Ohjeet OS X El Capitaniin päivittämiseen

OS X El Capitan on edelleen saatavilla Mac-tietokoneisiin, joita ei voi päivittää macOS Mojaveen, High Sierraan tai Sierraan tai jotka on ensin päivitettävä El Capitaniin.

Tarkista yhteensopivuus

Voit päivittää macOS Mojaveen OS X Snow Leopardista tai uudemmasta, jos käytössäsi on jokin seuraavista Mac-malleista. Macissa täytyy lisäksi olla vähintään 2 Gt muistia ja 8,8 Gt tyhjää tallennustilaa.

MacBook (loppuvuosi 2008 ja uudemmat)
MacBook Air (loppuvuosi 2008 ja uudemmat)
MacBook Pro (vuoden 2007 puoliväli ja uudemmat)
Mac mini (alkuvuosi 2009 ja uudemmat)
iMac (vuoden 2007 puoliväli ja uudemmat)
Mac Pro (alkuvuosi 2008 ja uudemmat)
Alkuvuonna 2009 julkaistut Xserve-mallit

Löydät tiedot Mac-tietokoneen mallista, muistista, tallennustilasta ja macOS-versiosta valitsemalla Omenavalikosta () Tietoja tästä Macista. Jos Mac ei ole yhteensopiva OS X El Capitanin kanssa, asentaja ilmoittaa siitä.

Ota varmuuskopio

Sinun kannattaa varmuuskopioida Macisi ennen minkään päivityksen asentamista. Time Machinella se onnistuu helposti, mutta käytettävissä on muitakin varmuuskopiointitapoja. Lue, miten voit varmuuskopioida Macisi.

Varmista yhteydet

OS X:n lataamiseen ja asentamiseen kuluu aikaa, joten varmista, että internet-yhteytesi on luotettava. Jos käytät kannettavaa Mac-tietokonetta, kytke se verkkovirtaan.

Lataa OS X El Capitan

Jos haluat vahvimman mahdollisen turvallisuuden ja uusimmat ominaisuudet, tarkista, voitko päivittää macOS Mojaveen eli uusimpaan macOS-versioon.

Jos yhä tarvitset OS X El Capitania, käytä tätä App Storen linkkiä: Hanki El Capitan. Jotta voit ladata sen, Macissa täytyy olla käytössä macOS High Sierra tai uudempi.

Aloita asentaminen

Kun lataus on valmis, asentaja avautuu automaattisesti.

Valitse Jatka ja noudata näyttöön tulevia ohjeita. Asennus saattaa olla helpointa aloittaa illalla, jotta se voi tapahtua tarvittaessa yön aikana.

Asentajanäyttö

Anna asennuksen valmistua

Anna asennuksen valmistua asettamatta Macia nukkumaan tai sulkematta sen kantta. Mac saattaa käynnistyä uudelleen, näyttää edistymispalkin tai tyhjän näytön useita kertoja sekä OS X:n että liittyvien Mac-laiteohjelmistoon tehtävien päivitysten aikana.

Lue lisää