macOS Sierraan päivittäminen

Jos sinulla on laitteita tai ohjelmistoja, jotka eivät ole yhteensopivia macOS Mojaven tai macOS High Sierran kanssa, pystyt ehkä päivittämään macOS Sierraan.

Tarkista yhteensopivuus

Voit päivittää macOS Sierraan OS X Lionista tai uudemmasta, jos käytössäsi on jokin seuraavista Mac-malleista. Macissa täytyy lisäksi olla vähintään 2 Gt muistia ja 8,8 Gt tyhjää tallennustilaa.

MacBook (loppuvuosi 2009 ja uudemmat)
MacBook Air (loppuvuosi 2010 ja uudemmat)
MacBook Pro (vuoden 2010 puoliväli ja uudemmat)
Mac mini (vuoden 2010 puoliväli ja uudemmat)
iMac (loppuvuosi 2009 ja uudemmat)
Mac Pro (vuoden 2010 puoliväli ja uudemmat)

Löydät tiedot Mac-tietokoneen mallista, muistista, tallennustilasta ja macOS-versiosta valitsemalla Omenavalikosta () Tietoja tästä Macista. Jos Mac ei ole yhteensopiva macOS Sierran kanssa, asentaja ilmoittaa siitä.

Ota varmuuskopio

Sinun kannattaa varmuuskopioida Macisi ennen minkään päivityksen asentamista. Time Machinella se onnistuu helposti, mutta käytettävissä on muitakin varmuuskopiointitapoja. Lue, miten voit varmuuskopioida Macisi.

Varmista yhteydet

macOS:n lataamiseen ja asentamiseen kuluu aikaa, joten varmista, että internet-yhteytesi on luotettava. Jos käytät kannettavaa Mac-tietokonetta, kytke se verkkovirtaan.

Lataa macOS Sierra

Jos haluat vahvimman mahdollisen turvallisuuden ja uusimmat ominaisuudet, tarkista, voitko päivittää macOS Mojaveen eli uusimpaan Mac-käyttöjärjestelmäversioon.

Jos yhä tarvitset macOS Sierraa, käytä tätä App Storen linkkiä: Hanki macOS Sierra. Jotta voit ladata sen, Macissa täytyy olla käytössä macOS High Sierra tai uudempi.

Aloita asentaminen

Kun lataus on valmis, asentaja avautuu automaattisesti.

Valitse Jatka ja noudata näyttöön tulevia ohjeita. Asennus saattaa olla helpointa aloittaa illalla, jotta se voi tapahtua tarvittaessa yön aikana.

Anna asennuksen valmistua

Anna asennuksen valmistua asettamatta Macia nukkumaan tai sulkematta sen kantta. Mac saattaa käynnistyä uudelleen, näyttää edistymispalkin tai tyhjän näytön useita kertoja sekä macOS:n että liittyvien Mac-laiteohjelmistoon tehtävien päivitysten aikana.

Lue lisää