Yhteystietojen hallitseminen ja poistaminen iPhonella tai iPadilla

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit ottaa yhteystiedot käyttöön ja hallita niitä, jotta voit muuttaa, mitä Yhteystiedot-apissa näkyy, poistaa yhteystietoja ja suorittaa muita toimintoja.

Yhteystietotilin määrittäminen

Voit määrittää sähköpostitilisi jakamaan yhteystiedot Yhteystiedot-apin kanssa. Jos sinulla on yhteystietotili, kuten yrityksen tai koulun hakemisto, voit määrittää myös sen.

1. Valitse Asetukset > Yhteystiedot > Tilit.

2. Napauta Lisää tili.

3. Napauta palvelua, johon sinulla on tili. Jos haluat määrittää yhteystietotilin, kuten LDAP- tai CardDAV-tilin, napauta Muu.

ios-16-iphone-13-pro-settings-mail-add-account
  4. Anna tietosi ja salasanasi.

5. Napauta Seuraava.

Jos olet luonut Yhteystiedot-apissa useita sähköpostitilejä ja haluat tarkastella tietyllä tilillä olevia yhteystietoja, avaa Yhteystiedot ja napauta vasemmassa yläkulmassa Listat.

Yhteystiedot-apin ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä tilillä

Haluatko lisätä tai poistaa kaikki yhteystiedot tililtä, jonka olet jo määrittänyt? Ota Yhteystiedot-appi kyseisellä tilillä käyttöön tai poista se käytöstä:

1. Valitse Asetukset > Yhteystiedot > Tilit.

2. Napauta lisättävät tai poistettavat yhteystiedot sisältävää tiliä.

3. Jos haluat lisätä yhteystietoja, ota Yhteystiedot-appi käyttöön. Jos haluat poistaa yhteystietoja, poista Yhteystiedot-appi käytöstä ja napauta Poista iPhonesta.

iPhonen näyttö, jossa näkyy, miten Yhteystiedot-appi otetaan käyttöön Gmail-tilillä

Oletustilin valitseminen uusien yhteystietojen lisäämistä varten

Jos olet luonut Yhteystiedot-apissa useita sähköpostitilejä, voit valita oletustilin uusien yhteystietojen lisäämistä varten:

1. Siirry Asetuksiin > Yhteystiedot > Oletustili.

2. Valitse tili.

iPhonen näyttö, jossa näkyy Oletustili-näyttö

Yhteystietojen lajittelu- ja näyttöjärjestyksen muuttaminen

Voit valita yhteystietojen lajittelutavan, esimerkiksi aakkosellisesti etu- tai sukunimen mukaan. Siirry Asetuksiin > Yhteystiedot ja valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

• Luettelojärjestys: lajittele yhteyshenkilöt aakkosellisesti etu- tai sukunimen mukaan.

• Näyttöjärjestys: näytä yhteyshenkilöiden etunimet ennen sukunimiä tai niiden jälkeen.

• Lyhyt nimi: valitse, missä muodossa yhteyshenkilön nimi näkyy eri apeissa, kuten Mail-, Viestit- ja Puhelin-apeissa.

iPhone, jossa näkyy Yhteystiedot-näyttö

Yhteystiedon poistaminen

Kun poistat yhteystiedon, se poistetaan laitteesta lopullisesti. Jos poistat yhteystiedon sähköpostitililtäsi, se poistetaan lopullisesti myös kaikista laitteista, joista on kirjauduttu kyseiselle sähköpostitilille.

Voit poistaa yhteystiedon seuraavasti:

1. Avaa Yhteystiedot-appi ja napauta poistettavaa yhteystietoa.

2. Napauta Muokkaa.

3. Vieritä alas ja napauta Poista yhteystieto. Vahvista valinta napauttamalla Poista yhteystieto uudelleen.

iPhonen näyttö, jossa näkyy vaihtoehto poistaa yhteystieto