iTunes Matchin tilaaminen

iTunes Match tallentaa kaikki musiikkisi iCloudiin – myös kappaleet, jotka olet tuonut muista lähteistä, kuten CD-levyiltä. Voit käyttää musiikkiasi kaikista laitteistasi milloin tahansa. iTunes Match on vuositilaus.

Tietoja iTunes Match -tilauksesta

Laitteesi tai tietokoneesi liitetään Apple ID:hesi, kun tilaat tai laitat päälle iTunes Matchin. Apple ID:hen voi liittää yhteensä enintään 10 laitetta ja tietokonetta (joista enintään viisi voi olla tietokoneita). Lue lisätietoja laitteiden ja tietokoneiden liittämisestä Apple ID:hen.

Kun tilaat iTunes Matchin, Genius liittää iTunes-kirjastoasi koskevia tietoja Apple ID:hesi. Geniusta ei voi poistaa käytöstä iTunes Matchia käytettäessä.

Kun tilaat iTunes Matchin, kappaleesi lisätään iCloud-musiikkikirjastoosi iTunesin avulla, jotta voit käyttää niitä kaikista laitteistasi. Voit käyttää musiikkikappaleitasi kaikissa muissa laitteissasi laittamalla iCloud-musiikkikirjaston päälle niissä. iCloud-musiikkikirjastossasi voi olla myös kappaleita, jotka ovat peräisin Apple Music -jäsenyydestäsi. Lue lisätietoja iTunes Matchin ja Apple Musicin välisistä eroista.

iTunes Matchin vähimmäisvaatimukset

• iTunes 10.5.2 tai uudempi Macissa tai Windows-tietokoneessa.
  • iOS 5.0.1 tai uudempi iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

Mac tai Windows-tietokone

1. Avaa iTunes. Varmista, että käytössäsi on iTunesin uusin versio.
  2. Mac: Valitse näytön ylälaidan valikkoriviltä Store > iTunes Match.
    Windows: Avaa iTunes-valikkorivi painamalla ctrl+B-näppäinyhdistelmää ja valitse sitten Store > iTunes Match. Lue lisätietoja iTunesin Windows-version valikoista.
  3. Klikkaa tilauspainiketta.
  4. Näkyviin tulee Jos haluat tilata iTunes Matchin, kirjaudu sisään -valintaikkuna.

Jos sinulla on jo Apple ID, jota käytät iTunes Store -ostoksiin, kirjaudu sisään kyseisellä Apple ID:llä ja salasanalla. Klikkaa sitten Tilaa. Lue lisätietoja saman Apple ID:n käyttämisestä iTunes Store -ostoksiin ja iCloudiin.

Jos sinulla ei vielä ole Apple ID:tä, luo sellainen klikkaamalla Luo tili.

5. Sinua saatetaan pyytää vahvistamaan laskutustietosi. Kun olet lisännyt kelvollisen maksutavan, klikkaa Tilaa. Voit maksaa iTunes Match -tilauksesi saldolla, mutta tilitiedoissa täytyy myös olla kelvollinen maksutapa.
  6. Hyväksy iTunes Matchin käyttöehdot. iTunes etsii automaattisesti iTunes-kirjastostasi yhteensopivia kappaleita.
  7. Voit seurata etenemistä tilailmaisimesta. Voit keskeyttää etsinnän ja jatkaa sitä klikkaamalla pysäytys- tai aloituspainiketta. Jos Internet-yhteys tai sähköt katkeavat yhteensovittamisen tai lähettämisen aikana, iTunes jatkaa automaattisesti siitä, mihin jäätiin, kun seuraavan kerran avaat iTunesin.
  8. Kun iTunes on etsinyt, yhteensovittanut ja lähettänyt kappaleet, joita ei vielä oltu yhteensovitettu, klikkaa Valmis.

iCloudista ladattavissa olevien kohteiden vieressä näkyy latauskuvake  . Jos latauspainiketta ei näy, kohde on jo paikallisessa iTunes-kirjastossa.

iPhone, iPad tai iPod touch

Kun tilaat iTunes Matchin iOS-laitteesta, paikallisia kappaleitasi (laitteessasi olevia kappaleita) ei yhteensoviteta tai lähetetä iCloud-musiikkikirjastoosi. Kirjaudu Apple ID:llä tietokoneella, jotta paikallinen musiikkikirjastosi yhteensovitetaan ja lähetetään.

