Jos puheluiden soittaminen tai vastaanottaminen ei onnistu iPhonella

Et ehkä pysty soittamaan tai vastaanottamaan puheluita iPhonella, jos tietyt asetukset ovat päällä, laitteen ohjelmisto ei ole ajan tasalla tai verkossa on ongelma.

Jos puheluiden soittaminen tai vastaanottaminen ei onnistu iPhonella

Lue, mitä tehdä, jos tilapalkissa lukee Ei verkkoa tai Etsitään. Jos puheluiden soittaminen tai vastaanottaminen iPhonella ei onnistu, noudata seuraavia ohjeita ja testaa jokaisen toimenpiteen jälkeen:

Yhteyden ottaminen operaattoriin

Kun otat yhteyttä operaattoriisi, varmista seuraavat seikat:

• Liittymä on määritetty käyttämään iPhonea.
  • Paikallisia palvelukatkoja ei ole.
  • Tililläsi ei ole laskutukseen liittyvää estoa.
  • Operaattorin järjestelmässä ei ole vikaa puheluissa.

Ohjelmiston päivittäminen

1. Tarkista, onko operaattoriasetusten päivitystä saatavilla.
  2. Tarkista, onko iOS-ohjelmistopäivitystä saatavilla. Jotkin päivitykset voivat vaatia Wi-Fi-yhteyden.

iPhonen asetusten tarkistaminen

1. Laita lentotila päälle ja pois päältä. Valitse Asetukset ja laita lentotila päälle. Odota viisi sekuntia ja laita se sitten pois päältä.
  2. Tarkista Älä häiritse -asetus. Valitse Asetukset > Keskity > Älä häiritse ja varmista, että se on pois päältä.
  3. Tarkista, onko puhelinnumeroita estetty. Valitse Asetukset > Puhelin > Estetyt yhteystiedot.
  4. Tarkista, onko Soitonsiirto päällä. Valitse Asetukset > Puhelin > Soitonsiirto ja varmista, että se on pois päältä.
  5. Tarkista, onko Hiljennä tuntemattomat soittajat päällä. Jos asetus on päällä, soittajan täytyy olla Yhteystiedot- tai Äskeiset-luettelossasi. Vaihtoehtoisesti hänen on täytynyt jakaa numeronsa Mail-apissa tai lähettää sinulle viesti kyseisestä numerosta, jotta voit vastaanottaa puhelun. Varmista, että puhelin soi, lisäämällä numero yhteystietoihin. Et ehkä saa puheluita joidenkin muiden valmistajien appien kautta.

Verkkoasetusten tarkistaminen

1. Nollaa verkkoasetukset. Valitse Asetukset > Yleiset > Siirrä tai nollaa iPhone > Nollaa > Nollaa verkkoasetukset. Toimenpide poistaa kaikki nykyiset tallennetut asetukset, mukaan lukien Wi-Fi-salasanat, ensisijaiset verkot ja VPN-asetukset.
  2. Kokeile soittaa tai vastaanottaa puheluita toisessa paikassa.

Ota yhteyttä Apple-tukeen

Jos puheluiden soittaminen tai vastaanottaminen ei vieläkään onnistu, ota yhteyttä Apple-tukeen ja tee pyyntö noudattamalla ohjeita.