HomeKit-lisälaitteiden automatisointi ja etäkäyttö

Koti-apilla voit määrittää kodin keskittimen, jonka avulla voit ohjata HomeKit-lisälaitteitasi etäältä, antaa käyttöoikeuden luottamillesi ihmisille ja automatisoida lisälaitteet niin, että ne tekevät mitä haluat ja milloin haluat.

Aloittaminen

• Määritä HomeKit-lisälaitteesi iOS-laitteesi Koti-apissa.
  • Automaatioiden ja käyttöoikeuksien määrittämiseen tarvitaan HomePod, Apple TV 4K tai Apple TV (4. sukupolvi), jossa on tvOS:n uusin versio, tai iPad, jossa on iOS:n uusin versio.
  • HomeKit-lisälaitteiden etähallintaan tarvitaan HomePod, Apple TV 4K, Apple TV (4. sukupolvi), Apple TV (3. sukupolvi)* tai iPad.
  • Tarvitset HomePodin, Apple TV 4K:n, Apple TV:n (4. sukupolvi) tai iPadin, jos haluat muuttaa käyttöoikeuksia, luoda automaatioita tai suoratoistaa HomeKit-yhteensopivien kameroiden kuvaa etäältä*. Jos lisäät Apple TV 4K:n tai Apple TV:n (4. sukupolvi) kotiin, jossa on Apple TV (3. sukupolvi) määritettynä, Apple TV:tä (3. sukupolvi) ei enää käytetä HomeKit-etäkäytössä.

*Apple TV (3. sukupolvi) ei tue jaettujen käyttäjien etäkäyttöä eikä HomeKit-yhteensopivien kameroiden etäkäyttöä.

Kodin keskittimen määrittäminen

Voit määrittää HomePodin, Apple TV 4K:n, Apple TV:n (4. sukupolvi) tai iPadin kodin keskittimeksi, jonka avulla voit automatisoida HomeKit-lisälaitteesi ja ohjata niitä iOS-laitteestasi etäältä. Laitteen, jonka määrität kodin keskittimeksi, on pysyttävä kotonasi, oltava yhteydessä kotisi Wi-Fi-verkkoon ja siinä on oltava virta päällä.

HomePodin määrittäminen kodin keskittimeksi

HomePod määrittää itsensä automaattisesti kodin keskittimeksi, jolla voit ohjata HomeKit-lisälaitteita etäisesti Koti-apilla ja käyttää automaatioita. Muista varmistaa, että iOS-laite, jolla määrität HomePodin, on kirjautunut iCloudiin Apple ID:llä, jolla määritit HomeKit-lisälaitteet Koti-apissa.

Apple TV:n määrittäminen kodin keskittimeksi

1. Määritä iOS-laitteella tai Macilla Apple ID:llesi kaksiosainen todennus. Siirry sitten iCloudiin ja varmista, että iCloud-avainnippu on käytössä.
  2. Valitse Apple TV:ssä Asetukset > Tilit ja varmista, että olet kirjautunut iCloudiin samalla Apple ID:llä kuin iOS-laitteessasi.
  3. Kun kirjaudut iCloudiin, Apple TV:si määrittää itsensä automaattisesti kodin keskittimeksi. Voit tarkistaa kodin keskittimesi tilan seuraavasti: avaa Asetukset > Tilit > iCloud ja katso HomeKit-kohdasta, onko kodin keskittimesi yhdistetty. Lue, miten toimia, jos HomeKit ei ole näkyvissä.

iPadin määrittäminen kodin keskittimeksi

1. Jos käytössä on iOS 10.3 tai uudempi, valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud.
  2. Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.
  3. Varmista, että sekä iCloud-avainnippu että Koti-appi ovat käytössä.
  4. Valitse Asetukset > Koti ja ota käyttöön Käytä tätä iPadia kodin keskittimenä. Tarvitsetko apua?

Haluatko tarkistaa kodin keskittimesi tilan iOS-laitteen Koti-apista? Avaa Koti-appi ja napauta  vasemmassa yläkulmassa. Katso sitten Kodin keskittimet -kohdasta, onko oma kodin keskittimesi yhdistetty. Jos sinulla on käytössä useita kodin keskittimiä, yhdistettynä näkyy ensisijainen kodin keskitin. Muiden kodin keskittimien tilana näkyy Valmiustila, ja niiden etäkäyttö alkaa, jos ensisijaisen kodin keskittimen yhteys katkeaa.

Lisälaitteiden automatisointi

Haluatko kaikkien valojen sammuvan automaattisesti, kun poistut kotoa? Tai haluatko tietyn tilanteen käynnistyvän automaattisesti tiettynä aikana tai tietyssä paikassa? Kun olet määrittänyt kodin keskittimen, voit automatisoida lisälaitteesi ja tilanteet käynnistymään automaattisesti ja suorittamaan toimintoja. Käyttäessäsi iOS 11:ta ja uudempia versioita lisälaitteet ja tilanteet kytkeytyvät päälle ja pois automaattisesti kotona olevien ihmisten ja kellonaikojen mukaan.

Jos haluat luoda automaation, joka suoritetaan sen mukaan, kuka on kotona:

• Sinun on määritettävä kodin keskittimeksi HomePod, Apple TV 4K tai Apple TV (4. sukupolvi), jossa on tvOS 11 tai uudempi, tai iPad, jossa on iOS 11 tai uudempi.
  • Varmista, että sinulla ja muilla, jotka olet kutsunut hallitsemaan kotiasi, on laite, jossa on iOS 11 tai uudempi.
  • Varmista, että kaikilla on Jaa oma sijainti -asetus päällä kotisi hallintaan käytettävässä ensisijaisessa laitteessa. Valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud, vieritä alas ja napauta Jaa oma sijainti. Napauta Jaa oma sijainti -kohdassa Laitteesta ja varmista, että ensisijainen laite on valittuna.

Automaation luominen

1. Avaa Koti-appi, napauta Automaatio-välilehteä ja valitse Luo uusi automaatio tai .
  2. Valitse, milloin haluat automaation tapahtuvan:
    • Henkilöt saapuvat tai Henkilöt lähtevät: Laita lisälaitteet ja tilanteet päälle tai pois päältä, kun sinä tai joku, jonka olet kutsunut hallitsemaan kotiasi, saapuu tiettyyn sijaintiin tai lähtee sieltä, tai tiettynä aikana.
    • Kellonaika: Suorita automaatio joinakin päivinä tiettyyn aikaan ja sen mukaan, kuka on kotona.
    • Lisälaitetta ohjataan: Jos lisälaite käynnistyy tai sammuu, voit määrittää muut lisälaitteet tai tilanteet reagoimaan siihen. Kun esimerkiksi avaat etuoven, valo syttyy.
    • Tunnistin havaitsee jotakin: Voit määrittää valot syttymään, kun lähistöllä havaitaan liikettä.
  3. Valitse automatisoitavat tilanteet ja lisälaitteet. Napauta sitten Seuraava.
  4. Vahvista lisälaitteet ja tilanteet. Pidä lisälaitetta tai tilannetta painettuna, jos haluat säätää sen asetuksia. Jos haluat kytkeä automaation pois päältä tietyn ajan kuluttua, napauta Pois päältä ja valitse, milloin haluat kytkeä automaation pois päältä.
  5. Napauta lopuksi Valmis.

Haluatko saada ilmoituksen, kun lisälaite käynnistyy tai tunnistaa jotakin? Lue, miten voit ottaa HomeKit-lisälaitteiden ilmoitukset käyttöön.

Automaation luominen kotona olevien henkilöiden perusteella

1. Napauta Koti-apissa Automaatio-välilehteä ja sitten .
  2. Valitse automaation tapahtuma-ajaksi kodissa Henkilöt saapuvat tai Henkilöt lähtevät. Valitse sitten jokin seuraavista vaihtoehdoista:
    • Määritä automaatio tapahtumaan, kun kuka tahansa saapuu tai lähtee. Valitse tietty henkilö, joka käynnistää automaation, napauttamalla .
    • Voit myös määrittää automaation tapahtumaan, kun ensimmäinen henkilö saapuu kotiin tai lähtee kodista. Valitse tietty henkilö napauttamalla .
    • Valitse automaation sijainti* ja aika.
  3. Valitse automatisoitavat tilanteet ja lisälaitteet. Napauta sitten Seuraava.
  4. Napauta lopuksi Valmis.

*Jos valitset jonkun muun sijainnin kuin kodin, vain sinä pystyt käynnistämään automaation, ja muut käyttäjät, jotka olet määrittänyt ohjaamaan kotia, poistetaan automaatiosta.

