Tekstin ja objektien vetäminen iWork-dokumenttien ja muiden ohjelmien välillä

Vetämällä voit nopeasti siirtää tekstiä, taulukoita, kuvia ja muita objekteja Pages-, Numbers- tai Keynote-dokumenttien ja muiden iPadissa tai Macissa olevien ohjelmien välillä.

Käytä vetämistä ja pudottamista, jos haluat nopeasti lisätä sisältöä sähköpostista, verkosta tai muista ohjelmista Pages-, Numbers- tai Keynote-dokumenttiin. Kun käytät vetämistä ja pudottamista, kopioit objektin uuteen appiin, joten alkuperäisessä apissa oleva objekti jää paikalleen.

Vetäminen ja pudottaminen iPadissa Moniajo-toiminnolla

Jos sinulla on iPad, jossa on käytössä iOS 11, Moniajo-toiminnolla voit avata kaksi appia samaan aikaan ja sitten siirtää objekteja appien välillä vetämällä ja pudottamalla. Voit esimerkiksi vetää sähköpostissa olevan kuvan Keynote-esitykseen, taulukon Numbers-laskentataulukosta Pages-dokumenttiin tai tekstiä Pagesista muistiinpanoon. Varmista, että olet päivittänyt Pagesin, Numbersin ja Keynoten versioon 3.3 tai uudempaan.

1. Ota Moniajo-toiminto iPadissa käyttöön. Valitse Asetukset > Yleiset > Moniajo ja Dock ja ota Salli useita appeja- ja Näytä ehdotetut ja äskeiset apit -toiminnot käyttöön.
  2. Luo uusi dokumentti tai avaa olemassa oleva iWork-dokumentti.
  3. Paina Koti-painiketta ja avaa sitten kopioitavan objektin sisältävä appi.
  4. Pyyhkäise ylös näytön alalaidasta, niin Dock avautuu.
  5. Pidä avattavaa iWork-appia Dockissa painettuna ja siirry sitten Slide Over- tai Split View -appiin.
    • Jos haluat nähdä apit päällekkäin, käytä Slide Overia vetämällä appi näyttöön.
    • Jos haluat nähdä apit rinnakkain, käytä Split View’ta vetämällä appi näytön oikeaan tai vasempaan reunaan.
      Lue lisätietoja Slide Overista ja Split View’sta.
  6. Kosketa kopioitavan sisällön sisältävässä apissa haluamaasi kohdetta ja pidä sitä painettuna, vedä se Pagesiin, Numbersiin tai Keynoteen ja pudota se.
    • Jos haluat valita useita kohteita, kosketa kohdetta ja pidä sitä painettuna, samalla kun napautat muita kohteita toisella sormella.
    • Jos haluat vetää ja pudottaa tekstiä, valitse ensin teksti, kosketa sitten tekstiä ja pidä sitä painettuna, kunnes se nousee ylös.

iPad, jossa on sähköposti ja Keynote auki Split View'ssa

Vaikka voit vetää ja pudottaa objekteja yhdestä iWork-apista toiseen, iWork-apissa voi olla vain yksi dokumentti auki kerrallaan. Jos haluat kopioida yhden dokumentin samassa apissa toiseen dokumenttiin, toimi seuraavien ohjeiden mukaan:

1. Pidä objektia painettuna ja ala sitten vetää sitä.
  2. Sulje nykyinen dokumentti toisella sormella.
  3. Avaa dokumentti, johon haluat vetää objektin, ja pudota sisältö siihen. Objektia vedettäessä voit käyttää kaikkia apin toimintoja, esimerkiksi luoda uuden dokumentin ja selata dokumentteja.

Vetäminen ja pudottaminen Macissa

Macissa voit lisätä objekteja iWork-dokumentteihin nopeasti vetämällä ja pudottamalla. Voit esimerkiksi vetää kuvan Kuvat-kirjastosta Keynote-esitykseen tai tekstiä sähköpostista Pages-dokumenttiin ja siirtää tekstiä dokumentin sisällä.

Vetämällä ja pudottamalla voit myös kopioida tekstiä ja taulukoita iWork-dokumenttien välillä. Voit esimerkiksi vetää taulukon (tai osan taulukosta) Numbers-laskentataulukosta Pages-dokumenttiin. Kun vedät taulukoita, muista valita taulukosta kaikki solut, jotka haluat siirtää, ennen kuin vedät taulukon toiseen dokumenttiin.

Keynotessa voit luoda nopeasti uuden esityksen vetämällä dian diojen rakennenäkymästä työpöydälle.