Alhaisen virran tilan käyttäminen Apple Watchissa

watchOS 9:n ja sitä uudempien alhaisen virran tila vähentää Apple Watchin käyttämää virtamäärää, jotta akku kestää pidempään.

Alhaisen virran tilan ottaminen käyttöön Apple Watchissa

1. Avaa Ohjauskeskus painamalla sivupainiketta (jos kyseessä on WatchOS 9 tai aiempi, pidä näytön alaosaa painettuna ja pyyhkäise sitten ylöspäin).

2. Napauta Akku prosentteina -painiketta.

3. Ota alhaisen virran tila käyttöön.

Voit ottaa alhaisen virran tilan käyttöön myös Asetuksissa.

1. Avaa Apple Watchisi Asetukset-appi.

2. Selaa alas ja napauta Akku-kohtaa.

3. Ota alhaisen virran tila käyttöön.

Aina, kun otat alhaisen virran tilan käyttöön, näkyviin tulee tietonäyttö. Selaa alas ja napauta sitten Laita päälle tai Laita päälle… Jos valitset Laita päälle…, voit valita jonkin seuraavista: Päällä 1 päivän, Päällä 2 päivää tai Päällä 3 päivää.

Kun Apple Watch on alhaisen virran tilassa, keltainen ympyräkuvake näkyy näytön yläreunassa.

Ohjauskeskuksen Akku prosentteina ‑painike, latausanimaatio ja yöpöytätilan aika muuttuvat keltaisiksi, kun laite on alhaisen virran tilassa.

Alhaisen virran tilan käyttäminen akun prosentuaalisen varaustason perusteella

Kun Apple Watchin akun varaustasosta on jäljellä enää 10 %, alhaisen virran tilan ilmoitus kysyy, haluatko ottaa ominaisuuden käyttöön.

Alhaisen virran tila sammuu automaattisesti, kun akku ladataan 80 %:iin, paitsi silloin, jos olet ottanut sen käyttöön tietyksi ajaksi.

Alhaisen virran tila sammuttaa seuraavat ominaisuudet

• Aina päällä -näyttöasetus

• Kaksoisnapautusele

• Aika päivänvalossa

• Sykeilmoitukset epäsäännöllisestä sydämen rytmistä, korkeasta sykkeestä tai matalasta sykkeestä

• Taustalla tapahtuvat sykemittaukset

• Taustalla tapahtuvat veren happitason mittaukset

• Aloita treeni -muistutukset

Alhaisen virran tila sammuttaa seuraavat ominaisuudet, kun iPhone ei ole lähellä

• Wi-Fi- ja mobiiliyhteydet

• Saapuvat puhelut ja ilmoitukset

Kun käytät alhaisen virran tilaa eikä iPhonesi ole lähellä ja avaat apin, joka vaatii datayhteyden, Wi-Fi- tai mobiiliyhteys otetaan käyttöön, jotta appia voidaan käyttää. Tämä voi lisätä virrankulutusta merkittävästi.

Vastaamattomien puheluiden ja ilmoitusten tiedot noudetaan kerran tunnissa, kun käytät alhaisen virran tilaa.

Alhaisen virran tila vaikuttaa seuraaviin ominaisuuksiin

• Puheluiden soittaminen voi kestää pidempään

• Taustalla toimivat apit päivitetään harvemmin

• Komplikaatiot päivittyvät harvemmin

• Siri saattaa käsitellä pyyntöjä hitaammin

• Jotkin animaatiot ja selaus saattavat olla vähemmän sulavia

Treenit alhaisen virran tilassa

Kun käytät Treeni-appia alhaisen virran tilassa, akkusi kestää pidempään, mutta sykkeen ja vauhdin kaltaiset tulokset mitataan edelleen.

Voit ottaa alhaisen virran tilan käyttöön Ohjauskeskuksessa tai Asetuksissa tai asettaa sen otettavaksi käyttöön automaattisesti:

1. Avaa Apple Watchisi Asetukset-appi.

2. Selaa alas ja napauta Treeni-kohtaa.

3. Napauta Alhaisen virran tila.

Alhaisen virran tila otetaan nyt automaattisesti käyttöön, kun aloitat treenin Treeni-apissa.

Akun keston pidentäminen vähemmillä GPS- ja sykelukemilla

Voit asettaa Apple Watchin ottamaan vähemmän GPS- ja sykelukemia, kun teet ulkokävely-, juoksu- ja patikointitreenejä Treeni-apissa. Lukemien tiheyden vähentäminen voi pidentää akkusi kestoa pitkien treenien aikana merkittävästi.

Tämä ominaisuus on käytettävissä watchOS 9.1:n ja sitä uudempien myötä Apple Watch SE:ssä (2. sukupolvi), Apple Watch Series 8:ssa ja sitä uudemmissa ja Apple Watch Ultrassa ja sitä uudemmissa.

1. Avaa Apple Watchisi Asetukset-appi.

2. Selaa alas ja napauta Treeni-kohtaa.

3. Napauta Vähemmän GPS- ja sykelukemia.

Ominaisuus otetaan nyt automaattisesti käyttöön, kun alhaisen virran tila on käytössä ja aloitat ulkokävely-, juoksu- tai patikointitreenin Treeni-apissa. Apple Watchin on oltava alhaisen virran tilassa, jotta ominaisuus toimii.

Kun tämä ominaisuus on käytössä, laite käyttää kaikkia alhaisen virran tilan virransäästöominaisuuksia. Lisäksi treeni-ilmoitukset poistetaan käytöstä, väliaikoja ja segmenttejä ei tallenneta eikä nykyisen vauhdin kaltaiset mittaustulokset ole käytettävissä.