Jos viestien lähettäminen ja vastaanottaminen ei onnistu iPhonessa tai iPadissa

Lue, mitä voit tehdä, jos iMessage ei toimi, et voi vastaanottaa tekstiviestejä tai näet hälytyksen, kun lähetät viestin.

Ongelmia Viestit-apissa uuden laitteen käyttöönoton jälkeen

Viestiä ei toimitettu

Viestien vastaanottaminen laitteella ei onnistu

Ongelmia ryhmäviestien kanssa

Ongelmia viesteissä olevien kuvien tai videoiden kanssa

Jos sinulla on ongelmia Viestit-apissa uuden laitteen käyttöönoton jälkeen

Jos kohtaat uuden laitteen käyttöönoton jälkeen ongelmia, esimerkiksi Viestit-apin keskustelut näkyvät erillisinä ketjuina tai lähetetyt viestit näkyvät vihreinä viestikuplina sinisten viestikuplien sijaan, päivitä asetukset seuraavasti:

1. Päivitä laite iOS:n tai iPadOS:n uusimpaan versioon tarvittaessa.

2. Napauta Asetukset-apissa Mobiilidata. Varmista, että mobiilidatayhteys on kytketty käyttöön. Jos käytät useita SIM-kortteja, varmista, että puhelinnumero, jota haluat käyttää, on valittuna ja kytketty päälle.

3. Napauta Asetukset-apissa Viestit. Laita iMessage pois päältä ja takaisin päälle.

4. Napauta Lähetys/vastaanotto.

5. Napauta puhelinnumeroa, jota haluat käyttää Viestit-apissa.

Jos sinulla on ongelmia, kun yrität vastaanottaa FaceTime-puhelua uuden laitteen käyttöönoton jälkeen, voit päivittää myös FaceTime-asetukset.

Lue, mitä voit tehdä, jos et voi kirjautua iMessageen tai FaceTimeen

Lue, mitä voit tehdä, jos viestit ovat vihreitä

Lue, mitä voit tehdä, jos näkyviin tulee Odotetaan aktivointia -ilmoitus

Jos näkyvissä on punainen huutomerkki

Jos yrität lähettää viestiä ja näkyviin tulee punainen huutomerkki Huutomerkkikuvake ja Ei toimitettu -varoitus, toimi seuraavasti:

1. Tarkista verkkoyhteys.

2. Napauta punaista huutomerkkiä Huutomerkkikuvaketta ja valitse sitten Yritä uudelleen.

3. Jos et edelleenkään voi lähettää viestiä, napauta punaista huutomerkkiä Huutomerkkikuvake ja valitse sitten Lähetä tekstiviestinä. Viestien lähettäminen voi olla maksullista.

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

iMessage-viestit ovat tekstiviestejä, kuvia tai videoita, joita voi lähettää toiseen iPhoneen, iPadiin, iPod touchiin tai Maciin Wi-Fi- tai mobiilidataverkon kautta. Ne näkyvät sinisinä kuplina. Kaikki muut tekstiviestit lähetetään tekstiviesteinä tai multimediaviesteinä, ja niiden lähettäminen edellyttää tekstiviestejä tukevaa liittymää. Ne näkyvät vihreinä kuplina.

Lue, mitä voit tehdä, jos saat edelleen Ei toimitettu -varoituksen, kun yrität lähettää viestin tekstiviestinä

Ota yhteyttä operaattoriin, jos et voi edelleenkään lähettää tai vastaanottaa tekstiviestejä

Voit määrittää Viestit-apin siten, että se yrittää automaattisesti lähettää viestin tekstiviestinä, kun iMessage ei ole käytettävissä. Valitse Asetukset > Viestit ja ota Lähetä tekstiviestinä -toiminto käyttöön.

