Hätätila SOS:n käyttö Apple Watchissa

Hätätila SOS -ominaisuudella voit helposti ja nopeasti hälyttää apua tai ottaa yhteyden hätätilannetta varten lisäämiisi ICE-yhteyshenkilöihin.

hätäpuhelu

Näin se toimii

Kun soitat SOS-puhelun, Apple Watch soittaa automaattisesti paikalliseen hätänumeroon. Joissakin maissa ja alueilla sinun on valittava, mitä palvelua tarvitset. Esimerkiksi Kiinassa voit valita poliisin, palokunnan tai ambulanssin.

Voit myös lisätä yhteystietoja hätätilanteita varten. Hätäpuhelun jälkeen Apple Watch lähettää ICE-yhteyshenkilöillesi tekstiviestin, ellet peruuta viestiä. Apple Watch lähettää viestissä nykyisen sijaintisi. ICE-yhteyshenkilöille lähetetään jonkin aikaa SOS-tilaan siirtymisen jälkeen myös päivityksiä sijainnin muuttumisesta.

SOS-hätätilanne-liukusäädin

Hätäpuhelu

iPhonen on oltava lähettyvillä, jotta SOS:n käyttö on mahdollista. Jos iPhone ei ole lähellä, Apple Watchin on oltava yhteydessä tunnettuun Wi-Fi-verkkoon ja Wi-Fi-puheluiden on oltava käytössä. Apple Watch Series 3:ssa (GPS + Cellular) voit käyttää myös mobiiliverkkoyhteyttä.

Näin soitat puhelun:

1. Paina pitkään kellon sivupainiketta, kunnes hätätilanteen SOS-liukusäädin tulee esiin.
  2. Pidä sivupainiketta edelleen pohjassa. Odota, että alaslaskeva ajastin käynnistyy ja kuulet merkkiäänen. Voit myös vetää SOS-liukusäädintä.
  3. Kun ajastimen aika loppuu, kello soittaa hätäpuhelun automaattisesti.

Hätäpuhelun jälkeen Apple Watch lähettää ICE-yhteyshenkilöille tekstiviestin, jossa on senhetkinen sijaintisi, ellet peruuta viestiä. Jos sijaintipalvelut ovat pois päältä, ne käynnistyvät hetkeksi.

Yhteystietosi saavat ilmoituksen, kun sijaintisi muuttuu, ja saat ilmoituksen noin 10 minuutin päästä. Voit lopettaa ilmoitusten lähettämisen valitsemalla ilmoituksessa Lopeta jako. Jos jatkat jakamista, saat muistutuksen lopettamisesta neljän tunnin välein 24 tunnin ajan.

Puhelun lopetusnäyttö

Puhelun lopettaminen

Jos soitit hätäpuhelun vahingossa, paina näyttöä voimakkaasti ja valitse puhelun lopettaminen.

SOS-tiedot-näyttö

Yhteystietojen lisääminen tai poistaminen

Voit lisätä ICE-yhteyshenkilöitä iPhonen Terveys-apista seuraavasti:

1. Avaa Terveys-appi ja napauta SOS-tiedot-välilehteä.
  2. Napauta Muokkaa ja siirry sitten kohtaan ICE-yhteyshenkilöt.
  3. Lisää ICE-yhteyshenkilö napauttamalla vihreä pluskuvake.
  4. Napauta yhteystietoa ja lisää suhde.
  5. Tallenna muutokset napauttamalla Valmis.

Voit poistaa ICE-yhteyshenkilöitä seuraavasti:

1. Avaa Terveys-appi ja napauta SOS-tiedot-välilehteä.
  2. Napauta Muokkaa ja siirry kohtaan ICE-yhteyshenkilöt.
  3. Napauta yhteystiedon vieressä punainen miinuskuvake ja sitten Poista.
  4. Tallenna muutokset napauttamalla Valmis.

Hätäkeskuksia ei voi asettaa ICE-yhteyshenkilöksi.

Hätätila SOS -asetusten näyttö

Autom. soitto pitämällä -ominaisuuden poistaminen käytöstä

Näin voit vaihtaa asetukset sellaisiksi, että sivupainikkeella ei soiteta hätänumeroon automaattisesti:

1. Avaa Apple Watch -ohjelma iPhonessa ja napauta Oma Apple Watch -välilehteä.
  2. Valitse Yleiset > Hätätila SOS.
  3. Poista Autom. soitto pitämällä -ominaisuus käytöstä.

Vaikka tämä asetus olisi poistettu käytöstä, voit silti soittaa puheluita SOS-hätätilanne-liukusäätimellä.