Tietoja iOS 11.2:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 11.2:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Lisätietoja turvallisuudesta saat Applen tuoteturvallisuus -sivulta. Voit salata Applen kanssa käydyt keskustelut käyttämällä Applen tuoteturvallisuuden PGP-avainta.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

iOS 11.2

Julkaistu 2.12.2017

App Store

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa ollut hyökkääjä saattoi väärentää App Storen salasanakehotteita.

Kuvaus: Annettujen tietojen tarkistusongelma on korjattu parantamalla annettujen tietojen tarkistusta.

CVE-2017-7164: Jerry Decime

Kohta lisätty 11.1.2018

Automaattinen lukituksen avaus

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Kilpailutilanne on käsitelty lisätarkistuksilla.

CVE-2017-13905: Samuel Groß (@5aelo)

Kohta lisätty 18.10.2018

Laskin

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa ollut hyökkääjä saattoi pystyä muuttamaan valuuttakursseja.

Kuvaus: Vaihtokurssit haettiin HTTP:stä HTTPS:n sijaan. Ongelma korjattiin ottamalla HTTPS käyttöön vaihtokursseissa.

CVE-2017-2411: Richard Shupak (linkedin.com/in/rshupak), Seth Vargo (@sethvargo) (Google) sekä nimetön tutkija

Kohta lisätty 2.5.2018, päivitetty 14.6.2018

CFNetwork Session

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia järjestelmän käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-7172: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Richard Zhu (fluorescence)

Kohta lisätty 22.1.2018

CoreAnimation

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia laajennetuilla käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-7171: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevät 360 Security ja Tencent Keen Security Lab (@keen_lab)

Kohta lisätty 22.1.2018

CoreFoundation

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä hankkimaan laajennetut käyttöoikeudet.

Kuvaus: Kilpailutilanne on käsitelty lisätarkistuksilla.

CVE-2017-7151: Samuel Groß (@5aelo)

Kohta lisätty 18.10.2018

IOKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla tilan hallintaa.

CVE-2017-13847: Ian Beer (Google Project Zero)

Kohta päivitetty 10.1.2018

IOKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-7162: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Tencent Keen Security Lab (@keen_lab)

Kohta lisätty 21.12.2017, päivitetty 10.1.2018

IOMobileFrameBuffer

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-13879: Apple

Kohta päivitetty 24.10.2018

IOSurface

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-13861: Ian Beer (Google Project Zero)

Kernel

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-13904: Kevin Backhouse (Semmle Ltd.)

Kohta lisätty 14.2.2018

Kernel

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä lukemaan kernel-muistia (Meltdown).

Kuvaus: Järjestelmät, joiden mikroprosessorit käyttävät ennakoivaa suoritusta ja epäsuoraa haaran ennakointia, voivat sallia tietojen luvattoman paljastamisen hyökkääjälle, jolla on paikalliset käyttöoikeudet, tietovälimuistin sivukanavan analyysin avulla.

CVE-2017-5754: Jann Horn (Google Project Zero), Moritz Lipp (Graz University of Technology), Michael Schwarz (Graz University of Technology), Daniel Gruss (Graz University of Technology), Thomas Prescher (Cyberus Technology GmbH), Werner Haas (Cyberus Technology GmbH), Stefan Mangard (Graz University of Technology), Paul Kocher, Daniel Genkin (University of Pennsylvania ja University of Maryland), Yuval Yarom (University of Adelaide ja Data61) ja Mike Hamburg (Rambus, Cryptography Research Division)

Kohta lisätty 4.1.2018, päivitetty 10.1.2018

Kernel

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-13862: Apple

CVE-2017-13867: Ian Beer (Google Project Zero)

CVE-2017-13876: Ian Beer (Google Project Zero)

Kohta päivitetty 21.12.2017

Kernel

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä lukemaan rajoitettua muistia.

Kuvaus: Rajojen ulkopuolisen muistin luku on ratkaistu parantamalla rajojen tarkistusta.

CVE-2017-7173: Brandon Azad

Kohta päivitetty 1.8.2018

Kernel

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä lukemaan rajoitettua muistia.

Kuvaus: Tyyppisekaannusongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-13855: Jann Horn (Google Project Zero)

Kernel

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä lukemaan rajoitettua muistia.

Kuvaus: Useita varmistusongelmia ratkaistiin parantamalla annettujen tietojen puhdistamista.