Jos saat viestit yhteen laitteeseen, mutta et toiseen

Jos sinulla on iPhone ja toinen iOS- tai iPadOS-laite, kuten iPad, iMessagen asetukset on ehkä määritetty niin, että iMessage vastaanottaa ja lähettää viestit puhelinnumerosi sijaan Apple ID:stäsi. Voit tarkistaa seuraavasti, onko puhelinnumerosi asetettu lähettämään ja vastaanottamaan viestejä:

1. Napauta Asetukset-apissa Viestit.

2. Napauta Lähetys/vastaanotto.

3. Valitse puhelinnumero tai sähköpostiosoite, jota haluat käyttää viestien kanssa.

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Jos et näe puhelinnumeroasi, voit linkittää iPhonen numeron ja Apple ID:n Voit myös ottaa käyttöön tekstiviestien välittämisen, jolloin voit lähettää ja vastaanottaa multimedia- ja tekstiviestejä kaikilla Apple-laitteillasi.

Jos sinulla on ongelmia ryhmäviestin kanssa

Jos olet ryhmäviestissä etkä enää saa viestejä, tarkista, oletko poistunut keskustelusta:

1. Napauta Viesteistä ryhmäviestiketjua, josta et voi vastaanottaa viestejä.

2. Jos näet viestin, jonka mukaan poistuit keskustelusta, olet poistunut keskustelusta tai sinut on poistettu ryhmäviestistä.

Voit liittyä ryhmäviestiin uudelleen vain, jos ryhmässä oleva henkilö lisää sinut. Lue, miten voit lisätä henkilöitä ryhmäviestiin tai poistaa henkilöitä ryhmäviestistä.

Näin voit aloittaa uuden ryhmäviestin:

1. Avaa Viestit ja napauta Luo uusi -painikettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä.

2. Kirjoita yhteystietojen puhelinnumerot tai sähköpostiosoitteet.

3. Kirjoita viesti ja napauta sitten Lähetä-painiketta lähetä viesti.

Jos sinulla on muita ryhmäviestiin liittyviä ongelmia, sinun on ehkä poistettava keskustelu iOS 16:ssa, iPadOS 16.1:ssä ja niitä uudemmissa voit palauttaa viestin, jos olet poistanut sen edeltävien 30–40 päivän aikana.

Jos et voi lähettää tai vastaanottaa kuvia ja videoita viesteissä

Varmista, että laitteessasi on tarpeeksi tilaa kuvien ja videoiden vastaanottamiseen.

Jos käytät teksti- tai multimediaviestejä valokuvien tai videoiden lähettämiseen, operaattori voi asettaa kokorajoituksia liitteille. Suurten tiedostojen lähettäminen voi kestää kauemmin, ja iPhone voi pakata valokuva- ja videoliitteet tarvittaessa. Jos sinulla on ongelmia täysikokoisten kuvien lähettämisessä, voit lähettää heikompilaatuisia kuvia manuaalisesti:

1. Napauta Asetukset-apissa Viestit.

2. Napauta Alhaisen kuvanlaadun tila.

Muita kokeiltavia toimia

• Käynnistä iPhone tai iPad.

• Tarkista verkkoyhteys. Jos haluat lähettää viestin iMessage- tai multimediaviestinä, tarvitset mobiilidatayhteyden tai Wi-Fi-yhteyden. Jos haluat lähettää tekstiviestin, tarvitset mobiiliyhteyden. Jos otat Wi-Fi-puhelut käyttöön, voit lähettää tekstiviestejä Wi-Fi-yhteydellä.

• Tarkista operaattoriltasi, tuetaanko lähettämääsi viestityyppiä, kuten multimedia- tai tekstiviestiä.

• Jos yrität lähettää MMS-ryhmäviestejä iPhonesta, valitse Asetukset > Viestit ja ota MMS-viestit käyttöön. Jos iPhonessasi ei ole näkyvissä multimediaviestien tai ryhmäviestien käyttöönottovaihtoehtoa, operaattorisi ei ehkä tue tätä toimintoa.

• Varmista, että olet kirjoittanut yhteystiedon puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen oikein.

Jos et vieläkään pysty lähettämään tai vastaanottamaan viestejä, ota yhteyttä Apple-tukeen

Ota yhteyttä operaattoriin, jos et voi edelleenkään lähettää tai vastaanottaa tekstiviestejä

iMessagen poistaminen käytöstä, jos olet vaihtanut muuhun kuin Applen puhelimeen ja sinulla on viesteihin liittyviä ongelmia