1. Varmista, että iOS-laitteessasi on iOS 7.1 tai uudempi
  2. Napauta Asetukset > Musiikki.
  3. Napauta Tilaa iTunes Match.
  4. Sinua saatetaan pyytää vahvistamaan laskutustietosi. Kun olet lisännyt kelvollisen maksutavan, napauta Tilaa. Voit maksaa iTunes Match -tilauksesi saldolla, mutta tilitiedoissa täytyy myös olla kelvollinen maksutapa.
  5. Hyväksy iTunes Matchin käyttöehdot. Näyttöön tulee viesti iTunes Matchin tilaamisesta.

iTunes Matchin automaattisen uusinnan poistaminen käytöstä

Oletuksena iTunes Match -tilaus uusitaan automaattisesti vuoden mittaisen tilauksen päättyessä. Voit poistaa automaattisen uusinnan käytöstä tai peruuttaa iTunes Match -tilauksesi laittamalla automaattisen uusinnan pois päältä Macissa tai Windows-tietokoneessa tai iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

Mac tai Windows-tietokone

Avaa iTunes klikkaamalla tätä ja kirjaudu sisään Tilitiedot-osioon tai noudata seuraavia ohjeita:

1. Avaa iTunes.
  2. Klikkaa Kirjaudu sisään ja anna sitten Apple ID:si ja salasanasi.
  3. Klikkaa nimeäsi ja valitse valikosta Tilin tiedot.
  4. Anna salasanasi uudelleen.

Toimi Tilitiedot-näytöllä seuraavasti:

1. Vieritä iTunes-pilvi-osioon.
  2. Klikkaa iTunes Matchin oikealta puolelta Poista automaattinen uusinta käytöstä.

iPhone, iPad tai iPod touch

1. Klikkaa Asetukset > iTunes- ja App Store.
  2. Napauta Apple ID:täsi.
  3. Napauta Näytä Apple ID. Anna salasana pyydettäessä.
  4. Vieritä iTunes-pilvi-osioon.
  5. Laita iTunes Matchin uusinta pois päältä.

Lisätietoja iTunes Matchista

• iTunes Matchissa voi olla enintään 100 000 kappaletta.
  • iTunes Store -ostoksia, jotka on tehty iTunes Matchin kanssa käytettävällä Apple ID:llä, ei lasketa 100 000 kappaleen rajaan.
  • Sisältö, jolle ei löydy vastaavuuksia, lähetetään sellaisenaan. Lähetysaika vaihtelee lähetysmäärän ja verkkoyhteyden nopeuden perusteella.
  • Yli 200 megatavua suurempia kappaletiedostoja ei lähetetä iCloudiin.
  • Yli kaksi tuntia pitkiä kappaletiedostoja ei lähetetä iCloudiin.
  • DRM-suojattuja kappaleita ei yhteensoviteta eikä lähetetä iCloudiin, ellei tietokonetta ole valtuutettu toistamaan niitä.

Tietoja tiedostomuodoista

• ALAC-, WAV- ja AIFF-muodoissa koodatut kappaleet muunnetaan erilliseen tilapäiseen AAC 256 kb/s -tiedostoon tietokoneeseen, ennen kuin ne lähetetään iCloudiin. Alkuperäiset tiedostot pysyvät ennallaan.
  • AAC- ja MP3-muodoissa koodattuja kappaleita, jotka eivät täytä tiettyjä laatuvaatimuksia, ei yhteensoviteta eikä lähetetä iCloudiin.
  • MP3- ja AAC-muodossa koodatut kappaleet, jotka on löydetty iTunes Storesta, ovat ladattavissa iCloudista 256 kb/s:n AAC-muodossa.
  • Paikallisen kirjaston löydettyjä kappaleita ei muunneta automaattisesti 256 kb/s:n AAC-muotoon. Jos haluat korkealaatuisemman muunnon, lataa löydetyt kappaleet iCloudista.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: