Käytä Siriä kaikilla Apple-laitteillasi

Pyydä Siriä lähettämään viesti iPhoneesi, toistamaan lempitelevisio-ohjelmasi Apple TV:ssäsi tai aloittamaan treeni Apple Watchissasi. Mitä tahansa haluatkin, Siri tekee sen puolestasi – millä tahansa Apple-laitteellasi. Sinun on vain kerrottava, mitä haluat.

iPhone, iPad tai iPod touch

Tässä on muutama tapa, jolla voit keskustella Sirin kanssa.

Sano ”Hei Siri”

Sano vain ”Hei Siri” ja sitten se, mitä tarvitset. Esimerkiksi: ”Hei Siri, millainen sää tänään on?”

Paina ja vapauta painike

Paina iPhone X:ssa tai uudemmassa olevaa sivupainiketta hetken ajan ja kerro sitten heti, mitä haluat.

Jos laitteessasi on Koti-painike, paina sitä ja kerro, mitä haluat.

Pidä painiketta pohjassa

Onko pyyntösi pidempi? Paina iPhone X:ssa tai uudemmassa olevaa sivupainiketta pohjassa samalla, kun kerrot, mitä haluat. Kun lopetat sivupainikkeen painamisen, Siri lopettaa kuuntelemisen.

Jos laitteessasi on Koti-painike, pidä sitä pohjassa, kunnes olet kertonut pyyntösi.

AirPodit, kuulokkeet tai auton ajaminen

Kun käytät AirPodeja, kaksoisnapauta kumman tahansa AirPodin ulkopuolta, odota helähtävää äänimerkkiä ja tee sitten pyyntösi.

Muiden kuulokkeiden tai Bluetooth-laitteiden tapauksessa pidä pohjassa keskipainiketta tai soittopainiketta, kunnes kuulet helähtävän äänimerkin. Tee pyyntösi sen jälkeen.

Jos ajoneuvosi tukee CarPlayta tai Siri Eyes Freetä, pidä pohjassa ohjauspyörän äänikomentopainiketta samalla, kun kerrot, mitä tarvitset.

Apple Watchilla

Voit keskustella Sirin kanssa muutamalla eri tavalla Apple Watchillasi.

Sano ”Hei Siri”

Katso Apple Watchiasi tai napauta sen näyttöä. Kun se herää, sano ”Hei Siri” ja kerro, mitä tarvitset.

Puhu nostamalla

Uusimpien watchOS-versioiden ja Apple Watch Series 3:n tai uudemman kanssa sinun ei tarvitse sanoa ”Hei Siri”. Pidä vain kelloasi suusi lähellä ja kerro, mitä tarvitset.

Pidä pohjassa Digital Crownia

Paina Digital Crownia hetken ajan ja kerro sitten Sirille, mitä tarvitset.

Onko pyyntösi pidempi? Pidä pohjassa Digital Crownia, kerro, mitä tarvitset, ja päästä irti Digital Crownista.

HomePodilla

Voit keskustella Sirin kanssa kahdella eri tavalla HomePodillasi.

Paina HomePodin yläosaa

Paina HomePodin yläosaa ja kerro, mitä tarvitset.

Onko pyyntösi pidempi? Pidä HomePodin yläosaa pohjassa, kerro, mitä tarvitset, ja irrota sitten sormesi yläosasta.

HomePod ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Mac

Voit keskustella Sirin kanssa muutamalla eri tavalla Macillasi.

Sano ”Hei Siri”

Kun käytät Macia (2018 tai uudempi), sano ”Hei Siri” ja tee pyyntösi.

Paina Siri-painiketta tai käytä näppäimistön pikavalintaa

Paina MacBook Prossa, jossa on Touch Bar, Touch Barin kohtaa  ja tee pyyntösi. Tai voit pitää pohjassa kohtaa , kun teet pyyntösi. Siri lopettaa kuuntelemisen, kun nostat sormesi pois.

macOS Sierrassa ja uudemmissa voit napsauttaa kohtaa  valikkopalkissa tai Dockissa. Tai voit painaa pohjassa Command (⌘) -painiketta ja välilyöntiä, kunnes Siri vastaa. Kerro sitten asiasi.

Jos Siri ei sammu automaattisesti, napsauta ikkunan kohtaa  tai pyyhkäise oikealle sulkeaksesi sen.

Apple TV

Pidä pohjassa Siri Remoten Siri-painiketta, tee pyyntösi ja päästä sitten irti Siri-painikkeesta.