Hätätila SOSin käyttö Apple Watchissa

Hätätila SOS -ominaisuudella voit helposti ja nopeasti hälyttää apua tai ottaa yhteyden hätätilannetta varten lisäämiisi ICE-yhteyshenkilöihin.

Näin se toimii

Kun soitat SOS-puhelun, Apple Watch soittaa automaattisesti paikalliseen hätänumeroon. Joissakin maissa ja alueilla sinun on valittava, mitä palvelua tarvitset. Esimerkiksi Kiinassa voit valita poliisin, palokunnan tai ambulanssin.

Otetaan yhteyttä hätäpalveluihin -näyttö Apple Watchissa

Voit myös lisätä ICE-yhteyshenkilöitä. Hätäpuhelun jälkeen Apple Watch lähettää ICE-yhteyshenkilöillesi tekstiviestin, ellet peruuta viestiä. Apple Watch lähettää viestissä nykyisen sijaintisi. ICE-yhteyshenkilöille lähetetään jonkin aikaa SOS-tilaan siirtymisen jälkeen myös päivityksiä sijainnin muuttumisesta.

Hätäpuhelu

iPhonen on oltava lähettyvillä, jotta SOS:n käyttö on mahdollista. Jos iPhone ei ole lähellä, Apple Watchin on oltava yhteydessä tunnettuun Wi-Fi-verkkoon ja Wi-Fi-puheluiden on oltava käytössä. Apple Watchin Cellular-malleissa voi käyttää myös mobiiliyhteyttä.

Näin soitat puhelun:

1. Paina pitkään kellon sivupainiketta, kunnes hätätilanteen SOS-liukusäädin tulee esiin.
    Hätätilanne SOS -liukusäädin Apple Watchissa.
  2. Pidä sivupainiketta edelleen pohjassa. Odota, että lähtölaskenta käynnistyy ja kuulet merkkiäänen. Voit myös vetää SOS-liukusäädintä.
  3. Kun ajastimen aika loppuu, kello soittaa hätäpuhelun automaattisesti.

Hätäpuhelun jälkeen Apple Watch lähettää ICE-yhteyshenkilöille tekstiviestin, jossa on senhetkinen sijaintisi, ellet peruuta viestiä. Jos Sijaintipalvelut on pois päältä, se käynnistyy hetkeksi. Yhteystietosi saavat ilmoituksen, kun sijaintisi muuttuu, ja saat ilmoituksen noin 10 minuutin päästä.

Sijainnin jakamisen lopettaminen

Kun sijaintisi jaetaan, sinua muistutetaan lopettamaan jako joka neljäs tunti 24 tunnin ajan. Voit lopettaa ilmoitusten lähettämisen valitsemalla ilmoituksessa Lopeta jako.

Puhelun lopettaminen

Jos käynnistät lähtölaskennan vahingossa, vapauta sivupainike.

Jos soitat hätäpuhelun vahingossa, paina näyttöä voimakkaasti ja valitse Lopeta puhelu.

Lopeta puhelu -valinta Apple Watchissa.

iPhonen SOS-tietojen näyttö, jossa näkyvät esimerkiksi allergiat, lääkitykset ja veriryhmä.

Yhteystietojen lisääminen tai poistaminen

Voit lisätä ICE-yhteyshenkilöitä iPhonen Terveys-apista seuraavasti:

1. Avaa Terveys-appi ja napauta SOS-tiedot-välilehteä.
  2. Napauta Muokkaa ja siirry sitten kohtaan ICE-yhteyshenkilöt.
  3. Lisää ICE-yhteyshenkilö napauttamalla pluskuvake.
  4. Napauta yhteystietoa ja lisää suhde.
  5. Tallenna muutokset napauttamalla Valmis.

Voit poistaa ICE-yhteyshenkilöitä seuraavasti:

1. Avaa Terveys-appi ja napauta SOS-tiedot-välilehteä.
  2. Napauta Muokkaa ja siirry kohtaan ICE-yhteyshenkilöt.
  3. Napauta yhteystiedon vieressä miinuskuvake ja sitten Poista.
  4. Tallenna muutokset napauttamalla Valmis.

Hätäkeskuksia ei voi asettaa ICE-yhteyshenkilöksi.

Automaattivalinnan poistaminen käytöstä

Näin voit vaihtaa asetuksia siten, että sivupainikkeella ei soiteta hätänumeroon automaattisesti:

1. Avaa Apple Watch -appi iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  2. Napauta Hätätila SOS.
  3. Poista Pidä sivupainiketta painettuna käytöstä.
    iPhonen Hätätila SOS -näyttö, jossa näkyy Emily Parker ICE-yhteyshenkilönä.

Voit silti soittaa puheluita Hätätila SOS -liukusäätimellä, vaikka tämä asetus olisi poistettu käytöstä.

Muiden hätätilaominaisuuksien ottaminen käyttöön