Jos et voi lähettää tai vastaanottaa viestejä Apple Watchissa

Jos näet varoituksen tai punaisen huutomerkin tai et saa viestejä, lue, mitä tehdä.

Jos näet punaisen huutomerkin

Jos näet punainen huutomerkki -kuvake tai ei toimitettu -tekstin viestin vieressä, yritä lähettää viesti uudelleen napauttamalla varoitusta. Jos viestiä ei vieläkään voi lähettää, noudata alla olevia ohjeita.

Jos et voi lähettää tai vastaanottaa viestejä

Yritä lähettää tai vastaanottaa viesti uudelleen Apple Watchissa jokaisen vaiheen jälkeen.

Tarkista Ohjauskeskus

Jos näet Älä häiritse- tai Lentokonetila-kuvakkeen kellotaulussa, asetus pitää poistaa käytöstä Ohjauskeskuksessa.

Pyyhkäise ylös kellotaulussa ja ota Älä häiritse tai Lentokonetila pois käytöstä napauttamalla korostettua kuvaketta.

Tarkista yhteys

Varmista, että Apple Watchin voi yhdistää iPhoneesi tai mobiili- tai Wi-Fi-verkkoon. Jotta voit lähettää ja vastaanottaa teksti- tai multimediaviestejä Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) -mallista, laiteparina olevan iPhonen pitää olla päällä ja yhteydessä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon, mutta sen ei tarvitse olla lähettyvillä.

Vaikkei iPhone olisi yhteydessä tai päällä, voit lähettää ja vastaanottaa iMessage-viestejä Apple Watchissa sen ollessa yhteydessä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon.

Lue, miten Apple Watch muodostaa yhteyksiä ja hanki apua, jos laitteidesi yhteys katkeaa.

Yritä lähettää viesti iPhonestasi

Jos iPhone ei lähetä tai vastaanota viestejä, yritä korjata iPhonen viestit

Varmista, että olet kirjautunut sisään

Avaa Apple Watch -appi iPhonessa, valitse Oma Apple Watch -välilehti ja napauta sitten Yleiset >Apple ID.

Tarkista iMessage-asetukset

Valitse iPhonessa Asetukset > Viestit ja varmista, että iMessage on otettu käyttöön.

Napauta sitten Lähetys/vastaanotto ja varmista, että käytät samaa Apple ID:tä kuin Apple Watch.

Jos et ole kirjautuneena sisään, kirjaudu iMessageen Apple ID:lläsi

Kirjaudu ulos iMessagesta

Napauta Asetukset > Viestit > Lähetys/vastaanotto. Napauta Apple ID:täsi ja valitse Kirjaudu ulos.

Napauta sitten Asetukset > Viestit. Ota iMessage pois käytöstä ja ota se sitten takaisin käyttöön.

Kirjaudu takaisin iMessageen

Napauta Asetukset > Viestit > Lähetys/vastaanotto > Käytä Apple ID:tä iMessageen. Kirjaudu sitten sisään.

Käynnistä Apple Watch ja iPhone uudelleen

Lue, miten Apple Watch ja iPhone käynnistetään uudelleen.

Tarkista päivitykset

Lue, miten Apple Watch ja iPhone päivitetään.

Ota meihin yhteyttä

Ennen kuin otat meihin yhteyttä, poista Apple Watchin laitepari ja muodosta laitepari sitten uudelleen. Jos et vieläkään voi lähettää tai vastaanottaa viestejä, ota yhteyttä Apple-tukeen.