Apple Watchin käyttöönotto perheenjäsenelle

Perhejaon käyttöönoton avulla perheenjäsenet, joilla ei ole omaa iPhonea, voivat hyödyntää Apple Watchin ominaisuuksia ja etuja.

Miten se toimii?

Perhejaon käyttöönoton ansiosta perheenjäsen, jolla ei ole omaa iPhonea, voi käyttää Apple Watchia ja esimerkiksi soittaa sillä puheluita, lähettää viestejä sekä jakaa sijaintinsa kanssasi.

Kun otat Watchin käyttöön perheenjäsenelle, voit hallita joitain tämän Watchin toiminnoista iPhonellasi.

Ota huomioon, että osa Apple Watchin ominaisuuksista edellyttää laiteparina olevaa iPhonea. Nämä ominaisuudet eivät ole käytettävissä Apple Watchissa, jonka laitepari muodostetaan Perhejaon käyttöönoton avulla.

Perhejaon käyttöönotto ei ole saatavilla joissakin maissa, kuten Italiassa ja Koreassa. Katso, mitkä ominaisuudet ovat saatavilla maassasi tai alueellasi.

Mitä tarvitset

* Mobiililiittymää ei tarvita Apple Watchin käyttöönottoon perheenjäsenelle, mutta se saattaa olla tarpeen joidenkin toimintojen käyttämiseksi.

Laita Watch käteesi ja kytke siihen virta

Jos Apple Watch ei ole uusi, tyhjennä se ensin.

Laita sitten Watch käteesi tai pyydä perheenjäsentä laittamaan se käteensä. Paina sivupainiketta, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.

watchos-9-series-8-watch-turn-on-callout

Pidä Watchia iPhonesi lähellä

Pidä Apple Watchia iPhonesi lähellä. Odota, kunnes iPhonessa näkyy Ota Apple Watch käyttöön iPhonesi avulla -ilmoitus. Napauta sitten Jatka. Jos et näe tätä viestiä, avaa iPhonen Apple Watch ‑appi, napauta Kaikki Watchit ja napauta sitten Lisää Apple Watch.

Napauta Ota käyttöön perheenjäsenelle ja napauta sitten seuraavasta näytöstä Jatka.

watchos-9-series-8-iphone-13-pro-setup-put-on-managed-watch

Apple Watchin ja iPhonen laiteparin muodostaminen

Pidä iPhoneasi Apple Watchissa näytettävän animaation päällä. Kohdista kellotaulu iPhonen etsimeen ja odota ilmoitusta siitä, että Apple Watch on yhdistetty. Jos et voi käyttää kameraa, napauta Tee Apple Watchista laitepari käsin, ja noudata sitten näyttöön tulevia ohjeita.

Napauta sitten Ota Apple Watch käyttöön.

watchos-9-series-8-iphone-13-pro-setup-managed-animation

Pääsykoodin asettaminen

Napauta käyttöehtojen näytössä Hyväksyn ja valitse sitten Apple Watchin tekstikoko.

Suojaa sitten Apple Watch määrittämällä sille pääsykoodi.

watchos-9-iphone-13-pro-setup-create-passcode

Perheenjäsenen valitseminen

Valitse Apple Watchia käyttävä perheenjäsen. Jos perheenjäsentä ei näy, napauta Lisää perheenjäsen.

Anna perheenjäsenen Apple ID:n salasana ja napauta Seuraava.

watchos-9-iphone-13-pro-setup-choose-fam-member

Pyydä ostamaan -toiminnon käyttöönotto

Laita päälle Pyydä ostamaan, jos haluat antaa hyväksynnän kaikille Apple Watchilla tehdyille latauksille ja ostoille.

watchos-9-iphone-13-pro-setup-ask-to-buy

Mobiili- ja Wi-Fi-yhteyden käyttöönotto

Jos iPhonen mobiilioperaattori tukee Perhejaon käyttöönottoa, voit lisätä kellon liittymään tässä vaiheessa.

Jos operaattori ei tue Perhejaon käyttöönottoa tai haluat käyttää toista operaattoria, valitse Ei nyt.* Voit valita vaihtoehtoisen operaattorin tästä tuettujen operaattorien luettelosta ja ottaa suoraan yhteyttä operaattoriin, jotta voit ottaa mobiililiittymän käyttöön.

Valitse sitten, haluatko jakaa nykyisen Wi-Fi-verkon Apple Watchin kanssa.

