Ohjeita iCloudin Windows-version käyttöön Outlookin kanssa

Tässä artikkelissa on ohjeita iCloud Mailin, -yhteystietojen ja -kalenterien käyttöön Outlookin kanssa. Lisäksi siinä kerrotaan iCloudin ominaisuuksista, jotka toimivat eri tavalla Applen laitteissa ja Outlookissa.

Ennen kuin aloitat:

Jos käytössäsi ei ole laitteita, jotka voi päivittää käyttöjärjestelmään iOS 9 tai OS X El Capitan, voit sen sijaan ottaa käyttöön kaksivaiheisen vahvistuksen.

Ratkaise kaksoiskappaleet

Tarkista internet-yhteys

1. Kokeile avata apple.com/fi. Jos yhteyden muodostaminen ei onnistu, iCloud-kalenterit, -yhteystiedot tai -muistutukset eivät päivity Outlookissa. Lue internet-yhteyden vianmääritysohjeet.
  2. Kokeile avata suojattu verkkosivusto Windows-tietokoneella. Jos saat virheviestin (esimerkiksi ”Yhteysaika loppui”), pyydä ohjeita internet-palveluntarjoajaltasi.

Tarkista kirjautumisasetukset

Jos sinulla on useita Apple ID -tunnuksia, joita käytät iCloudissa, saatat olla kirjautuneena iCloudin Windows-versioon eri tilillä kuin muissa laitteissa. Tarkista asia avaamalla iCloudin Windows-versio ja vertaamalla sitä muihin laitteisiisi.

Päivitä Outlook

Jos olet äskettäin tehnyt muutoksia Outlookissa, eivätkä ne päivity muihin laitteisiisi (tai päinvastoin), valitse Outlookissa Päivitä.

Mail

Lue ohjeita iCloud Mailin käyttöönottoon ja lähettämiseen.

Toimi näin, jos sähköpostiviestit pysyvät Lähtevät-kansiossa

Jos sähköpostiviesti jää Lähtevät-kansioon, noudata seuraavia ohjeita:

1. Poista viesti tai siirrä se Lähtevät-kansiosta Luonnokset-kansioon.
  2. Avaa viesti Luonnokset- tai Poistetut kohteet -kansiosta ja valitse uudelleen Lähetä.

Toimi näin, jos Mailin käyttöönotto iCloudin Windows-version avulla ei onnistu

iCloud Mailin käyttö edellyttää, että olet ottanut @icloud.com-sähköpostiosoitteen käyttöön. Jos et ottanut iCloud Mail -tiliä käyttöön iCloudin käyttöönoton yhteydessä, Mail-valinta saattaa näkyä himmennettynä iCloudin Windows-version tililläsi. Kun olet ottanut @icloud.com-sähköpostiosoitteen käyttöön, sulje iCloudin Windows-versio. Avaa se sitten uudelleen, niin Mail-valinta on käytettävissä. Jos Mail-valintaa ei edelleenkään näy, kirjaudu ulos iCloudin Windows-versiosta ja sitten takaisin sisään.

Jos sähköpostin lähettäminen tai vastaanottaminen ei onnistu

Jos viestien lähettäminen tai vastaanottaminen ei onnistu iCloud-sähköpostiosoitteella, noudata seuraavia ohjeita:

1. Varmista, että voit lähettää ja vastaanottaa sähköpostia iCloud.comissa ja iOS-laitteella.
  2. Sulje Outlook.
  3. Kirjaudu ulos iCloudin Windows-versiosta ja sitten takaisin sisään.
  4. Käynnistä Outlook uudelleen.

Jos sähköpostin lähettäminen tai vastaanottaminen ei edelleenkään onnistu, lue Outlookia koskevia lisäohjeita tai ota meihin yhteyttä

Toimi näin, jos sähköpostit eivät synkronoidu laitteiden välillä

Jos joudut poistamaan sähköpostiviestejä Saapuneet-kansiosta kaikissa laitteissa, sähköpostisi eivät ehkä synkronoidu iOS-laitteen ja iCloudin Windows-version välillä. Voit synkronoida laitteesi seuraavasti:

1. Avaa iCloudin Windows-versio.
  2. Poista valinta Mail-kohdasta.
  3. Klikkaa Käytä.
  4. Laita valinta takaisin Mail-kohtaan.
  5. Klikkaa Käytä.
  6. Kirjaudu ulos iCloudin Windows-versiosta ja sitten takaisin sisään.

Jos laitteesi eivät edelleenkään synkronoidu, lue lisäohjeita

iCloud-tilin käyttäminen oletustilinä sähköpostin lähettämiseen

Voit muuttaa Outlook-asetuksia siten, että sähköpostiviestit lähetetään automaattisesti iCloud-tililtäsi. Jos haluat tehdä iCloudista oletustilin, noudata seuraavia ohjeita Outlook 2010:ssä tai uudemmassa:

1. Valitse Tiedosto > Tilin asetukset.
  2. Klikkaa Tiedot-välilehdellä Tilin asetukset.
  3. Valitse iCloud-tilisi luettelosta ja klikkaa sitten Aseta oletukseksi. Jos Aseta oletukseksi -painiketta ei voi klikata, iCloud-tilisi on jo oletustili.

Kalenteri, yhteystiedot ja muistutukset

Jos tarvitset ohjeita kalenterin, yhteystietojen ja muistutusten käyttöön iCloudin Windows-version kanssa, kokeile seuraavia ohjeita.

Kun avaat iCloud-muistutukset Windows-tietokoneella, niiden tunnisteena on Tehtävät ja ne näkyvät Tehtävät-osiossa.

iCloud-kalenterin, -yhteystietojen ja -muistutusten laittaminen pois päältä ja takaisin päälle

1. Sulje Outlook.
  2. Avaa iCloudin Windows-versio.
  3. Poista valinta Sähköposti, yhteystiedot, kalenterit ja tehtävät -valintaneliöstä ja valitse sitten Käytä.
  4. Valitse muutaman sekunnin kuluttua Sähköposti, yhteystiedot, kalenterit ja tehtävät -valintaneliö ja valitse sitten Käytä.
  5. Avaa Outlook.

Varmista, että iCloud Outlook -apuohjelma on käytössä

iCloud Outlook -apuohjelma siirtää sisältöä iCloudin ja Outlookin välillä. Tarkista apuohjelma ja ota se käyttöön noudattamalla seuraavia ohjeita Outlook 2010:ssä tai uudemmassa:

1. Valitse Tiedosto-valikko.
  2. Klikkaa vasemmassa paneelissa Asetukset.
  3. Valitse Outlookin Asetukset-ikkunan vasemmanpuoleisesta paneelista Apuohjelmat.
  4. Tarkastele apuohjelmaluetteloa Aktiiviset sovellusapuohjelmat -osiossa. Jos iCloud-apuohjelma on merkitty ei-aktiiviseksi tai käytöstä poistetuksi apuohjelmaksi, varmista, että Com-apuohjelmat on valittuna ikkunan alaosassa olevassa avattavassa valikossa, joka löytyy Hallitse-kohdan vierestä. Klikkaa sitten Siirry.
  5. Valitse iCloudin Outlook-apuohjelman valinta ja klikkaa OK.
  6. Käynnistä Outlook uudelleen.

Varmista, että iCloud ei ole oletustilinä Datatiedostot-kohdassa

Kun iCloud on asetettu oletustiliksi Datatiedostot-kohdassa, tiedot eivät synkronoidu laitteidesi välillä.

1. Valitse Tiedosto > Tiedot > Tilin asetukset > Datatiedostot.
  2. Jos iCloud on merkitty oletustiliksi Kommentit-sarakkeessa, valitse toinen tili.
  3. Valitse Aseta oletukseksi.

Käynnistä tietokone uudelleen

Sammuta tietokone ja käynnistä se uudelleen.

Outlookissa eri tavalla toimivat iCloud-ominaisuudet

Jotkin iCloudin ominaisuudet toimivat Outlookissa eri tavalla kuin Applen laitteissa. Seuraavassa on vinkkejä Outlookin käyttöön iCloudin Windows-version kanssa.

Mail ja muistiinpanot

• VIP-lähettäjien kansiot eivät ole käytettävissä Outlookissa.
  • Outlookissa luodut sähköpostisäännöt eivät ole käytettävissä muiden laitteidesi sähköpostiohjelmissa tai iCloud.comissa.
  • Allekirjoitukset tallentuvat paikallisesti laitteeseesi. Outlookissa luomasi allekirjoitukset eivät näy muissa laitteissasi.

Muistiinpanot ei ole erillinen appi. Muistiinpanosi tallentuvat sähköpostikansioon.

• Muilla laitteilla luomasi muistiinpanot ovat tässä kansiossa.
  • Tähän kansioon Outlookissa lisäämäsi muistiinpanot eivät näy muissa laitteissasi. Ne kuitenkin näkyvät muissa tietokoneissa, kun käytät Outlookia ja iCloudin Windows-versiota ja olet kirjautuneena samalla Apple ID:llä.
  • Voit poistaa muistiinpanoja tästä kansiosta, ja ne poistetaan myös muista laitteistasi.

Yhteystiedot

• Outlook tuo ainoastaan vCard-ryhmän ensimmäisen yhteystiedon.
  • Jos haluat lisätä vCard-ryhmän Outlookiin, tuo ryhmä suoraan iCloud.comiin tai macOS:n yhteystietoihin. Koko ryhmä niputetaan ja lisätään yksitellen yhteystietoihin.

Kalenterit

• Kun lisäät kalenterin liitteitä Outlookin kalenteritapahtumaan, ne eivät näy iOS:n tai macOS:n kalenterissa (tai toisin päin).

Muistutukset (tehtävät)

Kalenterien ja yhteystietojen tavoin muistutukset täytyy lisätä Outlookin tehtävien iCloud-osiossa. Jos et lisää tehtäviä iCloud-osiossa, ne eivät siirry iCloudiin.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.