Apple ID -tilin poistaminen tilapäisesti

Tietojesi ja tietosuojasi hallitsemisen lisäksi Apple antaa sinulle myös mahdollisuuden poistaa Apple ID -tilisi tilapäisesti milloin tahansa ja mistä tahansa syystä. Tämän toiminnon käytettävyys voi vaihdella maa- tai aluekohtaisesti.

Tästä artikkelista saat tietoja Apple ID -tilin tilapäiseen poistamiseen liittyen sekä vastauksia yleisimpiin kysymyksiin. Varmista, että luet koko sivun, jotta ymmärrät Apple ID:n tilapäiseen poistamiseen liittyvät seikat.

Tietoja Apple ID:n tilapäisestä poistamisesta

Tilin tilapäisen poistamisen avulla voit hallita paremmin Applen palvelimille tallentamiasi henkilökohtaisia tietoja. Sen avulla voit jäädyttää tilin käytön poistamatta sitä pysyvästi.

Kun poistat Apple ID -tilisi tilapäisesti, säilytämme sen kaikkine tietoineen, mutta et voi kirjautua tilillesi tai käyttää sitä. Kun tili on poistettu tilapäisesti, et voi käyttää tietoja, jotka olet tallentanut Apple ID:täsi käyttävissä Apple-palveluissa, esimerkiksi iCloudissa, iTunesissa, Apple Booksissa, App Storessa, Apple Payssa, iMessagessa, FaceTimessa ja Etsi iPhoneni -apissa. Tässä tapauksessa Apple ei enää käsittele tai käytä tietojasi, ellei sitä edellytetä johonkin lailliseen tarkoitukseen, esimerkiksi raha-asioihin tai muihin juridisiin prosesseihin liittyen. Saatamme käyttää yhteystietojasi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyttä pyyntösi johdosta.

Ennen Apple ID:n tilapäisen poistamisen pyytämistä

Suosittelemme, että suoritat muutaman toimenpiteen ennen Apple ID:n tilapäisen poistamisen pyytämistä.

• Varmuuskopioi iCloudiin tallentamasi tiedot – mukaan lukien iCloudiin tietoja tallentavien Applen tai muun valmistajan appien sisällöt – paikkaan, jonka käyttöön ei tarvita Apple ID:täsi.
  • Lataa DRM-suojaamattomat ostot, iTunes Match -raidat (joista sinulla ei ole kopioita) ja muu musiikki- ja mediasisältö.
  • Tarkista voimassa olevat tilauksesi. Tilauksia ei uusita tilin ollessa tilapäisesti poissa käytöstä.
  • Säilytä kopiot kaikista Appleen liittyvistä tiedoista, joita tarvitset tällä hetkellä tai tulevaisuudessa.
  • Varmista, että kirjaudut ulos kaikista laitteistasi. Näin vältyt ongelmilta apeissa, jotka käyttävät Apple ID -tiliäsi tai iCloudia. Kun tilisi on tilapäisesti poissa käytöstä, et voi kirjautua ulos iCloudista tai poistaa Etsi iPhoneni -toiminnon aktivointilukitusta laitteissasi. Jos unohdat kirjautua ulos, et ehkä voi käyttää laitettasi tilisi ollessa poistettuna väliaikaisesti.

Apple ID:n poistaminen tilapäisesti

Kirjaudu Apple ID -tilisivullesi Macissa, Windows-tietokoneessa, iPhonessa tai iPadissa. Siirry alas Tietosuoja-kohtaan ja valitse Tietosuojan hallinta. Valitse seuraavan sivun Deaktivoi tilisi -kohdan alapuolelta Aloita. Jos et näe tätä kohtaa, toiminto ei ole käytettävissä maassasi tai alueellasi.

Kun pyydät tilisi tilapäistä poistamista, saat ainutkertaisen aakkosnumeerisen pääsykoodin. Varmista, että säilytät koodia turvallisessa paikassa, koska tarvitset sitä tilin ottamiseksi uudelleen käyttöön.

Kun olemme vahvistaneet sinun olevan kyseisen tilin oikea omistaja, poistamme tilin tilapäisesti.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voinko vastaanottaa iCloud-sähköposteja tai -viestejä tilin tilapäisen poistamisen jälkeen?

Ei. Et voi vastaanottaa uusia viestejä tilin ollessa tilapäisesti poissa käytöstä. Sinulle iCloudin kautta lähetettyjä viestejä (Mail- ja iMessage-viestit) ei toimiteta.

Mitä tapahtuu tililläni ostetuille musiikkisisällöille, elokuville, TV-ohjelmille, kirjoille ja apeille?

Jos ostit kohteita kyseisellä Apple ID:llä iTunes Storesta, App Storesta, Mac App Storesta tai Apple Booksista, et voi käyttää näitä palveluita tilisi ollessa tilapäisesti poissa käytöstä. Näihin palveluihin kuuluvat muun muassa

• ostettujen appien päivittäminen
  • aiemmin ostettujen kohteiden lataaminen
  • ostettujen DRM-suojattujen kohteiden synkronoiminen iOS-laitteisiin
  • ostettujen DRM-suojattujen kohteiden kopioiminen tietokoneesta toiseen
  • vuokrattujen kohteiden toistaminen
  • tietokoneiden valtuuttaminen toistamaan ostettuja DRM-suojattuja kohteita
  • iTunes Matchin käyttäminen (jos tilattu)
  • iTunes Season Pass -lippujen käyttäminen.