Lisälaitteiden toiminnan automatisointi tiettynä aikana

1. Napauta Koti-apissa Automaatio-välilehteä ja sitten .
  2. Napauta Kellonaika ja valitse sitten seuraavista:
    • Valitse aika ja päivä, jolloin haluat automaation tapahtuvan.
    • Napauta Ihmiset, kun haluat automaation tapahtuvan tiettyyn aikaan kotona olevien ihmisten perusteella.
  3. Valitse automatisoitavat tilanteet ja lisälaitteet. Napauta sitten Seuraava.
  4. Napauta lopuksi Valmis.

Automaation sammuttaminen tai poistaminen

Voit laittaa automaation päälle tai pois päältä napauttamalla automaatiota ja laittamalla Ota käyttöön tämä automaatio -asetuksen päälle tai pois päältä.

Jos haluat poistaa automaation, napauta automaatiota, napauta Poista automaatio -vaihtoehtoa tai pyyhkäise automaation päältä vasemmalle ja napauta Poista.

Etäkäytön ja muokkausoikeuksien salliminen käyttäjille

Jos määrität kodin keskittimen, voit hallinnoida etäkäyttöä ja muokkausoikeuksia ihmisille, jotka kutsut hallitsemaan kotiasi. Jos et ole vielä määrittänyt kodin keskitintä, he voivat hallita lisälaitteitasi vain ollessaan kotonasi, yhteydessä kotisi Wi-Fi-verkkoon ja HomeKit-lisälaitteidesi kantavuusalueella.

Jos haluat hallinnoida etäkäyttöä ja muuttaa henkilön käyttöoikeuksia, kutsu henkilö hallitsemaan kotiasi. Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita:

1. Avaa Koti ja napauta .
  2. Napauta henkilöä, jonka käyttöoikeuksia haluat muuttaa.
  3. Määritä seuraavat käyttöoikeudet käyttäjällesi:
    • Salli etäkäyttö: Ota tämä käyttöön, jos haluat käyttäjien voivan hallita lisälaitteitasi mistä tahansa. Poista tämä käytöstä, jos haluat käyttäjien voivan hallita lisälaitteita vain ollessaan kotonasi.
    • Salli muokkaaminen: Ota tämä käyttöön, jos haluat käyttäjien voivan lisätä ja poistaa lisälaitteita, valaistusohjelmia ja muita käyttäjiä.

Jos haluat poistaa henkilön, napauta , napauta käyttäjää ja valitse Poista ihminen.

Kodin keskittimen tuki

Jos sinulla on ongelmia automaatioiden luomisessa tai HomeKit-lisälaitteiden hallinnoimisessa kotisi ulkopuolelta, toimi seuraavasti:

1. Varmista seuraavat seikat HomePodista, Apple TV:stä tai iPadista:
  2. Varmista, että voit ohjata lisälaitteitasi iOS-laitteesi Koti-apilla. Avaa Koti-appi ja sytytä valaisin tai muuta lämpötilaa.
  3. Varmista, että laitteesi on määritetty kodin keskittimeksi:
    • Avaa HomePodia käytettäessä Koti-appi iOS-laitteessa, napauta  ja tarkista sitten Kodin keskittimet -kohdasta, että HomePod on yhdistettynä.
    • Valitse Apple TV:ssä Asetukset > Tilit > iCloud ja varmista, että Apple TV:ssä näkyy HomeKit-yhteys. Jos et näe HomeKit-kohtaa, Apple TV ei ole yhdistettynä kodin keskittimenä.
    • Valitse iPadissa Asetukset > Koti ja varmista, että käytössä on Käytä tätä iPadia kodin keskittimenä.
  4. Käynnistä Apple TV, iPad ja iPhone uudelleen.
  5. Odota muutaman minuutin ajan. Jos tarvitset edelleen apua, kirjaudu Apple TV:ssä ulos iCloudista, ja kirjaudu sitten takaisin sisään. Siirry kohtaan Asetukset > Tilit > iCloud.

Sijaintiperusteisten automaatioiden tuki

Jos et pysty luomaan sijaintiperusteisia automaatioita, toimi seuraavasti:

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud.
  2. Vieritä alas ja napauta Jaa oma sijainti.
  3. Varmista, että Jaa oma sijainti on päällä. Napauta sitten Laitteesta ja varmista, että ensisijainen laite on valittuna.

Apple TV:

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Tietosuoja ja varmista, että sijaintipalvelut ovat käytössä.
  2. Valitse Sijaintipalvelut.
  3. Varmista, että HomeKitin asetuksena on Aina.