Kahden SIMin käyttö eSIMin avulla

iPhone XS, iPhone XS Max ja iPhone XR sisältävät kaksi SIMiä: nano-SIMin ja eSIMin.1 eSIM on digitaalinen SIM, jonka avulla voit aktivoida matkapuhelinliittymäsi ilman fyysistä nano-SIM-korttia.

Seuraavassa on muutama esimerkki tavoista, joilla voit käyttää kahta SIM-korttia:

• Käytä yhtä numeroa työasioihin ja toista numeroa henkilökohtaisiin puheluihin.
  • Lisää paikallinen dataliittymä, kun matkustat oman maasi tai alueesi ulkopuolelle.
  • Käytä erillisiä liittymiä puheluille ja datalle.

Molemmilla puhelinnumeroillasi voidaan soittaa ja vastaanottaa äänipuheluita sekä lähettää ja vastaanottaa teksti- ja multimediaviestejä.2 iPhonesi voi käyttää yhtä mobiilidataverkkoa kerrallaan.

1. iPhonen eSIM ei ole saatavilla paikassa Kiina, manner-. Hongkongissa ja Macaossa vain iPhone XS tukee eSIMiä. Lue tietoja kaksois-SIMin käytöstä kahdella nano-SIM-kortilla Hongkongissa, Macaossa ja paikassa Kiina, manner-.
  2. Tässä käytetään kahden SIMin kaksoisvalmiusteknologiaa (Dual SIM Dual Standby, DSDS), jonka ansiosta molemmilla SIM-korteilla voidaan soittaa ja vastaanottaa puheluita. Jos puhelu on kesken yhdellä numerolla, toiseen numeroon tulevat puhelut siirretään puhepostiin.

Vaatimukset

Kahden eri operaattorin käyttö edellyttää lukitsematonta iPhonea. Muussa tapauksessa molempien liittymien on oltava samalta operaattorilta. Jos saat ensimmäisen SIM-kortin CDMA-operaattorilta, toinen SIM-korttisi ei tue CDMA:ta. Lisätietoja saat operaattoriltasi.

Jos käytössäsi on yritysliittymä, tarkista yrityksen ylläpitäjältä, tuetaanko tätä toimintoa.

Matkapuhelinliittymän ottaminen käyttöön eSIMin avulla

Yksi matkapuhelinliittymistäsi käyttää nano-SIM-korttia ja toinen (tai toiset) eSIMiä. Jos sinulla ei ole nano-SIM-korttia ja operaattorisi tukee eSIMiä, voit käyttää eSIMiä ainoana liittymänä. Operaattorisi tarjoama eSIM tallennetaan digitaalisesti iPhoneen.

Voit aktivoida toisen matkapuhelinliittymäsi skannaamalla operaattorisi antaman QR-koodin, käyttämällä operaattorisi iPhone-appia tai syöttämällä tiedot käsin:

QR-koodin skannaaminen

1. Siirry kohtaan Asetukset.
  2. Napauta Mobiilidata.
  3. Napauta Lisää mobiililiittymä.
  4. Skannaa operaattorin antama QR-koodi iPhonellasi.

Jos sinua pyydetään antamaan vahvistuskoodi eSIM-kortin aktivoimiseksi, syötä operaattorisi antama numero.

Operaattorin apin käyttäminen

1. Siirry App Storeen ja lataa operaattorisi appi.
  2. Osta mobiililiittymä apilla.

Tietojen syöttäminen käsin

Voit tarvittaessa syöttää liittymän tiedot käsin. Napauta iPhonen näytön alalaidassa Syötä tiedot käsin.

Voit tallentaa useamman eSIMin iPhoneesi, mutta voit käyttää vain yhtä kerrallaan. Jos haluat vaihtaa eSIM-korttia, napauta Asetukset, napauta Mobiilidata ja napauta sitten haluamaasi liittymää. Napauta sitten Laita tämä linja päälle.

Seuraavissa osioissa on lisätietoja muista iPhonen asetusnäytöistä.

Liittymien nimeäminen

Kun toinen liittymäsi on aktivoitu, nimeä liittymäsi. Voit esimerkiksi antaa toiselle nimen Työasiat ja toiselle Henkilökohtainen.

