iPhonen, iPadin tai iPod touchin sarjanumeron tai IMEI-numeron sijainti

Lue, mistä iOS-laitteen sarjanumero, IMEI-/MEID-numero, CDN-numero ja ICCID-numero löytyvät.

Ennen kuin aloitat

• Nämä numerot löytyvät useista eri paikoista, esimerkiksi Asetukset-valikosta, itse laitteesta, iTunesista tai alkuperäisestä pakkauksesta.
  • Kun otat yhteyttä Appleen tukiasioissa, voit käyttää sarjanumeroa tai IMEI-/MEID-numeroa iOS-laitteesi yksilöimiseen.

Sarjanumeron, IMEI-/MEID-numeron tai ICCID-numeron sijainti

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Tietoja.
  2. Etsi laitteesi sarjanumero, IMEI-/MEID-numero ja ICCID-numero.
  3. Haluatko liittää nämä tiedot Applen rekisteröinti- tai tukilomakkeeseen? Kopioi numero koskettamalla sitä ja pitämällä sitä painettuna.

Etkö vieläkään löytänyt tarvitsemaasi numeroa? Katso seuraavat osiot.

iPhone

Seuraavissa laitteissa sarjanumero on Asetukset-valikossa ja IMEI-/MEID-numero on SIM-kortin alustassa. Jos tarvitset tukea, mutta et pääse Asetukset-valikkoon, voit käyttää IMEI-/MEID-numeroa sarjanumeron sijaan:

• iPhone X
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus

iPhone 6s:ssä ja uudemmissa sarjanumero on Asetukset-valikossa ja IMEI-/MEID-numero on SIM-kortin alustassa.

Seuraavissa laitteissa sarjanumero on Asetukset-valikossa ja IMEI-/MEID-numero on laitteen takana (MEID-numero on sama kuin IMEI-numeron ensimmäiset 14 numeroa). Jos tarvitset tukea, mutta et pääse Asetukset-valikkoon, voit käyttää IMEI-/MEID-numeroa sarjanumeron sijaan:

• iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone SE
  • iPhone 5s
  • iPhone 5c
  • iPhone 5

Monissa iPhone 5- ja iPhone 6 -malleissa sarjanumero on Asetukset-valikossa ja IMEI-/MEID-numero on laitteen takana (MEID-numero on sama kuin IMEI-numeron ensimmäiset 14 numeroa).

Seuraavissa laitteissa sarjanumero ja IMEI-/MEID-numero ovat SIM-kortin alustassa:

• iPhone 3G
  • iPhone 3GS
  • iPhone 4 (GSM-malli)
  • iPhone 4s

Sarjanumeron ja IMEI-/MEID-numeron sijainti iPhone 3- ja iPhone 4 -mallien SIM-kortin alustassa

Jos sinulla on alkuperäinen iPhone, löydät sarjanumeron ja IMEI-numeron kaiverrettuina laitteen taakse.

iPad ja iPod touch

iPad Pron, iPadin ja iPod touchin sarjanumero on laitteen takana. iPadissa (Cellular-malli) myös IMEI-numero on samassa paikassa. MEID-numero on sama kuin IMEI-numeron ensimmäiset 14 numeroa.

iPad Pron, iPadin ja iPod touchin sarjanumero löytyy laitteen takaa.

iTunes

Löydät laitteen sarjanumeron myös iTunesista:

1. Liitä iOS-laite tietokoneeseen.
  2. Jos iTunes ei avaudu automaattisesti, avaa se.
  3. Etsi laitteesi. Näet laitteen tiedot avaamalla Yhteenveto-välilehden.
  4. Jos käytät iPhonea, näet IMEI-/MEID- ja ICCID-numeron klikkaamalla Puhelinnumero. Jos käytät iPadia (Cellular-malli), näet CDN-, IMEI-/MEID- ja ICCID-numeron klikkaamalla Sarjanumero.

Jos haluat sijoittaa tiedot Applen rekisteröinti- tai tukilomakkeeseen, valitse Muokkaa > Kopioi sarjanumero.

Jos laite ei ole hallussasi

Laitteesi sarjanumero tai IMEI-/MEID-numero voi löytyä useista eri paikoista.

1. Siirry Apple ID -tilisivullesi (appleid.apple.com) tietokoneesi verkkoselaimessa.
  2. Kirjaudu Apple ID:llä, jota käytät laitteessa, jonka sarjanumeron tai IMEI-/MEID-numeron tarvitset.
  3. Vieritä alas kohtaan Laitteet. Katso laitteen sarjanumero ja IMEI-/MEID-numero valitsemalla kyseinen laite.

Jos tarvitset vieläkin apua, seuraavassa on vinkkejä:

• Onko sinulla eri iOS-laite, jossa on iOS 10.3 tai uudempi ja johon olet kirjautunut Apple ID:lläsi? Valitse siinä laitteessa Asetukset > [oma nimesi]. Vieritä alas ja tarkista, näkyykö laitteita, joihin olet kirjautunut Apple ID:lläsi. Napauta laitteen nimeä, jos haluat nähdä laitteen sarjanumeron ja IMEI-/MEID-numeron.
  • Onko sinulla vielä tallessa laitteesi alkuperäinen pakkaus? Etsi sarjanumero ja IMEI-/MEID-numero viivakoodista:
    Etsi iPhonen, iPadin tai iPodin sarjanumero alkuperäispakkauksesta.
  • Etkö vieläkään löytänyt tarvitsemaasi numeroa? Ota yhteys Apple-tukeen valitsemalla laitteesi tästä luettelosta:

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.