Palautusavaimen luominen

Kaksiosaisen todennuksen ja Apple-laitteen avulla voit halutessasi luoda palautusavaimen tilisi suojauksen parantamiseksi. Jos sinun on nollattava salasanasi, palautusavaimella voit saada Apple ID:si takaisin käyttöösi.

Palautusavain on 28-merkkinen koodi, jolla voit nollata salasanasi tai saada Apple ID:si takaisin käyttöösi. Vaikka palautusavainta ei tarvitse luoda, se parantaa tilisi suojausta antamalla sinulle mahdollisuuden salasanasi nollaamiseen. Kun luot palautusavaimen, tilin palautus poistetaan käytöstä. Tilin palautus on prosessi, joka muussa tapauksessa auttaisi palauttamaan Apple ID -tili käyttöösi, kun sinulla ei ole salasanan nollaamiseen tarvittavia tietoja.

Palautusavaimen käyttäminen on turvallisempaa, mutta sinun on varmistettava, että laitteesi ja palautusavaimesi pysyvät käytettävissä. Jos kadotat nämä molemmat, sinut voidaan lukita ulos tililtäsi lopullisesti. Tämän vuoksi on tärkeää säilyttää palautusavainta turvallisessa paikassa. Palautusavaimesta kannattaa ehkä antaa kopio perheenjäsenelle tai säilyttää kopioita useammassa kuin yhdessä paikassa. Tällä tavoin palautusavain on aina käytettävissäsi, jos tarvitset sitä.

Palautusavaimen luominen

Voit luoda uuden palautusavaimen Asetukset- tai Järjestelmäasetukset-valikossa luotetulla laitteella, johon olet kirjautunut sisään Apple ID:lläsi.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > Salasana ja suojaus. Sinun täytyy ehkä antaa Apple ID:si salasana.
  2. Napauta Palautusavain.
  3. Ota Palautusavain käyttöön liu’uttamalla.
  4. Napauta Käytä palautusavainta ja syötä laitteesi pääsykoodi.
  5. Kirjoita palautusavain muistiin ja säilytä sitä turvallisessa paikassa.
  6. Vahvista palautusavain syöttämällä se seuraavalla näytöllä.

Mac

1. Valitse Järjestelmäasetukset > Apple ID > Tilin tiedot. Sinun täytyy ehkä antaa Apple ID:si salasana.
  2. Klikkaa Suojaus.
  3. Klikkaa Palautusavain-osiossa Laita päälle.
  4. Klikkaa Käytä palautusavainta.
  5. Kirjoita palautusavain muistiin ja säilytä sitä turvallisessa paikassa.
  6. Klikkaa Jatka.
  7. Vahvista palautusavain syöttämällä se seuraavalla näytöllä.

Jos et pysty luomaan palautusavainta Macilla, käytä sen sijaan iPhonea, iPadia tai iPod touchia.

Palautusavaimen käyttäminen

Jos unohdat Apple ID:n salasanan, voit yrittää saada tilisi uudelleen käyttöön käyttämällä pääsykoodilla suojattua luotettua laitetta. Voit käyttää salasanan nollaamiseen myös palautusavainta, luotettua puhelinnumeroa ja Apple-laitetta. Lue lisätietoja siitä, mitä tehdä, jos unohdat Apple ID:n salasanan

Jos päätät lopettaa palautusavaimen käytön, toimi iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa edellä annettujen ohjeiden mukaan ja poista Palautusavain-toiminto liu’uttamalla käytöstä. Klikkaa Macissa Palautusavain-osiossa Pois päältä.