Apple Watchin akun varauksen tarkistaminen ja lataaminen

Voit tarkistaa akun varauksen yhdellä vilkaisulla kellotaulusta, Ohjauskeskuksesta tai Yöpöytätilasta.

Apple Watch, jossa näkyy sen lataustaso

Akun varauksen tarkistaminen

Voit tarkistaa Apple Watchin akun varaustason useista paikoista:

• Avaa Ohjauskeskus pyyhkäisemällä kellotaulussa ylöspäin, niin näet akun varaustason prosentteina.
  • Joihinkin kellotauluihin voi lisätä akkukomplikaation
  • iPhoneen voi lisätä akkuwidgetin, joka näyttää liitetyn Apple Watchin tiedot.
  • Kun Apple Watchisi on latautumassa Yöpöytätilassa, voit tarkistaa akun varaustason prosentteina napauttamalla latauspainiketta .

Apple Watch, jossa näkyvät lataustiedot Asetukset-apissa

Lataustietojen tarkistaminen Asetuksista

Avaa Asetukset-appi ja napauta sitten Akku. Näet nykyisen varaustason ja yksityiskohtaisen latauskaavion.

Apple Watch, joka on yhdistetty Apple Watchin magneettiseen latauskaapeliin

Lataa Apple Watch.

Jos Apple Watchin akku on vähissä, sen näytössä on Virta vähissä -kuvake . Voit ladata Apple Watchin seuraavasti:

1. Käsittele Apple Watchia ja lisälaitteita turvallisesti ja muista aina riisua kello ennen sen lataamista.
  2. Kytke Apple Watchin magneettinen latauskaapeli, Apple Watchin magneettinen USB-C-pikalatauskaapeli tai Apple Watchin magneettinen lataustelakka USB-virtalähteeseen.
  3. Liitä virtalähde pistorasiaan. Voit liittää latauskaapelin myös USB-porttiin.
  4. Aseta Apple Watchin tausta laturin päälle. Laturin magneetit kohdistavat Apple Watchin oikeaan kohtaan, ja kellotaulussa näkyy Akkua ladataan -kuvake .
  5. Anna Apple Watchin latautua rauhassa. Apple Watch siirtyy latauksen aikana Yöpöytätilaan

Jos käytössäsi on Apple Watch Series 7 tai uudempi, voit ladata kellon nopeasti pikalatauksen avulla.

Optimoitu akun lataaminen

Apple Watch oppii päivittäiset lataustapasi akkusi käyttöiän pidentämiseksi. Lue lisätietoja Apple Watchin akun optimoidusta lataamisesta.

Alhaisen virran tila watchOS 9:ssä

Apple Watch, jossa on watchOS 9, voi siirtyä alhaisen virran tilaan, joka poistaa käytöstä ja muuttaa joitakin ominaisuuksia akun säästämiseksi. Lue lisää Apple Watchin alhaisen virran tilan käyttämisestä.

Apple Watch virransäästötilassa

Virransäästötila watchOS 8:ssa ja aiemmissa

WatchOS 8:ssa ja aiemmissa virransäästötila näyttää Apple Watchissa vain kellonajan ja pidentää samalla akun kestoa. Kun Apple Watch on virransäästötilassa, näet kellonajan painamalla sivupainiketta. Virransäästötilassa Apple Watch ja iPhone eivät viesti keskenään, etkä voi käyttää muita kellon ominaisuuksia.

Kun akun varaus laskee 10 prosenttiin, Apple Watch ilmoittaa siitä ja kysyy, haluatko käyttää virransäästötilaa. Jos akun varaustaso laskee liian alas, kello siirtyy automaattisesti virransäästötilaan ja Virta vähissä -kuvake  ilmestyy kellonajan viereen. Ota selvää, miten voit maksimoida akun keston ja käyttöiän

Virransäästön laittaminen päälle:

1. Avaa Ohjauskeskus pyyhkäisemällä kellotaulussa ylöspäin.
  2. Napauta akun varaustasoa prosentteina.
  3. Vedä Virransäästö-liukusäädintä ja napauta Jatka.

Virransäästön laittaminen pois päältä:

1. Paina sivupainiketta, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.
  2. Odota, että Apple Watch käynnistyy uudelleen. Apple Watch täytyy ehkä ladata ensin.

Jos Apple Watchin lataus ei onnistu