Tietoja iOS 11 -päivityksistä

iOS 11 sisältää satoja uusia toimintoja iPhonelle ja iPadille, kuten täysin uudistettu App Store, ennakoivampi ja älykkäämpi Siri, parannukset Kameraan ja Kuviin sekä lisätyn todellisuuden teknologiat, jotka mahdollistavat immersiiviset kokemukset. iOS 11 on myös suurin julkaisu koskaan iPadille lisäten uusia tehokkaita moniajo-ominaisuuksia, uuden Tiedostot-apin sekä uusia tapoja käyttää Apple Penciliä.

Lue lisää, jos haluat päivittää tai jos päivittämisessä on ongelmia.

iOS 11.1.2

iOS 11.1.2 sisältää virheenkorjauksia iPhonelle ja iPadille. Tämä päivitys:

• Korjaa ongelman, jonka johdosta iPhone X:n näyttö ei tilapäisesti reagoinut kosketukseen nopean lämpötilan laskun jälkeen.
  • Korjaa ongelman, joka saattoi aiheuttaa vääristymiä iPhone X:llä otettuihin Live Photo ‑kuviin ja videoihin.

Lisätietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 11.1.1

iOS 11.1.1 korjaa virheitä iPhonessa ja iPadissa. Tämä päivitys:

• Korjaa näppäimistön automaattiseen korjaukseen liittyvän ongelman.
  • Korjaa ongelman, jonka johdosta Hei Siri lakkasi toimimasta.

Tietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 11.1

iOS 11.1 sisältää yli 70 uutta emojia, virheiden korjauksia sekä parannuksia.

Emojit

• Yli 70 uutta emojia, joihin kuuluu ruokia, eläimiä, taruhahmoja, vaatteita, ilmeikkäämpiä hymiöitä sekä sukupuolineutraaleja hahmoja.

Kuvat

• Ratkaisee ongelman, jonka johdosta osa kuvista saattoi näkyä epäselvästi.
  • Korjaa ongelman, jonka johdosta Live Photo ‑tehosteiden toisto saattoi olla hidasta.
  • Korjaa ongelman, jonka vuoksi osa Henkilöt-albumin kuvista ei ehkä näkynyt palautettaessa iCloud-varmuuskopiosta.
  • Korjaa ongelman, joka saattoi vaikuttaa suorituskykyyn pyyhkäistäessä kuvakaappausten välillä.

Käyttöapu

• Parantaa pistekirjoitustukea Grade 2 ‑syötteelle.
  • Parantaa VoiceOver-käyttöä monisivuisissa PDF:issä.
  • Parantaa VoiceOver-roottoritoimintoja saapuvien ilmoitusten ilmoittamista varten.
  • Parantaa VoiceOver-roottorin toimintovalikkoa poistettaessa appia apinvaihtajasta.
  • Korjaa ongelman, jonka johdosta vaihtoehtoiset näppäimet eivät näkyneet kaikille käyttäjille käytettäessä VoiceOveria kosketuskirjoituksella.
  • Korjaa ongelman, jonka vuoksi VoiceOver-roottori palautui aina oletustoimintoon Mailissa.
  • Korjaa ongelman, jonka johdosta VoiceOver-roottori ei poistanut viestejä.

Muita parannuksia ja korjauksia

• Lisää tuen apinvaihtajan käytölle painamalla näytön reunaa 3D Touchilla.
  • Korjaa ongelman, jonka johdosta poistetut sähköposti-ilmoitukset näkyivät uudelleen lukitulla näytöllä.
  • Korjaa yritysympäristöihin liittyvän ongelman, joka esti tietojen siirtämisen hallittujen appien välillä.
  • Korjaa joidenkin muiden valmistajien GPS-lisälaiteongelman, joka aiheutti epätarkkuuksia sijaintitiedoissa.
  • Korjaa ongelman, jonka vuoksi sykeilmoitusten asetukset näkyivät Apple Watch ‑apissa (1. sukupolvi).
  • Korjaa ongelman, jonka johdosta appien kuvakkeet eivät näkyneet Apple Watchin ilmoituksissa.

Lisätietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 11.0.3

iOS 11.0.3 sisältää virheiden korjauksia iPhonelle ja iPadille. Tämä päivitys:

• Korjaa ongelman, josta johtuen ääni- ja tuntopalaute eivät toimineet joissakin iPhone 7- ja 7 Plus -laitteissa.
  • Korjaa ongelman, josta johtuen kosketussyöttö ei toiminut joissakin iPhone 6s -näytöissä, koska niitä ei ollut huollettu alkuperäisillä Applen osilla.

Huomaa: Muut kuin alkuperäiset osat voivat huonontaa visuaalista laatua ja ne eivät ehkä toimi oikein. Luotetut ammattilaiset tekevät Applen sertifioimat näyttöjen huollot, joihin käytetään alkuperäisiä Applen osia. Lisätietoja löytyy osoitteesta support.apple.com/fi-fi.

Tietoja Applen ohjelmistopäivityksen suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 11.0.2

iOS 11.0.2 sisältää virheenkorjauksia ja parannuksia iPhoneen ja iPadiin. Tämä päivitys:

• Korjaa ongelman, jonka vuoksi pienessä määrässä iPhone 8- ja iPhone 8 Plus ‑laitteita saattoi kuulua rätisevää ääntä puhelujen aikana.
  • Korjaa ongelman, jonka vuoksi jotkin kuvat eivät ehkä näkyneet.
  • Korjaa ongelman, jonka vuoksi S/MIME-salattujen sähköpostien liitteet eivät avautuneet.

Lisätietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy verkkosivustolta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 11.0.1

iOS 11.0.1 sisältää virheenkorjauksia sekä parannuksia iPhoneen ja iPadiin.

Lisätietoja Applen ohjelmistopäivitysten suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222

iOS 11

App Store

• Täysin uudistetusta App Storesta löydät helposti appeja ja pelejä joka päivä.
  • Uusi Tänään-välilehti auttaa sinua löytämään uusia appeja ja pelejä. Välilehdeltä löytyy myös juttuja ja ohjeita niistä.
  • Uuden Pelit-välilehden avulla löydät uusia pelejä ja näet suosituimmat pelit.
  • Apit-välilehdellä näet appien parhaimmistoa, myydyimpien ja ladatuimpien appien listat sekä apit kategorioittain.
  • Appien sivuilta löydät esikatseluvideoita, Editorien valinta ‑merkkejä ja ostoja apissa ‑tietoja. Sivuilta on myös helpompi pääsy käyttäjäarvioihin.

Siri

• Uusi Siri-ääni on luonnollisempi ja ilmaisuvoimaisempi.
  • Voit pyytää Siriä kääntämään englanninkielisiä sanoja ja lauseita espanjaksi, italiaksi, kiinaksi, saksaksi ja ranskaksi (beta).
  • Siri-ehdotukset Safarin, Newsin, Mailin ja Viestien käytön perusteella.
  • Toimii muistiinpanoappien kanssa luoden niiden avulla tehtävälistoja, muistiinpanoja ja muistutuksia.
  • Tekee tilisiirtoja ja kertoo saldosi pankkiappien avulla.
  • Toimii QR-koodeja näyttävien appien kanssa.
  • Sanelutuki hindille ja shanghainkiinalle.

Kamera

• Muotokuvatila tukee nyt optista kuvanvakainta, HDR:ää sekä True Tone ‑salamaa.
  • Kuvat ja videot vievät puolet vähemmän tilaa uusien HEIF- ja HEVC- kuva- ja videomuotojen ansiosta.
  • Uudistetut yhdeksän suodatinta on optimoitu luonnollisille ihonväreille.
  • Tunnistaa ja skannaa automaattisesti QR-koodit.

Kuvat

• Live Photo ‑tehosteet Silmukka, Edestakaisin ja Pitkä valotus.
  • Voit nyt mykistää ja trimmata Live Photos ‑kuvia tai valita niille uuden avainkuvan.
  • Muistoelokuvien sisältö mukautuu automaattisesti pysty- ja vaakasuuntaan.
  • Yli kymmenen uutta muistotyyppiä, mukaan lukien lemmikit, vauvat, häät ja urheilutapahtumat.
  • Henkilöt-albumi on tarkempi ja pysyy ajan tasalla kaikissa laitteissasi iCloud-kuvakirjaston avulla.
  • Tuki animoiduille GIF-tiedostoille.

Kartat

• Sisäkartat suurimmille lentokentille ja ostoskeskuksille.
  • Käännös käännökseltä ‑ohjeissa kaistaopastus ja nopeusrajoitustiedot.
  • Yhden käden zoomaus kaksoisnapauttamalla ja pyyhkäisemällä.
  • Vuorovaikuta Flyover-kierroksen aikana liikuttamalla laitettasi.

Älä häiritse ajettaessa

• Hiljentää automaattisesti ilmoitukset ajaessasi ja pitää iPhonen hiljaisena ja näytön pimeänä.
  • Valinnainen iMessage-automaattivastaus ”Olen tien päällä” valituille yhteystiedoille.

iPadille suunnitellut uudet toiminnot

• Uuden Dockin avulla äskettäin käyttämäsi ja suosikkiappisi ovat nopeasti käytössäsi. Saat Dockin näkyviin myös käytössä olevien appien päälle.
    • Dockin koko muuttuu tarpeen mukaan, joten voit lisätä siihen kaikki suosikkiappisi.
    • Äskettäin käytetyt ja jatkuvuusapit ovat käytettävissä oikealla.
  • Parannetut Slide Over- ja Split View ‑toiminnot
    • Voit käynnistää apit helposti Slide Overin ja Split View'n avulla Dockissa.
    • Slide Over ja taustalla olevat apit toimivat nyt samanaikaisesti.
    • Voit nyt asettaa apit Slide Overissa ja Split View'ssä näytön vasemmalle puolelle.
  • Vedä ja pudota
    • Siirrä tekstiä, kuvia ja tiedostoja appien välillä iPadissa.
    • Käytä Multi-Touchia useiden kohteiden samanaikaiseen siirtoon.
    • Siirrä sisältöä appien välillä kopioimalla sisältöä yhdestä apista ja vetämällä sisältö toisen apin kuvakkeen päälle.
  • Merkintä-työkalu
    • Merkintä-työkalu toimii muun muassa dokumenteissa, PDF:issä, verkkosivuilla ja kuvissa.
    • Käytä pikamerkintää kaikkeen iOS:ssä. Aseta Apple Pencil sen kohteen päälle, jonka haluat merkitä.
    • Luo PDF ja käytä työkalua kaikkeen, joka voidaan tulostaa.
  • Muistiinpanot
    • Luo hetkessä uusi muistiinpano napauttamalla lukittua näyttöä Apple Pencilillä.
    • Tekstiin sidotut piirrokset ovat käytössäsi asettamalla Apple Pencil muistiinpanon tekstiin.
    • Voit etsiä käsin kirjoitettua tekstiä.
    • Dokumenttiskanneri korjaa automaattisesti vinoon menneen tekstin ja käyttää kuvasuodattimia varjojen poistamiseksi.
    • Tukee taulukkoja tietojen järjestelemistä ja näyttämistä varten.
    • Kiinnitä tärkeät muistiinpanot luettelon alkuun.
  • Tiedostot
    • Täysin uusi Tiedostot-appi tiedostojen selaamiseen, etsimiseen ja järjestämiseen.
    • Toimii iCloud Driven ja muiden pilvitiedostopalvelujen kanssa.
    • Äskeiset-näkymästä löydät äskettäin kaikissa apeissa ja pilvipalveluissa käyttämäsi tiedostot.
    • Luo kansioita ja järjestä niitä nimen, päiväyksen, koon ja tunnisteiden mukaan.

QuickType

• Syötä numeroita, symboleja ja välimerkkejä iPadissa pyyhkäisemällä alaspäin.
  • Tukee yhden käden näppäimistöä iPhonessa.
  • Uudet näppäimistöt seuraaville kielille: armenia, azerbaidžan, georgia, iiri, kannada, kymri, malajalam, maori, orija, swahili ja valkovenäjä.
  • Voit käyttää englantia syöttölähteenä 10-näppäimisessä pinyin-näppäimistössä.
  • Voit käyttää englantia syöttölähteenä japanilaisessa romaji-näppäimistössä.

HomeKit

• Uusia lisälaitetyyppejä, kuten AirPlay 2 ‑kaiuttimet, sprinklerit ja vesihanat.
  • Laajennetut paikallaolo-, aika- ja lisälaiteperusteiset käynnistimet.
  • Tukee QR-koodien skannausta sekä lisälaitteiden laiteparimuodostusta napauttamalla.

