Jos macOS- tai iOS-asiakasohjelmat eivät saa Applen push-ilmoituksia

Lue, mitä tehdä, jos macOS- tai iOS-asiakasohjelmat eivät näe Applen push-ilmoituksia, kun verkkoyhteys on muodostettu.

Tämä artikkeli on tarkoitettu verkon ylläpitäjille.

Miten Applen push-ilmoituspalvelu muodostaa yhteyden

Applen push-ilmoituspalvelun (APNs) käyttäminen edellyttää, että macOS- ja iOS-asiakasohjelmat ovat suorassa ja pysyvässä yhteydessä Applen palvelimiin.

iPhone, iPad ja iPod touch saattavat muodostaa yhteyden Applen push-ilmoituspalveluun mobiiliverkossa tai Wi-Fi-verkossa.

Tarkista tarvittavat portit

Jos Wi-Fi on suojattu palomuurilla tai mobiiliverkkoa käytetään yksityisen APN:n kautta, muodosta yhteys määrättyihin portteihin. Tarvitset suoran, ilman välityspalvelinta käytettävän yhteyden Applen push-ilmoituspalvelun palvelimiin seuraavien porttien kautta:

• TCP-portti 5223, jonka kautta muodostetaan yhteys Applen push-ilmoituspalveluun.
  • TCP-portti 443 tai 2197, jonka kautta ilmoitukset lähetetään Applen push-ilmoituspalveluun.*
  • TCP-porttia 443 tarvitaan laitteen aktivointiin ja myöhemmin varaporttina (vain Wi-Fi-verkossa), jos laitteet eivät saa yhteyttä Applen push-ilmoituspalveluun portin 5223 kautta.

Applen push-ilmoituspalvelun palvelimet käyttävät kuormantasausta, joten laite ei aina hae ilmoituksia samasta julkisesta IP-osoitteesta. Näiden porttien käyttö kannattaa sallia koko 17.0.0.0/8-osoitelohkossa, joka on annettu Applelle.

Lisätietoja

* Jotkin MDM-palvelimet saattavat edelleen käyttää porttia 2195 ilmoitusten lähettämiseksi Applen push-ilmoituspalveluun ja porttiin 2196 palautetta varten.