Ota uusi Macisi käyttöön

Ota uusi Macisi käyttöön toimimalla näiden perusmääritysohjeiden mukaan.

Jos Macisi on juuri korjattu ja käynnistää nyt käyttöönottoapurin, lue, miten voit palauttaa Macin varmuuskopiosta.

Hae internet-yhteys

Mac on parasta ottaa käyttöön paikassa, jossa on Wi-Fi-verkko tai muu yhteys internetiin. Mac käyttää yhteyttä tiettyjen määritysvaiheiden suorittamiseen. Jos verkko vaatii salasanaa, ota salasana valmiiksi esiin.

Liitä vain tärkeimmät laitteet

Jos käytät ulkoista näppäimistöä ja ohjauslevyä tai hiirtä, kytke ne päälle tai liitä ne Maciin. Jos käytät ulkoista näyttöä, liitä ja kytke myös se päälle, mutta älä vielä liitä mitään muita oheislaitteita. Kytke tietenkin myös Macisi.

Tässä vinkki siltä varalta, että et ole aiemmin käyttänyt ohjauslevyä: klikkaus onnistuu painamalla tai napauttamalla ohjauslevyn pintaa.

Käynnistä Mac

Jotkin Mac-kannettavat käynnistyvät automaattisesti, kun liität tietokoneen virtalähteeseen tai avaat sen kannen. Käynnistä muut Mac-tietokoneet painamalla virtapainiketta.

Käytä käyttöönottoapuria

Useammissa ikkunoissa kysytään käyttöönottotietoja, kuten Apple ID:täsi. Jos olet käyttänyt iTunesia tai sinulla on iPhone tai iPad, sinulla on myös jo oma Apple ID. Käytä samaa Apple ID:tä Macissa.

Suosittelemme, että annat käyttöönottoapurin ottaa käyttöön FileVaultiniCloud-avainnipun ja Etsi Macini -toiminnon. Voit antaa sen myös siirtää tietoja toisesta tietokoneesta tai Time Machine -varmuuskopiosta, tai voit tehdä sen myöhemmin Siirtymisapurin avulla.

Sinua pyydetään luomaan nimi ja salasana tietokoneen tilille. Tarvitset näitä tietoja, kun kirjaudut Maciin, vaihdat tiettyjä asetuksia ja asennat ohjelmistoja.

Tarkista ohjelmistopäivitykset

Kun käyttöönottoapuri on suorittanut Macin käyttöönoton, näet Finderin, jossa on valikkorivi näytön ylälaidassa ja työpöytä sen alla.

Valitse näytön alalaidassa olevasta Dockista App Store ja sitten etsi ja asenna kaikki mahdolliset ohjelmistopäivitykset. Kun ohjelmistosi on ajan tasalla, voit liittää tulostimia tai muita oheislaitteita ja aloittaa Macin käytön.