APN-tietojen tarkasteleminen ja muokkaaminen iPhonessa ja iPadissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit tarkastella ja muokata mobiilidatapalveluiden APN-tietoja iPhonessa ja iPadissa.

APN-tiedot määrittävät kaikkien mobiilidatayhteyksien verkkopolun. Jotkin operaattorit edellyttävät, että annat APN-asetukset mobiilipalvelun käyttöönottoa varten.

Voit muokata tai tarkastella APN-tietoja iPhonessa ja iPadissa vain silloin, jos operaattorisi sallii tämän. Jos et pysty muuttamaan APN-asetuksia, ota yhteyttä operaattoriisi.

APN-asetusten tarkasteleminen ja muokkaaminen

Virheelliset APN-asetukset saattavat aiheuttaa mobiilidatayhteyden katkeamisen ja lisämaksuja. Älä muokkaa APN-tietoja, ellei operaattorisi tai mobiililaitteiden ylläpitäjä kehota tekemään niin. Varmista oikeat APN-asetukset operaattoriltasi.

Jos operaattorisi sallii APN-asetusten tarkastelun, näet ne jossakin seuraavista sijainneista:

• Asetukset > Mobiiliverkko > Mobiilidatavalinnat > Mobiiliverkko
  • Asetukset > Mobiilidata > Mobiilidatavalinnat > Mobiilidataverkko.

Jos laitteessasi ei ole kumpaakaan vaihtoehtoa, ota yhteyttä operaattoriisi.

Muokkaa asetuksia napauttamalla kenttiä ja antamalla operaattorin toimittamat tiedot. Asetusten pitäisi tallentua automaattisesti. Mobiilidata-asetuksia ei mahdollisesti voi muokata operaattorista riippuen. Jos operaattori vaatii muun APN-asetuksen, voit ehkä käyttää määritysprofiilia, jossa on oikea asetus.

iOS-päivitys nollaa kaikki APN-asetuksiin tehdyt muutokset, ellei määritysprofiilia ole käytössä. Jos APN-asetuksia oli muokattu ennen iOS:n päivittämistä, ne palautetaan oletusarvoihinsa. Asetukset täytyy ehkä antaa uudelleen iOS:n päivittämisen jälkeen.

APN-asetusten nollaaminen

Voit palauttaa operaattorin APN-oletustiedot valitsemalla Asetukset > Mobiiliverkko > Mobiilidataverkko > Nollaa asetukset. Jos olet asentanut määritysprofiilin, siinä olevia oletustietoja käytetään operaattorin asetusten sijaan.

Jos käytät iPhonea tai iPadia yritysympäristössä, sinun on ehkä otettava yhteyttä mobiililaitteiden ylläpitäjään APN-asetusten muuttamista varten. Jos muutat APN-asetuksia, jotka mobiililaitteiden ylläpitäjä on asettanut määritysprofiilista, voit muuttaa ne takaisin seuraavasti:

• iPhonessa: valitse Asetukset > Mobiiliverkko > Mobiilidataverkko ja napauta sitten Nollaa asetukset.
  • iPadissa: poista määritysprofiili ja lisää se sitten uudelleen.

Jos olet mobiililaitteiden ylläpitäjä, voit käyttää Apple ConfiguratoriamacOS Serverin Profiilinhallintaa tai jotakin muuta mobiililaitteiden hallintaratkaisua APN-asetusten ja muiden lisäasetusten muuttamiseen.