Kirjautuminen Apple ID:llä uudessa laitteessa

Hyödynnä Apple-laitetta parhaalla mahdollisella tavalla. Kirjaudu Apple ID:llä muun muassa iCloudin sekä iTunes- ja App Storen käyttöä varten.

Apple ID on tili, jolla voit kirjautua kaikkiin Applen palveluihin – ja tarvitset vain yhden tilin kirjautuaksesi kaikkialle. Jos käytät Applen palveluita, kuten iTunes- ja App Storea, Apple Musicia, iCloudia, iMessagea ja FaceTimea, sinulla on jo Apple ID, eikä sinun tarvitse luoda uutta tiliä.

Kirjautuminen uutta laitetta käyttöön otettaessa

Kun käynnistät uuden iPhonen, iPadin, iPod touchin tai Macin ja otat sen käyttöön, näyttöön tulee viesti, jossa sinua pyydetään kirjautumaan Apple ID:llä. Sisäänkirjautumisen jälkeen kaikki Applen palvelut, kuten iCloud, Etsi iPhoneni, iTunes- ja App Store, iMessage, FaceTime ja Game Center, otetaan laitteessa automaattisesti käyttöön.

Jos haluat muuttaa kirjautumisasetuksia myöhemmin (esimerkiksi käyttää iCloudissa ja iTunesissa eri Apple ID:tä), voit siirtyä laitteen Asetukset- tai Järjestelmäasetukset-valikkoon.

Jos olet jo ottanut laitteen käyttöön, toimimalla näiden ohjeiden mukaan voit kirjautua Apple ID -tiliisi iCloudista, iTunes- ja App Storesta, iMessagesta, FaceTimesta tai Game Centeristä.

Kirjautuminen iTunes- ja App Storeen

Kun kirjaudut iTunes- ja App Storeen, voit nauttia musiikista, elokuvista, TV-ohjelmista ja Apple Music -palvelun tilausmusiikkiasemista. Etsi mielenkiintoista luettavaa iBooksista tai löydä uusi suosikki-podcast-lähetyksesi. Apple ID:lläsi voit nauttia iTunes- ja App Storen täydellisestä viihdetarjonnasta kaikissa laitteissa.

• Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > iTunes- ja App Store. Anna Apple ID ja salasana.
  • Valitse Macissa iTunes >   Kirjaudu sisään. Anna Apple ID ja salasana.

Sinun on mahdollisesti annettava luottokortti tai muut maksutiedot tilisi suojaamiseksi.

Et voi kirjautua iTunes- ja App Storeen useammalla kuin yhdellä Apple ID:llä samaan aikaan tai päivittää toisella Apple ID:llä ostettua sisältöä.

Kirjautuminen iCloudiin

Kun kirjaudut Apple ID:llä iCloudiin, tärkeimmät asiat ovat aina käytettävissäsi kaikissa laitteissa. iCloud-kuvakirjasto ja iCloud Drive pitävät kaikki valokuvat, videot ja dokumentit turvallisesti tallessa ja päivitettyinä. Perhejaolla voit helposti jakaa muun muassa musiikkia, elokuvia ja valokuvia kaikkien perheenjäsentesi kanssa. Etsi iPhoneni -ohjelma auttaa löytämään laitteesi, jos se joutuu hukkateille.

• Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > iCloud. Anna Apple ID ja salasana.
  • Valitse Macissa Järjestelmäasetukset > iCloud. Anna Apple ID ja salasana.

Kun olet kirjautunut Apple ID:llä iCloudiin, voit tallentaa ja automaattisesti varmuuskopioida tärkeät tiedot, kuten yhteystiedot, kalenterit, muistiinpanot ja valokuvat.

Kirjautuminen iMessageen, FaceTimeen ja Game Centeriin

Kun kirjaudut iMessageen, FaceTimeen ja Game Centeriin, voit kommunikoida ja jakaa sisältöä ystäviesi ja perheenjäsentesi kanssa. Monilla meistä on käytössä useampi sähköpostiosoite, joista ihmiset tavoittavat meidät. Helpota yhteydenpitoa entisestään lisäämällä muita sähköpostiosoitteita, joita käytät yleisesti.

iMessage

Lähetä viestejä Apple-laitteita käyttävien ihmisten välillä. Kirjaudu sisään valitsemalla Asetukset > Viestit ja ota sitten iMessage liukusäätimellä käyttöön. Voit lisätä muita sähköpostiosoitteita napauttamalla Lähetys/vastaanotto.

FaceTime

Soita videopuheluita iPhonesta, iPadista, iPod touchista tai Macista. Kirjaudu sisään valitsemalla Asetukset > FaceTime > Käytä Apple ID:tä FaceTimeen. Anna Apple ID ja salasana.

Game Center

Pelaa pelejä ja hanki ystäviä kaikilla Apple-laitteilla Game Centerin avulla. Kirjaudu sisään valitsemalla Asetukset > Game Center > Kirjaudu sisään. Anna Apple ID ja salasana.

Eri Apple ID:iden käyttäminen iCloudissa ja iTunesissa

Suosittelemme, että käytät laitteella kaikissa Applen palveluissa samaa Apple ID:tä, myös iTunes- ja App Storessa sekä iCloudissa. Monen Apple ID:n käyttö saattaa aiheuttaa sekaannusta sekä ongelmia ostetun sisällön tai joidenkin palveluiden käytössä. Jos sinulla on useita Apple ID:tä, niitä ei voi yhdistää.

Jos sinulla on jo ennestään useita Apple ID:itä, joita haluat käyttää iCloudissa sekä iTunes- ja App Storessa, voit silti hyödyntää kaikkia Apple ID:n tarjoamia etuja.

• Valitse iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Asetukset > iCloud ja kirjaudu sisään iCloudissa käytettävällä Apple ID:llä. Palaa takaisin valitsemalla Asetukset > iTunes- ja App Store ja kirjaudu sisään iTunesissa käytettävällä Apple ID:llä.
  • Valitse Macissa Järjestelmäasetukset > iCloud ja kirjaudu sisään iCloudissa käytettävällä Apple ID:llä. Valitse iTunes >  Kirjaudu sisään ja kirjaudu sisään iTunesissa käytettävällä Apple ID:llä.

Jos käytät useita Apple ID:itä ja haluat palauttaa laitteen varmuuskopiosta, lue lisää iCloud- tai iTunes-varmuuskopioista.

Lisätietoja

Jos haluat jakaa Applen palvelut jonkin perheenjäsenen kanssa, voit ottaa Perhejaon käyttöön. Perhejaon ansiosta jopa kuusi ihmistä voi jakaa helposti keskenään iTunes-, iBooks- ja App Store -ostoksia jakamatta tilejään.

Jos sinun on muutettava Apple ID:n tilitietoja, voimme auttaa sinua päivittämään muun muassa käyttäjätunnuksesi, salasanasi, maksutietosi ja syntymäaikasi.

Voit pyytää apua myös silloin, jos unohdat Apple ID:si tai Apple ID:si salasanan.

Muokattu viimeksi: