iTunes Matchin tilaaminen

iTunes Match tallentaa kaikki musiikkisi iCloudiin – myös kappaleet, jotka olet tuonut muista lähteistä, kuten CD-levyiltä. Voit käyttää musiikkiasi kaikista laitteistasi milloin tahansa. iTunes Match on vuositilaus.

iTunes Matchin tilaaminen

Laitteesi tai tietokoneesi liitetään Apple ID:hesi, kun tilaat tai laitat päälle iTunes Matchin. Apple ID:hen voi liittää enintään 10 laitetta ja tietokonetta (yhteensä, joista enintään viisi voi olla tietokoneita). Lue lisätietoja laitteiden ja tietokoneiden liittämisestä Apple ID:hen.

Kun tilaat iTunes Matchin, Genius liittää iTunes-kirjastoasi koskevia tietoja Apple ID:hesi. Geniusta ei voi poistaa käytöstä iTunes Matchia käytettäessä. iTunes Matchin tilaajat voivat myös kuunnella musiikkia iTunes Radiosta ilman mainoksia. Tarkista iTunes Radion saatavuus maassasi.

iTunes Matchin voi tilata tietokoneen iTunesilla tai iOS-laitteella, jossa on iOS 7.1 tai uudempi.

iTunes Matchin vähimmäisvaatimukset:

• iTunes 10.5.1 tai uudempi Macissa tai Windows-tietokoneessa
  • iOS 5.0.1 tai uudempi iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

Tilaaminen tietokoneesta:

1. Avaa iTunes. Lataa iTunesin uusin versio.
  2. Valitse Store > Laita iTunes Match päälle.
  3. Osoita tilauspainiketta.
  4. Näkyviin tulee Jos haluat tilata iTunes Matchin, kirjaudu sisään -valintaikkuna.
  5. Sinua saatetaan pyytää vahvistamaan laskutustietosi. Kun olet lisännyt kelvollisen maksutavan, osoita Tilaa. Voit maksaa iTunes Match -tilauksesi saldolla, mutta rekisteröitymishetkellä tilitiedoissa tulee olla kelvollinen maksutapa.
  6. Hyväksy iTunes Matchin käyttöehdot. iTunes etsii automaattisesti iTunes-kirjastostasi yhteensopivia kappaleita.
  7. Voit seurata etenemistä tilailmaisimesta. Voit keskeyttää etsinnän ja jatkaa sitä osoittamalla pysäytys- tai aloituspainiketta. Jos Internet-yhteys tai sähköt katkeavat yhteensovittamisen tai lähettämisen aikana, iTunes jatkaa automaattisesti siitä mihin jäätiin, kun seuraavan kerran avaat iTunesin.
  8. Kun iTunes on etsinyt ja yhteensovittanut kappaleet sekä lähettänyt ne kappaleet, joille ei löytynyt vastaavuuksia, valitse Valmis.

Latauspainike   näkyy niiden kohteiden vieressä, jotka voi ladata iCloudista. Jos latauspainiketta ei näy, kohde on jo paikallisessa iTunes-kirjastossa.

Tilaaminen iOS-laitteesta, jossa on iOS 7.1 tai uudempi:

Kun tilaat iTunes Matchin iOS-laitteesta, paikallisia kappaleitasi (laitteessasi olevia kappaleita) ei yhteensoviteta tai lähetetä iCloudiin. Sinun täytyy kirjautua Apple ID:llä tietokoneesta, jotta paikallinen musiikkikirjastosi yhteensovitetaan ja lähetetään.

1. Varmista, että iOS-laitteessa on iOS 7.1 tai uudempi.
  2. Napauta Asetukset > iTunes- ja App Store.
  3. Jos et vielä ole kirjautunut Apple ID:lläsi:
    • Napauta Apple ID -kenttää.
    • Anna käyttäjätunnus ja salasana.
    • Napauta virtuaalisessa näppäimistössä Valmis.
  4. Kun olet kirjautunut, napauta Tilaa iTunes Match.

5. Sinua saatetaan pyytää vahvistamaan laskutustietosi.Kun olet lisännyt kelvollisen maksutavan, napauta Tilaa. Voit maksaa iTunes Match -tilauksesi saldolla, mutta rekisteröitymishetkellä tilitiedoissa tulee olla kelvollinen maksutapa.
  6. Hyväksy iTunes Matchin käyttöehdot. Näyttöön tulee viesti iTunes Matchin tilaamisesta.

iTunes Matchin automaattisen uusinnan poistaminen käytöstä

Oletuksena iTunes Match -tilaus uusitaan automaattisesti vuoden mittaisen tilauksen päättyessä.

iTunes Matchin automaattisen uusinnan poistaminen käytöstä tietokoneesta:

1. Avaa iTunes. Lataa iTunesin uusin versio.
  2. Valitse Store > Kirjaudu sisään.
  3. Anna Apple ID ja salasana.
  4. Valitse Kirjaudu sisään.
  5. Valitse Store > Näytä tili. Sinua saatetaan pyytää antamaan Apple ID:n salasana uudelleen.
  6. Valitse iTunes-pilvi-osiosta iTunes Matchin oikealta puolelta Poista automaattinen uusiminen käytöstä.

iTunes Matchin automaattisen uusinnan poistaminen käytöstä iOS-laitteesta, jossa on iOS 7.1 tai uudempi:

1. Napauta Asetukset > iTunes- ja App Store.
  2. Jos et vielä ole kirjautunut Apple ID:lläsi:
    • Napauta Apple ID -kenttää.
    • Anna käyttäjätunnus ja salasana.
    • Napauta virtuaalisessa näppäimistössä Valmis.
  3. Napauta Apple ID:täsi.
  4. Valitse Näytä Apple ID.
  5. Vieritä Tiliasetukset-sivulla alas iTunes-pilvi-osioon.
  6. Napauta iTunes Matchin uusiminen -kytkintä niin, että se liukuu vasemmalle.

Lisätietoja

Huomautukset

• iTunes Matchissa voi olla enintään 25 000 kappaletta.
  • iTunes Store -ostoksia, jotka on tehty iTunes Matchin kanssa käytettävällä Apple ID:llä, ei lasketa 25 000 kappaleen rajaan.
  • Sisältö, jolle ei löydy vastaavuuksia, lähetetään sellaisenaan. Lähetysaika vaihtelee lähetysmäärän ja lähiverkon nopeuden perusteella.
  • Yli 200 megatavua suurempia kappaletiedostoja ei lähetetä iCloudiin.
  • Yli kaksi tuntia pitkiä kappaletiedostoja ei lähetetä iCloudiin.
  • DRM-suojattuja kappaleita ei yhteensoviteta eikä lähetetä iCloudiin, ellei tietokonetta ole valtuutettu toistamaan niitä.

Tietoja tiedostomuodoista

• ALAC-, WAV- ja AIFF-koodatut kappaleet muunnetaan erilliseen tilapäiseen AAC 256 kb/s -tiedostoon tietokoneelle, ennen kuin ne lähetetään iCloudiin. Alkuperäiset tiedostot pysyvät ennallaan.
  • AAC- ja MP3-muodoissa koodattuja kappaleita, jotka eivät täytä tiettyjä laatuvaatimuksia, ei yhteensoviteta eikä niitä lähetetä iCloudiin.

iTunes Matchin saatavuus

Lue lisätietoja iTunes Matchin saatavuudesta.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta.

Muokattu viimeksi: