Tietoja iOS-laitteiden varmuuskopioista

Voit kopioida ja tallentaa iOS-laitteen sisältämät tiedot varmuuskopioimalla. Jos vaihdat laitetta, voit siirtää sen tiedot uuteen iOS-laitteeseen varmuuskopion avulla.

Mac ja iPhone, joissa näkyy Apit ja data -näyttö ja varmuuskopiovalinnat

Valitse sopiva varmuuskopiointimenetelmä

Tämän artikkelin avulla voit valita sopivan varmuuskopiointimenetelmän. Jos joskus tarvitset vaihtoehtoista varmuuskopiota, voit ottaa yhden varmuuskopion iCloudissa ja toisen iTunesissa.

iCloud

• Varmuuskopiot tallennetaan iCloudiin.
  • Tallennustilaa on saatavilla enintään 2 teratavua (ensimmäiset 5 gigatavua maksutta).
  • Varmuuskopiot salataan aina.
  • Varmuuskopioita voi ottaa ja käyttää missä tahansa Wi-Fin avulla.

iTunes

• Varmuuskopiot tallennetaan Maciin tai Windows-tietokoneeseen.
  • Tallennustilan määrä riippuu Macin tai Windows-tietokoneen vapaasta tilasta.
  • Varmuuskopiot voi salata (oletusarvoisesti pois päältä).
  • Varmuuskopioita voi ottaa ja käyttää Macissa tai Windows-tietokoneessa.

iCloud-varmuuskopiot

Wi-Fi-verkkoyhteyden avulla voit ottaa varmuuskopion laitteestasi iCloudia käyttämällä. iCloud-varmuuskopiointi ei edellytä laitteen liittämistä tietokoneeseen, eikä sinun edes tarvitse olla kotona.

iCloud-varmuuskopiot sisältävät lähes kaikki laitteeseesi tallennetut tiedot ja asetukset. iCloud-varmuuskopiot eivät sisällä

• tietoja, jotka ovat jo iCloudissa, kuten Yhteystiedot, Kalenterit, Muistiinpanot, iCloud-kuvat, iMessage-viestit, Sanelut, teksti- ja multimediaviestit ja Terveys-tiedot*
  • muihin pilvipalveluihin (kuten Gmailiin ja Exchange-sähköpostiin) tallennettuja tietoja
  • Apple Mail -tietoja
  • Apple Pay -tietoja ja -asetuksia
  • Face ID- tai Touch ID -asetuksia
  • iCloud-musiikkikirjasto- ja App Store -sisältöjä (jos ne ovat edelleen saatavilla iTunes Storessa, App Storessa tai Apple Books Storessa, voit ladata jo ostamasi sisällön uudelleen napauttamalla).

Lue, miten voit ottaa iCloud-varmuuskopion ja miten voit hallita iCloud-tallennustilaa tai poistaa varmuuskopiot, joita et enää tarvitse.

* Kun käytät Viestejä iCloudissa, Terveys-tietoja iOS 12:ssa tai uudemmassa tai Saneluja, sisältösi tallennetaan iCloudiin automaattisesti. Jos otat iCloud-kuvat käyttöön, sisältösi tallennetaan iCloudiin automaattisesti myös silloin.

iTunes-varmuuskopiot

Voit varmuuskopioida laitteesi Macin tai Windows-tietokoneen iTunesissa. Laitteen synkronointi tietokoneen kanssa on eri asia kuin varmuuskopion ottaminen. iTunes-varmuuskopio sisältää lähes kaikki laitteesi tiedot ja asetukset. iTunes-varmuuskopio ei sisällä

• sisältöjä iTunes Storesta tai App Storesta tai PDF-tiedostoja, jotka on ladattu suoraan Apple Booksiin
  • iTunesista synkronoitua sisältöä, kuten tuotuja MP3-tiedostoja tai CD-levyjä sekä videoita, kirjoja tai kuvia
  • tietoja, jotka ovat jo iCloudissa, kuten iCloud-kuvat, iMessage-viestit ja teksti- ja multimediaviestit
  • Face ID- tai Touch ID -asetuksia
  • Apple Pay -tietoja ja -asetuksia
  • Apple Mail -tietoja
  • Aktiivisuus-, Terveys- ja Avainnippu-tietoja. (Tämän sisällön varmuuskopiointi edellyttää salatun varmuuskopion käyttöä iTunesissa.)

Lue, miten voit ottaa iTunes-varmuuskopion, miten löydät varmuuskopiot Macista tai Windows-tietokoneesta ja miten voit poistaa varmuuskopiot, joita et enää tarvitse.

Voiko laitteen varmuuskopiota käyttää erilaisessa laitteessa, esimerkiksi iPhonen varmuuskopiota iPadissa?

Jos palautat laitteen erilaisen laitteen varmuuskopiosta (esimerkiksi käytät iPadin varmuuskopiota iPhonen kanssa), kaikki sisältötyypit eivät siirry. Tämä sisältö sisältää kuvat, viestit ja Viestit-apin liitteet*, sanelut ja apit, jotka eivät ole yhteensopivia sen laitteen kanssa, jota olet ottamassa käyttöön. Esimerkiksi vain iPadin kanssa yhteensopivat ohjelmat eivät siirry iPhoneen.

* Jos laitteesi käyttävät iCloudia ja iCloud-viestejä, iMessage-viestit ja teksti- ja multimediaviestit tallennetaan automaattisesti iCloudiin.