Toimintonäppäinten käyttäminen MacBook Pron Touch Barissa

Voit käyttää MacBook Pron Touch Barin toimintonäppäimiä (F1–F12) pitämällä näppäimistön vasemman alakulman Fn-näppäintä painettuna.

MacBook Pron Touch Bar muuttuu näyttämään valittavissa olevat toimintonäppäimet ja palaa aiempaan tilaan, kun vapautat Fn-näppäimen.

Touch Barin toimintonäppäimet voi asettaa pysyvästi näkyviin joissakin ohjelmissa:

1. Valitse Järjestelmäasetuksissa Näppäimistö.
  2. Klikkaa Oikotiet.
  3. Valitse vasemmasta sivupalkista Funktionäppäimet.
  4. Klikkaa +-merkkiä ja siirry sitten ohjelmaan valitsemalla se.

Touch Bar näyttää toimintonäppäimet aina, kun avaat ohjelman tai siirryt siihen.

Voit myös käyttää toimintonäppäimiä näyttönäppäimistön avulla:

1. Valitse Järjestelmäasetuksissa Näppäimistö.
  2. Valitse Näytä näppäimistö-, emoji- ja merkki-ikkunat valikkorivillä.
  3. Valitse katselukuvake  valikkoriviltä ja valitse sitten Näytä näppäimistöikkuna.

Näyttönäppäimistö ja toimintonäppäimet tulevat näkyviin.

Toimintonäppäinten käyttäminen Windowsissa

Kun suoritat MacBook Prossa Windowsin Boot Campin avulla, toimintonäppäimet toimivat samalla tavalla kuin macOS:ssä. Pidä Fn-näppäintä painettuna, niin toimintonäppäimet tulevat näyttöön.

Voit myös käyttää toimintonäppäimiä Windowsin näyttönäppäimistön avulla:

1. Valitse Windows-valikosta Aputoiminnot-valikkokohde.
  2. Klikkaa Näyttönäppäimistö.
  3. Klikkaa Fn-näppäintä. Toimintonäppäimet ilmestyvät näyttönäppäimistöön.

Saat toimintonäppäimet näkymään Windowsin käytön aikana Touch Barissa jatkuvasti myös pitämättä Fn-näppäintä painettuna:

1. Klikkaa Windowsin ilmaisinalueella olevaa ylänuolikuvaketta, niin näyttöön tulee lisää kuvakkeita.
  2. Klikkaa tummanharmaata, timantin muotoista Boot Camp -kuvaketta.
  3. Valitse Boot Camp -ohjauspaneeli näyttöön tulevasta valikosta.
  4. Salli ohjauspaneelin käyttö klikkaamalla Kyllä.
  5. Klikkaa Näppäimistö-välilehteä.
  6. Valitse Käytä F-näppäimiä normaaleina toimintonäppäiminä.Tällöin toimintonäppäimet näkyvät jatkuvasti Touch Barissa.Voit palauttaa toimintonäppäimet toimimaan normaalisti poistamalla valintaneliön valinnan.