Käytä Siriä kaikilla Apple-laitteillasi

Pyydä Siriä lähettämään viesti iPhoneesi, toistamaan lempitelevisio-ohjelmasi Apple TV:ssäsi tai aloittamaan treeni Apple Watchissasi. Mitä tahansa haluatkin, Siri tekee sen puolestasi – millä tahansa Apple-laitteellasi. Sinun on vain kerrottava, mitä haluat.

iPhone, iPad tai iPod touch

Tässä on muutama tapa, jolla voit keskustella Sirin kanssa.

Sano ”Hei Siri”

Sano vain ”Hei Siri” ja sitten haluamasi asia. Esimerkiksi: ”Hei Siri, millainen sää tänään on?”

Paina ja vapauta painike

Paina iPhone X:ssa tai uudemmassa olevaa sivupainiketta hetken ajan ja kerro sitten heti, mitä haluat.

Jos laitteessasi on Koti-painike, paina sitä ja kerro, mitä haluat.

Pidä painiketta pohjassa

Onko pyyntösi pidempi? Pidä iPhone X:ssä tai uudemmassa olevaa sivupainiketta painettuna samalla, kun kerrot, mitä haluat. Kun lopetat sivupainikkeen painamisen, Siri lopettaa kuuntelemisen.

Jos laitteessasi on Koti-painike, pidä sitä pohjassa, kunnes olet kertonut pyyntösi.

AirPodsit, kuulokkeet tai auton ajaminen

Kun käytät AirPodseja, kaksoisnapauta kumman tahansa AirPodin ulkopuolta, odota äänimerkkiä ja esitä sitten pyyntösi. AirPodsien (2. sukupolvi) kanssa voi myös sanoa ”Hei Siri”.

Muiden kuulokkeiden tai Bluetooth-laitteiden tapauksessa pidä pohjassa keskipainiketta tai puhelupainiketta, kunnes kuulet äänimerkin. Esitä pyyntösi sen jälkeen.

Jos ajoneuvosi tukee CarPlayta tai Siri Eyes Freeta, pidä ohjauspyörän äänikomentopainiketta painettuna samalla, kun kerrot, mitä tarvitset.

Apple Watch

Voit keskustella Sirin kanssa muutamalla eri tavalla Apple Watchillasi.

Sano ”Hei Siri”

Katso Apple Watchiasi tai napauta sen näyttöä. Kun se herää, sano ”Hei Siri” ja kerro, mitä tarvitset.

Puhu nostamalla

Jos käytössäsi on uusin watchOS-versio ja Apple Watch Series 3 tai uudempi, sinun ei tarvitse sanoa ”Hei Siri”. Pidä vain kelloa suun lähellä ja kerro, mitä tarvitset.

Pidä Digital Crownia painettuna

Paina Digital Crownia hetken ajan ja kerro sitten Sirille, mitä tarvitset.

Onko pyyntösi pidempi? Pidä vain Digital Crownia painettuna, kerro, mitä tarvitset, ja vapauta sitten Digital Crown.

HomePod

Voit keskustella Sirin kanssa kahdella eri tavalla HomePodillasi.

Paina HomePodin yläosaa

Paina HomePodin yläosaa ja kerro, mitä tarvitset.

Onko pyyntösi pidempi? Pidä HomePodin yläosaa painettuna, kerro, mitä tarvitset, ja nosta sitten sormesi pois.

HomePod ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Mac

Voit keskustella Sirin kanssa muutamalla eri tavalla Macillasi.

Sano ”Hei Siri”

Kun käytät Macia (2018 tai uudempi), sano ”Hei Siri” ja esitä pyyntösi.

Paina Siri-painiketta tai käytä näppäimistön pikavalintaa

Paina MacBook Prossa, jossa on Touch Bar, Touch Barin kohtaa  ja esitä pyyntösi. Voit vaihtoehtoisesti painaa  ja pitää sitä painettuna, kun esität pyyntösi. Siri lopettaa kuuntelemisen, kun nostat sormesi pois.

macOS Sierrassa ja uudemmissa voit klikata valikkopalkissa tai Dockissa . Voit vaihtoehtoisesti pitää Command (⌘) -painiketta ja välilyöntiä painettuna, kunnes Siri vastaa. Kerro sitten asiasi.

Jos Siri ei sammu automaattisesti, napsauta ikkunan kohtaa  tai pyyhkäise oikealle sulkeaksesi sen.

Apple TV