Tilanteiden ja automaatioiden luominen Koti-apilla

Koti-apin avulla voit automatisoida lisälaitteita ja luoda tilanteita, jotka tekevät haluamiasi asioita haluamaasi aikaan.

Vaatimukset

Tilanteen luominen

Tilanteiden avulla voit ohjata useita lisälaitteita samanaikaisesti. Luo Hyvää yötä -tilanne, joka sammuttaa kaikki valot ja lukitsee etuoven – samaan aikaan. Voit myös luoda Aamu-tilanteen, joka toistaa suosikkisoittolistaasi HomePod-kaiuttimesta, Apple TV:n kaiuttimesta1 tai AirPlay-yhteensopivasta kaiuttimesta.

Ehdotetun tilanteen käyttäminen

1. Napauta tai klikkaa Koti-apissa Lisää-painikettaNo alt supplied for Image ja valitse sitten Lisää tilanneNo alt supplied for Image.

2. Valitse jokin ehdotetuista tilanteista.

3. Jos haluat muokata lisälaitteen asetuksia, napauta tai klikkaa sitä. Jos haluat muuttaa tilanteen sisältämiä lisälaitteita, napauta tai klikkaa Lisää tai poista lisälaitteita. Esikatsele tilannetta napauttamalla tai klikkaamalla Testaa tämä tilanne.

4. Napauta tai klikkaa Valmis.

Mukautetun tilanteen luominen

1. Napauta tai klikkaa Koti-apissa Lisää-painikettaNo alt supplied for Image ja valitse sitten Lisää tilanneNo alt supplied for Image.

2. Napauta tai klikkaa Muokattu.

3. Anna tilanteelle nimi ja napauta tai klikkaa Lisää lisälaitteita.

4. Valitse lisättävät lisälaitteet ja napauta tai klikkaa sitten Valmis.

5. Jos haluat muokata lisälaitteen asetuksia, napauta tai klikkaa sitä. Jos haluat muuttaa tilanteen sisältämiä lisälaitteita, napauta tai klikkaa Lisää lisälaitteita. Esikatsele tilannetta napauttamalla tai klikkaamalla Testaa tämä tilanne.

6. Napauta tai klikkaa Valmis.

Uusi Hyvää yötä ‑tilanne iPhonessa

Jos haluat muokata tilannetta iPhonessa tai iPadissa, pidä tilannetta painettuna ja napauta Muokkaa tilannetta. Jos käytät Macia, kaksoisklikkaa tilannetta.

Ota tilanne käyttöön napauttamalla tai klikkaamalla sitä. Vaihtoehtoisesti voit kysyä Siriltä. Jos otat käyttöön kodin keskittimen, voit myös automatisoida tilanteita.

Automaation luominen

Jos otat käyttöön kodin keskittimen, voit käynnistää lisälaitteen tai tilanteen esimerkiksi kellonajan, sijainnin ja tunnistimen havainnon mukaan. Luo automaatio, joka käynnistää Olen täällä -tilanteen, kun joku perheestäsi saapuu kotiin. Voit myös määrittää huoneen kaikki valot syttymään, kun liiketunnistin havaitsee liikettä.

Automaation luominen lisälaitteen toiminnan perusteella

Kun lisälaite käynnistyy, sammuu tai havaitsee jotakin, voit automatisoida muita lisälaitteita ja tilanteita reagoimaan siihen ja suorittamaan toimintoja.

1. Napauta tai klikkaa Koti-apissa Lisää-painikettaNo alt supplied for Image ja valitse sitten Lisää automaatioNo alt supplied for Image.

2. Jos haluat aloittaa automaation, kun lisälaite käynnistyy tai sammuu, valitse Lisälaitetta ohjataan. Valitse vaihtoehtoisesti Tunnistin havaitsee jotakin.

3. Valitse lisälaite, joka aloittaa automaation, ja napauta tai klikkaa sitten Seuraava.

4. Valitse automaation käynnistävä toiminto (kuten lisälaitteen laittaminen päälle tai avaaminen) ja napauta tai klikkaa Seuraava.

5. Valitse tilanteet ja lisälaitteet, jotka reagoivat toimintaan, ja napauta tai klikkaa Seuraava.

6. Jos haluat muokata lisälaitetta iPhonessa tai iPadissa, pidä sitä painettuna. Mac: klikkaa lisälaitetta.

7. Napauta tai klikkaa Valmis.

No alt supplied for Image

Haluatko saada hälytyksen, kun lisälaite havaitsee jotakin? Lue, miten voit ottaa käyttöön lisälaitteiden ilmoitukset.

Automaation luominen kotona olevien henkilöiden perusteella

Automatisoi lisälaitteesi ja tilanteesi käynnistymään tai sammumaan, kun sinä tai jaettu käyttäjä saapuu kotiisi tai poistuu kodistasi.

Jos haluat luoda sijainnin perusteella käynnistyvän automaation, sinun ja henkilöiden, jotka olet kutsunut hallitsemaan kotiasi, jolla kotia ensisijaisesti hallitaan. , jolla kotia ensisijaisesti hallitaan.

1. Napauta tai klikkaa Koti-apissa Lisää-painikettaNo alt supplied for Image ja valitse sitten Lisää automaatioNo alt supplied for Image.

2. Valitse, haluatko automaation tapahtuvan, kun henkilöt saapuvat kotiin vai kun henkilöt lähtevät kohdista.

3. Jos haluat valita tietyn henkilön aloittamaan automaation, napauta tai klikkaa TiedotNo alt supplied for Image. Voit myös valita sijainnin3 ja kellonajan automaatiolle.

4. Valitse automatisoitavat tilanteet ja lisälaitteet ja napauta tai klikkaa sitten Seuraava.

5. Jos haluat muokata lisälaitetta iPhonessa tai iPadissa, pidä sitä painettuna. Mac: klikkaa lisälaitetta. Voit esikatsella automaatiota napauttamalla tai klikkaamalla Testaa tämä automaatio.

6. Napauta tai klikkaa Valmis.

No alt supplied for Image

Lisälaitteiden toiminnan automaatio tiettynä aikana

Luo automaatio, joka suoritetaan tiettynä aikana, tiettyinä päivinä ja sen perusteella, kuka on kotona.

1. Napauta tai klikkaa Koti-apissa Lisää-painikettaNo alt supplied for Image ja valitse sitten Lisää automaatioNo alt supplied for Image.

2. Valitse Kellonaika ja valitse aika ja päivä. Napauta tai klikkaa Henkilöt, jos haluat, että automaatio tapahtuu tiettyyn aikaan, kun joku on kotona. Napauta tai klikkaa Seuraava.

3. Valitse automatisoitavat tilanteet ja lisälaitteet ja napauta tai klikkaa sitten Seuraava.

4. Jos haluat muokata lisälaitetta iPhonessa tai iPadissa, pidä sitä painettuna. Mac: klikkaa lisälaitetta. Voit esikatsella automaatiota napauttamalla tai klikkaamalla Testaa tämä automaatio.

5. Napauta tai klikkaa Valmis.

No alt supplied for Image

Automaation sammuttaminen tai poistaminen

Automaation ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä:

1. Avaa Koti-appi iPhonessa, iPadissa tai Macissa ja siirry Automaatio-välilehteen.

2. Napauta tai klikkaa automaatiota.

3. Ota käyttöön tai poista käytöstä Ota käyttöön tämä automaatio.

Napauta tai klikkaa Pois päältä ja valitse aika, jonka kuluttua lisälaitteet sammuvat automaatiossa. Jos esimerkiksi luot automaation, joka sytyttää valot, kun saavut kotiin, voit asettaa valot sammumaan tunnin kuluttua.

Voit poistaa automaation napauttamalla tai klikkaamalla automaatiota ja selaamalla sitten alas ja napauttamalla tai klikkaamalla Poista automaatio. iPhonessa ja iPadissa voit myös pyyhkäistä vasemmalle automaation päältä ja napauttaa Poista.

No alt supplied for Image

Tee enemmän Koti-apin avulla

1. HomePod ja Apple TV eivät ole saatavilla kaikissa maissa ja kaikilla alueilla.

2. Et voi käyttää Macia käynnistämään sijaintipohjaista automaatiota.

3. Jos valitset jonkin muun sijainnin kuin kodin, vain sinä pystyt käynnistämään automaation, ja muut käyttäjät, jotka olet määrittänyt hallitsemaan kotia, poistetaan automaatiosta.