True Tonen käyttäminen Macissa

True Tone saa Retina-näytön ja Touch Barin kuvat näyttämään luonnollisemmilta.

Mac-tietokoneiden sekä Studio Display- ja Apple Pro Display XDR -näyttöjen käyttämän True Tone -teknologian edistyneet monikanava-anturit säätävät näytön ja Touch Barin väriä ja kirkkautta ympäristön valoisuuden mukaan, jolloin kuvat näyttävät luonnollisemmilta.

macOS Ventura ja uudemmat

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten sivupalkissa Näytöt.

2. Valitse näyttö ikkunan yläreunasta.

3. Ota True Tone käyttöön asetuksissa, jotka näkyvät valitulle näytölle. Tämä asetus näkyy vain näytöille, jotka tukevat True Tonea.

macOS:n aiemmat versiot

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Näytöt.

2. Jos liitettynä on useita näyttöjä, klikkaa Näyttöasetukset ja valitse sitten haluamasi näyttö.

3. Ota ominaisuus käyttöön tai poista se käytöstä käyttämällä True Tone -valintaruutua. Tämä asetus näkyy vain näytöille, jotka tukevat True Tonea.

True Tone ja ulkoiset näytöt

Apple Studio Display- ja Apple Pro Display XDR ‑näytöissä on sisäänrakennetut ympäristön valaistuksen tunnistimet, jotka tukevat True Tonea, kun näyttö on liitetty yhteensopivaan Mac-tietokoneeseen.

True Tone voi säätää myös ulkoisia näyttöjä, jotka ovat enintään 32-tuumaisia, ei kuitenkaan TV:itä tai projektoreja. True Tone toimii, kun näyttö on liitetty Mac-kannettavaan, jonka kansi on auki, tai iMaciin, joka on julkaistu vuonna 2020 tai myöhemmin.

Lisätietoja

• Jotkin näytön käyttöapuasetukset, kuten käänteisten värien tila-asetukset, harmaasävysuodattimen lisääminen tai kontrastin lisääminen, voivat kytkeä True Tonen pois käytöstä.

• True Tonea voi käyttää samaan aikaan Night Shiftin kanssa.