Tietoturva- tai tietosuojahaavoittuvuudesta ilmoittaminen

Jos uskot löytäneesi tietoturva- tai tietosuojahaavoittuvuuden Applen tuotteessa, pyydämme ilmoittamaan siitä meille.

Jos tarvitset teknistä tukea tietoturvaongelmaan, kuten Apple ID -salasanasi nollaamiseen tai viimeaikaisen iTunes-maksun tarkistamiseen, tutustu Hanki apua tietoturvaongelmiin -tukiartikkeliin tai ota yhteyttä Apple-tukeen

Jos sinulla on Applen tietosuojakäytäntöön tai tietojen käsittelemiseen liittyviä kysymyksiä tai huolenaiheita, voit kysyä meiltä tietosuojasta

Ohjeet tietoturva- tai tietosuojahaavoittuvuudesta ilmoittamiseen

Jos uskot löytäneesi tietoturva- tai tietosuojahaavoittuvuuden, joka vaikuttaa Applen laitteisiin, ohjelmistoihin, palveluihin tai verkkopalvelimiin, pyydämme ilmoittamaan siitä meille. Otamme mielihyvin vastaan ilmoituksia kaikilta, mukaan lukien tietoturvatutkijat, kehittäjät ja asiakkaat.

Voit ilmoittaa tietoturva- tai tietosuojahaavoittuvuudesta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen product-security@apple.com. Liitä viestiisi mukaan asiaankuuluvat videot, kaatumislokit ja järjestelmän vianmääritysraportit. Käytä Applen tuoteturvallisuuden PGP-avainta sähköpostitse lähetettävien arkaluonteisten tietojen salaamiseen. Voit käyttää myös Mail Dropia, jos lähetät suuria tiedostoja.

Saat ilmoituksen vastaanottamisesta automaattisen vastauksen Applelta. Otamme sinuun yhteyttä, jos tarvitsemme lisätietoja.

Applen ilmoitusten käsitteleminen

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarvittavat päivitykset ovat yleisesti saatavilla.

Apple julkaisee tuotteidensa turvallisuuspäivityksiä koskevia tietoja ja julkisia kiitoksia henkilöille tai organisaatioille, jotka ovat ilmoittaneet tietoturvaongelmista, suojausohjeiden ja Security-announce-postituslistan avulla. Apple kiittää myös verkkopalvelintensa mahdollisista tietoturvaongelmista ilmoittaneita tutkijoita Applen verkkopalvelinten ilmoitussivulla.

Tietyissä tapauksissa Apple maksaa palkkioita sellaisten kriittisten tietoturvaongelmien jakamisesta, jotka täyttävät iOS-tietoturvaoppaan Apple Security Bounty -osiossa määritellyt kriteerit.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.