iTunes Matchin tilaaminen

iTunes Match tallentaa kaikki musiikkisi iCloudiin – myös kappaleet, jotka olet tuonut muista lähteistä, kuten CD-levyiltä. Voit käyttää musiikkiasi kaikista laitteistasi milloin tahansa. iTunes Match on vuositilaus.

Tietoja iTunes Matchista

Laitteesi tai tietokoneesi liitetään Apple ID:hesi, kun tilaat tai laitat päälle iTunes Matchin. Apple ID:hen voi liittää enintään 10 laitetta ja tietokonetta (yhteensä, joista enintään viisi voi olla tietokoneita). Lue lisätietoja laitteiden ja tietokoneiden liittämisestä Apple ID:hen.

Kun tilaat iTunes Matchin, Genius liittää iTunes-kirjastoasi koskevia tietoja Apple ID:hesi. Geniusta ei voi poistaa käytöstä iTunes Matchia käytettäessä. iTunes Matchin tilaajat voivat myös kuunnella musiikkia iTunes Radiosta ilman mainoksia. Tarkista iTunes Radion saatavuus maassasi.

iTunes Matchin voi tilata tietokoneen iTunesilla tai iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla, jossa on iOS 7.1 tai uudempi.

Voit myös poistaa iTunes Matchin automaattisen uusinnan käytöstä tietokoneella tai iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla.

iTunes Matchin vähimmäisvaatimukset

• iTunes 10.5.2 tai uudempi Macissa tai Windows-tietokoneessa.
  • iOS 5.0.1 tai uudempi iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

iTunes Matchin tilaaminen Macilla tai Windows-tietokoneella

1. Avaa iTunes. Varmista, että käytössäsi on iTunesin uusin versio.
  2. Mac: valitse näytön ylälaidan valikkoriviltä Store > Laita iTunes Match päälle.
    Windows: laita iTunes-valikkorivi päälle painamalla ctrl-B-näppäinyhdistelmää. Valitse sitten Store > Laita iTunes Match päälle. Lue lisätietoja iTunesin Windows-version valikoista.
  3. Osoita tilauspainiketta.
  4. Näkyviin tulee Jos haluat tilata iTunes Matchin, kirjaudu sisään -valintaikkuna.

Jos sinulla on jo Apple ID, jota käytät iTunes Store -ostoksiin, kirjaudu sisään kyseisellä Apple ID:llä ja salasanalla. Valitse sitten Tilaa. Lue lisätietoja saman Apple ID:n käyttämisestä iTunes Store -ostoksiin ja iCloudiin.

Jos sinulla ei vielä ole Apple ID:tä, luo sellainen valitsemalla Luo tili.

5. Sinua saatetaan pyytää vahvistamaan laskutustietosi. Kun olet lisännyt kelvollisen maksutavan, valitse Tilaa. Voit maksaa iTunes Match -tilauksesi saldolla, mutta rekisteröitymishetkellä tilitiedoissa tulee olla kelvollinen maksutapa.
  6. Hyväksy iTunes Matchin käyttöehdot. iTunes etsii automaattisesti iTunes-kirjastostasi yhteensopivia kappaleita.
  7. Voit seurata etenemistä tilailmaisimesta. Voit keskeyttää etsinnän ja jatkaa sitä osoittamalla pysäytys- tai aloituspainiketta. Jos Internet-yhteys tai sähköt katkeavat yhteensovittamisen tai lähettämisen aikana, iTunes jatkaa automaattisesti siitä, mihin jäätiin, kun seuraavan kerran avaat iTunesin.
  8. Kun iTunes on etsinyt, yhteensovittanut ja lähettänyt kappaleet, joita ei vielä oltu yhteensovitettu, valitse Valmis.

iCloudista ladattavissa olevien kohteiden vieressä näkyy latauskuvake  . Jos latauspainiketta ei näy, kohde on jo paikallisessa iTunes-kirjastossa.

Tilaaminen iOS-laitteesta, jossa on iOS 7.1 tai uudempi

Kun tilaat iTunes Matchin iOS-laitteesta, paikallisia kappaleitasi (laitteessasi olevia kappaleita) ei yhteensoviteta tai lähetetä iCloudiin. Kirjaudu Apple ID:llä tietokoneella, jotta paikallinen musiikkikirjastosi yhteensovitetaan ja lähetetään.

