Kodin hallitseminen Sirin avulla

Sytytä valot, säädä termostaattia ja ohjaa kaikkia kotona käyttämiäsi tuotteita – silloinkin kun et itse ole paikalla. Voit tehdä kaiken tämän Sirin avulla.

Tarvittavat asiat

• Varmista, että HomeKit-lisälaitteet on määritetty Koti-apissa.
  • Tarkista, että iOS-laite, Apple–Watch tai HomePod1 on yhdistetty Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon.
  • Jotta voit ohjata HomeKit-lisälaitteita käyttämättä käsiäsi Hei Siri -toiminnolla, sinulla täytyy olla iPhone tai iPad2, jossa on iOS:n uusin versio, Apple Watch, jossa on watchOS:n uusin versio, tai HomePod1. Voit myös ohjata kotiasi Sirin avulla Apple TV 4K:lla tai Apple TV:llä (4. sukupolvi) pitämällä Siri Remoten Siri-painiketta painettuna.
  • Jotta voit ohjata HomeKit-lisälaitteita etäältä Sirin avulla, sinun täytyy määrittää kodin keskitin.

1 HomePod ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

2 Kaikki iOS-laitteet eivät tue Hei Siri -toiminnon käyttöä käyttämättä käsiä. Katso, mitkä iOS-laitteet tukevat tätä toimintoa. Sirin saatavuus vaihtelee maa-, alue- ja kielikohtaisesti. Lue, mitä Sirin ominaisuuksia eri maissa ja alueilla tuetaan.

Äänen käyttäminen virtakytkimenä

Siri tunnistaa, mitkä HomeKit-lisälaitteet on määritetty Koti-apissa. Se tunnistaa myös niiden tilan. Siri tuntee lisälaitteet niiden nimestä, sijainnista ja muista yksityiskohdista, jotka olet lisännyt niille Koti-apissa. Ja jos määrität HomePodin3, Apple TV:n tai iPadin kodin keskittimeksi, voit Sirin avulla ohjata kotiasi melkein mistä tahansa.

Lisälaitteiden ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Siri voi ottaa HomeKit-lisälaitteesi valoista laitteisiin käyttöön tai poistaa ne käytöstä. Sano vain ”Hei Siri” ja sitten esimerkiksi:

• ”Sytytä valot.”
  • ”Sammuta tuuletin.”
  • ”Laita valokytkin päälle.”
  • ”Laita lämmitin päälle.”

Lisälaitteen säätäminen

Siri voi säätää joitakin HomeKit-lisälaitteita, kuten valoja ja termostaattia. Sano ”Hei Siri” ja sitten esimerkiksi:

• ”Aseta lämpötilaksi 20 astetta.”
  • ”Säädä alakerran kirkkaus 50 prosenttiin.”
  • ”Laita olohuoneen valot mahdollisimman kirkkaiksi.”
  • ”Muuta makuuhuoneen valot sinisiksi.”

Huoneen tai alueen ohjaaminen

Jos järjestät lisälaitteet huoneen tai alueen mukaan, voit ohjata talon alueita yhdellä komennolla. Sano ”Hei Siri” ja sitten esimerkiksi:

• ”Sammuta alakerran valot.”
  • ”Laita työhuoneen tuuletin päälle.”
  • ”Käynnistä yläkerran lämmitin.”

HomePodin3 sisältävän huoneen hallitseminen

Jos sinulla on HomePod3, voit ohjata yhdellä komennolla kaikkia HomeKit-lisälaitteita huoneessa, jossa se sijaitsee. Sano vain ”Hei Siri” ja sitten esimerkiksi:

• ”Sammuta valot.”
  • ”Laita tuuletin päälle.”
  • ”Kytke valokytkin pois päältä.”

Tilanteen luominen Sirin avulla

Tilanteiden avulla voit ohjata useita lisälaitteita kerralla. Käyttämällä Siriä voit luoda tilanteen pelkällä äänelläsi. Seuraavassa on muutamia esimerkkejä:

• ”Hei Siri, hyvää yötä.”
  • ”Hei Siri, olen kotona.”
  • ”Hei Siri, aseta lukutilanteeni.”

Kodin tilan tarkistaminen

Oletko jo sängyssä ja unohdit tarkistaa alakerran valot? Siri voi tehdä sen. Sano vain ”Hei Siri” ja kysy sitten Siriltä esimerkiksi:

• ”Jätinkö alakerran valot päälle?”
  • ”Onko autotallin ovi auki?”
  • ”Millä asetuksella termostaatti on?”

Lisälaitteiden ohjaaminen etäältä

Jos olet määrittänyt kodin keskittimen, voit pyytää Siriä ohjaamaan kotiasi poissa ollessasi.4 Sano ”Hei Siri” ja sitten esimerkiksi:

• ”Sammuta Tampereen-kodin valot.”
  • ”Sammuta olohuoneen tuuletin.”
  • ”Aseta Tahoen-mökin lämpötila 22 asteeseen.”

3 HomePod ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

4 Kun lukitset laitteesi, joitakin lisälaitteita ei voi ohjata Sirillä. Laitteen lukitus täytyy avata, jos esimerkiksi haluat käyttää Siriä oven lukon avaamiseen.