iMovien Mac-version kirjaston siirtäminen

Voit säästää tilaa Macissa siirtämällä iMovie-kirjastosi ulkoiseen tallennuslaitteeseen.

iMovie-kirjasto sisältää kaikki mediasisällöt ja tiedot, joita käytetään elokuvien tekemiseen iMoviella. Jos iMovie-kirjastosi on suuri ja haluat vapauttaa tallennustilaa Macissa, voit siirtää iMovie-kirjastosi ulkoiseen tallennuslaitteeseen.

Ennen iMovie-kirjaston siirtämistä Macisi kannattaa varmuuskopioida.

Kirjaston siirtäminen ulkoiseen tallennuslaitteeseen ei vaikuta iCloudiin siirrettyyn iMovie Theater -sisältöön.

Ulkoisen tallennuslaitteen valmisteleminen

Voit tallentaa kirjaston APFS- tai Mac OS laajennettu (kirjaava) -muodossa alustettuun ulkoiseen tallennuslaitteeseen, kuten USB- tai Thunderbolt-asemaan. Apple ei suosittele iMovie-kirjastojen tallentamista SD-korttien tai USB-muistitikkujen kaltaisiin tallennuslaitteisiin tai verkossa jaettuihin asemiin.

Kirjastoa ei voi tallentaa Time Machine -varmuuskopioihin käytettyyn tallennuslaitteeseen.

Siirrä kirjasto ulkoiseen tallennuslaitteeseen

1. Lopeta iMovie.

2. Valitse ulkoinen tallennuslaite Finderissa ja valitse sitten Tiedosto > Näytä tiedot.

3. Jos tiedot eivät näy Jako ja oikeudet -kohdassa, klikkaa kolmiotaklikkaa kolmiota ja varmista, että Älä huomioi taltion omistajamäärityksiä -valintaneliö on valittuna. Jos sitä ei ole valittu, klikkaa lukkoaklikkaa lukkoa, anna ylläpitäjän nimi ja salasana ja valitse sitten valintaruutu.

4. Varmista työpöytää klikkaamalla, että olet Finderissa, ja valitse sitten näytön ylälaidassa olevalta valikkoriviltä Siirry > Koti.

5. Avaa Elokuvat-kansio ja vedä sitten iMovie-kirjasto-niminen tiedosto ulkoiseen tallennuslaitteeseen.

6. Kun kirjastotiedoston kopiointi on päättynyt, voit avata sen iMoviessa kaksoisklikkaamalla ulkoisessa tallennuslaitteessa olevaa kirjastotiedostoa. Jos näyttöön tulee ilmoitus, jossa sinua kehotetaan myöntämään iMovielle oikeudet siirrettävän taltion käyttöön, klikkaa OK.

• Jos klikkasit Älä salli, valitse Finderissa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Suojaus ja yksityisyys ja sitten Yksityisyys. Klikkaa sivupalkissa Tiedostot ja kansiot ja valitse sitten iMovie-kohdasta Siirrettävät taltiot.

7. Varmista, että siirtämäsi kirjasto sisältää kaikki mediasisältösi, ja vedä sitten alkuperäinen tiedosto Macisi Elokuvat-kansiosta roskakoriin.

Jos irrotat ulkoisen tallennuslaitteen

Kun ulkoinen tallennuslaite on liitetty Maciin, sinne siirtämäsi kirjasto avautuu automaattisesti, kun avaat iMovien. Jos irrotat kirjaston sisältävän ulkoisen tallennuslaitteen, iMovie avaa uuden, tyhjän kirjaston, joka on luotu Macin Elokuvat-kansioon, ja tallentaa sitten luomasi projektit ja tuomasi mediasisällön tähän uuteen sijaintiin.

Jos haluat avata ulkoiseen tallennuslaitteeseen siirtämäsi kirjaston, voit avata sen uudelleen, kun olet yhdistänyt ulkoisen tallennuslaitteen uudelleen. Voit sen jälkeen siirtää leikkeitä, tapahtumia ja projekteja kirjastojen välillä.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.