Funktionäppäinten käyttäminen MacBook Pron Touch Barilla

Paina FN-näppäintä (funktionäppäintä) pitkään, jos haluat nähdä F1–F12-näppäimet Touch Barissa.

Funktionäppäinten näyttäminen

Paina näppäimistön FN-näppäintä (funktionäppäintä) pitkään, jos haluat nähdä F1–F12-näppäimet Touch Barissa.

Voit tuoda funktionäppäimet näkyviin myös automaattisesti, kun käytät tiettyjä appeja:

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Näppäimistö.
  2. Klikkaa näytön ylälaidassa Oikotiet ja valitse sitten vasemmalla olevasta luettelosta Funktionäppäimet.
  3. Klikkaa lisäyspainiketta (+), valitse appi ja klikkaa Lisää. Jokaisen lisäämäsi apin osalta funktionäppäimet ilmestyvät Touch Bariin automaattisesti aina, kun käytät kyseistä appia.

Näyttönäppäimistön käyttäminen

Funktionäppäinten Touch Barissa näyttämisen sijaan voit käyttää myös näyttönäppäimistön funktionäppäimiä.

1. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Näppäimistö ja suorita jokin seuraavista toiminnoista:
    • Jos käytössäsi on macOS Big Sur, valitse Syöttölähteet-paneelista Näytä syöttövalikko valikkorivillä.
    • Jos käytössäsi on macOS Catalina tai aiempi, valitse Näppäimistö-paneelista Näytä näppäimistö- ja emoji-ikkunat valikkorivillä.
  2. Klikkaa valikkorivin katseluikkunakuvaketta  ja valitse sitten Näytä Näppäimistö-ikkuna.
    macOS Big Surin syöttövalikko avattuna, Näytä Näppäimistö-ikkuna korostettuna
  3. Klikkaa näyttönäppäimistön Fn-näppäintä, jos haluat näyttää kaikki funktionäppäimet.

Funktionäppäinten näyttäminen Microsoft Windowsia käytettäessä

Paina näppäimistön FN-näppäintä (funktionäppäintä) pitkään, jos haluat nähdä F1–F12-näppäimet Touch Barissa.

Voit tuoda funktionäppäimet näkyviin myös järjestyksessä Touch Bariin:

1. Klikkaa Windowsin tehtäväpalkin oikealla puolella olevalla ilmaisinalueella ylänuolta , jolloin kätketyt kuvakkeet tulevat näkyviin.
  2. Klikkaa Boot Camp -kuvaketta  ja valitse sitten valikosta Boot Camp -ohjauspaneeli.
    Boot Camp -valikko, Boot Camp -ohjauspaneeli valittuna
  3. Jos sinulta kysytään, saako appi tehdä muutoksia, klikkaa Kyllä.
  4. Klikkaa Näppäimistö-välilehteä.
  5. Valitse Käytä F-näppäimiä normaaleina toimintonäppäiminä.

Näyttönäppäimistön käyttäminen

Funktionäppäinten Touch Barissa näyttämisen sijaan voit käyttää myös näyttönäppäimistöä.

1. Valitse Windows-valikosta Aputoiminnot.
  2. Klikkaa Näyttönäppäimistö.
  3. Klikkaa näyttönäppäimistön Fn-näppäintä, jos haluat näyttää kaikki funktionäppäimet.

Lue lisätietoja Windowsin näyttönäppäimistöstä.