Apple Watchin akun varauksen tarkistaminen ja lataaminen

Voit tarkistaa akun varauksen yhdellä vilkaisulla kellotaulusta, Ohjauskeskuksesta tai Yöpöytätilasta.

Akun varauksen tarkistaminen

Voit tarkistaa Apple Watchin akun varaustason useista paikoista:

• Avaa Ohjauskeskus pyyhkäisemällä kellotaulussa ylöspäin, niin näet akun varaustason prosentteina.
  • Joihinkin kellotauluihin voi lisätä akkukomplikaation
  • iPhoneen voi lisätä akkuwidgetin, joka näyttää liitetyn Apple Watchin tiedot.
  • Kun Apple Watchisi on latautumassa Yöpöytätilassa, voit tarkistaa akun varaustason prosentteina napauttamalla latauspainiketta .

Lataustietojen tarkistaminen watchOS 7:ssä

Avaa watchOS 7:ssä Asetukset-appi ja napauta sitten Akku. Näet nykyisen varaustason ja yksityiskohtaisen latauskaavion.

Apple Watchin magneettinen latauskaapeli

Apple Watchin lataaminen

Jos Apple Watchin akku on vähissä, sen näytössä on Virta vähissä -kuvake . Voit ladata Apple Watchin seuraavasti:

1. Käsittele Apple Watchia ja lisälaitteita turvallisesti sekä muista aina riisua laite ennen sen lataamista.
  2. Kytke Applen magneettinen latauskaapeli tai Apple Watchin magneettinen lataustelakka USB-virtalähteeseen.
  3. Liitä virtalähde pistorasiaan. Voit liittää latauskaapelin myös USB-porttiin.
  4. Aseta Apple Watchin tausta laturin päälle. Laturin magneetit kohdistavat Apple Watchin oikeaan kohtaan, ja kellotaulussa näkyy Akkua ladataan -kuvake .
  5. Anna Apple Watchin latautua rauhassa. Apple Watch siirtyy latauksen aikana Yöpöytätilaan

Optimoitu akun lataaminen

watchOS 7 antaa Apple Watchisi oppia päivittäisistä latauskäytännöistäsi ja siten pidentää akun käyttöikää. Lue lisätietoja Apple Watchin akun optimoidusta lataamisesta.

Virransäästötilan käyttäminen

Virransäästötilan avulla näet kellonajan Apple Watchista, mutta säästät akun varausta. Kun Apple Watch on virransäästötilassa, näet kellonajan painamalla sivupainiketta. Virransäästötilassa Apple Watch ja iPhone eivät viesti keskenään, etkä voi käyttää muita kellon ominaisuuksia.

Virransäästön laittaminen päälle

Kun akun varaus laskee 10 prosenttiin, Apple Watch ilmoittaa siitä ja kysyy, haluatko käyttää virransäästötilaa. Jos akun varaustaso laskee liian alas, kello siirtyy automaattisesti virransäästötilaan ja Virta vähissä -kuvake  ilmestyy kellonajan viereen. Ota selvää, miten voit maksimoida akun keston ja käyttöiän

Virransäästön laittaminen päälle:

1. Avaa Ohjauskeskus pyyhkäisemällä kellotaulussa ylöspäin.
  2. Napauta akun varaustasoa prosentteina.
  3. Vedä Virransäästö-liukusäädintä ja napauta Jatka.

Virransäästön laittaminen pois päältä

1. Paina sivupainiketta, kunnes Apple-logo tulee näkyviin.
  2. Odota, että Apple Watch käynnistyy uudelleen. Apple Watch täytyy ehkä ladata ensin.

Jos Apple Watchin lataus ei onnistu