Yhteydenotto Appleen tietoturvaongelmissa

Tämä sivu sisältää tietoa Applen tuoteturvallisuudesta ja siitä, miten turvallisuustutkijat, kehittäjät, lainvalvontaviranomaiset ja toimittajat voivat ottaa yhteyttä Appleen ilmoittaakseen tai kysyäkseen tietoturvaongelmasta.

Asiakkaat

Apple-tilien salasanat

• Jos epäilet, että Apple-tilisi (Apple ID) tiedot ovat vaarantuneet esimerkiksi tietojenkalastelun vuoksi, kirjaudu Apple ID -tilisivullesi ja vaihda salasanasi välittömästi.
  • Jos olet unohtanut Apple ID -salasanasi, käy osoitteessa iforgot.apple.com/fi.
  • Jos saat sähköpostia, jota epäilet tietojenkalasteluviestiksi ja jonka väitetään olevan Applen lähettämä, tutustu Applen tietojenkalastelusivuun.

Yksityisyyttä ja tietosuojaa koskevia vinkkejä

Vinkkejä ja tietoa siitä, miten turvaat laitteesi ja tietosi, vältät tietojenkalasteluhuijaukset ja pidät tilisi turvassa. Lue myös Applen sitoumuksesta tietosuojaasi sekä tietosuojakäytäntömme.

Lisätietoja edistyksellisistä suojausominaisuuksista löytyy iOS-tietoturvaoppaasta.

Applen suojauspäivitykset

Ohjelmiston pitäminen ajan tasalla on yksi tärkeimmistä toimenpiteistä, jolla voit ylläpitää Apple-tuotteesi turvallisuutta. Lue lisätietoja Applen suojauspäivityksistä, Apple-laitteiden päivittämisestä sekä uusimpien Applen ohjelmistopäivitysten turvallisuussisällöstä.

Kadonneet tai varastetut tuotteet

Apple Pay

Jos Apple Payn käytössä on ongelmia, siirry Apple Pay -tukeen.

Apple Pay ei ole saatavilla kaikilla markkina-alueilla. Voit tutkia luetteloa Apple Payta tukevista maista täällä.

Tekninen tuki

Jos tarvitset lisäohjeita, ota yhteys Apple-tukeen. Useimmilla Applen tuotteilla on 90 päivän ilmainen puhelintuki ja yhden vuoden rajoitettu takuu. Suosittelemme, että tarkistat takuusi kattavuuden, ennen kuin otat meihin yhteyttä.

Kehittäjät

Pyydä varmenteen kumoamista tai myöntämistä ottamalla yhteys Apple Developer Connectioniin.

Tietoturva- ja tietosuojatutkijat

Voit ilmoittaa Applen tuotteisiin tai verkkopalvelimiin liittyvistä tietoturva- tai tietosuojaongelmista osoitteeseen product-security@apple.com.

Voit käyttää Applen tuoteturvallisuuden PGP-avainta sähköpostitse lähetettävien arkaluonteisten tietojen salaamiseen. Kun Apple vastaanottaa sähköpostiviestisi, se kuitataan automaattisella sähköpostiviestillä. Jos et saa sähköpostiviestiä, tarkista käyttämäsi sähköpostiosoite ja lähetä viesti uudelleen. Jos tietoturvaongelman ratkaisemisessa tarvitaan lisätietoja, pyydämme niitä sähköpostitse.

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei yleensä paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Apple jakaa tietoa tuotteidensa tietoturvaongelmista suojausohjeissa. Voit vastaanottaa Applen suojausohjeita myös Security-announce-postituslistalla.

Applen tuoteturvallisuuden julkaisemat ilmoitukset on allekirjoitettu Applen tuoteturvallisuuden PGP-avaimella. Suosittelemme tarkistamaan allekirjoituksesta, että dokumentti todella on henkilöstömme laatima ja että sitä ei ole muutettu.

Apple kiittää Applen verkkopalvelinten mahdollisista tietoturvaongelmista ilmoittaneita tutkijoita Applen verkkopalvelinten ilmoitussivulla.

Lainvalvontaviranomaiset

Tutustu seuraaviin ohjeisiin, jos haluat lähettää Applelle viranomaispyynnön:

Lue lisää siitä, miten Apple käsittelee viranomaisten esittämiä tietopyyntöjä.

Toimittajat

Toimittajat voivat ottaa yhteyttä Applen julkiseen tiedotukseen sähköpostitse osoitteeseen media.help@apple.com

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.