macOS:n asentaminen uudelleen

Käytä macOS:n palautustoimintoa ja asenna Mac-käyttöjärjestelmä uudelleen.

Käynnistyksen suorittaminen macOS:n palautustoiminnolla

Selvitä, käytätkö Applen sirulla varustettua Macia, ja toimi sitten asianmukaisten ohjeiden mukaan:

• Applen siru: Käynnistä Mac ja jatka virtapainikkeen painamista Macin käynnistymisen aikana, kunnes näet käynnistysvalintojen ikkunan. Siinä on myös hammasrataskuvakkeella merkitty Valinnat. Valitse Valinnat ja klikkaa Jatka.
  • Intel-prosessori: Varmista, että Mac on yhteydessä internetiin. Käynnistä sitten Mac ja paina välittömästi komento (⌘)- ja R-näppäimiä, kunnes näet Apple-logon tai jonkin muun kuvan.

Jos sinua pyydetään valitsemaan käyttäjä, jonka salasanan tiedät, valitse käyttäjä, klikkaa Seuraava ja anna sitten käyttäjän ylläpitäjän salasana.

macOS:n asentaminen uudelleen

Valitse macOS:n palautustoiminnon Lisäapit-ikkunasta Asenna macOS uudelleen, klikkaa Jatka ja toimi asentajan ohjeiden mukaan.

Noudata asennuksen aikana seuraavia ohjeita:

• Anna asennuksen valmistua asettamatta Macia nukkumaan tai sulkematta sen kantta. Mac saattaa käynnistyä uudelleen ja näyttää edistymispalkin useamman kerran, ja näyttö saattaa olla tyhjä usean minuutin ajan.
  • Jos asentaja kehottaa sinua avaamaan levyn lukituksen, anna salasana, jolla kirjaudut Maciin.
  • Jos asentaja ei näe levyä tai ilmoittaa, että se ei pysty asentamaan tietokoneeseen tai taltioon, sinun on mahdollisesti tyhjennettävä levy ensin.
  • Jos asentaja on tarkoitettu muuta kuin odottamaasi macOS-versiota varten, perehdy muihin asennusvaihtoehtoihin, jotka on esitetty alla.
  • Jos asentaja tarjoaa mahdollisuuden valita, asennetaanko macOS Macintosh HD- vai Macintosh HD - Data -levylle, valitse Macintosh HD - Data.

Kun asennus on suoritettu, Mac saattaa käynnistyä uudelleen ja avata käyttöönottoapurin. Jos olet myymässä, vaihtamassa tai luovuttamassa Macia, sulje apuri ilman käyttöönoton suorittamista painamalla komento-Q-näppäinyhdistelmää. Klikkaa sitten Sammuta. Kun uusi omistaja käynnistää Macin, hän voi suorittaa käyttöönoton omilla tiedoillaan.

macOS:n muut asennusvaihtoehdot

macOS:n palautustoiminto asentaa Maciin macOS:n uusimman version, joka oli aikaisemmin asennettuna siihen.* Voit hankkia muita macOS-versioita jollakin seuraavista tavoista:

• Intel-pohjaisessa Macissa voit käynnistyksen yhteydessä päivittää optio-komento-R-näppäinyhdistelmällä uusimpaan macOS:ään, joka on yhteensopiva Macisi kanssa. Poikkeukset:
    • Jos macOS Sierra 10.12.4:ää tai uudempaa ei ole koskaan aikaisemmin asennettu, saat Macin mukana toimitetun macOS:n version tai sitä lähinnä olevan version, joka on edelleen saatavilla.
    • Jos Macissasi on Apple T2 Security -siru etkä ole koskaan asentanut macOS-päivitystä, saat Maciin viimeksi asennetun macOS:n version.
  • Intel-pohjaisessa Macissa, jossa aikaisemmin käytettiin macOS Sierra 10.12.4:ää tai uudempaa, voit vaihto-optio-komento-R-näppäinyhdistelmällä asentaa Macin mukana toimitetun macOS:n version tai sitä lähinnä olevan version, joka on edelleen saatavilla.
  • Asenna macOS uudelleen App Storesta sen sijaan, että käyttäisit macOS:n palautustoimintoa. Jos et pysty asentamaan uusinta macOS:ää, voit ehkä asentaa aiemman macOS:n.
  • Luo käynnistettävä asentaja ja asenna sitten macOS Maciisi tai toiseen Maciin sen avulla.

* Jos Macin emolevy on juuri vaihdettu huollon yhteydessä, macOS:n palautustoiminto saattaa tarjota vain uusimman macOS-version, joka on yhteensopiva Macisi kanssa. Jos olet tyhjentänyt koko levyn etkä vain kyseisen levyn käynnistystaltiota, macOS:n palautustoiminto saattaa tarjota vain Macisi mukana toimitetun macOS:n tai sitä lähinnä vastaavan version.