Tietoja iPhonen, iPadin ja iPod touchin varmuuskopioista

Voit kopioida ja tallentaa iPhonen, iPadin tai iPod touchin sisältämät tiedot varmuuskopioimalla ne. Jos vaihdat laitteen, varmuuskopion avulla voit siirtää tietosi uuteen laitteeseen.

Valitse sopiva varmuuskopiointimenetelmä

Tämän artikkelin avulla voit valita sopivan varmuuskopiointimenetelmän. Jos joskus tarvitset vaihtoehtoista varmuuskopiota, voit ottaa yhden varmuuskopion iCloudissa ja toisen tietokoneessa.

iCloud

• Varmuuskopiot tallennetaan iCloudiin.
  • Tallennustilaa on saatavilla enintään 2 teratavua (ensimmäiset 5 gigatavua maksutta).
  • Varmuuskopiot salataan aina.
  • Varmuuskopioita voi ottaa ja käyttää missä tahansa Wi-Fin avulla.

Tietokone

• Varmuuskopiot tallennetaan Maciin tai Windows-tietokoneeseen.
  • Tallennustilan määrä riippuu Macin tai Windows-tietokoneen vapaasta tilasta.
  • Varmuuskopiot voi salata (oletusarvoisesti pois päältä).
  • Varmuuskopioita voi ottaa ja käyttää Macissa tai Windows-tietokoneessa.

iCloud-varmuuskopiot

Wi-Fi-verkkoyhteyden avulla voit ottaa varmuuskopion laitteestasi iCloudia käyttämällä. iCloud-varmuuskopiointi ei edellytä laitteen liittämistä tietokoneeseen, eikä sinun edes tarvitse olla kotona.

iCloud-varmuuskopiot sisältävät lähes kaikki laitteeseesi tallennetut tiedot ja asetukset. iCloud-varmuuskopiot eivät sisällä

• tietoja, jotka ovat jo iCloudissa, kuten Yhteystiedot, Kalenterit, Muistiinpanot, iCloud-kuvat, iMessage-viestit, Sanelut, teksti- ja multimediaviestit sekä Terveys-tiedot*
  • muihin pilvipalveluihin (kuten Gmailiin ja Exchange-sähköpostiin) tallennettuja tietoja
  • Apple Mail -tietoja
  • Apple Pay -tietoja ja -asetuksia
  • Face ID- tai Touch ID -asetuksia
  • iCloud-musiikkikirjasto- ja App Store -sisältöjä (jos ne ovat edelleen saatavilla iTunes Storessa, App Storessa tai Apple Books Storessa, voit ladata jo ostamasi sisällön uudelleen napauttamalla).

Lue, miten voit ottaa iCloud-varmuuskopion ja miten voit hallita iCloud-tallennustilaa tai poistaa varmuuskopiot, joita et enää tarvitse.

* Kun käytät Viestejä iCloudissa, Terveys-tietoja iOS 12:ssa tai uudemmassa tai Saneluja, sisältösi tallennetaan iCloudiin automaattisesti. Jos otat iCloud-kuvat käyttöön, sisältösi tallennetaan iCloudiin automaattisesti myös silloin.

Varmuuskopiot tietokoneesta

Voit käyttää Finderia Macissa, jossa on macOS Catalina 10.15. Macissa, jossa on macOS Mojave 10.14 tai aiempi, tai Windows-tietokoneessa voit käyttää iTunesia laitteen varmuuskopioimiseen tietokoneen avulla. Laitteen synkronointi tietokoneen kanssa on eri asia kuin varmuuskopion ottaminen. Tietokoneella tehty varmuuskopio sisältää lähes kaikki laitteen tiedot ja asetukset. Tietokoneella tehty varmuuskopio ei sisällä seuraavia:

• sisältöjä iTunes Storesta tai App Storesta tai PDF-tiedostoja, jotka on ladattu suoraan Apple Booksiin
  • iTunesista synkronoitua sisältöä, kuten tuotuja MP3-tiedostoja tai CD-levyjä sekä videoita, kirjoja tai kuvia
  • tietoja, jotka ovat jo iCloudissa, kuten iCloud-kuvat, iMessage-viestit ja teksti- ja multimediaviestit
  • Face ID- tai Touch ID -asetuksia
  • Apple Pay -tietoja ja -asetuksia
  • Apple Mail -tietoja
  • Aktiivisuus-, Terveys- ja Avainnipputietoja (tämän sisällön varmuuskopiointi edellyttää salatun varmuuskopion käyttöä iTunesissa).

Lue, miten voit ottaa varmuuskopion tietokoneella, miten löydät varmuuskopiot Macista tai Windows-tietokoneesta ja miten voit poistaa varmuuskopiot, joita et enää tarvitse.

Voiko laitteen varmuuskopiota käyttää erilaisessa laitteessa, esimerkiksi iPhonen varmuuskopiota iPadissa?

Voit palauttaa laitteen erilaisen laitteen varmuuskopiosta (esimerkiksi käyttää iPadin varmuuskopiota iPhonen kanssa), mutta kaikki sisältötyypit eivät siirry. Tämä sisältö sisältää kuvat, viestit ja Viestit-apin liitteet*, sanelut ja apit, jotka eivät ole yhteensopivia sen laitteen kanssa, jota olet ottamassa käyttöön. Esimerkiksi vain iPadin kanssa yhteensopivat ohjelmat eivät siirry iPhoneen.

* Jos laitteesi käyttävät iCloudia ja iCloud-viestejä, iMessage-viestit ja teksti- ja multimediaviestit tallennetaan automaattisesti iCloudiin.