1. Varmista, että iOS-laitteessa on iOS 7.1 tai uudempi.
  2. Napauta Asetukset > iTunes- ja App Store.
  3. Jos et ole vielä kirjautunut Apple ID:llä, napauta Apple ID -kenttää ja anna Apple ID ja salasana. Napauta virtuaalisessa näppäimistössä Valmis.
  4. Kun olet kirjautunut, napauta Tilaa iTunes Match.
  5. Sinua saatetaan pyytää vahvistamaan laskutustietosi. Kun olet lisännyt kelvollisen maksutavan, napauta Tilaa. Voit maksaa iTunes Match -tilauksesi saldolla, mutta rekisteröitymishetkellä tilitiedoissa tulee olla kelvollinen maksutapa.
  6. Hyväksy iTunes Matchin käyttöehdot. Näyttöön tulee viesti iTunes Matchin tilaamisesta.

iTunes Matchin automaattisen uusinnan poistaminen käytöstä

Oletuksena iTunes Match -tilaus uusitaan automaattisesti vuoden mittaisen tilauksen päättyessä. Voit poistaa automaattisen uusinnan käytöstä tietokoneella tai iOS-laitteella, jossa on iOS 7.1 tai uudempi.

Tietokoneella

1. Avaa iTunes. Varmista, että käytössäsi on iTunesin uusin versio.
  2. Mac: valitse näytön ylälaidan valikkoriviltä Store > Kirjaudu sisään.
    Windows: laita iTunes-valikkorivi päälle painamalla ctrl-B-näppäinyhdistelmää. Valitse sitten Store > Kirjaudu sisään. Lue lisätietoja iTunesin Windows-version valikoista.
  3. Anna Apple ID ja salasana.
  4. Valitse Kirjaudu sisään.
  5. Mac: valitse näytön ylälaidan valikkoriviltä Store > Näytä tili.
    Windows: valitse iTunes-valikkoriviltä Store > Kirjaudu sisään.
    Sinua saatetaan pyytää antamaan Apple ID:n salasana uudelleen.
  6. Valitse iTunes-pilvi-osiosta iTunes Matchin oikealta puolelta Poista automaattinen uusinta käytöstä.

iOS-laitteella

1. Napauta Asetukset > iTunes- ja App Store.
  2. Jos et ole vielä kirjautunut Apple ID:llä, napauta Apple ID -kenttää ja anna käyttäjätunnus ja salasana. Napauta virtuaalisessa näppäimistössä Valmis.
  3. Napauta Apple ID:täsi.
  4. Valitse ponnahdusvalikosta Näytä Apple ID.
    Anna salasana pyydettäessä.
  5. Vieritä alas iTunes-pilvi-osioon.
  6. Napauta iTunes Matchin uusiminen -kytkintä niin, että se liukuu vasemmalle.

Lisätietoja iTunes Matchista

• iTunes Matchissa voi olla enintään 25 000 kappaletta.
  • iTunes Store -ostoksia, jotka on tehty iTunes Matchin kanssa käytettävällä Apple ID:llä, ei lasketa 25 000 kappaleen rajaan.
  • Sisältö, jolle ei löydy vastaavuuksia, lähetetään sellaisenaan. Lähetysaika vaihtelee lähetysmäärän ja verkkoyhteyden nopeuden perusteella.
  • Yli 200 megatavua suurempia kappaletiedostoja ei lähetetä iCloudiin.
  • Yli kaksi tuntia pitkiä kappaletiedostoja ei lähetetä iCloudiin.
  • DRM-suojattuja kappaleita ei yhteensoviteta eikä lähetetä iCloudiin, ellei tietokonetta ole valtuutettu toistamaan niitä.

Tietoja tiedostomuodoista

• ALAC-, WAV- ja AIFF-muodoissa koodatut kappaleet muunnetaan erilliseen tilapäiseen AAC 256 kb/s -tiedostoon tietokoneelle, ennen kuin ne lähetetään iCloudiin. Alkuperäiset tiedostot pysyvät ennallaan.
  • AAC- ja MP3-muodoissa koodattuja kappaleita, jotka eivät täytä tiettyjä laatuvaatimuksia, ei yhteensoviteta eikä lähetetä iCloudiin.

Lisätietoja

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: