Macin toimintonäppäinten käyttäminen

Voit käyttää Apple-näppäimistön ylärivin näppäimiä Macin sisäänrakennettujen toimintojen säätiminä tai tavallisina toimintonäppäiminä.

Macin hallintaominaisuudet

Apple-näppäimistön ylärivin näppäimillä hallitaan Macissa oletusarvoisesti monia eri ominaisuuksia. Esimerkiksi jos näppäimessä on kaiutinkuvake, painamalla sitä voi säätää äänenvoimakkuutta.

MacBook Airin toimintonäppäinten kuvitettu kaavio

Jos Macissasi on Touch Bar, perehdy toimintonäppäinten käyttämiseen Touch Barilla varustetussa MacBook Prossa.

Normaalien toimintonäppäinten käyttäminen

Normaalien toimintonäppäinten toimintatapa vaihtelee apin ja määrittämiesi näppäinoikoteiden mukaan. Joillain apeilla on omat näppäinoikotieasetuksensa, joita voit muokata.

Jos haluat käyttää normaaleja toimintonäppäimiä, pidä Function (Fn) -näppäintä / maapallonäppäintä  toimintonäppäintä painettaessa painettuna. Jos painat esimerkiksi sekä Fn-näppäintä että F12 (kaiutinkuvake) -näppäintä, kaiuttimien äänenvoimakkuuden lisäämisen sijaan suoritetaan F12-näppäimelle määritetty toiminto.

Jos näppäimistössä ei ole Fn-näppäintä, yritä pitää ctrl-näppäintä painettuna samalla, kun painat toimintonäppäintä.

Toimintonäppäimen oletustoimintatavan muuttaminen

Jos haluat muuttaa ylärivin näppäinten toimintatapaa niin, että ne toimivat tavallisina toimintonäppäiminä ilman, että Fn-näppäintä on pidettävä painettuna, toimi seuraavasti:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Näppäimistö.
  3. Valitse Käytä F-näppäimiä normaaleina toimintonäppäiminä.

Jos Käytä F-näppäimiä normaaleina toimintonäppäiminä -valintaa ei näy

Jos Käytä F-näppäimiä normaaleina toimintonäppäiminä -valintaa ei näy, saatat käyttää muuta kuin Applen valmistamaa näppäimistöä. Nämä näppäimistöt saattavat tarvita työkalun näppäimistön toimintojen muuttamiseen. Pyydä lisätietoja näppäimistön valmistajalta.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.