Lisätty todellisuus

• Lisätyn todellisuuden teknologiat, joita App Storen apit voivat käyttää sisällön tarjoamiseksi todellisuuden lisäksi esimerkiksi interaktiivisissa peleissä, immersiivisissä ostokokemuksissa ja teollisessa muotoilussa.

Koneoppiminen

• Core ML ‑koneoppimisteknologiat, joita App Storen apit voivat käyttää tarjotakseen koneoppimistiedoilla varustettuja älytoimintoja, joita laite käsittelee paremman suorituskyvyn ja käyttäjän yksityisyyden vuoksi.

Muita toimintoja ja parannuksia

• Uudistetussa Ohjauskeskuksessa kaikki säätimet ovat yhdellä sivulla.
  • Voit lisätä Ohjauskeskukseen säätimiä, esimerkiksi käyttöapusäätimiä sekä Ohjattu käyttö-, Suurennuslasi-, Tekstin koko-, Näyttötallennus- ja Wallet-säätimen.
  • Apple Music auttaa nyt löytämään musiikkia ystävien kanssa. Luo profiili, jotta ystäväsi voivat kuunnella jakamiasi soittolistoja ja nähdä, mitä musiikkia kuuntelet eniten.
  • Apple News sisältää nyt sinulle poimittuja Top Stories ‑pääuutisia, Sirin suosituksia, parhaat videot Today-näkymässä sekä editoriemme valitsemia juttuja uudessa Spotlight-näkymässä.
  • Applen Podcastit-appi on täysin uudistettu. Kuuntele nyt -toiminnolla voit kuunnella uusia jaksoja tai jatkaa siitä, mihin jäit. Ohjelmat voivat nyt sisältää kausia, trailereita ja bonusjaksoja.
  • Automaattisen käyttöönoton avulla kirjaudut Apple ID:lläsi iCloudiin, Avainnippuun, iTunesiin, App Storeen, iMessageen ja FaceTimeen.
  • Automaattinen käyttöönotto palauttaa laiteasetuksesi, mukaan lukien kielen, alueen, verkon, näppäimistöasetukset, usein vierailemasi paikat, tapasi puhua Sirille sekä Koti- ja Terveys-tiedot.
  • Voit jakaa Wi-Fi-verkkojesi käyttöoikeuden helposti.
  • Ilmoitukset tallennustilan optimoimiseksi ja säästämiseksi Asetuksissa esimerkiksi Kuvat- ja Viestit-apeille.
  • Hätätila SOS soittaa hätänumeroon nykyisen sijaintisi perusteella ja ilmoittaa ICE-yhteystiedoillesi automaattisesti, jakaa sijaintisi ja näyttää SOS-tietosi.
  • FaceTime sallii Live Photos ‑kuvien ottamisen toisen käyttäjän Macin tai iPhonen kameralla.
  • Lennon tilan tarkistaminen käy helposti Spotlightissa ja Safarissa.
  • Määritteiden, muunnosten ja laskutoimitusten tuki Safarissa.
  • Kaksikielinen venäjä–englanti-sanakirja.
  • Kaksikielinen portugali–englanti-sanakirja.
  • Tukee arabialaista järjestelmäfonttia.

Käyttöapu

• VoiceOver tukee kuvien kuvausta.
  • VoiceOver tukee PDF:ien taulukoita ja luetteloita.
  • Kirjoita Sirille ‑tuki perushakuja varten.
  • Tuki videoiden puhutuille kuvateksteille ja pistekirjoitukselle.
  • Dynaaminen teksti suurentaa tekstiä appien käyttöliittymiä.
  • Uudistetun Käänteiset värit ‑toiminnon ansiosta mediasisällön katsominen on helpompaa.
  • Parannuksia korostusväreihin Puhu valinta- ja Puhu näyttö ‑toiminnoissa.
  • Kytkinohjaus voi selata ja kirjoittaa kokonaisia sanoja kerrallaan.

iOS 11 on optimoitu suorituskyvyltään 64-bittisille apeille. Appien kehittäjien on päivitettävä 32-bittiset apit, jotta ne toimivat tässä iOS-versiossa.

Kaikki ominaisuudet eivät ehkä ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla. Lisätietoja saat osoitteista: https://www.apple.com/fi/ios/feature-availability ja https://www.apple.com/fi/ios/whats-new

Lisätietoja tämän päivityksen suojaussisällöstä löytyy osoitteesta: https://support.apple.com/fi-fi/HT201222