iPhonen, iPadin ja iPod touchin varmuuskopiointimenetelmät

Varmuuskopion avulla voit kopioida ja tallentaa tiedot iPhonesta, iPadista tai iPod touchista. Jos vaihdat laitteen, voit varmuuskopion avulla siirtää tietosi uuteen laitteeseen.

iPadin ja iPodin Apit ja data -näyttö, jossa voit varmuuskopion avulla siirtää appeja ja tietoja toiseen laitteeseen.

Valitse sopiva varmuuskopiointimenetelmä

Jos joskus tarvitset vaihtoehtoista varmuuskopiota, voit varmuuskopioida laitteesi iCloudin avulla ja myös käyttämällä tietokonetta. Lue, miten voit varmuuskopioida laitteesi tai palauttaa laitteesi varmuuskopiosta.

iCloud

Tietokone

• Varmuuskopiot tallennetaan Maciin tai Windows-tietokoneeseen.
  • Tallennustilan määrä riippuu Macin tai Windows-tietokoneen vapaasta tilasta.
  • Varmuuskopiot voi salata (oletusarvoisesti pois päältä).
  • Varmuuskopioita voi ottaa ja käyttää Macissa tai Windows-tietokoneessa.

iCloud-varmuuskopiot

Wi-Fi-verkkoyhteyden avulla voit varmuuskopioida laitteesi käyttämällä iCloudia. iCloud-varmuuskopiointi ei edellytä laitteen liittämistä tietokoneeseen.

iCloud-varmuuskopiot sisältävät lähes kaikki tiedot ja asetukset, jotka on tallennettu laitteeseesi. iCloud-varmuuskopiot eivät sisällä

• tietoja, jotka ovat jo iCloudissa, kuten Yhteystiedot, Kalenterit, Muistiinpanot, iCloud-kuvat, iMessage-viestit, Sanelut, teksti- ja multimediaviestit sekä Terveys-tiedot
  • muihin pilvipalveluihin (kuten Gmailiin ja Exchange-sähköpostiin) tallennettuja tietoja
  • Apple Mail -tietoja
  • Apple Pay -tietoja ja -asetuksia
  • Face ID- tai Touch ID -asetuksia
  • iCloud-musiikkikirjasto ja App Store -sisältö

Lue, miten voit varmuuskopioida laitteesi käyttämällä iCloudia tai hallita iCloud-tallennustilaa ja poistaa varmuuskopiot, joita et enää tarvitse.

Jos käytät iCloud-viestejä, Terveys-tietoja iOS 12:ssa tai Sanelinta, sisältösi tallennetaan iCloudiin automaattisesti. Jos otat iCloud-kuvat käyttöön, sisältösi tallennetaan iCloudiin automaattisesti myös silloin.

Varmuuskopiot tietokoneesta

Laitteen tietokonevarmuuskopio, joka ei ole sama asia kuin synkronointi, sisältää lähes kaikki laitteen tiedot ja asetukset. Tietokonevarmuuskopio ei sisällä

• sisältöjä iTunes Storesta tai App Storesta tai PDF-tiedostoja, jotka on ladattu suoraan Apple Booksiin
  • Finderista tai iTunesista synkronoitua sisältöä, kuten tuotuja MP3-tiedostoja tai CD-levyjä sekä videoita, kirjoja ja kuvia
  • tietoja, jotka ovat jo iCloudissa, kuten iCloud-kuvat, iMessage-viestit ja teksti- ja multimediaviestit
  • Face ID- tai Touch ID -asetuksia
  • Apple Pay -tietoja ja -asetuksia
  • Apple Mail -tietoja
  • Aktiivisuus-, Terveys- ja Avainnippu-tietoja (tämän sisällön varmuuskopiointi edellyttää salatun varmuuskopion käyttöä iTunesissa).

Lue, miten voit varmuuskopioida laitteesi käyttämällä tietokonettaetsiä varmuuskopioita Macista tai Windows-tietokoneesta ja poistaa varmuuskopioita, joita et enää tarvitse.

Voiko laitteen varmuuskopiota käyttää erilaisessa laitteessa, esimerkiksi iPhonen varmuuskopiota iPadissa?

Voit palauttaa laitteen erilaisen laitteen varmuuskopiosta (esimerkiksi käyttää iPadin varmuuskopiota iPhonen kanssa), mutta kaikki sisältötyypit eivät siirry. Tämä sisältö sisältää kuvat, viestit ja viestien liitteet, sanelut ja apit, jotka eivät ole yhteensopivia sen laitteen kanssa, jota määrität. Esimerkiksi vain iPadin kanssa yhteensopivat apit eivät siirry iPhoneen.

Jos laitteesi käyttävät iCloudia ja iCloud-viestejä, iMessage-viestit ja teksti- ja multimediaviestit tallennetaan automaattisesti iCloudiin.