Ohjeita Suica-korttien siirtämiseen iPhoneen tai Apple Watchiin

Jos tarvitset apua Suica-korttien siirtämiseen Apple Payhin iPhonessa tai Apple Watchissa, toimi seuraavien ohjeiden mukaan.

Varmista, että kortin lisääminen onnistuu

Tarkista Apple Pay Järjestelmän tila -sivulta. Jos ongelmia esiintyy, yritä uudelleen ongelmien ratkaisemisen jälkeen. Jos ongelmia ei esiinny, varmista, että käytät tuettua laitetta:

• Japanista ostettu iPhone 7 tai iPhone 7 Plus (maksut joukkoliikenteessä, kaupoissa, apeissa ja verkossa Safarilla)
  • iPhone 8 tai iPhone 8 Plus
  • Japanista ostettu Apple Watch Series 2 laiteparina iPhonen kanssa (maksut joukkoliikenteessä, kaupoissa ja apeissa)
  • Apple Watch Series 3

Yritä lisätä Suica-kortti

Yritä lisätä Suica-kortti Apple Payhin kunkin vaiheen jälkeen:

1. Tarkista, että laitteen maa tai alue on määritetty Japaniksi.
    • Valitse iPhonessa Asetukset > Yleiset > Kieli ja alue, ja vieritä sitten kohtaan Alue.
    • Avaa sitten Apple Watchille Watch-appi iPhonessa. Valitse sitten Oma Apple Watch -välilehti, napauta Yleiset > Kieli ja alue ja tarkista Alueen muoto.
  2. Joudut antamaan syntymäaikasi vain, jos yrität lisätä My Suica- tai Commuter Suica -korttia Apple Payhin. Käytä samaa syntymäaikaa kuin muovisen Suica-kortin ostohetkellä.
  3. Varmista, että muovinen Suica-kortti on tasaisella, ei-metallisella pinnalla. Kosketa iPhonen yläosalla Suica-kortin keskiosaa. Pidä se tässä asennossa, kunnes siirto on valmis. Tämä saattaa kestää jopa minuutin. Voit myös yrittää pitää Suica-korttia ja iPhonea kädessä.
  4. Suica-kortin arvo ei saa ylittää 19 500 jeniä.
  5. Voit lisätä Suica-saldollisen luottokortin napauttamalla Walletissa Luotto- tai prepaid-korttia. Vain luottokortti lisätään Apple Payhin. Suica-korttia ei voi lisätä, ja Suica-kortin saldo säilyy muovisella luottokortilla.
  6. Jotkin Suica-kortit (kuten opiskelijoiden Suica-matkakortit) joudutaan ehkä vahvistamaan, ennen kuin ne voidaan lisätä Apple Payhin. Saat lisää Suica-korttien ominaisuuksia käyttöön Apple Payssa lataamalla iPhoneen Suica-apin ja rekisteröimällä sen.
  7. Käynnistä iPhone tai Apple Watch uudelleen.
  8. Päivitä iOS:n tai watchOS:n uusimpaan versioon.

My Suica- ja Commuter Suica -kortteja, joissa käytetään romaji-nimiä tai kansainvälisiä puhelinnumeroita, ei tueta. Pasmo- tai muita matkakortteja ei tueta.

Jos yrität lisätä toisen Suica-kortin Apple Payhin, toisen kortin nimen on vastattava My Suica- ja Commuter Suica -kortin etunimeä. Jos eri korteissa on eri nimiä, lataa ja rekisteröi iOS Suica -appi ja soita Suican tukeen numerossa 050-2016-5077.

Useat Suican ominaisuudet eivät ole asiakkaiden käytettävissä klo 00.30–5.00 päivittäin. Näitä ovat mm. kortin lisääminen, rahan lisääminen Suica-korteille sekä korttien jäädyttäminen ja poistaminen Etsi iPhoneni -toiminnosta ja iCloud.comista.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.