Puheluiden soittaminen tai vastaanottaminen ei onnistu iPhonella

Et ehkä pysty soittamaan tai vastaanottamaan puheluita iPhonella, jos tietyt asetukset ovat päällä, jos laitteen ohjelmisto ei ole ajan tasalla tai jos verkossa on ongelma.

Lue, mitä tehdä, jos tilapalkissa lukee Ei verkkoa tai Etsitään. Jos puheluiden soittaminen tai vastaanottaminen iPhonella ei onnistu, noudata seuraavia ohjeita ja testaa jokaisen toimenpiteen jälkeen:

Tarkista iPhonen asetukset

1. Laita lentokonetila päälle ja pois päältä. Valitse Asetukset ja laita lentokonetila päälle. Odota viisi sekuntia ja laita se sitten pois päältä.
  2. Tarkista Älä häiritse -asetukset. Valitse Asetukset > Älä häiritse ja varmista, että se on pois päältä.
  3. Tarkista, onko puhelinnumeroita estetty. Valitse Asetukset > Puhelin > Puhelujen esto ja tunnistus.
  4. Tarkista, onko soitonsiirto päällä. Valitse Asetukset > Puhelin > Soitonsiirto ja varmista, että se on pois päältä.

Päivitä ohjelmisto

1. Tarkista, onko operaattoriasetusten päivitystä saatavilla.
  2. Tarkista, onko iOS-ohjelmistopäivitystä saatavilla. Jotkin päivitykset voivat vaatia Wi-Fi-yhteyden.

Poista SIM-kortti ja laita se takaisin paikoilleen

Jos iPhonessasi on SIM-kortti, poista se ja laita se takaisin paikoilleen.

Ota yhteyttä operaattoriisi

Kun otat yhteyttä operaattoriisi, tarkista seuraavat seikat:

• Liittymä on määritetty käyttämään iPhonea.
  • Paikallisia palvelukatkoja ei ole.
  • Liittymässäsi ei ole laskutukseen liittyvää estoa.
  • Operaattorin järjestelmässä ei ole puheluitasi koskevia virheitä.

Tarkista verkkoasetukset

1. Nollaa verkkoasetukset. Valitse Asetukset > Yleiset > Nollaa > Nollaa verkkoasetukset. Toimenpide poistaa kaikki nykyiset tallennetut asetukset, mukaan lukien Wi-Fi-salasanat, ensisijaiset verkot ja VPN-asetukset.
  2. Kokeile soittaa tai vastaanottaa puheluita toisessa paikassa.
  3. Vaihda toiseen verkkokaistaan. Valitse Asetukset > Mobiiliverkko > Mobiilidatavalinnat > Ota LTE käyttöön ja poista Ota LTE, 4G tai 3G käyttöön -toiminto käytöstä (tämä asetus vaihtelee operaattori- ja laitemallikohtaisesti).

Lisäohjeet

Jos puheluiden soittaminen tai vastaanottaminen ei edelleenkään onnistu, palauta iPhonen ohjelmisto ja ota se käyttöön uutena laitteena. Jos palauttaminen ei ratkaise ongelmaa, ota yhteyttä Apple-tukeen ja tee pyyntö noudattamalla ohjeita.