Jos et voi lähettää tai vastaanottaa viestejä Apple Watchissa

Jos näet varoituksen tai punaisen huutomerkin tai et saa viestejä, lue, mitä tehdä.

Jos punainen huutomerkki näkyy

Jos näet punaisen huutomerkin  tai ei toimitettu -tekstin viestin vieressä, yritä lähettää viesti uudelleen napauttamalla varoitusta. Jos viestiä ei vieläkään voi lähettää, noudata alla olevia ohjeita.

Jos et voi lähettää tai vastaanottaa viestejä

Yritä lähettää tai vastaanottaa viesti uudelleen Apple Watchissa jokaisen vaiheen jälkeen.

Tarkista Ohjauskeskus

Jos näet Älä häiritse- tai Lentotila-kuvakkeen kellotaulussa, asetukset pitää poistaa käytöstä Ohjauskeskuksessa.

Voit avata Ohjauskeskuksen painamalla sivupainiketta. Jos käytössä on watchOS 9 tai aiempi, kosketa näytön alaosaa ja pidä sitä painettuna ja pyyhkäise sitten ylöspäin. Poista asetukset käytöstä napauttamalla korostettuja Älä häiritse- ja Lentotila-kuvakkeita.

Apple Watch, jossa on käytössä Älä häiritse -toiminto, ja toinen Apple Watch, jossa on käytössä Lentotila

Yhteyden tarkistaminen

Varmista, että Apple Watchin voi yhdistää iPhoneesi tai mobiili- tai Wi-Fi-verkkoon. Jotta voit lähettää ja vastaanottaa teksti- tai multimediaviestejä Apple Watchin mobiilimalleista, laiteparina olevan iPhonen pitää olla päällä ja yhteydessä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon, mutta sen ei tarvitse olla lähettyvillä.

Vaikkei iPhone olisi yhteydessä tai päällä, voit lähettää ja vastaanottaa iMessage-viestejä Apple Watchissa sen ollessa yhteydessä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon.

Lue, miten Apple Watch muodostaa yhteyksiä ja hanki apua, jos laitteidesi yhteys katkeaa.

Apple Watch, joka on yhdistetty iPhoneen

Yritä lähettää viesti iPhonestasi

Jos iPhone ei lähetä tai vastaanota viestejä, yritä korjata iPhonen viestit

Varmista, että olet kirjautunut sisään

Avaa Apple Watch -appi iPhonessa, valitse Oma Apple Watch -välilehti ja napauta sitten Yleiset >Apple ID.

Kirjauduttu sisään sähköpostiosoitteella j.appleseed@icloud.com

Tarkista iMessage-asetukset

Valitse iPhonessa Asetukset > Viestit ja varmista, että iMessage on otettu käyttöön.

Napauta sitten Lähetys/vastaanotto ja varmista, että käytät samaa Apple ID:tä kuin Apple Watch.

Jos et ole kirjautuneena sisään, kirjaudu iMessageen Apple ID:lläsi

iPhonen Asetukset-appi, jossa näkyvät Viestit-apin eri asetukset

Kirjaudu ulos iMessagesta

Napauta Asetukset > Viestit > Lähetys/vastaanotto. Napauta Apple ID:täsi ja valitse Kirjaudu ulos.

Napauta sitten Asetukset > Viestit. Ota iMessage pois käytöstä ja ota se sitten takaisin käyttöön.

iMessagen asetukset iPhonessa.

Kirjaudu takaisin iMessageen

Napauta Asetukset > Viestit > Lähetys/vastaanotto > Käytä Apple ID:tä iMessageen. Kirjaudu sitten sisään.

Apple Watchin ja iPhonen uudelleenkäynnistys

Näissä artikkeleissa kerrotaan, miten voit käynnistää Apple Watchin ja iPhonen uudelleen.

Tarkista päivitykset

Näissä artikkeleissa kerrotaan, miten voit päivittää Apple Watchin ja iPhonen.

Ota yhteyttä

Ennen kuin otat meihin yhteyttä, poista Apple Watchin laitepari ja muodosta laitepari sitten uudelleen. Jos et vieläkään voi lähettää tai vastaanottaa viestejä, ota yhteyttä Apple-tukeen.