Tietoja iOS-laitteiden varmuuskopioista

Voit kopioida ja tallentaa iOS-laitteen sisältämät tiedot varmuuskopioimalla. Jos vaihdat laitetta, voit siirtää sen tiedot uuteen iOS-laitteeseen varmuuskopion avulla.

iOS:n Apit ja data -näyttö

Valitse sopiva varmuuskopiointimenetelmä

Tämän artikkelin avulla voit valita sopivan varmuuskopiointimenetelmän. Jos joskus tarvitset vaihtoehtoista varmuuskopiota, voit ottaa yhden varmuuskopion iCloudissa ja toisen iTunesissa.

iCloud

• Varmuuskopiot tallennetaan iCloudiin.
  • Tallennustilaa on saatavilla enintään 2 teratavua (ensimmäiset 5 gigatavua maksutta).
  • Varmuuskopiot salataan aina.
  • Varmuuskopioita voi ottaa ja käyttää missä tahansa Wi-Fin avulla.

iTunes

• Varmuuskopiot tallennetaan Maciin tai Windows-tietokoneeseen.
  • Tallennustilan määrä riippuu Macin tai Windows-tietokoneen vapaasta tilasta.
  • Varmuuskopiot voi salata (oletusarvoisesti pois päältä).
  • Varmuuskopioita voi ottaa ja käyttää Macissa tai Windows-tietokoneessa.

iCloud-varmuuskopiot

Wi-Fi-verkkoyhteyden avulla voit ottaa varmuuskopion laitteestasi iCloudia käyttämällä. iCloud-varmuuskopiointi ei edellytä laitteen liittämistä tietokoneeseen, eikä sinun edes tarvitse olla kotona.

iCloud-varmuuskopiot sisältävät lähes kaikki laitteeseesi tallennetut tiedot ja asetukset. iCloud-varmuuskopiot eivät sisällä

• tietoja, jotka on jo tallennettu iCloudiin, kuten yhteystietoja, kalentereita, muistiinpanoja, omaa kuvavirtaa ja iCloud-kuvakirjastoa
  • muihin pilvipalveluihin (kuten Gmailiin ja Exchange-sähköpostiin) tallennettuja tietoja
  • Apple Pay -tietoja ja -asetuksia
  • Touch ID -asetuksia
  • iCloud-musiikkikirjastossa ja App Storessa olevaa sisältöä. (Jos aiemmin ostamasi sisältö on edelleen saatavana iTunes Storessa, App Storessa tai iBooks Storessa, voit ladata sen uudelleen napauttamalla.)

Lue, miten voit ottaa iCloud-varmuuskopion ja miten voit hallita iCloud-tallennustilaa tai poistaa varmuuskopiot, joita et enää tarvitse.

iTunes-varmuuskopiot

Voit varmuuskopioida laitteesi Macin tai Windows-tietokoneen iTunesissa. Laitteen synkronointi tietokoneen kanssa on eri asia kuin varmuuskopion ottaminen. iTunes-varmuuskopio sisältää lähes kaikki laitteesi tiedot ja asetukset. iTunes-varmuuskopio ei sisällä

• iTunes Storesta ja App Storesta peräisin olevaa sisältöä tai suoraan iBooksiin ladattuja PDF-tiedostoja (Tämän sisällön voi varmuuskopioida käyttämällä iTunesin Siirrä ostot -toimintoa.)
  • iTunesista synkronoitua sisältöä, kuten tuotuja MP3-tiedostoja tai CD-levyjä sekä videoita, kirjoja tai kuvia
  • kuvia, jotka on jo tallennettu pilveen, kuten omaa kuvavirtaa ja iCloud-kuvakirjastoa
  • Touch ID -asetuksia
  • Apple Pay -tietoja ja -asetuksia
  • Aktiivisuus-, Terveys- ja Avainnippu-tietoja. (Tämän sisällön varmuuskopiointi edellyttää salatun varmuuskopion käyttöä iTunesissa.)

Lue, miten voit ottaa iTunes-varmuuskopion, miten löydät varmuuskopiot Macista tai Windows-tietokoneesta ja miten voit poistaa varmuuskopiot, joita et enää tarvitse.

Voiko laitteen varmuuskopiota käyttää erilaisessa laitteessa, esimerkiksi iPhonen varmuuskopiota iPadissa?

Jos palautat laitteen erilaisen laitteen varmuuskopiosta (esimerkiksi käytät iPadin varmuuskopiota iPhonen kanssa), kaikki sisältötyypit eivät siirry. Niihin kuuluvat esimerkiksi valokuvat, viestit, Viestit-ohjelman liitetiedostot, sanelut sekä ohjelmat, jotka eivät ole yhteensopivia uuden laitteen kanssa. Esimerkiksi vain iPadin kanssa yhteensopivat ohjelmat eivät siirry iPhoneen.