Näiden nimien avulla valitset jatkossa puhelinnumeron, jota käytät puheluissa ja viesteissä ja joka määritetään mobiilidataa varten. Nimien avulla myös liitetään numero yhteystietoihisi, jotta tiedät, mitä numeroa käytät.

Jos muutat myöhemmin mieltäsi, voit muuttaa nimiä valitsemalla Asetukset, napauttamalla Mobiilidata ja napauttamalla sitten numeroa, jonka nimen haluat muuttaa. Napauta sitten Mobiililiittymätyyppi ja valitse uusi nimi tai anna mukautettu nimi.

Liittymien yhteistyön määrittäminen

Valitse oletusnumerosi, jota iMessage ja FaceTime käyttävät ja jota käytetään soitettaessa tai lähetettäessä viestejä henkilöille, jotka eivät ole Yhteystiedot-apissasi.

Valitse tässä näytössä oletusnumerosi. Voit myös valita, mitä numeroa käytetään vain mobiilidataa varten. Toinen numerosi on tällöin oletusnumerosi.

Ensisijainen on oletuslinja: Jos valitset tämän vaihtoehdon, ensisijaista numeroasi käytetään oletuksena äänipuheluita, tekstiviestejä, datasiirtoja, iMessagea ja FaceTimea varten. Toissijaista numeroa voidaan käyttää vain äänipuheluihin ja tekstiviesteihin.

Toissijainen on oletuslinja: Jos valitset tämän vaihtoehdon, toissijaista numeroasi käytetään äänipuheluita, tekstiviestejä, datasiirtoja, iMessagea ja FaceTimea varten. Ensisijaista numeroa voidaan käyttää vain äänipuheluihin ja tekstiviesteihin.

Toissijainen on käytössä vain mobiilidatalle: Tämä asetus kannattaa ehkä valita, jos matkustat ulkomailla ja haluat pitää ensisijaisen numeron käytössä äänipuheluita, tekstiviestejä, iMessagea ja FaceTimea varten. Tällöin voit käyttää toissijaista numeroa dataa varten.

Kahden puhelinnumeron käyttäminen puheluita, viestejä ja dataa varten

Nyt kun iPhonessasi on otettu kaksi puhelinnumeroa käyttöön, voit käyttää niitä seuraavasti.

Anna iPhonen muistaa, mitä numeroa käytetään

Kun soitat jollekin yhteyshenkilöllesi, sinun ei tarvitse jokaisella kerralla valita käytettävää numeroa. Oletuksena on, että iPhonesi käyttää samaa numeroa, jolla viimeksi soitit kyseiselle yhteyshenkilölle. Jos et ole koskaan soittanut yhteyshenkilölle, iPhonesi käyttää oletusnumeroasi. Voit halutessasi määrittää, mitä numeroa käytetään tietylle yhteyshenkilölle soitettaessa. Toimi seuraavasti:

1. Napauta yhteystietoa.
  2. Napauta Ensisijainen mobiililiittymä.
  3. Napauta numeroa, jota haluat käyttää tämän yhteyshenkilön kohdalla.

Soita ja vastaanota puheluita

Voit soittaa ja vastaanottaa puheluita kummallakin puhelinnumerolla.

Jos olet puhumassa puhelua, toiseen puhelinnumeroosi tuleva puhelu siirretään puhepostiin, jos olet ottanut operaattorisi tarjoaman puhepostipalvelun käyttöön.* Et kuitenkaan saa ilmoitusta vastaamattomasta puhelusta toissijaisesta numerostasi. Koputuspalvelu on toiminnassa samaan puhelinnumeroon tulevissa puheluissa. Voit varmistaa tärkeiden puheluiden vastaanottamisen ottamalla soitonsiirron käyttöön ja siirtämällä kaikki puhelut yhdestä numerosta toiseen. Tarkista saatavuus operaattoriltasi ja kysy, aiheuttaako tämä lisämaksuja.

* Jos dataroaming on käytössä numerossa, joka käyttää mobiilidataa, Visual Voicemail ja multimediaviestit ovat poissa käytöstä vain puheluihin käytettävässä numerossa.

