Apple Business Managerin tai Apple School Managerin käytön aloittaminen mobiililaitteiden hallinnalla

Voit valvoa iPhonen, iPadin tai iPod touchin käyttöä Apple Business Managerin tai Apple School Managerin avulla. Voit myös määrittää iOS-laitteesi niin, että se rekisteröidään automaattisesti mobiililaitteiden hallintaan (MDM).

Tämä artikkeli on tarkoitettu järjestelmän ylläpitäjille.

Voit aloittaa valvottujen laitteiden käytön sen jälkeen, kun Laitteen rekisteröinti on otettu organisaatiossasi tai oppilaitoksessasi käyttöön. Jos tarvitset apua MDM-palvelimen lisäämiseen ja laitteiden määrittämiseen siihen, käytä Apple Business Managerin ohjetta tai Apple School Managerin ohjetta. Jos tarvitset lisätietoja siitä, miten MDM-rekisteröintiasetukset määritetään aktivoinnin aikana, sinun on mahdollisesti otettava yhteyttä MDM-ratkaisun toimittajaan tai käytettävä Profiilihallinnan ohjetta.

Verkkoon liittyvien vaatimusten selvittäminen

Kun iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV tai Mac rekisteröidään MDM:ään, laitteella on oltava oikeudet seuraavien isäntien käyttöön:

• albert.apple.com
  • iprofiles.apple.com
  • *.symcb.com
  • evintl-ocsp.verisign.com
  • evsecure-ocsp.verisign.com

Kun rekisteröinti on suoritettu loppuun, MDM käyttää Applen push-ilmoituksia, jotka edellyttävät oikeuksia verkon käyttöön.

Uuden iPhonen, iPadin tai iPod touchin käyttöönotto

Kun aktivoit uuden iPhonen, iPadin tai iPod touchin, iOS-aktivointipalvelin ilmoittaa laitteelle MDM-palvelimen URL-osoitteen. Kun otat määritetyn laitteen käyttöön, saatat nähdä käyttöönoton aikana seuraavan näytön:

MDM:n aktivointinäyttö

Käyttöönoton viimeistelemiseksi iPhone, iPad tai iPod touch on yhdistettävä MDM-palvelimen kanssa samaan verkkoon.

Olemassa olevan iPhonen, iPadin tai iPod touchin käyttöönotto

Voit käyttää Apple Business Managerin tai Apple School Managerin kaikkia toimintoja vain juuri aktivoiduissa laitteissa. Jos laite on jo ennestään aktivoitu, sinun on tyhjennettävä laite ja aktivoitava se sitten uudelleen. Voit myös valmistella laitteen käyttämällä automaattista rekisteröintiä Apple Configuratorin avulla.

iPhonen, iPadin tai iPod touchin palauttaminen varmuuskopiosta

Kun suoritat palautuksen varmuuskopiosta samaan iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin, valvontatila palautetaan varmuuskopiosta. Jos suoritat palautuksen varmuuskopiosta eri iPhoneen, iPadiin tai iPod touchiin, valvontatila haetaan Apple Business Managerista tai Apple School Managerista.

Esimerkki: Jos määrität laitteen niin, että sitä valvotaan ja se rekisteröidään automaattisesti MDM:ään, ja sitten palautat varmuuskopion, joka tehtiin, kun laite oli valvomatta, laitetta ei valvota.

Lisätietoja

Jos et ole vielä rekisteröitynyt Apple Business Manageriin tai Apple School Manageriin, ota selvää, miten voit aloittaa Laitteen rekisteröinnin käytön.