Sirin käyttö iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää älykästä henkilökohtaista avustajaa Siriä, joka auttaa hoitamaan asioita. Sirin avulla voit esimerkiksi lähettää viestejä, soittaa puheluita tai tarkistaa kalenterisi.

Esitä kysymys Sirille

Sirille voi puhua monella tavalla, kuten painamalla laitteen Koti- tai sivupainiketta, muodostamalla yhteyden kuulokkeisiin tai autoon tai käyttämällä Hei Siri -toimintoa.

Koti- tai sivupainikkeen käyttö

Jos käytössäsi on iPhone 6s tai uudempi, pidä Koti-painiketta painettuna ja esitä pyyntösi. Joillakin laitteilla saatat joutua odottamaan, kunnes Siri ilmestyy, jotta voit esittää pyyntösi.

Jos käytössäsi on iPhone X, pidä sivupainiketta painettuna ja esitä pyyntösi.

Hei Siri -komennon sanominen

Voit käyttää Siriä ilman Koti- tai sivupainiketta. Varmista ensin, että Hei Siri -toiminto on otettu käyttöön kohdasta Asetukset > Siri ja haku > Reagoi Hei Siri -kutsuun. Sano sitten ”Hei Siri” ja esitä kysymyksesi. Voit sanoa esimerkiksi ”Hei Siri, millainen sää on nyt?”

Jos laitteesi on iPhone 6s tai uudempi malli tai iPad Pro*, voit käyttää Hei Siri -toimintoa milloin haluat. Jos sinulla on iPhone 6 tai aiempi tai jokin toinen iPad- tai iPod touch -malli, laite on ensin kytkettävä virtalähteeseen.

Kun sanot ”Hei Siri”, Siri määrittää, mitä laitetta yrität käyttää. Varmista kuitenkin, että Bluetooth on otettu laitteissa käyttöön.

Sirille puhuminen kuulokemikrofonin avulla

Jos käytät kuulokkeita, joissa on kaukosäädin, tai toisenlaista Bluetooth-laitetta, paina sen keskipainiketta tai puhelupainiketta, kunnes kuulet äänimerkin. Kerro sitten asiasi.

Jos käytät AirPodseja, kaksoisnapauta jommankumman kuulokkeen ulkopintaa aktivoidaksesi Sirin.

Sirille puhuminen autossa

Jos ajoneuvosi tukee CarPlayta tai Siri Eyes Freeta, voit Hei Siri -toiminnon lisäksi pitää ohjauspyörässä olevaa ääniohjauspainiketta painettuna ja kertoa sitten Sirille asiasi. Siri odottaa, että lopetat puhumisen. Jos käytössäsi on kosketusnäyttö CarPlay-toiminnolla, voit käyttää Siriä myös pitämällä näytön Koti-painiketta painettuna. Voit napauttaa ääniaaltopainiketta merkiksi Sirille siitä, että olet lopettanut. Tämä on hyödyllistä, jos Siri ei kuule sinua taustamelun takia. Myös tiettyjen appien, kuten Puhelimen ja Viestien, avaaminen voi muodostaa yhteyden Siriin.

Siri mukauttaa toimintaansa yhteystavan perusteella. Jos yhteys on muodostettu esimerkiksi langallisesta tai Bluetooth-kuulokemikrofonista, Siri Eyes Freesta tai CarPlaysta, Siri lukee viestisi, jotta voit hyväksyä ne ennen lähettämistä.

Sirin äänen tai kielen vaihtaminen

Voit vaihtaa Sirin äänen valitsemalla Asetukset > Siri ja haku > Siri-ääni. Voit vaihtaa Sirin kielen valitsemalla Asetukset > Siri ja haku > Kieli. Valitse sitten luettelosta kieli, jota Siri puhuu ja ymmärtää

Voit vaihtaa kieltä, jolla Siri vastaa, valitsemalla Asetukset > Siri ja haku > Puhepalaute ja valitsemalla sitten yhden vaihtoehdoista.

Voit käyttää Siriä missä tahansa maassa tai alueella ja puhua sille millä tahansa tuetulla kielellä. Siri on suunniteltu tunnistamaan tuettujen maiden aksentit ja murteet, joten sen tarkkuus on paras natiivipuhujien kohdalla. Lue, mitä Sirin ominaisuuksia eri maissa ja alueilla tuetaan.

Puheluista ilmoittaminen

Ilmoita puhelut -toiminto on oletusarvoisesti pois käytöstä, mutta voit ottaa sen käyttöön ja muokata sitä valitsemalla Asetukset > Puhelin > Ilmoita puhelut.

Voit määrittää ilmoitukset kaikille tuleville puheluille, tuleville puheluille vain autossa ollessasi tai kuulokkeita käyttäessäsi tai tuleville puheluille vain kuulokkeita käyttäessäsi.

Lisätietoja

Lue lisätietoja siitä, miten Siriä käytetään MacissaApple TV:ssä ja Apple Watchissa. Jos Siri ei toimi odotetulla tavalla, lue toimintaohjeita.

* Jos käytössäsi on iPhone 6s tai uudempi, iPad Pro (12,9 tuumaa) (2. sukupolvi), iPad Pro (10,5 tuumaa) tai iPad Pro (9,7 tuumaa), voit käyttää Hei Siri -toimintoa milloin tahansa. Voit esittää pyyntösi myös heti, kun alat painaa Koti- tai sivupainiketta. Vapauta painike ilmoittaaksesi Sirille, kun olet valmis. iPad Pro (12,9 tuumaa) (1. sukupolvi) ei tue näitä toimintoja. iPhone X:ssä on Koti-painikkeen sijaan sivupainike.