Jos Apple Watchisi katoaa tai varastetaan

Jos Apple Watchisi on kadonnut, Missä on...? -appi voi auttaa sinua sen etsimisessä ja tietojesi suojaamisessa.

Näin se toimii

Missä on...? -apin avulla voit paikantaa ja suojata kadonneen Apple Watchisi. Jos olet jo ottanut Etsi iPhoneni -toiminnon käyttöön pariksi liitetyssä iPhonessa, se on automaattisesti käytössä myös Apple Watchissasi. Jos kellosi siis katoaa tai varastetaan, voit käyttää Missä on...? -appia sen etsimiseen. Aktivointilukituksen ansiosta kukaan ei pääse tyhjentämään Apple Watchiasi ja käyttämään sitä oman iPhonensa kanssa ilman Apple ID:täsi ja salasanaasi.

Kun käytät Missä on...? -appia, Apple Watch, jossa on GPS ja mobiilidata, voi käyttää GPS:ää ja luotettua Wi-Fi- tai mobiilidatayhteyttä näyttääkseen laitteen summittaisen sijainnin. Apple Watch, jossa on GPS, voi käyttää GPS:ää ja luotettua Wi-Fi-yhteyttä. Koska Apple Watch Series 1:ssä ei ole GPS-ominaisuutta, saat näkyviin laiteparina olevan iPhonen tai sen Wi-Fi-yhteyden sijainnin.

Kellon näyttäminen kartalla

Kirjaudu sisään iCloud.comissa tai käytä Missä on...? -appia nähdäksesi kellosi kartalla. Jos kellosi on lähettyvillä, voit soittaa äänimerkin sen paikantamisen helpottamiseksi.

Tietokone:

1. Siirry iCloud.comiin ja kirjaudu sisään Apple ID:lläsi.
  2. Avaa Etsi iPhoneni.
  3. Klikkaa Kaikki laitteet ja klikkaa sitten Apple Watchiasi.

iPhone:

1. Avaa Missä on...? -appi.
  2. Avaa Laitteet-välilehti.
  3. Valitse Apple Watchisi niin näet sen sijainnin kartalla.

Jos kellosi näkyy kartalla ja se on lähettyvillä, voit napauttaa tai klikata Toista ääni. Kellosi soittaa ääntä, kunnes napautat Sulje.

Jos kellosi ei näy kartalla, se ei ehkä ole yhteydessä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon tai laiteparina olevaan iPhoneen.

Apple Watchin asettaminen Kadonnut-tilaan

Jos Apple Watch katoaa, voit lukita sen välittömästi iCloud.comista tai laiteparina olevasta iPhonesta käsin. Sinun tarvitsee vain asettaa kello Kadonnut-tilaan. Sitten voit lähettää siihen mukautetun viestin, joka sisältää puhelinnumerosi. Jos joku löytää Apple Watchisi, hän saa tällöin yhteystietosi.

iOS-laitteella:

1. Avaa Missä on...? -appi ja napauta tai klikkaa Apple Watchiasi.
  2. Napauta Merkitse kadonneeksi -osiossa Aktivoi.
  3. Napauta Jatka.
  4. Näppäile yhteyspuhelinnumerosi ja napauta sitten Seuraava.
  5. Kirjoita viesti, jonka haluat näkyvän kellon näytössä.
  6. Napauta Aktivoi.

Missä on...? -appi lähettää sinulle sähköpostiviestin vahvistuksesi siitä, että olet asettanut Apple Watchisi Kadonnut-tilaan.

Kadonnut-tilan poistaminen käytöstä tai peruuttaminen

Jos löydät kadonneen Apple Watchisi, napauta kellossa Avaa ja näppäile sitten pääsykoodisi. Kadonnut-tila poistuu automaattisesti käytöstä ja voit jälleen käyttää kelloasi normaalisti. Voit poistaa Kadonnut-tilan käytöstä myös laiteparina olevasta iPhonesta tai iCloud.comista käsin.

Tietokone

1. Kirjaudu sisään iCloud.comiin Apple ID:lläsi.
  2. Avaa Etsi iPhoneni.
  3. Klikkaa Kaikki laitteet ja klikkaa sitten Apple Watchiasi.
  4. Klikkaa Kadonnut-tilaa > valitse Kadonnut-tilan lopetus ja vahvista klikkaamalla uudelleen Kadonnut-tilan lopetusta.

iPhone

1. Avaa Missä on...? -appi ja napauta kadonnutta Apple Watchiasi.
  2. Napauta Merkitse kadonneeksi -osiossa Aktivoitu.
  3. Napauta Laita kadonneeksi merkintä pois päältä ja vahvista napauttamalla Pois päältä.

Jos Apple Watch ei näy kartalla

Jos et ottanut Etsi [laitteeni] -toimintoa käyttöön ennen kuin Apple Watchisi katosi tai varastettiin, eikä kellosi ole yhteydessä Wi-Fiin, mobiilidataan tai laiteparina toimivaan iPhoneen, et voi käyttää sitä laitteesi paikantamiseen. Tee kuitenkin seuraavat toimet tietojesi suojaamiseksi:

1. Aseta Apple Watchisi Kadonnut-tilaan. Kun kellosi on Kadonnut-tilassa, pääsykoodisi vaaditaan ennen kuin Missä on...? -ominaisuus voidaan poistaa käytöstä, kello voidaan tyhjentää tai se voidaan liittää toiseen iPhoneen.
  2. Vaihda Apple ID:si salasana. Kun vaihdat Apple ID:si salasanan, kukaan ei pääse käsiksi iCloud-tietoihisi eikä käyttämään muita palveluja kadonneesta laitteestasi käsin.
  3. Ilmoita kadonneesta tai varastetusta laitteesta paikallisille viranomaisille. Viranomaiset saattavat kysyä laitteen sarjanumeroa. Etsi laitteesi sarjanumero.

Missä on...? -appi on ainoa tapa, jolla voit seurata tai paikantaa kadonneen laitteen. Jos Missä on...? -toiminto ei ole käytössä ennen kuin laite katoaa, mikään muu Applen palvelu ei voi löytää, seurata tai muuten merkitä laitetta puolestasi.