Kirjaudu sisään Apple ID:lläsi

Apple ID on tili, jolla voit kirjautua kaikkiin Applen palveluihin ja saada kaikki laitteesi toimimaan saumattomasti yhdessä.

Kuvakkeet iCloudille, App Storelle, Apple Musicille, viesteille, kuville ja FaceTimelle

Käytä samaa Apple ID:tä kirjautumiseen aina ja kaikkialla. Jos käytät Applen palveluita, kuten iTunes- ja App Storea, Apple Musicia, iCloudia, iMessagea ja FaceTimea, sinulla on jo Apple ID, eikä sinun tarvitse luoda uutta tiliä.

Kirjautuminen uutta laitetta käyttöön otettaessa

Mac ja iPhone, joissa näkyy Apple ID:n sisäänkirjautumisnäyttö

Kun käynnistät uuden iPhonen, iPadin, iPod touchin tai Macin ja otat sen käyttöön, näyttöön tulee viesti, jossa sinua pyydetään kirjautumaan Apple ID:llä. Kun olet kirjautunut sisään, kaikki laitteesi Applen palvelut määritetään automaattisesti.

Jos haluat muuttaa kirjautumisasetuksia myöhemmin (esimerkiksi käyttää iCloudissa ja iTunesissa eri Apple ID:tä), voit siirtyä laitteen Asetukset- tai Järjestelmäasetukset-valikkoon.

Jos olet jo ottanut laitteen käyttöön, voit helposti kirjautua sisään iPhonen, iPadin ja iPod touchin Asetukset-kohdasta tai Macilla jokaisesta palvelusta erikseen.

Kun kirjaudut ensimmäistä kertaa iTunes Storeen ja App Storeen, sinun pitää ehkä tilin varmistamiseksi lisätä luottokortin tai toisen maksutavan tiedot. Et voi kirjautua iTunes Storeen ja App Storeen useammalla kuin yhdellä Apple ID:llä samaan aikaan tai päivittää toisella Apple ID:llä ostettua sisältöä.

iPhone, joka näyttää Apple ID -näytön

Kirjautuminen iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Päivitä laitteesi iOS uusimpaan versioon ennen aloittamista.

Kun käytössäsi on iOS 10.3 tai uudempi, kirjaudut yhdessä paikassa iCloudiin, iTunes Storeen ja App Storeen, iMessageen, FaceTimeen ja muihin Applen palveluihin.

1. Siirry kohtaan Asetukset.
  2. Napauta Kirjaudu [laitteeseen].
  3. Anna Apple ID ja salasana.
  4. Jos olet suojannut tilisi kaksiosaisella todennuksella, viimeistele kirjautuminen antamalla kuusinumeroinen vahvistuskoodi.

Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, kirjaudu seuraavien ohjeiden avulla Applen palveluihin erikseen.

iCloud-kuvake

iCloud
Siirry kohtaan Asetukset > iCloud. Anna Apple ID ja salasana.

iTunes- ja App Store -kuvake

iTunes Store ja App Store
Valitse Asetukset > iTunes Store ja App Store. Anna Apple ID ja salasana.

Viestit-kuvake

iMessage
Valitse Asetukset > Viestit ja ota iMessage käyttöön. Voit lisätä muita osoitteita napauttamalla Lähetys/vastaanotto.

FaceTime-kuvake

FaceTime
Valitse Asetukset > FaceTime > Käytä Apple ID:tä FaceTimeen. Anna Apple ID ja salasana.

Kirjautuminen Macissa

Varmista, että päivität macOS:n uusimpaan versioonsa. Kirjaudu sitten erikseen sisään kaikkiin Apple-palveluihisi samalla Apple ID:llä.

Mac, jossa näkyy Apple ID -sisäänkirjautuminen

iCloud-kuvake

iCloud
Valitse Järjestelmäasetukset > iCloud. Anna Apple ID ja salasana. Klikkaa Kirjaudu sisään.

iTunes-kuvake

iTunes
Valitse iTunes > Tili > Kirjaudu sisään. Anna Apple ID ja salasana. Klikkaa Kirjaudu sisään.

iMessage-kuvake

iMessage
Valitse Viestit > Asetukset > Tilit. Anna Apple ID ja salasana.

FaceTime-kuvake

FaceTime
Avaa FaceTime ja anna Apple ID ja salasana. Klikkaa Kirjaudu sisään.

Eri Apple ID:iden käyttäminen iCloudissa ja iTunesissa

Suosittelemme, että käytät laitteella kaikissa Applen palveluissa samaa Apple ID:tä, myös iTunes Storessa ja App Storessa sekä iCloudissa. Monen Apple ID:n käyttö saattaa aiheuttaa sekaannusta sekä ongelmia ostetun sisällön tai joidenkin palveluiden käytössä.

Jos sinulla kuitenkin on eri Apple ID:itä, joita haluat käyttää iCloudissa sekä iTunes Storessa ja App Storessa, toimi seuraavasti.

iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa:

• Jos käytössäsi on iOS 10.3 tai uudempi, valitse Asetukset ja napauta Kirjaudu [laitteeseen]. Anna se Apple ID, jota haluat käyttää iCloudin kanssa. Palaa asetuksiin, vieritä alas ja napauta iTunes Store ja App Store. Napauta Apple ID: [nimesi] > Kirjaudu ulos. Kirjaudu sitten sisään Apple ID:llä, jota haluat käyttää iTunesin kanssa.
  • Jos käytössäsi on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud ja kirjaudu sisään iCloudissa käytettävällä Apple ID:llä. Palaa takaisin valitsemalla Asetukset > iTunes Store ja App Store ja kirjaudu sisään iTunesissa käytettävällä Apple ID:llä.

Valitse Macissa Järjestelmäasetukset > iCloud ja kirjaudu sisään iCloudissa käytettävällä Apple ID:llä. Valitse iTunes > Tili > Kirjaudu sisään. Anna Apple ID, jota haluat käyttää iTunesin kanssa.

Jos käytät useita Apple ID:itä ja haluat palauttaa laitteen varmuuskopiosta, lue lisää iCloud- tai iTunes-varmuuskopioista.

Jos sinulla on useita Apple ID:itä, niitä ei voi yhdistää.

Lisätietoja

Jos haluat jakaa Apple-ostoksesi tai -palvelusi perheenjäsenen kanssa, voit ottaa Perhejaon käyttöön. Perhejaon avulla enintään kuusi henkilöä voi helposti jakaa iTunes-, Apple Books- ja App Store -ostoksia, Apple Music -jäsenyyden sekä iCloud-tallennustilasopimuksen ilman, että he jakavat tilejään.

Jos sinun on muutettava Apple ID:n tilitietoja, voimme auttaa sinua päivittämään muun muassa käyttäjätunnuksesi, salasanasi, maksutietosi ja syntymäaikasi.

Voit myös saada apua, jos unohdit Apple ID:si tai Apple ID:si salasanan.