Tietoturva- tai tietosuojahaavoittuvuudesta ilmoittaminen

Jos uskot löytäneesi tietoturva- tai tietosuojahaavoittuvuuden Applen tuotteessa, pyydämme ilmoittamaan siitä meille.

Jos tarvitset teknistä tukea tietoturvaongelmaan, kuten Apple ID -salasanasi nollaamiseen tai viimeaikaisen iTunes-maksun tarkistamiseen, tutustu Hanki apua tietoturvaongelmiin -tukiartikkeliin tai ota yhteyttä Apple-tukeen

Jos sinulla on Applen tietosuojakäytäntöön tai tietojen käsittelemiseen liittyviä kysymyksiä tai huolenaiheita, voit kysyä meiltä tietosuojasta

Ohjeet tietoturva- tai tietosuojahaavoittuvuudesta ilmoittamiseen

Jos uskot löytäneesi tietoturva- tai tietosuojahaavoittuvuuden, joka vaikuttaa Applen laitteisiin, ohjelmistoihin, palveluihin tai verkkopalvelimiin, pyydämme ilmoittamaan siitä meille. Otamme mielihyvin vastaan ilmoituksia kaikilta, mukaan lukien tietoturvatutkijat, kehittäjät ja asiakkaat.

Voit ilmoittaa tietoturva- tai tietosuojahaavoittuvuudesta lähettämällä sähköpostia osoitteeseen product-security@apple.com. Lisää viestiin seuraavat tiedot:

• Tuote- ja ohjelmistoversiot, joihin uskot haavoittuvuuden vaikuttavan
  • Kuvaus havaitsemastasi toiminnasta sekä odottamastasi toiminnasta
  • Numeroitu luettelo ongelman toisintamiseen tarvittavista toimenpiteistä ja videoesitys, jos toimenpideohjeita voi olla vaikea seurata

Käytä Applen tuoteturvallisuuden PGP-avainta sähköpostitse lähetettävien arkaluonteisten tietojen salaamiseen. Voit käyttää myös Mail Dropia, jos lähetät suuria tiedostoja.

Saat Applelta automaattisen vastauksen, jossa kuitataan ilmoituksen vastaanotto. Otamme yhteyttä, jos tarvitsemme lisätietoja.

Applen ilmoitusten käsitteleminen

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarvittavat päivitykset ovat yleisesti saatavilla.

Apple julkaisee tuotteidensa turvallisuuspäivityksiä koskevia tietoja ja julkisia kiitoksia henkilöille tai organisaatioille, jotka ovat ilmoittaneet tietoturvaongelmista, suojausohjeiden ja Security-announce-postituslistan avulla. Apple kiittää myös verkkopalvelintensa mahdollisista tietoturvaongelmista ilmoittaneita tutkijoita Applen verkkopalvelinten ilmoitussivulla.

Joissakin tapauksissa Apple voi maksaa palkkion kriittisistä tietoturvaongelmista ilmoittamisesta. Lue lisää Apple Security Bounty -palkkiosta

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.