Selvitä Boot Camp -apurin avulla, tarvitseeko Mac-tietokoneesi Windows-asennuslevyn

Nykyiset Mac-mallit mahdollistavat Windows-asennuksen tekemisen ilman asennuslevyä, eli et tarvitse ulkoista asemaa. Aiemmat Mac-mallit edellyttivät USB-asemaa tai optista asemaa. Selvitä tarvitsemasi välineet Boot Camp -apurin avulla.

Boot Camp -apuri määrittää asennusvaatimukset Mac-mallisi mukaan. Selvitä avaamalla Boot Camp -apuri, voiko Mac-mallisi suorittaa Windows-asennuksen ilman levyä vai tarvitaanko asentamiseen optinen asema tai USB-asema. Löydät sen Ohjelmat-kansion Lisäohjelmat-kansiosta.

Boot Camp -apuri näyttää vain sen vaihtoehdon, jota Mac-mallisi tukee, ja opastaa asennusprosessin läpi.

Levytön asennus

Jos Mac-mallisi tukee levytöntä asennusta, Boot Camp -apuri voi suorittaa asennuksen Macin kovalevylle ladattua Windows-levykuvaa (ISO) käyttämällä. Lisäksi Boot Camp -apuri asentaa automaattisesti Windows-tukiohjelmiston Applelta. Tällaisessa asennuksessa tarvitset vain Microsoftilta ladatun Windows ISO:n.

USB-asennus

Jos Mac-mallisi tukee USB-asennusta, tarvitset ulkoisen USB-levyn tai USB-muistitikun, joka sisältää Windows ISO:n. Lue lisää Windowsin asentamisesta Macille USB-kovalevyä tai -muistitikkua käyttämällä.

Asennus optista asemaa käyttämällä

Tarvitset Windowsin asennuslevyn, jos Boot Camp -apuriin tulee alla oleva näyttö. Tässä näytössä ei voi luoda Windows 7:n tai sitä uudemman version asennuslevyä USB-muistitikulle. Boot Camp -apuri voi ladata ja asentaa Windows-tukiohjelmiston Applelta. Lue ohjeet Windows 7:n tai sitä aiemman version asentamiseen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.