10 Gb:n Ethernet-portin käyttäminen iMac Pron, Mac minin ja Mac Pron kanssa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit saada iMac Pron, Mac minin tai Mac Pron 10 Gb:n Ethernet-portin toimimaan mahdollisimman nopeasti.

iMac Prossa ja Mac Prossa on sisäinen 10 Gb:n Nbase-T Ethernet -portti, ja Mac mini (2018) tarjoaa 10 Gb:n Ethernetin valinnaisena kokoonpanona. Tämä portti tukee 1 Gb:n, 2,5 Gb:n, 5 Gb:n ja 10 Gb:n Ethernet-yhteyksiä RJ-45-liitäntöjen ja enintään 100 metrin pituisten kierrettyjen, kuparisten vakioparikaapeleiden kautta.

Kun yhdistät iMac Pron, Mac minin tai Mac Pron toiseen laitteeseen Ethernet-yhteyden kautta, suurin mahdollinen nopeus valitaan automaattisesti. Nopeus vaihtelee laitteen ja Ethernet-kaapelin ominaisuuksien mukaan. Jos esimerkiksi yhdistämäsi laite ja käyttämäsi kaapeli tukevat 10 Gbps:n nopeutta, Mac ja laite pystyvät siirtämään tietoja 10 Gbps:n nopeudella.

Alla olevasta taulukosta näet, miten käyttämäsi kaapeli voi vaikuttaa Ethernet-nopeuksiin. Jos toisin ei erikseen mainita, tässä annetut nopeudet koskevat enintään 100 metrin pituisia kaapeleita.

10BaseT 100BaseT 1 Gbps 2,5 Gbps 5 Gbps 10 Gbps
Luokan 5e Ethernet-kaapeli Ei tueta Tuetaan Tuetaan Tuetaan Tuetaan Ei
tueta
Luokan 6 Ethernet-kaapeli Ei tueta Tuetaan Tuetaan Tuetaan Tuetaan Tuetaan enintään 55 metrin pituuteen asti
Luokan 6a Ethernet-kaapeli tai uudempi Ei tueta Tuetaan Tuetaan Tuetaan Tuetaan Tuetaan

Lisätietoja

• Kun käytät Windowsia iMac Prossa, Mac minissä tai Mac Prossa Boot Campin avulla, Ethernet-portin nopeusasetukseksi kannattaa jättää AutoSense. Jos määrität linkin nopeuden manuaalisesti Windowsin Verkko ja Internet -ohjauspaneelissa, Ethernet-nopeudeksi saattaa jäädä enintään 1 Gbps.
  • Jos Macin ja siihen Ethernet-yhteyden kautta yhteydessä olevan toisen laitteen tiedonsiirtonopeus on odotettua pienempi, varmista ensin, että käytät tuetun tyyppistä ja pituista kaapelia. Varmista sen jälkeen laitteen valmistajalta, että laitteen laiteohjelmisto on ajan tasalla.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.