Palautusavaimen luominen kaksiosaiseen todennukseen päivittämisen jälkeen

Jos käytät kaksivaiheista vahvistusta ja kirjaudut laitteeseen, jossa on iOS 11 tai macOS High Sierra, Apple ID:si päivitetään automaattisesti kaksiosaiseen todennukseen. Kun tilisi on päivitetty, voit halutessasi luoda uuden palautusavaimen.

Palautusavainta ei tarvita kaksiosaisessa todennuksessa, mutta sellaisen avulla voit paremmin hallita Apple ID:si suojausta. Uuden palautusavaimen luominen poistaa käytöstä muut tilin palauttamismenetelmät. Tämän jälkeen palautusavaimen käyttäminen on ainoa tapa nollata salasanasi tai saada tilisi takaisin käyttöösi.

Muista, että jos kadotat palautusavaimesi, Apple ID:si saatetaan lukita lopullisesti. Siksi on tärkeää säilyttää palautusavainta turvallisessa paikassa. Palautusavaimesta kannattaa ehkä antaa kopio perheenjäsenelle tai säilyttää kopioita useammassa kuin yhdessä paikassa. Tällä tavoin palautusavain on aina käytettävissäsi, jos tarvitset sitä.

Voit luoda uuden palautusavaimen Asetukset- tai Järjestelmäasetukset-kohdassa.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > Salasana ja suojaus. Sinun täytyy ehkä antaa Apple ID:si salasana.
  2. Napauta Palautusavain.
  3. Ota Palautusavain käyttöön liu'uttamalla.
  4. Napauta Käytä palautusavainta ja syötä laitteesi pääsykoodi.
  5. Kirjoita palautusavain muistiin ja säilytä sitä turvallisessa paikassa.
  6. Vahvista palautusavain syöttämällä se seuraavalla näytöllä.

Mac

1. Valitse Järjestelmäasetukset > iCloud > Tilin tiedot. Sinun täytyy ehkä antaa Apple ID:si salasana.
  2. Klikkaa Suojaus.
  3. Klikkaa Palautusavain-osiossa Laita päälle.
  4. Klikkaa Käytä palautusavainta.
  5. Kirjoita palautusavain muistiin ja säilytä sitä turvallisessa paikassa.
  6. Klikkaa Jatka.
  7. Vahvista palautusavain syöttämällä se seuraavalla näytöllä.