HomePodin, Apple TV:n tai iPadin määrittäminen kodin keskittimeksi

Kodin keskittimen avulla voit hallita HomeKit-lisälaitteitasi etänä, antaa käyttöoikeuden luottamillesi ihmisille ja automatisoida lisälaitteesi tekemään haluamasi asiat haluamaasi aikaan.

Aloittaminen

• Määritä HomeKit-lisälaitteesi iOS-laitteesi Koti-apissa.
  • Jos haluat määrittää automaatioita, muuttaa käyttöoikeuksia tai suoratoistaa HomeKit-yhteensopivien kameroiden kuvaa etänä,1 tarvitset HomePodin,2 Apple TV 4K:n tai Apple TV HD:n, jossa on tvOS:n uusin versio,2 tai iPadin, jossa on iOS:n uusin versio.
  • Jos haluat hallita HomeKit-lisälaitteitasi etänä, tarvitset HomePodin,2 Apple TV 4K:n, Apple TV HD:n, Apple TV:n (3. sukupolvi)1,2 tai iPadin.
  • Laitteen, jonka määrität kodin keskittimeksi, on pysyttävä kotonasi. Sen on myös oltava yhteydessä kotisi Wi-Fi-verkkoon, ja siinä on oltava virta päällä.
  1. Apple TV (3. sukupolvi) ei tue jaettujen käyttäjien etäkäyttöä eikä HomeKit-yhteensopivien kameroiden etäkäyttöä.
  2. HomePod ja Apple TV eivät ole saatavilla kaikissa maissa ja kaikilla alueilla.

HomePodin määrittäminen kodin keskittimeksi

HomePod määrittää itsensä automaattisesti kodin keskittimeksi, jotta voit hallita HomeKit-lisälaitteitasi etänä Koti-apin avulla ja luoda kodin automaatioita. Varmista vain, että HomePodin määrittämiseen käytetty iOS-laite on kirjattu sisään iCloudiin Apple ID:llä, jota käytit HomeKit-lisälaitteidesi määrittämiseen Koti-apissa.

HomePod ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Apple TV:n määrittäminen kodin keskittimeksi

1. Määritä kaksiosainen todennus Apple ID:llesi. Avaa iOS-laitteellasi Asetukset > [nimesi] > iCloud ja varmista, että iCloud-avainnippu on otettu käyttöön.
  2. Valitse Apple TV:ssä Asetukset > Tilit ja varmista, että olet kirjautunut iCloudiin samalla Apple ID:llä kuin iOS-laitteessasi.
  3. Kun kirjaudut iCloudiin, Apple TV:si määrittää itsensä automaattisesti kodin keskittimeksi.

Apple TV:n Asetukset-kohdassa voit tarkistaa, onko Apple TV yhdistetty kodin keskittimeksi. Avaa sitten Tilit > iCloud ja katso kohtaa HomeKit.

Apple TV ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

iPadin määrittäminen kodin keskittimeksi

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud.
  2. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.
  3. Varmista, että sekä iCloud-avainnippu että Koti-appi ovat käytössä.
  4. Valitse Asetukset > Koti ja ota käyttöön Käytä tätä iPadia kodin keskittimenä.

Kodin keskittimen tilan tarkistaminen

iPhonen, iPadin tai iPod touchin Koti-apilla tai Macin Koti-ohjelmalla voit tarkistaa kodin keskittimesi tilan, kuten sen, onko se yhdistetty.

• iPhone, iPad ja iPod touch: Napauta Kodin asetukset vasemmassa yläkulmassa. Jos sinulla on määritettynä useita koteja, napauta Kodin asetukset ja napauta sitten kotia. Katso Kodin keskittimet -kohdasta, onko kodin keskittimesi yhdistetty.
  • Mac: Avaa Muokkaa > Muokkaa kotia. Katso sitten Kodin keskittimet -kohdasta, onko oma kodin keskittimesi yhdistetty. Jos haluat tarkistaa kodin keskittimen tilan jossakin toisessa Koti-ohjelmassa määritetyssä kodissa, napauta vasemmassa yläkulmassa Kodit ja klikkaa sitten kotia.

Jos haluat tarkistaa, onko Apple TV:si määritetty kodin keskittimeksi, siirry Apple TV:ssäsi kohtaan Asetukset, klikkaa AirPlay > Huone ja varmista, että määrität Apple TV:si johonkin huoneeseen Koti-apissa.*

Jos sinulla on käytössä useita kodin keskittimiä, yhdistettynä näkyy ensisijainen kodin keskitin. Muiden kodin keskittimien tilana näkyy Valmiustila, ja niiden etäkäyttö alkaa, jos ensisijaisen kodin keskittimen yhteys katkeaa.

*Apple TV ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.