HomePodin, Apple TV:n tai iPadin määrittäminen kodin keskittimeksi

Kodin keskittimen avulla voit hallita HomeKit-lisälaitteitasi etänä, antaa käyttöoikeuden luottamillesi ihmisille ja automatisoida lisälaitteesi tekemään haluamasi asiat haluamaasi aikaan.

Aloittaminen

1. Apple TV (3. sukupolvi) ei tue jaettujen käyttäjien etäkäyttöä eikä HomeKit-yhteensopivien kameroiden etäkäyttöä.
  2. HomePod ja Apple TV eivät ole saatavilla kaikissa maissa ja kaikilla alueilla.

HomePodin määrittäminen kodin keskittimeksi

HomePod määrittää itsensä automaattisesti kodin keskittimeksi, jotta voit hallita HomeKit-lisälaitteitasi etänä Koti-apin avulla ja luoda kodin automaatioita. Varmista vain, että HomePodin määrittämiseen käytetty iOS-laite on kirjattu sisään iCloudiin Apple ID:llä, jota käytit HomeKit-lisälaitteidesi määrittämiseen Koti-apissa.

HomePod ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Apple TV:n määrittäminen kodin keskittimeksi

1. Valitse Apple TV:ssä Asetukset > Käyttäjät ja tilit. Varmista sitten, että olet kirjautunut iCloudiin samalla Apple ID:llä kuin iOS-laitteessasi.
  2. Kun kirjaudut iCloudiin, Apple TV:si määrittää itsensä automaattisesti kodin keskittimeksi.

Apple TV:n Asetukset-kohdassa voit tarkistaa, onko Apple TV yhdistetty kodin keskittimeksi. Valitse sitten Käyttäjät ja tilit > iCloud ja katso sitten Kodin keskitin -kohtaa.

Apple TV ei ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

iPadin määrittäminen kodin keskittimeksi

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud ja varmista, että olet kirjautunut iCloudiin Apple ID:llä.
  2. Vieritä alaspäin ja tarkista, että Koti-toiminto on käytössä.
  3. Valitse Asetukset > Koti ja ota käyttöön Käytä tätä iPadia kodin keskittimenä.

Kodin keskittimen tilan tarkistaminen

iPhonen, iPadin tai iPod touchin Koti-apilla tai Macin Koti-ohjelmalla voit tarkistaa kodin keskittimesi tilan, kuten sen, onko se yhdistetty.

• iPhone, iPad ja iPod touch: Napauta vasemmasta yläkulmasta . Jos sinulla on määritettynä useita koteja, napauta Kodin asetukset ja napauta sitten kotia. Tarkista Keskittimet ja sillat -kohdasta, onko kodin keskitin yhdistetty.
  • Mac: Avaa Muokkaa > Muokkaa kotia. Katso sitten Kodin keskittimet -kohdasta, onko oma kodin keskittimesi yhdistetty. Jos haluat tarkistaa kodin keskittimen tilan jossakin toisessa Koti-ohjelmassa määritetyssä kodissa, napauta vasemmassa yläkulmassa Kodit ja klikkaa sitten kotia.
  • Valitse Apple TV:ssä Asetukset > AirPlay > Huone. Varmista, että olet määrittänyt Apple TV:n huoneeseen Koti-apissa.

Jos sinulla on käytössä useita kodin keskittimiä, yhdistettynä näkyy ensisijainen kodin keskitin. Muiden kodin keskittimien tilana näkyy Valmiustila, ja niiden etäkäyttö alkaa, jos ensisijaisen kodin keskittimen yhteys katkeaa.