Ohjeita iMovie-ohjelman käyttöön

Jos iMovie ei toimi odotetulla tavalla, yritä korjata ongelma näiden perusohjeiden avulla.

Varmista ennen tämän artikkelin vaiheiden suorittamista, että sinulla on ajan tasalla olevat varmuuskopiot kirjastoistasi ja tallennusvälineistäsi sekä iMovie-ohjelmasta.

Nämä ohjeet eivät ole täydellisiä, eikä oma ongelmasi ehkä ratkea niillä.

1. Käynnistä tietokone uudelleen

Tietokoneen uudelleenkäynnistys palauttaa iMovieen liittyvien järjestelmäresurssien oletusasetukset. Se on helpoin tapa ratkaista iMovieen liittyvät ongelmat.

2. Varmista, että iMovie on ajan tasalla

Jos työskentelet aktiivisesti projektin parissa, vältä iMovien päivitysten tai ohjelmistopäivitysten suorittamista, kunnes olet suorittanut projektin loppuun. Suorita projekti käyttämälläsi iMovien versiolla loppuun tai varmista, että sinulla on ajan tasalla olevat varmuuskopiot tapahtumistasi, projekteistasi ja iMoviesta. Huolehtimalla varmuuskopioinnista varmistat, että tietosi ja ohjelma säilyvät, jos päivitys tai ohjelmistopäivitys iMovien uusimpaan versioon ei ratkaise ongelmaa.

Mac App Store: ohjelmien päivittäminen

3. Tarkista iMovien ohjeet

Jos haluat varmistaa, että iMovie toimii oikein, sinun kannattaa perehtyä ohjelman ohjeisiin. Näin tiedät, miten iMovien pitäisi toimia, kun suoritat sillä haluamasi toiminnon. Toimimalla tarkasti tämän vaiheen ohjeiden mukaan voit säästää runsaasti aikaa välttymällä oletettujen ongelmien selvittelyltä.

Tietoja iMovien ohjeen käytöstä on iMovien ohjeessa.

4. Varmista, että kamerasi tukee iMovien käyttöä

Varmista, että kamerasi on tuettu kamera.

5. Rajaa ongelma käyttämällä toista käyttäjätiliä

6. Luo uusi kirjasto

Voit rajata kirjastoihin liittyvät ongelmat luomalla uuden, tyhjän kirjaston iMovieta avattaessa. Tällä voit tarkistaa, että iMovie toimii uuden kirjaston osalta odotetulla tavalla. Voit tämän jälkeen avata ja sulkea kirjastot yksi kerrallaan, kunnes pystyt toistamaan ongelman ja löytämään kirjaston, jossa ongelma ilmenee.

Kun haluat luoda uuden kirjaston, sulje ensin iMovie. Optio-klikkaa tämän jälkeen Dockissa olevaa iMovie-ohjelmaa ja luo uusi kirjasto valitsemalla Uusi.

7. Testaa ”hyväksi todetulla” mediasisällöllä

”Hyväksi todettu” mediasisältö on mediasisältöä, jonka tiedät toimivan aina ilman ongelmia. Se voi olla aikaisemmasta projektista peräisin oleva mediatiedosto, jonka tiedät toimivan odotetulla tavalla.

Hyväksi todetulla mediasisällöllä, kuten QuickTimen mallitiedostoissa olevilla h.264- tai MPEG-4-tiedostoilla, voit rajata ongelman mediasisältöihin, joita yrität käyttää. Jos hyväksi todettu mediasisältö toimii iMoviessa odotetulla tavalla, toisin kuin muut iMovieen tuomasi mediasisällöt, ongelma saattaa liittyä tuotuihin mediasisältöihin. Sinun on mahdollisesti hankittava sisällöt alkuperäisestä lähteestä uudelleen, mutta sekin on mahdollista, että kyseisen mediasisällön käyttöä ei tueta iMoviessa. Lue lisätietoja tuetuista kameroista.

8. Poista iMovie ja asenna se uudelleen

Jos tarvitset ohjeita iMovien poistamiseen ja uudelleenasennukseen, lue lisätietoja ohjelmien asentamisesta, päivittämisestä ja poistamisesta OS X El Capitanissa.