Ilman digitaalisten oikeuksien hallintaa (eli DRM-suojausta) saatavissa olevat sisällöt, kuten iTunes-musiikkiostot, toimivat edelleen normaalisti tilin ollessa tilapäisesti poissa käytöstä. iCloud-musiikkikirjastoon tallennetut DRM-suojaamattomat sisällöt eivät kuitenkaan ole käytettävissä tai toistettavissa.

Ostamasi DRM-suojatut sisällöt, kuten apit, elokuvat ja TV-ohjelmat, saattavat sisältötyypistä riippuen lakata toimimasta tai päivittymästä tilin ollessa tilapäisesti poissa käytöstä.

Mitä tilauksilleni tapahtuu?

Jos sinulla on palvelutilauksia, kuten Apple Music -tilaus, iCloud-tallennustilatilaus tai muun valmistajan palveluita, jotka olet tilannut Apple ID:lläsi tai jotka on liitetty siihen, ne perutaan niiden laskutuskauden lopussa, kun poistat tilisi väliaikaisesti.

Tilasin Apple Musicin matkapuhelinoperaattorini kautta. Mitä tilaukselleni tapahtuu?

Jos tilasit Apple Musicin operaattorin kautta ja liitit tilisi tilapäisesti käytöstä poistettavaan Apple ID:hen, voit yhä suoratoistaa musiikkia, mutta menetät muiden Apple Music -ominaisuuksien, kuten iCloud-musiikkikirjaston, käyttöoikeuden.

Olen perheen järjestäjä. Miten tilini tilapäinen poistaminen vaikuttaa perheenjäseniini?

Jos olet Perhejako-ryhmän järjestäjä ja poistat Apple ID:si tilapäisesti, kohteet, kuten Apple Music, iCloud-tallennustila ja ostot, eivät enää ole perheen jaettavissa. Lisäksi perheen lasten tilit poistetaan tilapäisesti tilisi mukana.

Saanko silti pitää ostokseni, jotka tein osoitteessa apple.com/fi?

Kyllä. Voimassa olevat verkkotilaukset käsitellään normaalisti, vaikka tili on tilapäisesti poissa käytöstä.

Pysyvätkö käsittelyssä olevat tuotteiden korjaukset voimassa tilin tilapäisen poistamisen jälkeen?

Kyllä. Apple ID:n tilapäinen poistaminen ei peruuta käsittelyssä olevia korjauksia.

Apple-tuki auttaa minua parhaillaan eräässä asiassa. Saanko edelleen apua, vaikka tilini poistetaan tilapäisesti?

Apple-tuki voi edelleen auttaa sinua tilin tilapäisen poistamisen jälkeen. Et kuitenkaan pääse avoimien tapausten tietoihin tilisi ollessa tilapäisesti poissa käytöstä.

Voinko edelleen käyttää AppleCare-sopimustani laitteeni huollattamiseen?

Kyllä. Jos laitteesi on vakuutettu AppleCare-sopimuksella, voit edelleen käyttää huoltopalvelua tilin ollessa tilapäisesti poissa käytöstä.

Ovatko Apple Storeen tekemäni ajanvaraukset edelleen voimassa tilini tilapäisen poistamisen jälkeen?

Ei. Apple Storen kanssa sopimasi tapaamiset tai varaukset perutaan tilin tilapäisen poistamisen yhteydessä.

Olen rekisteröitynyt iPhonen vaihto-ohjelmaan. Täytyykö minun edelleen suorittaa maksuja, kun tilini on tilapäisesti poissa käytöstä?

Kyllä. Jos olet rekisteröitynyt iPhonen vaihto-ohjelmaan, sinun pitää jatkaa laitemaksujen suorittamista. Et kuitenkaan ehkä pysty enää tekemään uusia vaihtopyyntöjä verkossa ilman ohjelmaan liitettyä Apple ID:täsi.

Miten voin jättäytyä pois suoramarkkinoinnin piiristä?

Olemme tehneet Applen suoramarkkinoinnin piiristä jättäytymisen helpoksi. Voit tehdä sen nopeasti klikkaamalla tilauksen perumisen painiketta minkä tahansa markkinointisähköpostiviestin lopussa. Voit myös hallita suosimiasi yhteydenottotapoja Apple ID -tilisivullasi.

Voinko ottaa tilini uudelleen käyttöön?

Kyllä. Jos pyydät tilisi tilapäistä poistamista, saat ainutkertaisen aakkosnumeerisen pääsykoodin. Kun haluat taas ottaa Apple ID:n käyttöön, ota yhteyttä Apple-tukeen ja anna pääsykoodisi, niin voimme auttaa tilisi ottamisessa uudelleen käyttöön. Jos kadotat koodin, emme voi palauttaa tiliäsi.

Voinko ottaa yhteyttä Appleen saadakseni tietoja siitä, miten tietojani hallinnoidaan?

Kyllä. Jos sinulla on kysymyksiä tai haluat antaa palautetta tietosuojakäytäntöömme tai muihin aiheisiin liittyen, ota meihin yhteyttä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.