CVE-2017-13865: Ian Beer (Google Project Zero)

CVE-2017-13868: Brandon Azad

CVE-2017-13869: Jann Horn (Google Project Zero)

Kernel

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Paikallinen käyttäjä saattoi pystyä aiheuttamaan järjestelmän odottamattoman sulkeutumisen tai lukemaan kernel-muistia.

Kuvaus: Kernelissä oli syötön validointiongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla annettujen tietojen vahvistamista.

CVE-2017-7154: Jann Horn (Google Project Zero)

Kohta lisätty 21.12.2017

Kernel

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-13880: Apple

Kohta lisätty 18.10.2018

Mail

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Salaukseen käytettiin väärää varmennetta.

Kuvaus: Salattujen sähköpostiviestien käsittelyssä oli S/MIME-ongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla salausvarmenteen valintaa.

CVE-2017-13874: Nicolas Devillard

Kohta päivitetty 9.4.2018

Viestiluonnokset

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Etuoikeutetussa verkkoasemassa ollut hyökkääjä saattoi saada haltuunsa viestisisältöä.

Kuvaus: S/MIME-tunnistetiedoissa oli salausongelma. Ongelma on ratkaistu lisätarkistuksilla ja käyttäjävalvonnalla.

CVE-2017-13860: Michael Weishaar (INNEO Solutions GmbH)

Sähköpostiviestien sovelluskehys

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa osoiterivin väärentämisen.

Kuvaus: Epäyhdenmukaisen käyttöliittymän ongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2017-7152: Oliver Paukstadt (Thinking Objects GmbH, to.com)

Kohta lisätty 21.12.2017

ReplayKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Käyttäjä saattoi menettää näyttönsä lähetyksen hallinnan.

Kuvaus: Tyyppisekaannusongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-13888: Dan Niemeyer (Microsoft), Peter Pau (ArcanaArt.com)

Kohta lisätty 21.6.2018, päivitetty 8.9.2020

SafariViewController

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa osoiterivin väärentämisen.

Kuvaus: Epäyhdenmukaisen käyttöliittymän ongelma on korjattu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2017-13891: Janne Raiskila (@raiskila)

Kohta lisätty 21.6.2018

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-13885: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä 360 Security

Kohta lisätty 22.1.2018

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-7165: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä 360 Security

Kohta lisätty 22.1.2018

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-13884: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä 360 Security

Kohta lisätty 22.1.2018

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisella verkkosivustolla käynti saattoi aiheuttaa käyttöliittymän väärentämisen.

Kuvaus: Uudelleenohjausvastaukset 401 Unauthorized -virheeseen saattoivat sallia haitallisen verkkosivuston virheellisesti näyttää lukkokuvakkeen yhdistelmäsisällön kohdalla. Ongelma on ratkaistu parantamalla URL-osoitteiden näyttölogiikkaa.

CVE-2017-7153: Jerry Decime

Kohta lisätty 11.1.2018

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-7156: Yuan Deng (Ant-financial Light-Year Security Lab)

CVE-2017-7157: nimetön tutkija

CVE-2017-13856: Jeonghoon Shin

CVE-2017-13870: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Tencent Keen Security Lab (@keen_lab)

CVE-2017-7160: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Richard Zhu (fluorescence)

CVE-2017-13866: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Tencent Keen Security Lab (@keen_lab)

Kohta lisätty 13.12.2017, päivitetty 4.5.2018

Wi-Fi

Saatavuus: iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s, iPad Pro (12,9 tuumaa, 1. sukupolvi), iPad Air 2, iPad Air, iPad (5. sukupolvi), iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2 ja iPod touch (6. sukupolvi)

Julkaistu iPhone 7:lle ja uudemmille sekä iPad Prolle (9,7 tuumaa, alkuvuosi 2016) ja uudemmille iOS 11.1:ssä.

Vaikutus: Wi-Fi-alueella ollut hyökkääjä saattoi pakottaa nonce-uudelleenkäytön WPA-monilähetys-/GTK-asiakkaissa (avaimen uudelleenasennushyökkäykset – KRACK).

Kuvaus: Tilasiirtymien käsittelyssä oli logiikkaongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2017-13080: Mathy Vanhoef (imec-DistriNet-ryhmä, KU Leuven)

Kiitokset

WebKit

Haluamme kiittää Yiğit Can YILMAZia (@yilmazcanyigit) ja Abhinash Jainia (@abhinashjain) heidän avustaan.

Kohta lisätty 14.2.2018, päivitetty 9.4.2018

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.