Sirin käyttäminen kaikilla Apple-laitteilla

Siri pystyy auttamaan sinua asioissa, jotka sinun on etsittävä, tiedettävä tai tehtävä joka päivä. Kiinnitä Sirin huomio äänelläsi tai paina painiketta ja kerro sitten, mitä tarvitset. Etsi Apple-laitteesi alta ja opi käyttämään Siriä.

Sirin käyttäminen iPhonessa

Tässä on muutamia tapoja, joilla voit aktivoida Sirin.

Äänen käyttäminen

Kuvaan ei ole lisätty vaihtoehtoista tekstiä

Sano vain Siri* tai Hei Siri ja kerro sitten heti, mitä tarvitset. Määritä, miten voit kiinnittää Sirin huomion, kohdassa Asetukset > Siri ja haku, napauta Reagoi ja laita sitten Siri tai Hei Siri päälle.

Paina ja vapauta painike

• Jos iPhonessasi on Koti-painike, paina Koti-painiketta ja esitä sitten pyyntösi.

• Jos iPhonessasi ei ole Koti-painiketta, paina sivupainiketta ja esitä sitten pyyntösi.

• Jos haluat esittää pidemmän pyynnön, pidä sivu- tai Koti-painiketta painettuna, kunnes olet esittänyt pyyntösi.

Kirjoita Sirille puhumisen sijaan

Laita Syötä tekstiä Sirille päälle. Aktivoi sitten Siri painamalla painiketta ja kirjoita pyyntösi.

Sirin käyttäminen iPadissa

Tässä on muutamia tapoja, joilla voit aktivoida Sirin.

Kuvaan ei ole lisätty vaihtoehtoista tekstiä

Äänen käyttäminen

Sano vain Siri* tai Hei Siri ja kerro sitten heti, mitä tarvitset.

Paina ja vapauta painike

• Jos iPadissasi on Koti-painike, pidä Koti-painiketta painettuna ja esitä sitten pyyntösi.

• Jos iPadissasi ei ole Koti-painiketta, pidä yläpainiketta painettuna ja esitä sitten pyyntösi.

• Jos haluat esittää pidemmän pyynnön, pidä Koti- tai yläpainiketta painettuna, kunnes olet esittänyt pyyntösi.

Kirjoita Sirille puhumisen sijaan

Laita Syötä tekstiä Sirille päälle. Aktivoi sitten Siri painamalla painiketta ja kirjoita pyyntösi.

Sirin käyttäminen AirPodeissa

Tässä on muutamia tapoja, joilla voit aktivoida Sirin.

Äänen käyttäminen

Sano AirPods Pron, AirPods Maxin tai AirPodien (2. sukupolvi tai uudemmat) käytön aikana Siri* tai Hei Siri ja kerro sitten heti, mitä haluat.

Paina tai napauta AirPodia

AirPods Pron varsia kohti osoittavat nuolet

Sirin käyttäminen Macissa

Tässä on muutamia tapoja, joilla voit aktivoida Sirin.

Äänen käyttäminen

Sano tuetuissa Mac-malleissa Siri* tai Hei Siri ja esitä sitten pyyntösi.

Käytä Siri-painiketta

Kuvaan ei ole lisätty vaihtoehtoista tekstiä
  • Klikkaa valikkorivillä tai Dockissa Siri-painikettaSiri-painike ja kerro sitten, mitä haluat.

• Kun käytät Macia, jossa on Touch Bar, napauta Siri-painikettaSiri-painike ja esitä sitten pyyntösi.

• Pidä toimintonäppäimillä varustetussa Apple-näppäimistössä sanelunäppäintäsanelunäppäin painettuna ja tee sitten pyyntö.

• Jos haluat esittää pidemmän pyynnön, pidä Siri-painikettaSiri-painike painettuna, kunnes olet esittänyt pyyntösi.

Kirjoita Sirille puhumisen sijaan

Laita Syötä tekstiä Sirille päälle. Paina tai klikkaa sitten Siri-painiketta ja kirjoita pyyntösi.

Sirin käyttäminen Apple Watchissa

Tässä on muutamia tapoja, joilla voit aktivoida Sirin.

Äänen käyttäminen

Katso Apple Watchiasi tai napauta sen näyttöä. Sano sitten ”Siri”* tai ”Hei Siri” ja sen jälkeen pyyntösi.

Puhu nostamalla

Jos käytät Apple Watch Series 3:a tai uudempaa, nosta rannettasi niin, että Apple Watch on lähellä suutasi, ja kerro sitten, mitä haluat.

Paina Digital Crownia

Apple Watchin Digital Crownia osoittava nuoli
  • Pidä Digital Crownia painettuna ja kerro sitten, mitä haluat.

• Jos haluat esittää pidemmän pyynnön, pidä Digital Crownia painettuna, kunnes olet esittänyt pyyntösi.

Sirin käyttäminen HomePodissa

Tässä on muutamia tapoja, joilla voit aktivoida Sirin.

Äänen käyttäminen

Sano vain ”Siri”* tai ”Hei Siri” ja kerro sitten heti, mitä haluat.

Kosketa HomePodin yläosaa

HomePod mini, jossa näkyy kosketuspinta
  • Pidä HomePodin yläosaa painettuna ja esitä sitten pyyntösi.

• Jos haluat esittää pidemmän pyynnön, pidä HomePodin yläosaa painettuna, kunnes olet esittänyt pyyntösi.

HomePod ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Sirin käyttäminen Apple TV:ssä

Paina Siri Remote -kaukosäätimen Siri-painiketta pitkään, esitä pyyntösi ja vapauta sitten Siri-painike.

Lue lisätietoja Sirin käytöstä Apple TV:ssä

Sirin käyttäminen CarPlayssa

Jos ajoneuvosi tukee CarPlayta tai Siri Eyes Freeta, pidä ohjauspyörän äänikomentopainiketta painettuna samalla, kun esität pyyntösi.

Sirin hyödyntäminen entistä paremmin

Olipa kyse tietojen etsimisestä tai kotisi hallinnasta, tutustu uusiin tapoihin suorittaa jokapäiväiset asiat Sirin avulla.

*Sirin saatavuus ja ominaisuudet vaihtelevat kielen, maan ja alueen perusteella. Katso, mitkä Sirin ominaisuudet ovat saatavilla eri maissa ja eri alueilla iOS:ssä, iPadOS:ssä, macOS:ssä, watchOS:ssä ja tvOS:ssä. Sano vain ”Siri” -toiminto on saatavilla vain Yhdysvalloissa, Australiassa, Kanadassa ja Isossa-Britanniassa.