Appien ja ostojen jakaminen perheen kanssa

Yksi perheen aikuinen – perheen järjestäjä – maksaa kaikkien ostokset sen jälkeen, kun ostojen jako on otettu käyttöön. Voit jakaa appeja, musiikkia, kirjoja ja paljon muuta.

Mikä on ostojen jako?

Ostojen jaon käyttöönotto iPhonessa tai iPadissa

Ostojen jaon käyttöönotto Macilla

Ostojen jaon käytöstä poistaminen ja maksutavan jakamisen lopettaminen

Mitä maksutapaa perheenjäsenten ostoista veloitetaan?

Jos haluat hyväksyä lapsen ostot

Mikä on ostojen jako?

Kun perheen järjestäjä ottaa ostojen jaon käyttöön, kaikki perheessäsi voivat käyttää appeja, musiikkia, elokuvia, TV-sarjoja ja kirjoja, joita perheenjäsenet ostavat. Perheen järjestäjää laskutetaan perheenjäsenten ostoista. Perheenjäsenet voivat löytää jaettua sisältöä App Storen, iTunes Storen, Apple Booksin tai Apple TV -apin Ostetut-sivulta. Lue, millaista sisältöä voit ja millaista et voi jakaa.

Ostojen jaon käyttöönotto iPhonessa tai iPadissa

1. Jos et ole vielä ottanut Perhejakoa käyttöön, ota Perhejako käyttöön.

2. Avaa Asetukset-appi.

3. Napauta Perhe. Jos et näe Perhe-kohtaa, napauta nimeäsi ja valitse Perhejako.

4. Napauta Ostojen jako.

5. Napauta Jatka ja noudata näytön ohjeita.

6. Jos haluat tarkistaa, miltä laskutavalta veloitukset tehdään, napauta uudelleen Ostojen jako ja katso Jaettu maksutapa -kohdan tietoja. Tämä on perheen järjestäjän oletusmaksutapa.

ios-17-iphone-14-pro-asetukset-perhe-ostojen-jakaminen-maksu

Ostojen jaon käyttöönotto Macilla

macOS Ventura tai uudempi:

1. Jos et ole vielä ottanut Perhejakoa käyttöön, ota Perhejako käyttöön.

2. Valitse Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset ja klikkaa sitten Perhe.

3. Klikkaa Ostojen jako.

4. Klikkaa nimeäsi ja ota käyttöön Jaa omat ostot.

5. Voit tarkistaa veloitettavan maksutavan kohdassa Jaetut maksutavat. Tämä on perheen järjestäjän oletusmaksutapa.

macos-sonoma-jarjestelmaasetukset-perhe-ostojen-jakaminen-maksu-2

macOS:n aiemmissa versioissa:

1. Jos et ole vielä ottanut Perhejakoa käyttöön, ota Perhejako käyttöön.

2. Valitse Macissa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset.

3. Klikkaa Perhejako.

4. Klikkaa sivupalkista Perhejako.

5. Klikkaa Ota käyttöön Ostojen jako ja seuraa näytön ohjeita.

6. Jos haluat tarkistaa, miltä laskutavalta veloitukset tehdään, katso Jaettu maksutapa -kohdan tietoja. Tämä on perheen järjestäjän oletusmaksutapa.

Ostojen jaon käytöstä poistaminen ja maksutavan jakamisen lopettaminen

Jos olet perheen järjestäjä ja haluat perheenjäsenten maksavan ostoksista itse, poista ostojen jakaminen käytöstä seuraavasti:

1. Siirry Ostojen jaon asetuksiin iPhonen tai iPadin asetuksissa tai Macin järjestelmäasetuksissa.

2. Poista Ostojen jako käytöstä:

• Napauta iPhonessa tai iPadissa Lopeta ostojen jako.

• Klikkaa Macissa Pois päältä ja klikkaa sitten Lopeta ostojen jako.

Kun ostojen jakaminen on poistettu käytöstä, lopetat ostojesi jakamisen ja menetät muiden perheenjäsenten tekemien ostosten käyttöoikeuden. Voitte kuitenkin edelleen jakaa tilaukset, kuten Apple TV+:n ja Apple Arcaden, mutta kaikkien on käytettävä omaa maksutapaansa ostoksiin.

Lue, mitä tehdä, jos haluat poistua perhejakoryhmästä tai poistaa sen käytöstä

Mitä maksutapaa perheenjäsenten ostoista veloitetaan?

Kun Ostojen jako on käytössä, kaikkien ostot veloitetaan perheen järjestäjän maksutavalta.* Perheen järjestäjä voi:

Kun perheenjäsen tekee ostoksen laitteellaan, perheen järjestäjän on ehkä vahvistettava maksutapa antamalla CVV.

* Jos kuulut perhejakoryhmään, tekemäsi ostokset veloitetaan henkilökohtaisen Apple-tilisi saldosta. Jos Apple-tililläsi ei ole tarpeeksi saldoa ostoksen maksamiseen, jäljelle jäävä osuus veloitetaan perheen järjestäjältä, mikäli ostojen jako on käytössä.

Jos haluat hyväksyä lapsen ostot

Jos haluat nähdä ja hyväksyä, mitä lapset lataavat, käytä Pyydä ostamaan -toimintoa. Kun lapsi pyytää ostamaan appeja, elokuvia tai muuta sisältöä, perheen järjestäjä saa ilmoituksen, jolloin hän voi hyväksyä tai hylätä pyynnön suoraan laitteeltaan.

Lue, miten Pyydä ostamaan -toiminto otetaan käyttöön

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.