Tietoja iOS 11.1:n turvallisuussisällöstä

Tässä asiakirjassa kerrotaan iOS 11.1:n turvallisuussisällöstä.

Tietoja Applen suojauspäivityksistä

Suojellakseen asiakkaitaan Apple ei paljasta tietoturvaongelmia eikä anna niistä tietoja tai vahvista niitä, ennen kuin täydellinen tutkinta on tehty ja tarpeelliset korjauspäivitykset tai uudet versiot ovat saatavilla. Viimeisimmät julkaisut on listattu Applen suojauspäivitykset -sivulla.

Lisätietoja turvallisuudesta saat Applen tuoteturvallisuus -sivulta. Voit salata Applen kanssa käydyt keskustelut käyttämällä Applen tuoteturvallisuuden PGP-avainta.

Apple käyttää CVE-ID-tunnuksia mahdollisuuksien mukaan viittaamaan lisätietoihin haavoittuvuuksista.

iOS 11.1

Julkaistu 31.10.2017

CoreText

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen tekstitiedoston käsittely saattoi aiheuttaa ohjelman odottamattoman sulkeutumisen.

Kuvaus: Palvelunesto-ongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-13849: Ro (SavSec)

Kernel

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Ohjelma saattoi pystyä suorittamaan mielivaltaista koodia kernel-käyttöoikeuksilla.

Kuvaus: Muistin vioittumisongelma on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-13799: Lufeng Li (Qihoo 360 Vulcan Team)

Kohta päivitetty 10.11.2017

Kernel

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haittaohjelma saattoi saada tietoja laitteen muiden ohjelmien olemassaolosta ja toiminnasta.

Kuvaus: Ohjelma pystyi käyttämään rajoituksetta käyttöjärjestelmän ylläpitämiä prosessitietoja. Ongelma on ratkaistu nopeutta rajoittamalla.

CVE-2017-13852: Xiaokuan Zhang ja Yinqian Zhang (Ohio State University), Xueqiang Wang ja XiaoFeng Wang (Indiana University Bloomington) sekä Xiaolong Bai (Tsinghua University)

Kohta lisätty 10.11.2017

Viestit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Henkilö, jolla oli fyysinen pääsy iOS-laitteeseen, saattoi käyttää kuvia lukitulta näytöltä.

Kuvaus: Lukittua näyttöä koskenut ongelma mahdollisti pääsyn lukitun laitteen kuviin Vastaa viestillä -toiminnon kautta. Ongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2017-13844: Miguel Alvarado (iDeviceHelp INC)

Siri

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Henkilö, jolla oli iOS-laite hallussaan, saattoi lukea Sirin avulla sellaista sisältöä koskevia ilmoituksia, jota ei oltu määritetty näytettäväksi lukitulla näytöllä.

Kuvaus: Sirin käyttöoikeuksissa ilmeni ongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla lupien tarkistamista.

CVE-2017-13805: Yiğit Can YILMAZ (@yilmazcanyigit), Ayden Panhuyzen (madebyayden.co)

Kohta päivitetty 14.6.2018

StreamingZip

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallinen zip-tiedosto saattoi pystyä muokkaamaan tiedostojärjestelmän rajoitettuja alueita.

Kuvaus: Polun käsittelyn ongelma ratkaistiin parantamalla validointia.

CVE-2017-13804: @qwertyoruiopz (KJC Research Intl. S.R.L.)

UIKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Suojatun tekstikentän merkit saattoivat paljastua.

Kuvaus: Suojatun tekstikentän merkit paljastuivat tarkennuksen muutostapahtumien yhteydessä. Ongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2017-7113: nimetön tutkija, Duraiamuthan Harikrishnan (Tech Mahindra), Ricardo Sampayo (Bemo Ltd)

WebKit

Saatavuus: iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat ja iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Haitallisen verkkosisällön käsitteleminen saattoi johtaa mielivaltaisen koodin suorittamiseen.

Kuvaus: Useita muistin vioittumisongelmia on ratkaistu parantamalla muistin käsittelyä.

CVE-2017-13783: Ivan Fratric (Google Project Zero)

CVE-2017-13784: Ivan Fratric (Google Project Zero)

CVE-2017-13785: Ivan Fratric (Google Project Zero)

CVE-2017-13791: Ivan Fratric (Google Project Zero)

CVE-2017-13792: Ivan Fratric (Google Project Zero)

CVE-2017-13793: Trend Micron Zero Day Initiativen parissa työskentelevä Hanul Choi

CVE-2017-13794: Ivan Fratric (Google Project Zero)

CVE-2017-13795: Ivan Fratric (Google Project Zero)

CVE-2017-13796: Ivan Fratric (Google Project Zero)

CVE-2017-13797: Ivan Fratric (Google Project Zero)

CVE-2017-13798: Ivan Fratric (Google Project Zero)

CVE-2017-13788: xisigr (Tencentin Xuanwu Lab) (tencent.com)

CVE-2017-13802: Ivan Fratric (Google Project Zero)

CVE-2017-13803: chenqin (陈钦) (Ant-financial Light-Year Security)

Kohta päivitetty 21.12.2017

Wi-Fi

Saatavuus: iPhone 8, iPhone 8 Plus ja iPhone X

Ei vaikutusta: iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 5s, iPad Air ja uudemmat sekä iPod touch (6. sukupolvi)

Vaikutus: Wi-Fi-alueella oleva hyökkääjä saattoi pakottaa nonce-uudelleenkäytön WPA-täsmälähetys-/PTK-asiakkaissa (avaimen uudelleenasennushyökkäykset – KRACK).

Kuvaus: Tilasiirtymien käsittelyssä oli logiikkaongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2017-13077: Mathy Vanhoef (imec-DistriNet-ryhmä, KU Leuven)

CVE-2017-13078: Mathy Vanhoef (imec-DistriNet-ryhmä, KU Leuven)

Kohta päivitetty 3.11.2017

Wi-Fi

Saatavuus: iPhone 7 ja uudemmat sekä 9,7-tuumainen iPad Pro (vuoden 2016 alkupuoli) ja uudemmat

Vaikutus: Wi-Fi-alueella ollut hyökkääjä saattoi pakottaa nonce-uudelleenkäytön WPA-monilähetys-/GTK-asiakkaissa (avaimen uudelleenasennushyökkäykset – KRACK).

Kuvaus: Tilasiirtymien käsittelyssä oli logiikkaongelma. Ongelma on ratkaistu parantamalla tilanhallintaa.

CVE-2017-13080: Mathy Vanhoef (imec-DistriNet-ryhmä, KU Leuven)

Kohta päivitetty 3.11.2017

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.