macOS:n asentaminen uudelleen

Käytä macOS:n palautustoimintoa ja asenna Mac-käyttöjärjestelmä uudelleen.

Käynnistyksen suorittaminen macOS:n palautustoiminnolla

Varmista ensin, että Mac on yhteydessä internetiin. Seuraa oikeita ohjeita sen mukaan, onko käytössäsi Applen sirulla varustettu Mac:

Applen siru

Käynnistä Mac ja pidä virtapainiketta painettuna, kunnes käynnistysvalinnat sisältävä ikkuna tulee näkyviin. Klikkaa hammasrataskuvaketta nimeltä Valinnat ja valitse sitten Jatka.

Intel-prosessori

Käynnistä Mac ja paina välittömästi komento (⌘)- ja R-näppäimiä, kunnes näet Apple-logon tai jonkin muun kuvan.

Jos sinua pyydetään valitsemaan käyttäjä, jonka salasanan tiedät, valitse käyttäjä, klikkaa Seuraava ja anna sitten käyttäjän ylläpitäjän salasana.

macOS:n asentaminen uudelleen

macOS:n uudelleenasennus ei poista Macin tietoja. Aloita asennus valitsemalla macOS:n palautustoiminnon Lisäapit-ikkunasta Asenna macOS uudelleen, klikkaamalla Jatka ja noudattamalla näyttöön tulevia ohjeita.

Lisäapit-ikkuna macOS-palautuksessa

Noudata asennuksen aikana seuraavia ohjeita:

• Jos asentaja kehottaa sinua avaamaan levyn lukituksen, anna salasana, jolla kirjaudut Maciin.
  • Jos asentaja ei näe levyä tai ilmoittaa, että se ei pysty asentamaan tietokoneeseen tai taltioon, sinun on mahdollisesti tyhjennettävä levy ensin.
  • Jos voit valita asentajassa, asennetaanko macOS Macintosh HD- vai Macintosh HD - Data -levylle, valitse Macintosh HD.
  • Anna asennuksen valmistua asettamatta Macia nukkumaan tai sulkematta sen kantta. Mac saattaa käynnistyä uudelleen ja näyttää edistymispalkin useamman kerran, ja näyttö saattaa olla tyhjä usean minuutin ajan.

Kun asennus on suoritettu, Mac saattaa käynnistyä uudelleen ja avata käyttöönottoapurin. Jos olet myymässä, vaihtamassa tai luovuttamassa Macia, sulje apuri ilman käyttöönoton suorittamista painamalla komento-Q-näppäinyhdistelmää. Klikkaa sitten Sammuta. Kun uusi omistaja käynnistää Macin, hän voi suorittaa käyttöönoton omilla tiedoillaan.

macOS:n muut asennusvaihtoehdot

Jos asennat macOS:n palautustoiminnolla, saat viimeksi asennetun macOS:n nykyisen version tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta:

• Intel-pohjaisessa Macissa: Jos käytät vaihto-optio-komento-R-näppäinyhdistelmää käynnistyksen aikana, sinulle saatetaan tarjota Macisi mukana toimitettua macOS:n versiota tai sitä lähinnä olevaa versiota, joka on edelleen saatavilla.
  • Intel-pohjaisessa Macissa: Jos käytät optio-komento-R-näppäinyhdistelmää käynnistyksen aikana, sinulle saatetaan tarjota uusinta Macisi kanssa yhteensopivaa macOS-versiota.
  • Jos olet juuri tyhjentänyt koko käynnistyslevysi, sinulle saatetaan tarjota vanhempaa yhteensopivaa macOS-versiota.
  • Jos Macisi emolevy on juuri vaihdettu, sinulle saatetaan tarjota uusinta macOS:n versiota, joka on yhteensopiva Macisi kanssa.

Näiden menetelmien avulla voit myös asentaa macOS:n, jos macOS:n versio on yhteensopiva Macisi kanssa: