Ohjauskeskuksen.

Mobiilidatanumeron vaihtaminen

Mobiilidataa varten voi käyttää yhtä numeroa kerrallaan. Jos haluat vaihtaa mobiilidataa käyttävää numeroa, toimi seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Mobiiliverkko ja napauta Mobiilidata.
  2. Napauta numeroa, jota haluat käyttää mobiilidataa varten.

Jos käytät äänipuhelun numeroa, joka ei ole määritetty datanumerosi, data ei toimi puhelun aikana.

Mobiiliverkkoasetusten hallitseminen

Voit vaihtaa kunkin liittymäsi mobiiliverkkoasetuksia seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Mobiiliverkko.
  2. Napauta puhelinlinjaa, jonka asetukset haluat määrittää.
  3. Napauta kutakin asetusta ja määritä ne normaaliin tapaan.