Apple ID:n käyttöönotto iCloudissa ja iTunesissa

Tässä artikkelissa kerrotaan Apple ID:stä, kuten sen käyttämisestä iCloudin ja iTunes Storen kaltaisissa Applen palveluissa. Lisäksi artikkelissa kerrotaan, miten voit vaihtaa Apple ID:n, jolla kirjaudut sisään palveluihin iPhonessa.

Apple ID on sähköpostiosoite, jolla voit kirjautua Applen palveluihin. Sen avulla voit käyttää esimerkiksi iCloudia sisältösi tallentamiseen, ostaa musiikkikappaleita iTunes Storesta ja ladata ohjelmia App Storesta.

Kun otat iPhonen, iPadin tai iPod touchin käyttöön, käytät samaa Apple ID:tä sekä iCloud-palveluihin että iTunes Store-, App Store- ja iBooks Store -ostoksiin. Voit kuitenkin käyttää yhtä Apple ID:tä iCloud-palveluihin ja toista Apple ID:tä Store-ostoksiin (kuten iTunes-pilveen ja iTunes Matchiin). Kaikki iCloudin edut ovat käytettävissäsi riippumatta siitä, käytätkö samaa vai eri Apple ID:tä iCloud-palveluihin ja Store-ostoksiin. Jos haluat vaihtaa Apple ID:n, jolla kirjaudut iCloudiin tai iTunesiin iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa, kirjaudu ulos. Kirjaudu sitten takaisin sisään toisella Apple ID:llä jäljempänä olevien ohjeiden mukaisesti.

Saman Apple ID:n käyttäminen Store-ostoksiin ja iCloudiin (suositus)

Apple suosittelee käyttämään samaa Apple ID:tä Store-ostoksiin ja iCloudiin. Monen Apple ID:n käyttö saattaa aiheuttaa sekaannusta sekä ongelmia ostetun sisällön tai joidenkin palveluiden käytössä.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Kun otat käyttöön laitetta, jossa on iOS 5 tai uudempi, anna käyttöönottoruudussa se Apple ID, jota käytät iTunesissa. Sitä käytetään nyt Store-ostoksia ja iCloudia varten.
  2. Jos ohitit asetusprosessin, anna Apple ID:si kohdissa Asetukset > iCloud ja Asetukset > iTunes- ja App Store.

Mac- tai Windows-tietokone:

1. Anna Apple ID tietokoneessa:
    • Mac: anna Apple ID:si kohdassa Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset > iCloud.
    • Windows 8: anna Apple ID:si iCloud-ohjauspaneelissa. Avaa iCloud-ohjauspaneeli seuraavasti:
      1. Siirrä osoitin näytön oikeaan ylälaitaan, jolloin Oikopolut-palkki tulee näkyviin.
      2. Osoita Hae-oikopolkua.
      3. Valitse vasemmalta iCloud-ohjauspaneeli.
    • Windows 7 ja Windows Vista: anna sama Apple ID kohdissa Ohjauspaneeli > Verkko ja Internet > iCloud.
  2. Anna Apple ID iTunesissa:
    • iTunes 10: Store > Kirjaudu sisään.
    • iTunes 11 tai uudempi: iTunes Store > Pikalinkit: Tili.

Jos käytössä on Windows 7 tai 8 eikä valikoita näy, lue, miten iTunesin valikot otetaan käyttöön.

Eri Apple ID:n käyttäminen iCloudiin ja Store-ostoksiin

Voit käyttää eri Apple ID:tä iCloudia ja Store-ostoksia varten, mutta silti saada käyttöösi kaikki iCloudin edut.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Kun otat iOS 5 -laitetta tai sitä uudempaa versiota käyttöön, anna se Apple ID, jota haluat käyttää iCloudin kanssa. Jos ohitit käyttöönottoapurin, kirjaudu kohdassa Asetukset > iCloud sillä Apple ID:llä, jota haluat käyttää iCloudin kanssa.
  2. Kirjaudu kohdassa Asetukset > iTunes- ja App Store sillä Apple ID:llä, jota haluat käyttää Store-ostoksiin. Sinun täytyy mahdollisesti kirjautua ulos, jotta voit käyttää toista Apple ID:tä.

Mac- tai Windows-tietokone:

1. Anna se Apple ID, jota haluat käyttää iCloudin kanssa tietokoneella:
    • Mac: anna Apple ID:si kohdassa Omenavalikko () > Järjestelmäasetukset > iCloud.
    • Windows 8: anna Apple ID:si iCloud-ohjauspaneelissa. Avaa iCloud-ohjauspaneeli seuraavasti:
      1. Siirrä osoitin näytön oikeaan ylälaitaan, jolloin Oikopolut-palkki tulee näkyviin.
      2. Osoita Hae-oikopolkua.
      3. Valitse vasemmalta iCloud-ohjauspaneeli.
    • Windows 7 ja Windows Vista: anna sama Apple ID kohdissa Ohjauspaneeli > Verkko ja Internet > iCloud.
  2. Anna se Apple ID, jota haluat käyttää Store-ostoksiin iTunesissa:
    • iTunes 10: Store > Kirjaudu sisään.
    • iTunes 11 tai uudempi: iTunes Store > Pikalinkit: Tili.

Jos käytössä on Windows 7 tai 8 eikä valikoita näy, lue, miten iTunesin valikot otetaan käyttöön.

Kun laite tai tietokone on liitetty iTunes Store -tilisi kanssa käyttämääsi Apple ID:hen, kyseistä laitetta tai tietokonetta ei voi liittää toiseen Apple ID:hen 90 päivään.

Lisätietoja

Lue lisätietoja Apple ID:stä.

Jos käytät eri Apple ID:tä iTunesissa ja iCloudissa ja haluat palauttaa laitteen varmuuskopiosta, anna iCloudissa käyttämäsi Apple ID ensin. Kun laite on käynnistynyt uudelleen, sinua pyydetään antamaan Apple ID, jota käytät iTunes Storen, App Storen tai iBooks Storen kanssa. Lue lisätietoja varmuuskopioista iCloudissa ja iTunesissa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: