Muistiinpanojen käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Muistiinpanot-apin avulla voit muun muassa tallentaa mieleesi juolahtavia asioita, luoda tarkistuslistoja ja luonnostella ideoita. Lisäksi iCloudin avulla voit pitää muistiinpanosi ajan tasalla kaikissa laitteissasi.

Muistiinpanot-kuvake

Aloittaminen

• Varmista, että iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa on uusin iOS- tai iPadOS-versio.
  • Jos haluat käyttää Muistiinpanot-apin uusimpia ominaisuuksia, varmista, että olet ottanut Muistiinpanot käyttöön iCloudissa tai olet tallentanut muistiinpanot laitteeseen. Monet Muistiinpanot-ominaisuudet eivät toimi muiden sähköpostipalveluiden kanssa.

iPhone, jossa näkyy, miten voit luoda muistiinpanon Muistiinpanot-apissa

Uuden muistiinpanon luominen

1. Avaa Muistiinpanot.
  2. Napauta Luo uusi -painiketta Luo uusi -painike ja luo sitten muistiinpano.
  3. Napauta Valmis.

Muistiinpanon ensimmäisestä rivistä tulee sen otsikko. Jos haluat muuttaa ensimmäisen rivin muotoilutyyliä, valitse Asetukset > Muistiinpanot > Uuden aloitustyyli ja valitse sitten haluamasi vaihtoehto.

Voit käyttää Muistiinpanot-appia nopeasti myös Ohjauskeskuksesta. Valitse Asetukset > Ohjauskeskus ja lisää Muistiinpanot. Avaa sitten Ohjauskeskus, napauta Muistiinpanot ja luo muistiinpano. Voit myös pyytää Siriä luomaan uuden muistiinpanon.

Tee Muistiinpanot-apilla entistä enemmän

Muistiinpanot-apissa voit kiinnittää tärkeimmät muistiinpanosi, piirtää, luoda tarkistuslistoja, skannata ja allekirjoittaa dokumentteja sekä lisätä liitteitä, kuten kuvia, videoita tai verkkolinkkejä.

Muistiinpanon kiinnittäminen

iPhone, jossa näkyy, miten voit kiinnittää muistiinpanon Muistiinpanot-apissa.

Kiinnitä suosikkimuistiinpanosi tai tärkeimmät muistiinpanosi, jotta ne on helpompi löytää. Voit kiinnittää muistiinpanon pyyhkäisemällä sen päältä oikealle ja vapauttamalla sen. Voit myös siirtyä muistiinpanoon, napauttaa Lisää-painiketta Lisää-painike ja sitten napauttaa Kiinnitä-painiketta Keltainen kiinnityspainike. Poista muistiinpanon kiinnitys pyyhkäisemällä muistiinpanon päältä uudelleen oikealle.

Muistiinpanon muotoilu

iPhone, jossa näkyy, miten voit muotoilla muistiinpanon Muistiinpanot-apissa.

Kun olet muistiinpanon sisällössä, napauta taulukkopainiketta Taulukon muotoilukuvake. tai muotoilupainiketta Muistiinpanot-apin otsikoiden muotoilukuvake. taulukon, otsikon tai luettelomerkityn luettelon lisäämistä varten. Voit myös koskettaa pitkään Muistiinpanot-apin otsikoiden muotoilukuvaketta. ja avata nopeasti luettelon muotoiluvaihtoehdoista.

Liitteen lisääminen

iPhone, jossa näkyy, miten voit lisätä liitteen Muistiinpanot-apissa.

Jos haluat lisätä jotain, kuten sijainnin tai verkkosivuston, toisesta apista, napauta Jaa-painiketta Jaa-painike siinä apissa, josta haluat jakaa jotain. Napauta Muistiinpanot-appia, valitse sitten muistiinpano, johon haluat lisätä liitteen, ja napauta Tallenna.

Kuvan tai videon lisääminen

iPhone, jossa näkyy, miten voit lisätä kuvan tai videon muistiinpanoon Muistiinpanot-apissa.

Jos haluat lisätä kuvan tai videon, napauta muistiinpanon sisältöä ja sitten Kamera-painiketta Kamera-painike. Napauta Ota kuva tai videoi, jos haluat luoda uuden kuvan tai videon. Voit myös valita lisättäväksi nykyisen kuvan tai videon. Napauta Käytä kuvaa tai Käytä videota, tai napauta Lisää, jos haluat lisätä nykyisen kuvan tai videon. Voit myös skannata dokumentteja ja lisätä ne muistiinpanoihisi.

iPhone, jossa näkyy, miten voit luoda kansion Muistiinpanot-apissa.

Kansioiden luominen

1. Jos olet Muistiinpanot-luettelossa, voit tarkastella Kansiot-luetteloa napauttamalla takaisin-nuolta Keltainen nuoli, jolla voi palata edelliseen näyttöön.
      .
  2. Napauta Kansiot-luettelossa Uusi kansio -painiketta Uusi kansio -kuvake.
  3. Valitse kansion lisäämispaikka. Luo alikansio vetämällä alikansioksi haluamasi kansio pääkansioon. Se siirtyy sisennettynä pääkansion alle.
  4. Anna kansiolle nimi ja napauta sitten Tallenna.

iPhone, jossa näkyy, miten voit siirtää muistiinpanon toiseen kansioon Muistiinpanot-apissa.

Muistiinpanon siirtäminen toiseen kansioon

1. Jos olet muistiinpanon sisällössä, palaa Muistiinpanot-luetteloon napauttamalla takaisin-nuolta Keltainen nuoli, jolla voi palata edelliseen näyttöön.
      .
  2. Napauta Muistiinpanot-luettelossa Lisää-painiketta Lisää-painike ja napauta sitten Valitse muistiinpanot.
  3. Napauta siirrettäviä muistiinpanoja.
  4. Napauta Siirrä ja valitse kansio, johon haluat siirtää muistiinpanot.

iPhone, jossa näkyy, miltä muistiinpanot näyttävät gallerianäkymässä.

Muistiinpanojen katseleminen gallerianäkymässä

Gallerianäkymä tarjoaa uuden tavan katsella muistiinpanoja. Sen ansiosta muistiinpanojen etsiminen on nyt entistä helpompaa. Avaa kansio tai muistiinpanojen luettelo, napauta Lisää-painiketta Lisää-painike ja napauta sitten Näytä galleriana.

Kansioissa olevien muistiinpanojen lajitteleminen:

1. Siirry kansioon, jonka muistiinpanoja haluat lajitella.
  2. Napauta Lisää-painiketta Lisää-painike ja napauta sitten Järjestys.
  3. Valitse, miten haluat lajitella muistiinpanot.

Voit lajitella muistiinpanot automaattisesti valitsemalla Asetukset > Muistiinpanot ja napauttamalla Järjestys. Valitse sitten, miten haluat lajitella muistiinpanot.

Muistiinpanon tai liitteen hakeminen

Jos haluat etsiä tiettyä muistiinpanoa, napauta hakukenttää ja syötä etsimäsi tiedot. Voit etsiä koneella kirjoitettuja tai käsinkirjoitettuja muistiinpanoja. Haku tunnistaa muistiinpanojen kuvien sisällön. Jos esimerkiksi etsit sanaa ”polkupyörä”, haku näyttää kaikki kuvasi, joissa esiintyy polkupyörä. Haku voi myös löytää tietyn tekstin skannatuista dokumenteista tai kuvista, kuten reseptit tai laskut.

Jos haluat hakea jotakin tietystä muistiinpanosta, valitse muistiinpano, napauta Lisää-painiketta Lisää-painike, napauta Etsi muistiinpanosta ja kirjoita, mitä haet.

Voit hakea myös liitteitä. Kun olet Muistiinpanot-luettelossa, napauta Lisää-painiketta Lisää-painike ja napauta sitten Näytä liitteet. Jos haluat hakea liitteen sisältävän muistiinpanon, paina liitteen miniatyyriä pitkään ja napauta sitten Näytä muistiinpanossa.

Pikamuistiinpanon luominen lukitulta näytöltä

Apple Pencilillä ja yhteensopivalla iPadilla voit luoda pikamuistiinpanon lukitulta näytöltä tai jatkaa edellistä muistiinpanoa siitä, mihin jäit. Jos haluat muuttaa näitä asetuksia, valitse Asetukset > Muistiinpanot, napauta Muistiinpanot lukitulta näytöltä ja valitse vaihtoehto.

Napauta lukittua näyttöä Apple Pencilillä ja luo muistiinpano. Kaikki aikaansaannoksesi tallentuvat automaattisesti Muistiinpanot-appiin.

Muistiinpanojen turvaaminen

Muistiinpanot-apin avulla voit lukita kaikki muistiinpanot, jotka haluat pitää suojassa muilta laitettasi mahdollisesti käyttäviltä tahoilta. Voit lukita muistiinpanot ja avata niiden lukituksen laitteen mukaan Face ID:llä, Touch ID:llä tai salasanalla.

Lue lisää siitä, miten voit pitää muistiinpanot turvassa salasanasuojauksella.

Muistiinpanon poistaminen

1. Pyyhkäise Muistiinpanot-luettelossa muistiinpanon päältä vasemmalle.
  2. Napauta roskakoripainiketta Roskakoripainike.

Voit myös avata muistiinpanon, napauttaa Lisää-painiketta Lisää-painike ja napauttaa sitten Poista.

Voit palauttaa poistetun muistiinpanon siirtymällä Kansiot-luetteloon ja napauttamalla Äskettäin poistetut. Napauta säilytettävää muistiinpanoa, napauta muistiinpanon sisältöä ja napauta sitten Palauta. Lue, mitä tehdä, jos sinulta puuttuu muistiinpanoja.

Muistiinpanojen käyttöönotto iCloudissa

iCloudin avulla voit päivittää muistiinpanoja kaikissa laitteissasi. Jos haluat ottaa Muistiinpanot käyttöön iCloudissa, valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud ja ota Muistiinpanot käyttöön. Näet muistiinpanot kaikissa Apple-laitteissasi, joihin olet kirjautunut samalla Apple ID:llä.

Lisätietoja Muistiinpanot-apista