Vaihda puheluun käytettävää puhelinnumeroa

Voit vaihtaa puhelinnumeron ennen puhelun soittamista. Jos soitat jollekulle Suosikit-listaltasi, toimi seuraavasti:

1. Napauta .
  2. Napauta nykyistä puhelinnumeroa.
  3. Napauta toista numeroasi.

Jos käytät näppäimistöä, toimi seuraavasti:

1. Anna puhelinnumero.
  2. Napauta näytön yläreunan lähellä olevaa puhelinnumeroa.
  3. Napauta numeroa, jota haluat käyttää.

Lähetä iMessage-viestejä sekä teksti- ja multimediaviestejä

Voit lähettää iMessage-viestejä ja käyttää FaceTimea yhdellä puhelinlinjalla. Jos haluat vaihtaa iMessagea käyttävää linjaa, toimi seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Viestit.
  2. Napauta iMessage- ja FaceTime-linja.
  3. Valitse puhelinnumero, jota haluat käyttää.

Voit lähettää teksti- ja multimediaviestejä kummallakin puhelinnumerolla.* Voit vaihtaa puhelinnumeroa ennen teksti- tai multimediaviestin lähettämistä. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Viestit.
  2. Napauta näytön oikeassa yläkulmassa Uusi-painiketta.
  3. Anna yhteystietosi nimi.
  4. Napauta nykyistä puhelinnumeroa.
  5. Napauta numeroa, jota haluat käyttää.

* Tämä saattaa olla maksullista. Tarkista asia operaattoriltasi.

Tietoja kahden SIMin tilakuvakkeista

Näytön yläreunan tilapalkin kuvakkeet näyttävät kahden operaattorisi signaalien voimakkuuden. Lue tilakuvakkeiden merkityksestä.

Näet lisää tilakuvakkeita, kun avaat Ohjauskeskuksen.

Mobiilidatanumeron vaihtaminen

Mobiilidataa varten voidaan käyttää yhtä numeroa kerrallaan. Jos haluat vaihtaa mobiilidataa käyttävää numeroa, toimi seuraavasti:

1. Siirry kohtaan Asetukset.
  2. Napauta Mobiilidata.
  3. Napauta Mobiilidata.
  4. Napauta numeroa, jota haluat käyttää mobiilidataa varten.

Jos otat Mobiilidataan käytettävä liittymä -toiminnon käyttöön, vain äänipuheluihin käytettävä numerosi ottaa automaattisesti äänipuhelut ja datan käyttöön, kun soitat sillä puheluita.* Tämän ansiosta voit käyttää sekä puhetta että dataa puhelun aikana.

Jos otat Mobiilidataan käytettävä liittymä -toiminnon pois käytöstä ja käytät parhaillaan äänipuheluiden numeroa, jota ei ole määritetty mobiilidatanumeroksesi, mobiilidata ei toimi puhelun aikana.

Voit laittaa Mobiilidataan käytettävä liittymä -toiminnon päälle seuraavasti:

1. Siirry kohtaan Asetukset.
  2. Napauta Mobiilidata.
  3. Napauta Mobiilidata.
  4. Laita Mobiilidataan käytettävä liittymä päälle.

* Mobiilidatalinjasi muuttuu automaattisesti puhelun ajaksi. Mobiilidatan vaihto ei toimi, jos dataroaming on samaan aikaan käytössä. Tarkista saatavuus operaattoriltasi ja kysy, aiheuttaako tämä lisämaksuja.

Mobiiliverkkoasetusten hallitseminen

Voit vaihtaa kunkin liittymäsi mobiiliverkkoasetuksia seuraavasti:

1. Siirry kohtaan Asetukset.
  2. Napauta Mobiilidata.
  3. Napauta numeroa, jonka haluat muuttaa.
  4. Napauta kutakin asetusta ja määritä ne normaaliin tapaan.

eSIMin poistaminen

Jos haluat poistaa eSIMin, noudata seuraavia ohjeita:

1. Siirry kohtaan Asetukset.
  2. Napauta Mobiilidata.
  3. Napauta liittymää, jonka haluat poistaa.
  4. Napauta Poista mobiililiittymä.

Jos poistat laitteen kaikki sisällöt ja asetukset, voit halutessasi myös poistaa eSIMin tai säilyttää sen. Jos haluat perua mobiililiittymäsi, sinun täytyy ottaa yhteyttä operaattoriisi.