iMac Pron Ethernet-nopeudet

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit saada iMac Pron 10 Gb:n Ethernet-portin toimimaan mahdollisimman nopeasti.

iMac Prossa on 10 Gb:n Nbase-T Ethernet -portti, joka tukee 1 Gb:n, 2,5 Gb:n, 5 Gb:n ja 10 Gb:n Ethernet-yhteyksiä RJ-45-liitäntöjen ja enintään 100 metrin pituisten kierrettyjen, kuparisten vakioparikaapeleiden kautta.

Kun yhdistät iMac Pron toiseen laitteeseen Ethernet-yhteyden kautta, suurin mahdollinen nopeus valitaan automaattisesti. Nopeus vaihtelee laitteen ja Ethernet-kaapelin ominaisuuksien mukaan. Jos esimerkiksi yhdistämäsi laite ja käyttämäsi kaapeli tukevat 10 Gbps:n nopeutta, iMac Pro ja laite pystyvät siirtämään tietoja 10 Gbps:n nopeudella.

Alla olevasta taulukosta näet, miten käyttämäsi kaapeli voi vaikuttaa Ethernet-nopeuksiin. Jos toisin ei erikseen mainita, tässä annetut nopeudet koskevat enintään 100 metrin pituisia kaapeleita.

10BaseT 100BaseT 1 Gbps 2,5 Gbps 5 Gbps 10 Gbps
Luokan 5e Ethernet-kaapeli Ei tueta Tuetaan Tuetaan Tuetaan Tuetaan Ei
tueta
Luokan 6 Ethernet-kaapeli Ei tueta Tuetaan Tuetaan Tuetaan Tuetaan Tuetaan enintään 55 metrin pituuteen asti
Luokan 6a Ethernet-kaapeli Ei tueta Tuetaan Tuetaan Tuetaan Tuetaan Tuetaan

Lisätietoja

• Kun käytät Windowsia iMac Prossa Boot Campin avulla, Ethernet-portin nopeusasetukseksi kannattaa jättää AutoSense. Jos määrität linkin nopeuden manuaalisesti Windowsin Verkko ja Internet -ohjauspaneelissa, Ethernet-nopeudeksi saattaa jäädä enintään 1 Gbps.
  • Jos iMac Pron ja siihen Ethernet-yhteyden kautta yhteydessä olevan toisen laitteen tiedonsiirtonopeus on odotettua pienempi, varmista ensin, että käytät tuetun tyyppistä ja pituista kaapelia. Varmista sen jälkeen laitteen valmistajalta, että laitteen laiteohjelmisto on ajan tasalla.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.