Ääniohjauksen laittaminen pois päältä iPhonessa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten mukautat Koti-painikkeen asetuksia Ääniohjausta ja Siriä varten iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

Jos sinulla on iOS 10.2 tai uudempi, voit estää Ääniohjausta tai Siriä vastaamasta, kun painat ja pidät laitteesi Koti-painiketta painettuna. Toimi seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Käyttöapu > Koti-painike.
  2. Valitse jokin seuraavista kohdassa Puhu pitämällä painettuna:
    • Siri: Siri vastaa, kun pidät Koti-painiketta painettuna.
    • Ääniohjaus: Perinteinen ääniohjaus vastaa, kun painat ja pidät Koti-painiketta painettuna. Tämä laittaa myös Sirin pois päältä.
    • Pois: Et saa vastausta, kun painat ja pidät Koti-painiketta painettuna.

Painikkeen painamista ja painettuna pitämistä koskeva asetus koskee vain Koti-painiketta. Jos käytät kuulokemikrofonia ja se yllättäen aktivoi Sirin tai Ääniohjauksen, varmista, että kuulokemikrofoni on liitetty kunnolla laitteeseen.

Siri tai Ääniohjaus voi yllättäen aktivoitua, jos kuulokemikrofoni on liitetty huonosti tai sen liitin on löystynyt, jos johdot ovat rispaantuneet tai jos liitäntään tai kaukosäätimeen on päässyt kosteutta. Jos ongelma jatkuu, yritä käyttää toista kuulokemikrofonia.