macOS High Sierraan päivittäminen

Jos sinulla on laitteita tai ohjelmistoja, jotka eivät ole yhteensopivia macOS Mojaven kanssa, pystyt ehkä päivittämään macOS High Sierraan.

Tarkista yhteensopivuus

Voit päivittää macOS High Sierraan OS X Mountain Lionista tai uudemmasta, jos käytössäsi on jokin seuraavista Mac-malleista. Macissa täytyy lisäksi olla vähintään 2 Gt muistia ja 14,3 Gt tyhjää tallennustilaa.

MacBook (loppuvuosi 2009 ja uudemmat)
MacBook Air (loppuvuosi 2010 ja uudemmat)
MacBook Pro (vuoden 2010 puoliväli ja uudemmat)
Mac mini (vuoden 2010 puoliväli ja uudemmat)
iMac (loppuvuosi 2009 ja uudemmat)
Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli ja uudemmat)

Löydät tiedot Mac-tietokoneen mallista, muistista, tallennustilasta ja macOS-versiosta valitsemalla Omenavalikosta () Tietoja tästä Macista. Jos Mac ei ole yhteensopiva macOS High Sierran kanssa, asentaja ilmoittaa siitä.

Ota varmuuskopio

Sinun kannattaa varmuuskopioida Macisi ennen minkään päivityksen asentamista. Time Machinella se onnistuu helposti, mutta käytettävissä on muitakin varmuuskopiointitapoja. Lue, miten voit varmuuskopioida Macisi.

Varmista yhteydet

macOS:n lataamiseen ja asentamiseen kuluu aikaa, joten varmista, että internet-yhteytesi on luotettava. Jos käytät kannettavaa Mac-tietokonetta, kytke se verkkovirtaan.

Lataa macOS High Sierra

Jos haluat vahvimman mahdollisen turvallisuuden ja uusimmat ominaisuudet, tarkista, voitko päivittää macOS Mojaveen eli uusimpaan Mac-käyttöjärjestelmäversioon.

Jos tarvitset edelleen macOS High Sierraa, käytä tätä App Storen linkkiä: Hanki macOS High Sierra.

Aloita asentaminen

Kun lataus on valmis, asentaja avautuu automaattisesti.

Valitse Jatka ja noudata näyttöön tulevia ohjeita. Asennus saattaa olla helpointa aloittaa illalla, jotta se voi tapahtua tarvittaessa yön aikana.

Jos asentaja pyytää lupaa aputyökalun asentamiseen, anna ylläpitäjän nimi ja salasana, joilla kirjaudut Maciisi, ja klikkaa sitten Lisää apuohjelma.

Anna asennuksen valmistua

Anna asennuksen valmistua asettamatta Macia nukkumaan tai sulkematta sen kantta. Mac saattaa käynnistyä uudelleen, näyttää edistymispalkin tai tyhjän näytön useita kertoja sekä macOS:n että liittyvien Mac-laiteohjelmistoon tehtävien päivitysten aikana.

Lue lisää