Jos et voi poistaa viimeistä maksutapaa Apple ID:ltä tai käyttää sitä ilman maksutapaa

Lue, miksi et voi käyttää Apple ID:tä liittämättä siihen maksutapaa muun muassa App Storessa ja iTunes Storessa.

Et ehkä voi luoda Apple ID:tä antamatta maksutietoja tai poistaa maksutapoja olemassa olevalta Apple ID:ltä muutamasta eri syystä.

Joissakin tapauksissa sinun pitää antaa maksutiedot, kuten esimerkiksi silloin, kun käytät olemassa olevaa Apple ID:tä App Storessa ensimmäistä kertaa.

Jos et siltikään voi käyttää Apple ID:täsi tai luoda uutta Apple ID:tä antamatta maksutapaa, noudata seuraavia ohjeita. Yksi tai useampi alla luetelluista tilanteista saattaa koskea sinua. Tarkista jokaisen vaiheen jälkeen, voitko käyttää Apple ID:täsi tai luoda uuden Apple ID:n ilman maksutapaa.

Jos yrität poistaa maksutapasi siksi, että tiliotteessasi näkyy tuntematon veloitus, hanki ensin apua tuntemattomien veloitusten tunnistamiseen.

Tarkista tilauksesi

Jos sinulla on voimassa olevia tilauksia, tiliisi pitää olla liitettynä vähintään yksi maksutapa. Jos haluat pitää tilauksesi, vaihda maksutapasi. Jos kuitenkin haluat poistaa kaikki maksutapasi, voit perua tilauksesi ja/tai pienentää iCloud-tallennustilatilaustasi. Ennen sitä sinun kannattaa varmuuskopioida laitteesi ilman iCloudia.

Kun tilauksesi päättyy, yritä poistaa maksutapasi uudelleen.

Poista ostojen jakaminen käytöstä

Perhejakoa otettaessa käyttöön perheen järjestäjän on liitettävä tiliin maksutapa perheenjäsenten tekemiä ostoja tai tilauksia varten.

Jos haluat poistaa maksutavan Apple ID:ltäsi ja olet perheen järjestäjä, poista ensin ostojen jakaminen käytöstä: Siirry kohtaan Asetukset > [nimesi] > Perhejako > Ostojen jako. Poista ostojen jakaminen käytöstä napauttamalla Jaa ostoni.

Vaihda maa tai alue

Jos Apple ID:tä luodessasi yrität asettaa sen maan tai alueen sellaiseksi, jossa et ole sillä hetkellä, tai yrität vaihtaa olemassa olevan Apple ID:n maan tai alueen (jos olet muuttanut), tiliisi pitää olla liitettynä uudessa maassa tai uudella alueella kelpaava maksutapa.

Lahjakortti ja Apple ID -saldo eivät kelpaa maksutavaksi, kun vaihdat maan tai alueen.

Lue lisätietoja Apple ID:n maan tai alueen vaihtamisesta. Voit myös poistaa maksutapasi vaihdettuasi maan tai alueen.

Maksa maksamaton maksu

Et voi poistaa maksutapaa, jos sinulla on maksamaton maksu. Lue, miten voit maksaa maksamattoman maksun tai ratkoa maksutapaan liittyviä ongelmia.

Kun maksamaton maksu on maksettu, voit poistaa maksutapasi.

Lisäohjeet

Jos noudatit näitä ohjeita, mutta et vieläkään voi poistaa viimeistä maksutapaasi tai jotakin maksutapaa, ota yhteyttä Apple-tukeen.