APN-tietojen tarkasteleminen ja muokkaaminen iPhonessa ja iPadissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit tarkastella tai muokata mobiilidatapalveluiden APN-tietoja iPhonessa ja iPadissa.

APN-tiedot määrittävät kaikkien mobiilidatayhteyksien verkkopolun. Mobiilidatapalveluiden APN-tietoja voi tarkastella ja muokata iPhonessa ja iPadissa. Voit muokata tai tarkastella APN-tietoja vain silloin, jos operaattorisi sallii tämän. Jos laitteessasi on SIM-kortti ja operaattorisi sallii APN-tietojen muokkaamisen, noudata seuraavia ohjeita.

APN-asetusten muokkaaminen ja tarkasteleminen

Virheelliset APN-asetukset saattavat aiheuttaa mobiilidatayhteyden katkeamisen ja lisämaksuja. Älä muokkaa APN-tietoja, ellei operaattorisi tai yrityksesi IT-päällikkö kehota tekemään niin. Varmista oikeat APN-asetukset operaattoriltasi.

Jos operaattorisi sallii APN-asetusten tarkastelun, ne näkyvät iOS-laitteessa kohdassa Asetukset > Mobiiliverkko > Mobiilidatavalinnat > Mobiilidataverkko. Jos käytät laitetta Yhdysvaltain ulkopuolella, löydät APN-tiedot kohdasta Asetukset > Mobiilidata > Mobiilidatavalinnat > Mobiilidataverkko.

Muokkaa asetuksia napauttamalla kenttiä ja antamalla operaattorin toimittamat tiedot. Asetusten pitäisi tallentua automaattisesti. Mobiilidata-asetuksia ei mahdollisesti voi muokata operaattorista riippuen. Jos operaattori vaatii muun APN-asetuksen, voit ehkä käyttää määritysprofiilia, jossa on oikea asetus.

iOS-päivitys nollaa kaikki APN-asetuksiin tehdyt muutokset, ellei määritysprofiilia ole käytössä. Jos APN-asetuksia oli muokattu ennen iOS:n päivittämistä, ne palautetaan oletusarvoihinsa. Asetukset täytyy ehkä antaa uudelleen iOS:n päivittämisen jälkeen.

APN-asetusten nollaaminen

Voit palauttaa operaattorin APN-oletustiedot valitsemalla Asetukset > Mobiiliverkko > Mobiilidataverkko > Nollaa asetukset. Jos olet asentanut määritysprofiilin, siinä olevia oletustietoja käytetään operaattorin asetusten sijaan.

Jos käytät iPhonea tai iPadia yritysympäristössä, IT-päällikkö on saattanut määrittää laitteelle APN-asetukset. Ota tässä tapauksessa yhteys IT-päällikköön, jotta APN-tietoja voi muuttaa. Jos muutat APN-tietoja, jotka IT-päällikkö on asettanut käyttämällä määritysprofiilia, voit palauttaa tiedot valitsemalla Nollaa asetukset:

• iPhone: valitse Asetukset > Mobiiliverkko > Mobiilidataverkko ja napauta Nollaa asetukset -painiketta.
  • iPad: poista määritysprofiili ja lisää se sitten uudelleen.

Pyydä lisätietoja organisaatiosi IT-päälliköltä.

Jos toimit IT-päällikkönä, voit muuttaa iPhonen tai iPadin lisäasetuksia (kuten APN-tietoja) Apple Configuratorin, OS X Serverin Profiilinhallinnan tai muun mobiililaitteiden hallintaratkaisun avulla.

Lisätietoja on iOS:n käyttöönottoresursseissa yrityksille ja iPhonen yritystukisivustolla.