iPhonen, iPadin tai iPod touchin sarjanumeron tai IMEI-numeron sijainti

Lue, miten iPhonen, iPadin tai iPod touchin sarjanumero ja IMEI-/MEID-, CDN- ja ICCID-numero saadaan selville.

Ennen kuin aloitat

• Nämä numerot löytyvät useista eri paikoista, kuten Asetukset-kohdasta, itse laitteesta, Finderista tai iTunesista tai alkuperäisestä pakkauksesta.
  • Kun otat yhteyttä Appleen tukiasioissa, voit käyttää sarjanumeroa tai IMEI-/MEID-numeroa laitteesi yksilöimiseen.

Sarjanumeron, IMEI-/MEID-numeron tai ICCID-numeron sijainti

1. Valitse Asetukset > Yleiset ja napauta Tietoja.
  2. Etsi sarjanumero. Sinun on ehkä vieritettävä alaspäin, jotta löydät IMEI-/MEID- ja ICCID-numeron.
  3. Voit kopioida ja liittää numeron Applen rekisteröinti- ja tukilomakkeisiin koskettamalla numeroa ja pitämällä sitä painettuna.

Etkö vieläkään löytänyt tarvitsemaasi numeroa? Katso seuraavat osiot.

iPhone

Seuraavissa laitteissa sarjanumero on Asetukset-valikossa ja IMEI-/MEID-numero on SIM-kortin alustassa. Jos tarvitset tukea, mutta et pääse Asetukset-valikkoon, voit käyttää IMEI-/MEID-numeroa sarjanumeron sijaan:

• iPhone SE (2. sukupolvi)
  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone X
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus

iPhone 6s:ssä ja uudemmissa sarjanumero on Asetukset-valikossa ja IMEI-/MEID-numero on SIM-kortin alustassa.

Seuraavissa laitteissa sarjanumero on Asetukset-valikossa ja IMEI-/MEID-numero on laitteen takana (MEID-numero on sama kuin IMEI-numeron ensimmäiset 14 numeroa). Jos tarvitset tukea, mutta et pääse Asetukset-valikkoon, voit käyttää IMEI-/MEID-numeroa sarjanumeron sijaan:

• iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone SE (1. sukupolvi)
  • iPhone 5s
  • iPhone 5c
  • iPhone 5

Monissa iPhone 5- ja iPhone 6 -malleissa sarjanumero on Asetukset-valikossa ja IMEI-/MEID-numero on laitteen takana (MEID-numero on sama kuin IMEI-numeron ensimmäiset 14 numeroa).

Seuraavissa laitteissa sarjanumero ja IMEI-/MEID-numero ovat SIM-kortin alustassa:

• iPhone 3G
  • iPhone 3GS
  • iPhone 4 (GSM-malli)
  • iPhone 4s

Sarjanumeron ja IMEI-/MEID-numeron sijainti iPhone 3- ja iPhone 4 -mallien SIM-kortin alustassa

Jos sinulla on alkuperäinen iPhone, löydät sarjanumeron ja IMEI-numeron kaiverrettuina laitteen taakse.

iPad ja iPod touch

iPad Pron, iPadin ja iPod touchin sarjanumero on laitteen takana. iPadissa (Wi-Fi + mobiilidata) myös IMEI-numero on samassa paikassa.

Finder ja iTunes

Laitteen sarjanumeron voi etsiä myös Finderista tai iTunesista:

1. Liitä laite tietokoneeseen.
  2. Avaa Finder Macissa, jossa on macOS Catalina 10.15 tai uudempi. Avaa iTunes Macissa, jossa on macOS Mojave tai aiempi, tai Windows-tietokoneessa.
  3. Etsi laitteesi. Varmista Finderissa, että olet Yleiset-välilehdessä. Näet laitteen tiedot iTunesissa avaamalla Yhteenveto-välilehden.
  4. Jos kyseessä on iPhone, valitse laitteen nimen tai mallin alla oleva puhelinnumero ja etsi IMEI/MEID- ja ICCID-numero. Jos käytät iPadia (Cellular-malli), näet CDN-, IMEI-/MEID- ja ICCID-numeron klikkaamalla Sarjanumero.

Jos haluat sijoittaa tiedot Applen rekisteröinti- tai tukilomakkeeseen, valitse Muokkaa > Kopioi sarjanumero.

Jos laite ei ole hallussasi

Sarjanumero tai IMEI-/MEID-numero voi löytyä useista eri paikoista.

1. Siirry tietokoneen selaimessa osoitteeseen appleid.apple.com.
  2. Kirjaudu sisään laitteesi Apple ID:llä.
  3. Vieritä alas Laitteet-osioon. Voit tarkistaa laitteen sarjanumeron ja IMEI-/MEID-numeron valitsemalla laitteen.

Jos tarvitset vieläkin apua, seuraavassa on vinkkejä:

• Onko sinulla eri iOS-laite, jossa on  10.3 tai uudempi ja johon olet kirjautunut Apple ID:lläsi? Valitse kyseisessä laitteessa Asetukset > [Nimesi]. Vieritä alas ja tarkista, näkyykö laitteita, joihin olet kirjautunut Apple ID:lläsi. Napauta laitteen nimeä, jos haluat nähdä laitteen sarjanumeron ja IMEI-/MEID-numeron.
  • Onko sinulla vielä tallessa laitteesi alkuperäinen pakkaus? Etsi sarjanumero ja IMEI-/MEID-numero viivakoodista:
    Etsi iPhonen, iPadin tai iPodin sarjanumero alkuperäispakkauksesta.
  • Etkö vieläkään löytänyt tarvitsemaasi numeroa? Ota yhteys Apple-tukeen valitsemalla laitteesi tästä luettelosta:

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.