* Osa yritysmobiililiittymistä ei tue Perhejaon käyttöönottoa.

watchos-9-iphone-13-pro-setup-cellular

Muiden toimintojen käyttöönotto

Valitse seuraavassa näytössä, haluatko ottaa käyttöön ja määrittää muita Apple Watchin toimintoja. Näitä ovat esimerkiksi Etsi-apin Sijaintipalvelut, Siri, Perheen Apple Cash, Viestit iCloudissa, Terveystiedot, ICE-yhteyshenkilöt, SOS-tiedot, Aktiivisuus, Aika päivänvalossa, Treenireitin seuranta ja Kuvat.

watchos-9-iphone-13-pro-setup-move-goal

Jaettujen yhteystietojen ja Kouluaika-toiminnon käyttöönotto

Nyt sinua pyydetään määrittämään Apple Watchissa käytettävissä olevat yhteystiedot. Jos haluat sallia tämän, sinun on otettava Yhteystiedot käyttöön iCloudissa. Valitse iPhonessa Asetukset > [nimesi] > iCloud ja varmista, että Yhteystiedot on otettu käyttöön.*

Tämän jälkeen voit valita luotetut ihmiset omasta Yhteystiedot-apistasi jaettavaksi Apple Watchiin. Voit hallita näitä jaettuja yhteystietoja myöhemmin ja ottaa käyttöön rajoituksia iPhonen Ruutuaika-apissa.

Määritä vielä lopuksi kellolle Ruutuaika-pääsykoodi ja ota käyttöön Kouluaika. Kun olet valmis, aloita Apple Watchin käyttö napauttamalla OK.

* Jos olet Manner-Kiinassa, sinun on varmistettava myös se, että iPhonen Yhteystiedot-appi pystyy käyttämään langatonta datayhteyttä. Avaa Yhteystiedot ja salli datakäyttö napauttamalla jotakin valinnoista.

watchos-9-iphone-13-pro-setup-schooltime

Perheenjäsenen Apple Watchin hallitseminen sen käyttöönoton jälkeen

Voit muuttaa iPhonen avulla asetuksia ja muokata ominaisuuksia Perhejaon käyttöönotto ‑kellossa:

1. Avaa Apple Watch ‑appi iPhonessa, jolla olet ottanut kellon käyttöön.

2. Napauta Kaikki Watchit, napauta kelloa Perheen Watchit ‑kohdasta ja napauta sitten Valmis.

3. Valitse muutettava asetus.

ios-16-iphone-13-pro-watch-managed-watch-settings

Toimintojen ja appien saatavuus

Terveys- ja kuntoilutoiminnot:

• Korkean ja matalan sykkeen ilmoitukset ovat käytettävissä vähintään 13-vuotiaille.

• Sykevälivaihtelu (HRV) on käytettävissä 18-vuotiailla ja sitä vanhemmilla käyttäjillä.

• Kaatumisentunnistus on käytettävissä 18-vuotiailla ja sitä vanhemmilla käyttäjillä.

• Alle 13-vuotiaat voivat käyttää arkiliikuntaminuutteja aktiivisten kalorien sijasta Aktiivisuus-apin Arkiliikunta-tavoitteessa.

• Käyttäjät voivat myös mitata päivänvalossa vietettyä aikaa. Vanhemmat voivat katsoa Terveys-apin terveysjakotoiminnon avulla, miten kauan heidän lapsensa viettävät aikaa päivänvalossa.

Apple Payn toiminnot:

• Apple Cash -perhe on tarkoitettu alle 18-vuotiaille käyttäjille. Sen avulla he voivat tehdä ostoksia sekä lähettää ja vastaanottaa rahaa Viestit-apissa Apple Paylla (vain Yhdysvalloissa).

• Lompakko-apin kautta luottokortilla tai pankkikortilla tehtävät Apple Pay ‑maksut eivät ole käytettävissä Perhejaon käyttöönotossa.

Seuraavat ominaisuudet ja apit eivät ole käytettävissä: lääkkeet, hengitystiheys, epäsäännöllisen sydänrytmin ilmoitukset, EKG, eteisvärinähistoria, kierron seuranta, uni, rannelämpö, veren happitaso, kävelyn vakaus, Äänikirjat, Kaukosäädin, News, Pikakomennot ja kaksoisnapautusele.

Seuraavat toimenpiteet