Apple ID:n palauttaminen, kun salasanan nollaaminen ei onnistu

Jos käytössäsi on kaksiosainen todennus etkä voi kirjautua sisään tai nollata salasanaa, voit käyttää tiliä tilin palauttamisen odotusajan päätyttyä.

Näin se toimii

Tilin palautus on prosessi, joka on suunniteltu palauttamaan Apple ID -tili käyttöösi, kun sinulla ei ole salasanan nollaamiseen tarvittavia tietoja. Turvallisuussyistä tilin käyttöönotto uudelleen saattaa kestää useita päiviä.

Nopein ja helpoin tapa nollata salasana on tehdä se Apple-laitteella. Ennen kuin aloitat tilin palauttamisen odotusajan, kokeile palauttaa unohtamasi salasana luotetulla laitteella. Voit myös lainata ystävän tai perheenjäsenen iPhonea, iPadia tai iPod touchia ja käyttää Apple-tuen appia salasanasi nollaamiseen.

Jos ystäväsi tai perheenjäsenesi ei voi hankkia Apple-tuen appia, voit käyttää Esti iPhoneni -appia Apple ID -salasanan nollaamiseen millä tahansa laitteella, jossa on iOS 9–12.

Jos mikään näistä menetelmistä ei onnistu, siirry osoitteeseen appleid.apple.com ja valitse Unohditko Apple ID:n tai salasanan. Anna mahdollisimman paljon tietoja, ja aloita sitten tilin palauttamisen odotusjakso. Tiedämme, että asian viivästyminen on ikävää, mutta odotusjakso on tärkeä, jotta tilisi ja tietosi pysyvät suojattuina.

Apple-tuen appi ei ole käytettävissä kaikissa maissa tai kaikilla alueilla, eikä sitä voi käyttää iOS 9- ja iOS 10 -laitteissa. Jos et voi hankkia Apple-tuen appia, voit silti nollata salasanasi ja saada tilin uudelleen käyttöön tilin palauttamisen avulla.

Mitä seuraavaksi tapahtuu?

Saat tilin palautuspyynnön jälkeen sähköpostiviestin, jossa vahvistetaan pyyntösi. Siinä ilmoitetaan myös arvioitu päivämäärä ja kellonaika, jolloin saat tilin takaisin käyttöösi.

Kun odotusjakso päättyy, Apple lähettää sinulle tekstiviestin tai soittaa automaattisen puhelun, joka sisältää ohjeet tilin ottamiseksi takaisin käyttöön. Noudata annettuja ohjeita, niin saat Apple ID:n heti takaisin käyttöösi.

Tilan tarkistaminen tai pyynnön peruuttaminen

• Voit koska tahansa tarkistaa, milloin tili on valmis palautettavaksi tai onko uutta tietoa saatavilla. Siirry vain osoitteeseen iforgot.apple.com ja anna Apple ID:si.
  • Jos tiedät Apple ID:n salasanasi, voit jossain tapauksissa antaa luottokorttitietosi lyhentääksesi odotusaikaa. Jos sinulle tarjotaan luottokortin tietojen vahvistamista, vahvistuspyyntö lähetetään kortin myöntäjälle.*
  • Jos muistat tietosi ja voit kirjautua sisään, odotusjakso peruuntuu automaattisesti, ja saat Apple ID:si käyttöön välittömästi.

*Apple Pay ei toimi luottokorttina. Jos olet syöttänyt luottokorttitietosi oikein ja sinua pyydetään antamaan turvatietosi uudelleen, ota yhteyttä kortinmyöntäjääsi. Kortinmyöntäjä on saattanut torjua todennusyrityksesi.

Näin saat apua

• Jos tarvitset lisäohjeita, ota yhteys Apple-tukeen. Voimme vastata tilin palautusta koskeviin kysymyksiin, mutta emme voi varmistaa henkilöllisyyttäsi tai nopeuttaa prosessia millään tavalla.
  • Unohditko Apple ID:si salasanan, mutta et käytä kaksiosaista todennusta? Lue lisäohjeita.