Bluetoothin ja Wi-Fin käyttäminen Ohjauskeskuksessa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit hallita Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksiä Ohjauskeskuksessa iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

Tietoja Wi-Fistä ja Bluetoothista

Kun käytät Wi-Fi- tai Bluetooth-painikkeita Ohjauskeskuksessa, laitteesi katkaisee välittömästi yhteyden Wi-Fi- ja Bluetooth-lisälaitteisiin. Sekä Wi-Fi että Bluetooth pysyvät edelleen käytössä, jotta voit edelleen käyttää seuraavia ominaisuuksia:

• AirDrop

• AirPlay

• Apple Pencil

• Apple Watch

• Jatkuvuus-ominaisuudet, kuten Handoff ja Instant Hotspot

• Instant Hotspot

• Sijaintipalvelut

• Lukituksen avaaminen Apple Watchilla

Wi-Fi-verkoista poistuminen

Avaa Ohjauskeskus iPhonessa, iPod touchissa tai iPadissa ja napauta Wi‑Fi-painiketta Wi‑Fi-painikeWi‑Fi-kuvake. Kuvake himmenee, ja laitteesi katkaisee yhteyden verkkoihin, joihin olet yhdistettynä.

Kun Wi-Fi ei ole käytössä, automaattinen liittyminen lähialueen Wi-Fi-verkkoihin on myös pois käytöstä, kunnes:

• Otat Wi-Fin käyttöön Ohjauskeskuksessa.

• Muodostat yhteyden Wi‑Fi-verkkoon kohdassa Asetukset > Wi‑Fi.

• Kävelet tai ajat uuteen sijaintiin.

• Kello on 5 aamulla paikallista aikaa.

• Käynnistät laitteesi uudelleen.

Yhteyden katkaisu Bluetooth-lisälaitteisiin

Avaa Ohjauskeskus iPhonessa, iPod touchissa tai iPadissa ja napauta Bluetooth-painikettaBluetooth-kuvake. Kuvake himmenee, ja laitteesi katkaisee yhteyden kaikkiin sen lisälaitteisiin, paitsi Apple Watchiin, Instant Hotspotiin, Apple Penciliin ja Jatkuvuus-ominaisuuksiin, kuten Handoff.

Jos Bluetooth on poistettu käytöstä, et voi yhdistää iOS- tai iPadOS-laitettasi Bluetooth-lisälaitteisiin, ennen kuin:

• Otat Bluetoothin käyttöön Ohjauskeskuksessa.

• Voit muodostaa yhteyden Bluetooth-lisälaitteeseen kohdassa Asetukset > Bluetooth tai napauttamalla AirPlay-kuvakettaKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä tai Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä ja valitsemalla Bluetooth-lisälaitteen.

• Kello on 5 aamulla paikallista aikaa.

• Käynnistät laitteesi uudelleen.

Wi-Fin ja Bluetoothin poistaminen käytöstä

Jos haluat täysin poistaa Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyden kaikkiin verkkoihin ja laitteisiin, toimi seuraavasti:

• Poista Wi‑Fi käytöstä valitsemalla Asetukset > Wi‑Fi ja laittamalla sitten Wi‑Fi pois käytöstä.

• Poista Bluetooth käytöstä valitsemalla Asetukset > Bluetooth ja laittamalla sitten Bluetooth pois käytöstä.

Pidä parhaasi mukaan Wi-Fi ja Bluetooth käytössä, jotta saat parhaan käyttökokemuksen iOS- tai iPadOS-laitteellasi.

Lentotila voi myös laittaa Wi-Fin ja Bluetoothin pois päältä, paitsi jos olet laittanut ne lentotilassa päälle. Lue lisätietoja Wi-Fin ja Bluetoothin käytöstä lentotilassa.