Jos Apple Watchisi katoaa tai varastetaan

Jos Apple Watchisi on kadonnut, Etsi iPhoneni -toiminto voi auttaa löytämään sen ja suojaamaan tietosi.

Näin se toimii

Etsi iPhoneni -toiminto voi auttaa paikantamaan ja suojaamaan kadonneen Apple Watchin. Jos olet jo ottanut Etsi iPhoneni -toiminnon käyttöön pariksi liitetyssä iPhonessa, se on automaattisesti käytössä myös Apple Watchissasi. Jos Apple Watchisi katoaa tai se varastetaan, voit käyttää Etsi iPhoneni -toimintoa apuna sen etsimisessä. Aktivointilukituksen ansiosta kukaan ei pääse tyhjentämään Apple Watchiasi ja käyttämään sitä oman iPhonesi kanssa ilman Apple ID:täsi ja salasanaasi.

Kun käytät Etsi iPhoneni -toimintoa, Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) voi käyttää GPS:ää sekä luotettua Wi-Fi- tai mobiiliverkkoyhteyttä sen arvioidun sijainnin esittämiseen. Apple Watch Series 3 (GPS) ja Apple Watch Series 2 voivat käyttää GPS:ää ja luotettua Wi-Fi-yhteyttä. Koska Apple Watch Series 1:ssä ei ole GPS-ominaisuutta, saat näkyviin laiteparina olevan iPhonen tai sen Wi-Fi-yhteyden sijainnin.

Etsi iPhoneni -näyttö iPhonessa

Laitteen etsiminen kartalta

Kirjaudu iCloud.comiin tai katso Apple Watchisi sijainti kartalta Etsi iPhoneni -apin avulla. Jos Apple Watchisi on lähettyvillä, voit soittaa äänimerkin sen paikantamisen helpottamiseksi.

Tietokone:

1. Siirry iCloud.comiin.
  2. Kirjaudu sisään Apple ID:llä.
  3. Avaa Etsi iPhoneni.
  4. Klikkaa valintaa Kaikki laitteet ja klikkaa sitten Apple Watchiasi.

iPhone:

1. Avaa Etsi iPhoneni -appi.
  2. Kirjaudu sisään Apple ID:llä ja salasanalla.
  3. Napauta Apple Watchiasi.

Jos Apple Watchisi näkyy kartalla ja se on lähettyvillä, voit napauttaa tai klikata valintaa Toista ääni. Apple Watchisi soittaa ääntä, kunnes napautat valintaa Sulje.

Jos Apple Watch ei näy kartalla, se ei ehkä ole yhteydessä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon tai laiteparina olevaan iPhoneen.

Viestin kirjoittaminen iPhonen näyttöön

Apple Watchin asettaminen Kadonnut-tilaan

Jos Apple Watch katoaa, voit lukita sen välittömästi iCloud.comista tai laiteparina olevasta iPhonesta käsin. Sinun tarvitsee vain asettaa Apple Watch Kadonnut-tilaan. Sitten voit lähettää siihen mukautetun viestin, joka sisältää puhelinnumerosi. Jos joku löytää Apple Watchisi, hän saa tällöin yhteystietosi.

1. Napauta tai klikkaa valintaa Kadonnut-tila. Vahvista iPhonessa, että haluat lukita Apple Watchisi, ja ota Kadonnut-tila käyttöön napauttamalla.
  2. Näppäile yhteyspuhelinnumerosi ja napauta sitten valintaa Seuraava.
  3. Kirjoita viesti, jonka haluat näkyvän Apple Watchin näytössä.
  4. Napauta tai klikkaa valintaa Valmis.

Etsi iPhoneni -toiminto lähettää sinulle sähköpostiviestin vahvistukseksi siitä, että olet asettanut Apple Watchisi Kadonnut-tilaan.

Kadonnut-tilan poistaminen käytöstä tai peruuttaminen

Jos löydät kadonneen Apple Watchisi, avaa Apple Watchin lukitus napauttamalla ja näppäile sitten pääsykoodisi. Kadonnut-tila poistuu automaattisesti käytöstä ja voit jälleen käyttää Apple Watchiasi normaalisti. Voit poistaa Kadonnut-tilan käytöstä myös laiteparina olevasta iPhonesta tai iCloud.comista käsin.

Tietokoneessa

1. Kirjaudu sisään iCloud.comiin Apple ID:lläsi.
  2. Avaa Etsi iPhoneni.
  3. Klikkaa valintaa Kaikki laitteet ja klikkaa sitten Apple Watchiasi.
  4. Valitse Kadonnut-tila > Laita Kadonnut-tila pois päältä > Laita pois päältä.

iPhone

1. Avaa Etsi iPhoneni -appi ja napauta kadonnutta Apple Watchiasi.
  2. Napauta valintaa Kadonnut-tila.
  3. Napauta Laita Kadonnut-tila pois päältä > Laita pois päältä.

Jos Apple Watch ei näy kartalla

Jos et ottanut Etsi iPhoneni -toimintoa käyttöön, ennen kuin Apple Watchisi varastettiin tai se katosi, eikä Apple Watchisi ole yhteydessä Wi-Fi- tai mobiiliverkkoon tai laiteparina olevaan iPhoneen, et voi käyttää tätä toimintoa laitteen paikantamiseen. Tee kuitenkin seuraavat toimet tietojesi suojaamiseksi:

1. Aseta Apple Watchisi Kadonnut-tilaan. Kun Apple Watchisi on Kadonnut-tilassa, kukaan ei voi poistaa Etsi iPhoneni -toimintoa käytöstä, tyhjentää Apple Watchiasi eikä muodostaa sillä laiteparia toisen iPhonen kanssa ilman pääsykoodiasi.
  2. Vaihda Apple ID:si salasana. Kun vaihdat Apple ID:si salasanan, kukaan ei pääse käsiksi iCloud-tietoihisi eikä käyttämään muita palveluja kadonneesta laitteestasi käsin.
  3. Ilmoita kadonneesta tai varastetusta laitteesta paikallisille viranomaisille. Viranomaiset saattavat kysyä laitteen sarjanumeroa. Etsi laitteesi sarjanumero.

Etsi iPhoneni -toiminto on ainoa tapa seurata kadonnutta laitetta tai paikantaa se. Jos Etsi iPhoneni -toimintoa ei ole otettu käyttöön Apple Watchissa ennen sen katoamista, Applella ei ole muuta palvelua laitteen etsimiseen, seuraamiseen tai merkitsemiseen muulla tavalla.