Bluetoothin ja Wi-Fin käyttö Ohjauskeskuksessa iOS 11:ssa ja uudemmassa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit hallita Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksiä Ohjauskeskuksessa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, jossa on iOS 11 tai uudempi.

Tietoja Wi-Fistä ja Bluetoothista

Kun käytät Wi-Fi- tai Bluetooth-painikkeita iOS 11:ssa ja uudemmassa, laitteesi sammuttaa Wi-Fi- ja Bluetooth-lisävarusteet välittömästi. Sekä Wi-Fi että Bluetooth pysyvät edelleen käytössä, jotta voit käyttää seuraavia tärkeitä ominaisuuksia:

• AirDrop
  • AirPlay
  • Apple Pencil
  • Apple Watch
  • Jatkuvuus-ominaisuudet, kuten Handoff ja Instant Hotspot
  • Instant Hotspot
  • Sijaintipalvelut

Wi-Fi-verkoista poistuminen

Avaa Ohjauskeskus ja napauta Wi-Fi-kuvaketta. Kuvake himmenee ja laitteesi katkaisee yhteyden verkkoihin, joihin olet yhdistettynä.

Kun Wi-Fi ei ole käytössä, automaattinen lähialueen Wi-Fi-verkkoihin on myös pois käytöstä, kunnes:

• Otat Wi-Fin käyttöön Ohjauskeskuksessa.
  • Muodostat yhteyden Wi-Fi-verkkoon kohdassa Asetukset > Wi-Fi.
  • Kävelet tai ajat uuteen sijaintiin.
  • Kello on 5 aamulla paikallista aikaa.
  • Käynnistät laitteesi uudelleen.

Yhteyden katkaisu Bluetooth-lisälaitteisiin

Avaa Ohjauskeskus ja napauta Bluetooth-kuvaketta. Kuvake himmenee ja laitteesi katkaisee yhteyden lisävarusteisiin, paitsi Apple Watchiin, Instant Hotspotiin, Apple Penciliin ja Continuity-ominaisuuksiin, kuten Handoffiin.

Jos Bluetooth on poistettu käytöstä, et voi yhdistää iOS-laitettasi Bluetooth-lisälaitteisiin, ennen kuin:

• Otat Bluetoothin käyttöön Ohjauskeskuksessa.
  • Muodostat yhteyden Bluetooth-lisälaitteeseen kohdassa Asetukset > Bluetooth.
  • Kello on 5 aamulla paikallista aikaa.
  • Käynnistät laitteesi uudelleen.

Wi-Fin ja Bluetoothin poistaminen käytöstä

Jos haluat täysin poistaa Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyden kaikkiin verkkoihin ja laitteisiin, toimi seuraavasti:

• Poista Wi-Fi käytöstä valitsemalla Asetukset > Wi-Fi ja laittamalla sitten Wi-Fi pois käytöstä.
  • Poista Bluetooth käytöstä valitsemalla Asetukset > Bluetooth ja laittamalla sitten Bluetooth pois käytöstä.

Pidä parhaasi mukaan Wi-Fi ja Bluetooth käytössä, jotta saat parhaan käyttökokemuksen iOS-laitteellasi.

Lentokonetila voi myös laittaa Wi-Fin ja Bluetoothin pois päältä, paitsi jos olet laittanut ne lentokonetilassa päälle. Lue lisätietoja Wi-Fin ja Bluetoothin käytöstä lentokonetilassa.