iTunes Matchin tilaaminen

iTunes Matchilla voit käyttää musiikkiasi kaikista laitteistasi, myös kappaleita, jotka olet tuonut muista lähteistä, kuten CD-levyiltä.

Jos sinulla on Apple Music -jäsenyys, voit nauttia kaikista iTunes Matchin eduista ja käyttää koko Apple Music -luetteloa. Saat myös perhejäsenyyden, jolla voit jakaa luettelon perheenjäsentesi kanssa. Lue lisätietoja liittymisestä Apple Musiciin.

Tietoja iTunes Matchista

iTunes Match lisää musiikkisi iCloud-musiikkikirjastoosi1 iTunesilla Macissa tai Windows-tietokoneessa. Voit käyttää musiikkikappaleitasi kaikissa laitteissasi laittamalla iCloud-musiikkikirjaston päälle niissä.

Tarvitset iTunes Matchin tilaamiseen iTunes 10.5.2:n tai uudemman Macissa tai Windows-tietokoneessa. Hanki iTunesin uusin versio.

iTunes Matchin saatavuus vaihtelee maa- tai aluekohtaisesti. Lue lisätietoja maassasi saatavilla olevista ominaisuuksista ja palveluista. iCloud-musiikkikirjasto ei ole varmuuskopiointipalvelu, joten muista aina varmuuskopioida musiikkikokoelmasi ennen muutosten tekemistä.

iTunes Matchin tilaaminen

1. Avaa iTunes Macissa tai Windows-tietokoneessa. Varmista, että tietokoneessasi on iTunesin uusin versio.
  2. Klikkaa iTunes-ikkunan ylälaidassa olevaa Store-painiketta.
  3. Valitse ikkunan oikean laidan Musiikin pikalinkit -kohdan alta iTunes Match.
  4. Klikkaa Tilaa-painiketta.
  5. Anna näyttöön tulevassa Jos haluat tilata iTunes Matchin, kirjaudu sisään -valintaikkunassa Apple ID ja salasana, joita käytät ostosten tekemiseen iTunes Storessa.
  6. Sinua saatetaan pyytää vahvistamaan laskutustietosi. Kun olet lisännyt kelvollisen maksutavan, klikkaa Tilaa. Voit maksaa iTunes Match -tilauksesi Store-luottovaroillasi, mutta tilitiedoissa täytyy myös olla kelvollinen maksutapa.
  7. Hyväksy iTunes Matchin käyttöehdot
  8. iTunes etsii automaattisesti iTunes-kirjastostasi yhteensopivia kappaleita. Voit seurata etenemistä tilailmaisimesta. Voit keskeyttää etsinnän ja jatkaa sitä klikkaamalla pysäytys- tai aloituspainiketta. Jos internet-yhteys tai sähköt katkeavat vastaavuuksien tarkistamisen tai lähettämisen aikana, iTunes jatkaa automaattisesti siitä mihin jäätiin, kun seuraavan kerran avaat iTunesin.

Kun prosessi on suoritettu, näet latauskuvakkeen   niiden kohteiden vieressä, jotka ovat ladattavissa iCloudista. Jos et näe latauskuvaketta, kohde on jo paikallisessa iTunes-kirjastossasi.

iTunes Match -tilauksen peruuttaminen

iTunes Match -tilaus uusitaan oletusarvoisesti automaattisesti, kun yhden vuoden tilaus on loppumassa. Voit tarkastella iTunes Match -tilaustasi tai peruuttaa sen iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Macissa, Windows-tietokoneessa tai Apple TV:ssä (4. sukupolvi).

iTunes Matchin käyttäminen

Voit käyttää kappaleitasi ja soittolistojasi muissa laitteissa laittamalla iCloud-musiikkikirjaston päälle jokaisessa iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Macissa tai Windows-tietokoneessa, jossa haluat käyttää musiikkikokoelmaasi.

Kun kirjaudut sisään sillä Apple ID:llä, jota käytät iTunes Matchin kanssa iOS-laitteessa tai tietokoneessa, liität kyseisen laitteen tiliisi ja voit käyttää iCloud-musiikkikirjastoasi.

iTunes Matchilla voi kestää jonkin aikaa lähettää Macissa tai Windows-tietokoneessa oleva musiikkisi iCloud-musiikkikirjastoon. Jos et näe musiikkiasi toisessa laitteessa heti, tarkista tilanne myöhemmin. Kun iTunes Match on valmis, iCloud-musiikkikirjastossasi olevien, mutta laitteeseen lataamattomien kohteiden vieressä näkyy latauskuvake  .

Lisätietoja iTunes Matchista

• iTunes Matchissa voi olla enintään 100 000 kappaletta.
  • iTunes Store -ostoksia, jotka on tehty iTunes Matchin kanssa käytettävällä Apple ID:llä, ei lasketa 100 000 kappaleen rajaan.
  • Sisältö, jolle ei löydy vastaavuuksia, lähetetään sellaisenaan. Lähetysaika vaihtelee lähetysmäärän ja verkkoyhteyden nopeuden perusteella.
  • Yli 200 megatavua suurempia kappaletiedostoja ei voi lähettää iCloud-musiikkikirjastoon.
  • Yli kaksi tuntia pitkiä kappaletiedostoja ei voi lähettää iCloud-musiikkikirjastoon.
  • DRM-suojattuja kappaleita ei voi yhteensovittaa tai lähettää iCloud-musiikkikirjastoon, ellei tietokonetta ole valtuutettu toistamaan niitä.
  • Kun tilaat iTunes Matchin, Genius liittää iTunes-kirjastoasi koskevia tietoja Apple ID:hesi. Geniusta ei voi poistaa käytöstä iTunes Matchia käytettäessä.

Tietoja tiedostomuodoista

• Jos sinulla on ALAC-, WAV- tai AIFF-muodoissa koodattuja kappaleita, luomme 256 kb/s:n AAC-version ja lähetämme sen iCloud-musiikkikirjastoon, jotta voit toistaa sitä kaikilla muilla laitteillasi. Alkuperäinen musiikkitiedosto pysyy muuttumattomana Macissasi tai Windows-tietokoneessasi.
  • AAC- tai MP3-muodoissa koodattuja kappaleita, jotka eivät täytä tiettyjä laatuehtoja, ei yhteensoviteta tai lähetetä iCloud-musiikkikirjastoon.
  • MP3- ja AAC-muodossa koodatut kappaleet, jotka on löydetty iTunes Storesta, ovat ladattavissa iCloud-musiikkikirjastosta 256 kb/s:n AAC-muodossa.
  • iTunes Storesta hankitut kappaleet voivat olla laadukkaampia kuin alkuperäiset versiot. Jos pidät laadukkaammasta iTunes Store -versiosta, poista kappaleet iTunes-kirjastosta ja lataa kappaleet iTunes Storesta uudelleen.

Lisätietoja

1Saatat nähdä myös maininnan, että iCloud-musiikkikirjasto on Apple Musicin ominaisuus. iCloud-musiikkikirjasto on sekä iTunes Matchin että Apple Musicin ominaisuus. Jos olet Apple Music -jäsen, sinun ei tarvitse tilata iTunes Matchia, paitsi jos haluat edelleen käyttää musiikkia Apple TV:ssä (2. tai 3. sukupolvi).

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.