Macin toimintonäppäinten käyttäminen

Voit käyttää Apple-näppäimistön ylärivin näppäimiä Macin sisäänrakennettujen toimintojen säätiminä tai tavallisina toimintonäppäiminä.

Macin hallintaominaisuudet

Apple-näppäimistön ylärivin näppäimillä hallitaan Macissa oletusarvoisesti monia eri ominaisuuksia. Esimerkiksi jos näppäimessä on kaiutinkuvake, painamalla sitä voi säätää äänenvoimakkuutta.

Apple Magic Keyboardin ylärivin näppäimet, näkyvissä toimintonäppäimet.

Jos Macissasi ei ole fyysisiä toimintonäppäimiä, perehdy toimintonäppäinten käyttämiseen Touch Barilla varustetussa MacBook Prossa.

Normaalien toimintonäppäinten käyttäminen

Normaalien toimintonäppäinten toimintatapa vaihtelee ohjelman ja määrittämiesi näppäinoikoteiden mukaan. Joillain ohjelmilla on omat näppäinoikotieasetuksensa, joita voit muokata.

Jos haluat käyttää normaaleja toimintonäppäimiä, pidä Fn (Function) -näppäintä toimintonäppäintä painettaessa painettuna. Jos painat esimerkiksi sekä Fn-näppäintä että F12 (kaiutinkuvake) -näppäintä, kaiuttimien äänenvoimakkuuden lisäämisen sijaan suoritetaan F12-näppäimelle määritetty toiminto.

Jos näppäimistössä ei ole Fn-näppäintä, yritä pitää ctrl-näppäintä toimintonäppäintä painettaessa painettuna.

Toimintonäppäimen oletustoimintatavan muuttaminen

Jos haluat muuttaa ylärivin näppäinten toimintatapaa niin, että ne toimivat tavallisina toimintonäppäiminä ilman, että Fn-näppäintä on pidettävä painettuna, toimi seuraavasti:

1. Valitse Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset.
  2. Klikkaa Näppäimistö.
  3. Valitse Käytä F-näppäimiä normaaleina toimintonäppäiminä.

Jos Käytä F-näppäimiä normaaleina toimintonäppäiminä -valintaa ei näy

Jos Käytä F-näppäimiä normaaleina toimintonäppäiminä -valintaa ei näy, saatat käyttää muuta kuin Applen valmistamaa näppäimistöä. Nämä näppäimistöt saattavat tarvita työkalun näppäimistön toimintojen muuttamiseen. Pyydä lisätietoja näppäimistön valmistajalta.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.