Käytä Siriä kaikilla Apple-laitteillasi

Pyydä Siriä lähettämään viesti iPhoneesi, toistamaan lempitelevisio-ohjelmasi Apple TV:ssäsi tai aloittamaan treeni Apple Watchissasi. Mitä tahansa haluatkin, Siri tekee sen puolestasi – millä tahansa Apple-laitteellasi. Sinun on vain kerrottava, mitä haluat.

iPhone, iPad tai iPod touch

Tässä on muutama tapa, jolla voit keskustella Sirin kanssa.

Sano ”Hei Siri”

Sano vain ”Hei Siri” ja kerro sitten heti, mitä haluat. Esimerkiksi: ”Hei Siri, millainen sää tänään on?”

Paina ja vapauta painike

• Paina iPhone X:ssa tai uudemmassa olevaa sivupainiketta ja esitä sitten heti pyyntösi.
  • Paina iPad Pro -malleissa, joissa ei ole Koti-painiketta, yläpainiketta ja esitä sitten heti pyyntösi.
  • Jos laitteessasi on Koti-painike, paina sitä ja kerro sitten heti, mitä haluat.

Onko pyyntösi pidempi? Pidä Sirin aktivointiin käytettävää painiketta painettuna, kunnes olet esittänyt pyyntösi.

AirPodit tai auton ajaminen

Sano AirPods Pron tai AirPodien (2. sukupolvi) käytön aikana ”Hei Siri” ja kerro sitten heti, mitä haluat. Kun käytät AirPodeja (1. sukupolvi), kaksoisnapauta kumman tahansa AirPodin ulkopuolta, odota äänimerkkiä ja esitä sitten pyyntösi.

Jos ajoneuvosi tukee CarPlayta tai Siri Eyes Freeta, pidä ohjauspyörän äänikomentopainiketta painettuna samalla, kun esität pyyntösi.

Apple Watch

Tässä on muutama tapa, jolla voit keskustella Sirin kanssa.

Sano ”Hei Siri”

Katso Apple Watchiasi tai napauta sen näyttöä. Kun se herää, sano ”Hei Siri” ja kerro sitten heti, mitä haluat.

Puhu nostamalla

Kun käytössäsi on watchOS 5 tai uudempi ja Apple Watch Series 3 tai uudempi, sinun ei tarvitse sanoa ”Hei Siri”. Pidä vain kelloa suun lähellä ja kerro, mitä tarvitset.

Paina Digital Crownia

Paina Digital Crownia hetken ajan ja kerro sitten Sirille, mitä tarvitset.

Onko pyyntösi pidempi? Pidä Digital Crownia painettuna, kunnes olet esittänyt pyyntösi.

HomePod

Tässä on muutama tapa, jolla voit keskustella Sirin kanssa.

Sano ”Hei Siri”

Sano vain ”Hei Siri” ja kerro sitten heti, mitä haluat.

Paina HomePodin yläosaa

Paina HomePodin yläosaa ja esitä sitten pyyntösi.

Onko pyyntösi pidempi? Pidä HomePodin yläosaa painettuna, kunnes olet esittänyt pyyntösi.

HomePod ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Mac

Tässä on muutama tapa, jolla voit keskustella Sirin kanssa.

Sano ”Hei Siri”

Kun käytät Macia (2018 tai uudempi), sano ”Hei Siri” ja esitä sitten pyyntösi.

Paina Siri-painiketta

• Paina MacBook Prossa, jossa on Touch Bar, Touch Barin Siri-painiketta  ja esitä sitten pyyntösi.
  • macOS Sierrassa ja uudemmissa voit klikata valikkopalkissa tai Dockissa Siri-painiketta . Kerro sitten, mitä haluat.
  • Jos haluat esittää pidemmän pyynnön, pidä Siri-painiketta  painettuna, kunnes olet esittänyt pyyntösi.

Jos Siri ei sulkeudu automaattisesti, klikkaa ikkunassa Sulje .

Lue lisätietoja Sirin käytöstä Macissa.

Apple TV

Paina Siri Remote -kaukosäätimen Siri-painiketta pitkään, esitä pyyntösi ja vapauta sitten Siri-painike.

Lue lisätietoja Sirin käytöstä Apple TV:ssä.

Sirin hyödyntäminen entistä paremmin

Tutustu uusiin tapoihin käyttää Siriä, olipa kyse esimerkiksi tietojen etsimisestä tai avun pyytämisestä jokapäiväisiin tehtäviin.

Sirin saatavuus ja ominaisuudet vaihtelevat kielen, maan ja alueen perusteella. Katso, mitkä Sirin ominaisuudet ovat saatavilla eri maissa ja eri alueilla iOS:ssä, iPadOS:ssä, macOS:ssä, watchOS:ssä ja tvOS:ssä.